15/08/2019

Κλιματική Αλλαγή: Πως ένα φυσικό φαινόμενο μετατράπηκε σε απάτη. Η εργαλειοποίηση της φύσης από την πολιτική

Η Κλιματική Αλλαγή είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο που εμφανίστηκε εδώ και εκατομμύρια χρόνια και μελετήθηκε από τους γεωλόγους του Τεταρτογενούς (Quaternary geologists). Αυτή η κατηγορία των γεω-επιστημόνων μελετούν το παλαιό-κλίμα και την παλαιό-εδαφολογία. Από τα τέλη του 17ου αιώνα μελέτησαν τις παλινδρομικές κινήσεις των παγετώνων που γινόντουσαν κάθε περίπου 120.000 χρόνια, αρχής γενομένης από τα μέσα του Τεταρτογενούς, ήτοι, περίπου, πριν 1.000.000 χρόνια. Την αιτία δεν την γνώριζαν.

Το 1942 οι Γερμανοί συνέλαβαν και φυλάκισαν στο Βελιγράδι έναν διάσημο Σέρβο αστροφυσικό ονόματι Milancovitch. Κατά την διάρκεια της παραμονής του στις φυλακές μελέτησε τις τροχιές της Γης γύρω από τον ήλιο και παρατήρησε ότι...
 • Όταν η τροχιά της Γης μεταβάλλεται από κυκλική, που είναι σήμερα, σε ελλειψοειδή έχουμε τους παγετώνες των 120.000 ετών.
 • Όταν ο άξονας περιστροφής αλλάζει κλίση κάθε 40.000 χρόνια, έχουμε πάλι μια παγετώδη περίοδο.
 • Όταν ο ημερήσιος άξονας περιστροφής της Γης αλλάζει τοποθεσία επανέρχεται στην αρχική του θέση κάθε 20.000 χρόνια.
Αυτός ο στροβιλισμός δημιουργεί κάθε 20.000 χρόνια μια παγετώδη περίοδο.

Βλέπουμε ότι δεν υπάρχει η επίδραση ούτε του ανθρώπου ούτε του ατμοσφαιρικού διοξειδίου του άνθρακα. Φυσικά, εκείνη την περίοδο, δεν κάναμε χρήση των υδρογονανθράκων. Παρόλα αυτά είχαμε κλιματικές αλλαγές.

Το 1995 εκατοντάδες επιστήμονες από όλον τον κόσμο άρχισαν να κάνουν γεωτρήσεις στον Βόρειο και Νότιο Πόλο, όπως επίσης στη Γροιλανδία για να πάρουν παγοκολώνες που δείχνουν τις κλιματικές αλλαγές τα τελευταία 450.000 χρόνια. Αυτές οι πάγο-κολώνες ορισμένες μήκους 3.200 μέτρων,) φυλάγονται στο μουσείο του πανεπιστημίου Οχάιο των ΗΠΑ ενώ οι πάγο-κολώνες από την Γροιλανδία στο Ινστιτούτο Niels Bohr της Κοπεγχάγης στη Δανία. Μελετώντας τις διακυμάνσεις της περιεκτικότητας του διοξειδίου του άνθρακος που υπήρχαν ως εγκλείσματα στις παγοκολώνες όπως επίσης τα ισότοπα οξυγόνου 18 (δ 18Ο) που βρίσκονται σε εγκλείσματα αέρος και είναι θερμοκρασιακοί δείκτες, κατασκεύασαν διαγράμματα διακύμανσης της θερμοκρασίας και του διοξειδίου του άνθρακος των τελευταίων 450.000 ετών.

Στην εικόνα παρατηρούμε πόσες φορές η μέση γήινη θερμοκρασία υπερέβη την σημερινή μέση γήινη θερμοκρασία των 15 βαθμών Κελσίου ασχέτως της ατμοσφαιρικής περιεκτικότητας σε διοξείδιο του άνθρακος. Επιπροσθέτως, παρατηρούμε την επιβεβαίωση της θεωρίας του Milancovitch, δηλαδή ότι περίπου κάθε 120.000 χρόνια πρέπει και πράγματι έχουμε μέσο-παγετώδεις περιόδους, δηλαδή κλιματικές αλλαγές, όπως επίσης επιβεβαίωση των υπαιθρίων παρατηρήσεων που έκαναν οι γεωλόγοι του Τεταρτογενούς πριν 200 χρόνια για τις κλιματικές αλλαγές.

