11/03/2020

Ιντλίμπ: Ο Ηλεκτρονικός Πόλεμος ήταν το τουρκικό ατού, όχι το Bayraktar μόνο

Τα περιστατικά τουρκικών επιθέσεων σε συστήματα Pantsir S-1, υποτίθεται ότι αποκαλύπτουν πως ενώ το ραντάρ των μονάδων πυρός βρίσκεται σε λειτουργία, δεν αντιλαμβάνεται την παρουσία του UAV, που από μικρή απόσταση εκτοξεύει ανέτως το όπλο του.

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι στον δεδομένο χρόνο, τα ραντάρ των ρωσικών συστημάτων είχαν “τυφλωθεί” από ηλεκτρονικές παρεμβολές των συστημάτων Ηλεκτρονικής Υποστηρίξεως&Ηλεκτρονικής Επιθέσεως Koral, που βρίσκεται σε υπηρεσία με την Τουρκική Αεροπορία. [Τέτοια συστήματα έχουν μεταφερθεί στο μέτωπο, όπως έχουν αναφέρει εδώ και καιρό τουρκικά δημοσιεύματα]. Το Koral δύναται να εντοπίζει εκπομπές ραντάρ και να κατευθύνει εναντίον τους ηλεκτρονικές παρεμβολές, υποβαθμίζοντας την απόδοσή τους ή και αδρανοποιώντας πλήρως την αντίδραση των αντιαεροπορικών. Τα UAV είναι ευάλωτα σε συστήματα Ηλεκτρονικού Πολέμου που παρεμβάλοντας, μπορούν να διακόψουν την σύνδεση της ζεύξεως με τον επίγειο σταθμό ελέγχου.

Τους Έλληνες επιτελείς πρέπει να απασχολεί σοβαρά η δυνητική υποβάθμιση των δυνατοτήτων αποκαλύψεως στόχων από την ελληνική αντιαεροπορική ασπίδα. Ο εχθρός διαθέτει σύγχρονα συστήματα Ηλεκτρονικού Πολέμου για ισχυρές παρεμβολές εξ αποστάσεως ενώ βρίσκεται προ της αποκτήσεως εξειδικευμένων αεροσκαφών Ηλεκτρονικού Πολέμου για την συνοδεία σύνθετων τακτικών σχηματισμών μαχητικών αεροσκαφών.

Ως εκ τούτου, ο εχθρός διαθέτει ικανότητες αδρανοποιήσεως της αντιαεροπορικής αμύνης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται από πλευράς εκθέσεως των ελληνικών χερσαίων δυνάμεων σε αεροπορικές επιθέσεις. Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, ακόμη και τακτικά UAV με χαμηλή ταχύτητα πτήσεως που επιχειρούν σε μέσα ύψη, μπορούν να αναλάβουν δράση, είτε για σκοπούς επιτηρήσεως ή και για προσβολές χερσαίων στόχων.

Ο Ηλεκτρονικός Πόλεμος στον οποίο ο εχθρός έχει σημειώσει σοβαρή πρόοδο, ενισχύει τις επιχειρησιακές δυνατότητες ευπαθών οπλικών συστημάτων, όπως τα τακτικά συστήματα UAV, επιτρέποντάς τους να έχουν ρόλο. Θα πρέπει λοιπόν να θεωρείται δεδομένη από πλευράς εχθρού η ικανότητα εκτελέσεως αποστολών UAV υπό προϋποθέσεις, σε επιχειρήσεις εναντίον ικανών συμβατικών χερσαίων δυνάμεων.

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ: https://doureios.com/indlib-o-ilektronikos-polemos-itan-to-tourkiko-atou-oxi-to-bayraktar-mono/

ΣΧΕΤΙΚΟ:  https://www.echedoros-a.gr/2020/03/uav.html

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ... [Η "ΙΣΧΥΣ" ΕΙΧΕ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΗ (ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΙΣΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ), ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗΝ Π.Α ΑΠΟ ΤΟ 2012]

No comments :

Post a Comment