11/03/2020

Γερμανία: Η Υπηρεσία Πληροφοριών ψάχνει αλλά δεν βρίσκει ειδικούς

Γιατί όμως υπάρχουν τέτοιες ελλείψεις προσωπικού στις δημόσιες υπηρεσίες;

Ο Τόμας Γκάμπριελ Ρίντιγκερ, εγκληματολόγος στο ΑΕΙ της αστυνομίας στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου, δηλώνει στην DW ότι ένας ειδικός πληροφορικής βγάζει πολύ περισσότερα στην ελεύθερη αγορά από ότι στο δημόσιο. Έπειτα η φήμη μιας υπηρεσίας δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνη μιας νεοφυούς εταιρίας. Το γεγονός αυτό αποθαρρύνει πολλούς ενδιαφερόμενους. Ο Τόμας Γκάμπριελ Ρίντιγκερ αποδίδει τις ελλείψεις σε ειδικούς πληροφορικής στο γεγονός ότι η Γερμανία ξεκίνησε με καθυστέρηση να ενδιαφέρεται για την ψηφιοποίηση.

Παρόμοια άποψη έχει και ο Χανς Βίλχελμ Ντιν από την επιτροπή ασφάλειας στον κυβερνοχώρο: «Στην κατάταξη Ψηφιακής Οικονομίας και Ψηφιακής Κοινωνίας, η Γερμανία καταλαμβάνει στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης μόλις την 26η θέση σε συνολικά 28 χώρες. Μόνο η Ελλάδα και η Ιταλία διαθέτουν υπηρεσίες με ακόμα χαμηλότερο επίπεδο ψηφιοποίησης. Οι ειδικοί είναι λίγοι και οι θέσεις πολλές. Εννοείται ότι η πλάστιγγα θα γύρει προς την πλευρά μιας καλοπληρωμένης δουλειάς στον ιδιωτικό τομέα».

Κατά την άποψη του γερμανού ειδικού το γεγονός ότι η Γερμανία είναι ουραγός στη κατάταξη δείχνει το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος, αλλά και το δρόμο που έχει ακόμα μπροστά της για την ψηφιοποίηση των δημοσίων υπηρεσιών.

https://dia-kosmos.blogspot.com/2020/03/blog-post_11.html

No comments :

Post a Comment