Θερμοκρασιακές διακυμάνσεις κατά τα τελευταία 450000 χρόνια. Άξιον παρατήρησης είναι το πόσες φορές είχαμε θερμοκρασίες πάνω από την σημερινή μέση γήινη θερμοκρασία των 15 C για πολλά χρόνια χωρίς να λιώσουν οι πάγοι. Αυτό δείχνουν οι πάγο-κολώνες Vostok-1 και EPICA.

Το πολύ σημαντικό συμπέρασμα, που πρέπει να το καταλάβουν οι περιβαλλοντολόγοι είναι ότι κατά την διάρκεια του Τεταρτογενούς ιδιαίτερα τα τελευταία 450.000 χρόνια είχαμε μέσο-παγετώδεις περιόδους με μέσες γήινες θερμοκρασίες πολύ μεγαλύτερες από ότι έχουμε σήμερα και για πολύ μεγάλες περιόδους, χωρίς να λιώσουν οι πάγοι στον Βόρειο και Νότιο Πόλο. Εικόνα 5. Μέση γήινη θερμοκρασία των 18 C κατά την διάρκεια της Εεμίου μεσοπαγετώδους περιόδου που διήρκεσε 10000 χρόνια. Ούτε ο Βόρειος Πόλος ούτε ο Νότιος Πόλος έλιωσαν. Αυτή η περίπτωση καταγράφεται από την Εέμιο Περίοδο που κράτησε περίπου 10.000 χρόνια, διάρκεια σχεδόν όσης με την Ολοκαινική περίοδο (14.000 χρόνια π.Χ. μέχρι σήμερα), εικόνα 5, με μέση γήινη θερμοκρασία της Εεμίου περιόδου τους 18 βαθμούς Κελσίου έναντι της σημερινής των 15,8 βαθμών Κελσίου. Κατά την περίοδο αυτή των 10.000 ετών δεν έλειωσαν οι πάγοι και δεν πέθαναν οι αρκούδες στον Βόρειο Πόλο, ούτε οι πιγκουίνοι στον Νότιο Πόλο. Άρα, η ψευτιά που διαδίδουν οι περιβαλλοντολόγοι ότι ο πλανήτης θα καταστραφεί αν η μέση γήινη θερμοκρασία ανέβει κατά 1 βαθμό Κελσίου ήτοι στους 16,8 βαθμούς Κελσίου είναι καθαρή απάτη.


Πάνω από 100 κλιματικές αλλαγές διαπιστώθηκαν τα τελευταία 10000 χρόνια κάνοντας χρήση της γεωμαγνητικής πολικότητας και των ισοτόπων δ 180. Αυτό μαρτυράν οι μελέτες των 400 παγοκολώνων που βρίσκονται σήμερα στα μουσεία. Επίσης, οι τελευταίες μελέτες που αφορούν τα τελευταία 10000 χρόνια, έδειξαν με βάση τις θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σε ιζήματα του Βόρειου Ατλαντικού, μελέτη ισοτόπων δ 180, ότι είχαμε πάνω από 100 φορές κλιματικές αλλαγές χωρίς να υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα.

Και κάτι άλλο πάρα πολύ σημαντικό. Παρατηρούμε ότι η άνοδος της ατμοσφαιρικής περιεκτικότητας σε διοξείδιο του άνθρακος διαμέσου των αιώνων έπεται της ανόδου της θερμοκρασίας σε όλες τις μέσο-παγετώδεις περιόδους. Ήτοι παρουσιάζει χρονική υστέρηση έναντι της ανόδου της θερμοκρασίας  γεγονός που μας οδηγεί στο να συμπεράνουμε ότι η άνοδος της ατμοσφαιρικής περιεκτικότητας σε διοξείδιο του άνθρακος είναι το αποτέλεσμα της ανόδου της γήινης μέσης θερμοκρασίας. Αυτή η διαχρονική παρατήρηση μας λέει ότι η περιεκτικότητα του ατμοσφαιρικού CO2 είναι το αιτιατό και όχι η αιτία της ανόδου της γήινης θερμοκρασίας, Khilyuk and Chillingar, 2003.

Υστέρηση μεταξύ της εμφάνισης της μέσης γήινης θερμοκρασίας και της περιεκτικότητας της γήινης ατμόσφαιρας σε CO2 κατά τον Φανεροζωϊκό Αιώνα

Οι διακυμάνσεις της μέσης γήινης θερμοκρασίας τα τελευταία 11000 χρόνια, Dansgard et al., 1969 και Shonwiese 1995.

Πριν 14.000 χρόνια, η μέση γήινη θερμοκρασία στον πλανήτη ανέβηκε από 11 βαθμούς Κελσίου στους 15 βαθμούς χωρίς να γνωρίζουμε την αιτία. Μεταξύ 8.500 π.Χ. και 4.500 π.Χ., ήτοι κατά την παλαιολιθική περίοδο, η μέση γήινη θερμοκρασία ανέβηκε στους 17 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την εποχή, που ονομάζεται η περίοδος του Ολοκαινικού μεγίστου, δημιουργήθηκε η Σαχάρα χωρίς να εξαφανιστούν ούτε οι πάγοι από τον Βόρειο και Νότιο Πόλο, ούτε οι αρκούδες και ούτε οι πιγκουίνοι.   Αυτή την περίοδο δεν γινότανε χρήση των υδρογονανθράκων. Άρα, η αύξηση της γήινης θερμοκρασίας θα πρέπει να αποδοθεί σε εξωγενείς παράγοντες και όχι στην άνοδο του ατμοσφαιρικού διοξειδίου του άνθρακος, σε επίπεδα άνω των 400 ppm, κάτι που πρέπει να ερευνήσουν οι περιβαλλοντολόγοι.

Παρατηρούμε πάλι ότι οι υψηλές θερμοκρασίες για 4.000 χρόνια δεν οδήγησαν στην τήξη των πάγων, όπως επικαλούνται οι περιβαλλοντολόγοι και πολλοί άσχετοι. Ότι δηλαδή η αύξηση της σημερινής γήινης θερμοκρασίας στους 16,5 βαθμούς Κελσίου θα επιφέρει κοσμογονικές και απρόβλεπτες καταστροφές στην Γη. Μεταξύ 4.500 π.Χ. και 500 π.Χ. είχαμε μικρές κλιματικές αλλαγές. Η μεγάλη άνοδο της θερμοκρασίας άρχισε κατά την εποχή του Περικλή και κράτησε, περίπου μέχρι το 300 μ.Χ., ήτοι για 800 χρόνια με μέση γήινη θερμοκρασία πάλι τους 17 βαθμούς Κελσίου. Αυτή η κορύφωση ονομάζεται Ρωμαϊκό ή ελληνορωμαϊκό μέγιστο.

Διακύμανση των επιφανειακών θερμοκρασιών στην θάλασσα των Σαργασών τα τελευταία 3000 χρόνια (Μετρήσεις μέχρι το 1975) βάση των ισοτοπικών μετρήσεων δ 180 στο πλαγκτόν Globigerinoides rubber, Keigwin, L.D., Science 274: 1504-1508. Φανερά είναι τα θερμοκρασιακά μέγιστα της Ρωμαϊκής Εποχής και το Μεσαιωνικό Μέγιστο.

Μεταξύ 100 π.Χ. και της γέννησης του Χριστού, ήτοι για 100 χρόνια, δεν είχαμε καμία βροχόπτωση στην Αθήνα και οι κάτοικοι γονυπετείς πήγαιναν στους ναούς του Όμβριο Διός (δύο ναοί, ένας στους πρόποδες του Υμηττού, περιοχή Αργυρούπολης, και ο άλλος στα Τουρκοβούνια) ψάλλοντας «Υσον, Υσον ώ φίλε Ζεύς κατά της Αρούρης των Αθηναίων και Πεδίων» και προσφέροντας κοχύλια σαν τάματα. Παρατηρούμε πάλι ότι οι υψηλές θερμοκρασίες για 800 χρόνια δεν οδήγησαν στην τήξη των πάγων, όπως επικαλούνται οι περιβαλλοντολόγοι και πολλοί άσχετοι ότι αύξηση της σημερινής γήινης θερμοκρασίας στους 16,5 βαθμούς Κελσίου θα επιφέρει κοσμογονικές και απρόβλεπτες καταστροφές στην Γη. Τέτοιες προβλέψεις έχει κάνει και ο Ilya Pricogini θεωρητικός του Χάους.

Από το 300 μ.Χ. μέχρι το 800 μ.Χ. είχαμε μία πτώση της μέσης γήινης θερμοκρασίας κάτω των 15 βαθμών Κελσίου. Μετά από αυτή την πτώση είχαμε πάλι μια άνοδο της μέσης γήινης θερμοκρασίας στους 17 Κελσίου από το 800 μ.Χ. έως το 1350 μ.Χ. χωρίς να λιώσουν οι πάγοι στον Βόρειο και Νότιο Πόλο, χωρίς να εξαφανιστούν οι αρκούδες και οι πιγκουίνοι. Το λένε και οι 400 παγοκολώνες που υπάρχουν στα μουσεία που ορισμένοι οικονομολόγοι, πολιτικοί, δημοσιογράφοι αλλά και ακαδημαϊκοί δεν το γνωρίζουν, ίσως και εσκεμμένα. Σε αυτή την θερμή περίοδο των 550 ετών είδαμε τις ακρίδες από την Υποσαχάριο ζώνη της Αφρικής να φθάνουν στην Βιέννη και να καταστρέφουν τα σιτηρά της Νότιας Ευρώπης. Είδαμε την καλλιέργεια της αμπέλου να φθάνει και να εγκαθίσταται στην Σκωτία και είδαμε οι πάγοι να λιώνουν στο νότιο μέρος της Γροιλανδίας με αποτέλεσμα να εποικιστεί από τους Δανούς.

Και όμως, ο πλανήτης Γη δεν καταστράφηκε, όπως λένε ορισμένες ελληνικές εφημερίδες και blogs, ότι θα γίνει αν ανέβει η θερμοκρασία στους 16,5 βαθμούς Κελσίου. Πρόκειται για συστηματική διαστρέβλωση της αλήθειας. Γιατί άραγε δεν μπαίνουμε στις βιβλιοθήκες όλου του κόσμου και στις εγκυκλοπαίδειες όλου του κόσμου, στο διαδίκτυο κλπ. κλπ. για να δούμε τις διαχρονικές κλιματικές αλλαγές. Αυτή η παραπλάνηση που αποσκοπεί και ποιους εξυπηρετεί; Από το 1350 μ.Χ. έως το 1800 μ.Χ. είχαμε την μικρή παγετώδη περίοδο που κράτησε 450 χρόνια και έφερε την πανώλη στην Ευρώπη όπου βρήκαν θάνατο 40 εκατομμύρια Ευρωπαίοι. Αυτό αποδίδεται στην ψύξη των νερών. Οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να πλυθούν. Ναι είχαμε κλιματικές αλλαγές που δεν οφείλονται στην διακύμανση των συγκεντρώσεων του διοξειδίου του άνθρακος στην ατμόσφαιρα. Μέχρι το 1800 μ.Χ. δεν κάναμε χρήση υδρογονανθράκων.

Από τα τέλη του 17ου αιώνα μια ομάδα διασήμων ερευνητών (J. Fourier, L. Agassiz, J. Tyndall, S. Arrhenius και πάρα πολλοί άλλοι) προσπάθησαν να βρουν την αιτία που προκαλεί Κλιματική Αλλαγή. Τις αλλαγές στο κλίμα τις είχαν διαπιστώσει οι γεωλόγοι του Τεταρτογενούς, δηλαδή οι επιστήμονες που σπουδάζουν την παλαιοκλιματολογία. Η σκέψη τους πήγε στις αυξομειώσεις των συγκεντρώσεων του ατμοσφαιρικού διοξειδίου του άνθρακος που όμως δεν προερχόταν από την βιομηχανική δραστηριότητα και τους υδρογονάνθρακες. Η Κλιματική Αλλαγή, λοιπόν, απασχολούσε την ανθρωπότητα πάνω από 200 χρόνια και δεν είναι φαινόμενο των τελευταίων 40 ετών, όπως το παρουσιάζουν οι περιβαλλοντολόγοι και οι πολιτικοί μας. Έτσι, οι επιστήμονες απεφάσισαν να στείλουν στην ατμόσφαιρα αερόστατα για 165 χρόνια, ήτοι από το 1800 μέχρι το 1965, που έπαιρναν δείγματα ατμοσφαιρικού αέρα από τέσσερις ηπείρους. Έκαναν 90.000 μετρήσεις. Οι χρονιές 1821, 1860 και το 1940 ήταν τρεις εποχές που είχαμε υψηλές συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, 435 ppm, 390 ppm και 400ppm αντιστοίχως και ταυτόχρονα υψηλές θερμοκρασίες. 

Ενδείξεις διακυμάνσεων των συγκεντρώσεων του ατμοσφαιρικού διοξειδίου του άνθρακος τον 20ο αιώνα στο Βόρειο Ημισφαίριο. Άξιον παρατήρησης είναι οι συγκεντρώσεις του ατμοσφαιρικού διοξειδίου του άνθρακος 435ppm το 1822, 390 ppm το 1860 και 400 ppm το 1940, όταν δεν είχαμε βιομηχανική δραστηριότητα, Beck 2007.

Μέση ετήσια θερμοκρασία της Ανταρκτικής από 5 τοποθεσίες βάση μετρήσεων ισοτόπων δ 18Οαπό το 1800 μ.Χ. έως το 2000 μ.Χ., Schneider et. al., 2006. Συσχέτιση με τις μετρήσεις του επιστήμονα Beck, 2007.

Αυτές οι δύο περίοδοι δεν μπορούν να συνδεθούν με το ατμοσφαιρικό διοξείδιο του άνθρακος, που παράγεται από την χρήση υδρογονανθράκων. Και τίθεται το ερώτημα μήπως το ατμοσφαιρικό διοξείδιο του άνθρακος είναι αποτέλεσμα της αύξησης της γήινης θερμοκρασίας και όχι η αιτία; Είναι η δεύτερη φορά που παρατηρείται αυτή η υστέρηση.

Μεταξύ 1920 και 1940 είχαμε μια πολύ θερμή και ξηρή εποχή στην Γη, κάτι που πρέπει να θυμούνται όσοι γεννήθηκαν πριν το 1940. Η ξηρασία και άνοδος της θερμοκρασίας κατέστρεψαν τη γεωργία και την κτηνοτροφία σε ΗΠΑ και Ευρώπη (εικόνες 13 και 14). Αυτή η περίοδος ονομάστηκε "The Great Depression Years" και είχε οικονομικές και γεωπολιτικές επιπτώσεις. Άνοδο του Φραγκλίνου Ρούσβελτ σε ΗΠΑ και Χίτλερ στην Γερμανία. Μετά το 1940 πέφτουν απότομα οι θερμοκρασίες με αποτέλεσμα να έχουμε βαρείς χειμώνες, γεγονός που συνέβαλε στο να χάσει ο Χίτλερ τον πόλεμο στην Ρωσία. Από το 1980 και μετά, μπαίνουμε σε μία περίοδο αύξησης της μέσης γήινης θερμοκρασίας, η οποία άρχισε από τους πολιτικούς να αποδίδεται στην χρήση των υδρογονανθράκων. Συγκεκριμένα, η Θάτσερ, πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, επειδή ήρθε σε μεγάλη αντίθεση με τους ανθρακωρύχους, οι οποίοι υποστήριζαν το Εργατικό Κόμμα, πλήρωσε τους επιστήμονες --και δυστυχώς αυτοί το δέχτηκαν-- για να αποδείξουν ότι η χρήση του λιθάνθρακα στην ηλεκτροπαραγωγή θα καταστρέψει την ανθρωπότητα. Τότε, η συγκέντρωση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα είχε αυξηθεί κατά 0,002% από την κανονική του, δηλαδή από τα 0,035% έφθασε στα 0,037%. Και ο κόσμος το πίστεψε. Όταν η Θάτσερ έχασε τις εκλογές το 1988, την σκυτάλη την πήραν ο ΟΗΕ, ένας επίσης πολιτικός οργανισμός. Αποτέλεσμα αυτής της τραγωδίας είναι να πολιτικοποιηθεί ένα πολύπλοκο και πολυπαραγοντικό φυσικό φαινόμενο, όπως είναι η Κλιματική Αλλαγή, σε μοχλό καταστροφής οικονομιών και κρατών.

Τη συνέχεια την γνωρίζουμε. Μπαίνουν σε αυτό το σκηνικό οι πολιτικοί. Πρώτος απ' όλους, ο Αλ Γκορ, δημοσιογράφος αλλά και αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, που έχει επενδύσει πολιτικά στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Ο Αλ Γκορ είναι συνιδρυτής και πρόεδρος της Generation Investment Management και επίσης συνεργάτης στην εταιρία Kleiner Perkins, επικεφαλής της ομάδας λύσεων για την Κλιματική Αλλαγή. Επίσης, τη σκυτάλη πήρε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν αλλά και η ΕΕ. Δηλαδή, πουθενά επιστήμη.

- Το βασανιστικό ερώτημα παραμένει. Έχουμε κλιματική αλλαγή;
Η απάντηση είναι ναι, αλλά δεν οφείλεται στις πολύ μικρές διακυμάνσεις του ατμοσφαιρικού διοξειδίου του άνθρακος που εντοπίζονται στο τρίτο δεκαδικό ψηφίο της εκατοστιαίας σύνθεσης της ατμόσφαιρας. Είναι ηλίθιο να το πιστεύουμε.
- Τότε που οφείλεται η κλιματική αλλαγή;
Στις εξάρσεις/εκρήξεις του ηλίου που διαπιστώνονται από τον αριθμό των ηλιακών κηλίδων. Αυτές οι εξάρσεις που έχουν πιστοποιηθεί και μελετηθεί από το 1600 μ.Χ. μέχρι σήμερα από καθηγητές και διευθυντές αστεροσκοπείων, λαμβάνουν χώρα κάθε 22, ή 44, ή 88 χρόνια και λέγονται κύκλοι των Wolf-Gleissberg. Οι μεγαλύτερης διαρκείας κύκλοι των 200 ετών λέγονται κύκλοι De Vries. Αυτές οι εξάρσεις, που εκδηλώνονται με μαζικές εκλύσεις κοσμικής σκόνης, επηρεάζουν το κλίμα στη Γη και εξηγούν τις κλιματικές αλλαγές που παρατηρούμε από το 1400 μ.Χ. μέχρι σήμερα.

Οι καιρικές προβλέψεις βάσει κύκλων των ηλιακών κηλίδων. Ο ηλιακός κύκλος 24 είναι μικρός και προβλέπει/ προετοιμάζει ότι μετά το 2020 θα πέσει η μέση γήινη θερμοκρασία.

Τέτοιες αλλαγές είναι οι μικρές παγετώδεις περιόδους που είχαμε από το 1400 μ.Χ. μέχρι το 1800 μ.Χ., Maunder minimum και Dalton minimum (εικόνα 18). Εικόνα 18. Προσομοίωση των ηλιακών δραστηριοτήτων με βάση τις συγκεντρώσεις του ισοτόπου 10 Be που βρέθηκαν στην πάγο-κολώνα Dye-3 που λήφθηκε από την Γροιλανδία, Beer et. al,. 1994. Το 10 Be προέρχεται από την εισερχόμενη γαλακτική σποδό. Συσχετισμός με τον αριθμό των ηλιακών κηλίδων από το 1600 μ. Χ. έως το 2000 μ. Χ., Hoyt and Schatten 1998a and 1998b.

Αυτές οι παρατηρήσεις επιβεβαιώνονται από τα ισότοπα Βηρυλλίου 10 (10Be) που βρίσκονται μόνο στην γαλακτική σκόνη και είναι παράγωγα των ηλιακών εκρήξεων. Η γαλακτική σκόνη με ισότοπα του 10Be που βρέθηκε στον πάγο-πυρήνα Dye-3 που πήραν οι Δανοί από την Γροιλανδία. Οι διακυμάνσεις της περιεκτικότητας σε Be10 συμπίπτουν απόλυτα με την δραστηριότητα των ηλιακών κηλίδων, οι οποίες επηρεάζουν την γήινη μέση θερμοκρασία. Επίσης οι Friss-Christiansen (Nobel prize winner) και Lassen, αστροφυσικοί στο αστεροσκοπείο της Κοπεγχάγης έδειξαν την σχέση των ηλιακών κηλίδων με την άνοδο/κάθοδο της μέσης γήινης θερμοκρασίας και των συγκεντρώσεων του ατμοσφαιρικού διοξειδίου του άνθρακος. 

Ουράνια επίδραση του κλίματος κατά τον Φανεροζωίκό Αιώνα. Επίδραση της ροής της κοσμικής ακτινοβολίας και σποδού στην διακύμανση της γήινης θερμοκρασίας κατά τα τελευταία 500 εκ. χρόνια με κύκλους κάθε 200 χρόνια, κύκλοι Wilson, Shaviv and Weiser, 2003.

Τώρα που τελειώνει ο κύκλος 24 της ηλιακής δραστηριότητας θα μπούμε, κατά τον αστροφυσικό Abdussamatov, διευθυντή του αστεροσκοπείου της Αγίας Πετρούπολης, σε μία περίοδο πτώσης της θερμοκρασίας. Προβλεπόμενη μείωση της γήινης θερμοκρασίας λόγω της πτώσης των δραστηριοτήτων των ηλιακών κύκλων/εκρήξεών, κατά τον Ρώσο αστροφυσικό Khabibullo Abdussamatov.

Είναι φανερό ότι η λεγόμενη υπερθέρμανση, που προωθείται ως η καταστροφή της ανθρωπότητας, με βάση την αύξηση της εκατοστιαίας περιεκτικότητας του ατμοσφαιρικού διοξειδίου του άνθρακα κατά 0.005, είναι καθαρή απάτη. Αυτή η αύξηση είναι μηδαμινή και ανίκανη να επηρεάσει το κλίμα που είναι ένα πολυπαραγοντικό με τουλάχιστον 10 συναρτήσεις. Είναι απαράδεκτη τακτική να επιβάλεις πράσινους φόρους για να προωθήσεις δήθεν καθαρές τεχνολογίες παραγωγής ηλεκτρισμού που απασχολούν απειροελάχιστα άτομα, που δεν προσφέρουν καμιά μα καμιά οικονομική βοήθεια στο δημόσιο και στις περιφέρειες, που δεν αναβαθμίζουν την γεωπολιτική θέση της Ελλάδας, που καταστρέφουν την χλωρίδα και την πανίδα, που παράγουν ακριβή κιλοβατώρα και που στο τέλος της λειτουργίας τους θα γεμίσουν τους τόπους με τοξικά απόβλητα.

Συσχετισμός μεταξύ της περιοδικότητας και της διάρκειας των δραστηριοτήτων των ηλιακών κύκλων/εκρήξεων, της μέσης γήινης θερμοκρασίας και των συγκεντρώσεων του ατμοσφαιρικού CO2, Friss-Chriastaiansen and Lassen, 1991.

Οι σπάνιες γαίες και τα πιθανά ραδιενεργά τους συμπαρομαρτούμενα που χρησιμοποιούνται στον μηχανολογικό τους εξοπλισμό, κάπου πρέπει να ενταφιαστούν. Και αυτή η απάτη προωθείται για να ικανοποιήσουμε μερικούς επιχειρηματίες. Τα έσοδα από τον τουρισμό πάνε όλα στους εισαγωγείς υδρογονανθράκων και τώρα οι πράσινοι φόροι και οι φόροι διοξειδίου του άνθρακα πάνε στους ξένους κατασκευαστές και εισαγωγείς ανεμογεννητριών. Ναι, θα σώσουμε την Γη από την άνοδο του διοξειδίου της ατμόσφαιρας κατά 0.005%. Βαδίζουμε με σιγουριά σε ένα νέο μαύρο Μεσαίωνα πολύ χειρότερο από τον παλιό Μεσαίωνα. Κάποιοι κερδίζουν από την κλιματική αλλαγή που δήθεν οφείλεται στην ανθρώπινη δραστηριότητα.

Πτώση της μέσης γήινης θερμοκρασίας από το 2020 έως το 2055 κατά 1.5Ο C από την σημερινή των 15.8Ο C κατά τον αστροφυσικό και διευθυντή του αστεροσκοπείου Pulikovo, της Αγίας Πετρούπολης, καθηγητή Khabibullo Abdussamatov.

Αντώνης Φώσκολος
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ:

  18 comments :

  1. Anonymous16/8/19 13:35

   Τα περί global warming ("currently rebranded as climate change") είναι άλλο ένα εξουσιαστικό σχήμα παραπλάνησης. Ο ανεξάρτητος, φιλελεύθερος και φιλέλλην Martin Armstrong τα λέει όλα αυτά, εδώ και δεκαετίες, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Ζούμε σε ένα άκρως προβλέψιμο σύμπαν. Αυτό το αδήριτο γεγονός είναι πολύ δύσκολο να γίνει κατανοητό από τους απλούς ανθρώπους, επειδή εν τέλει περιορίζει την ελεύθερη βούληση και τους προκαλεί σύγχυση.

   Όλο αυτό που έγινε τον 20ο αιώνα, με το μαρξιστικό έκτρωμα, ήταν μια προσπάθεια, ώστε να ελεγχθεί το ανεξέλεγκτο, αλλά απέτυχε. Στο «χωριουδάκι» που ζούμε εμείς, η καταστρεπτική αυτή «μόδα» έφτασε καθυστερημένα και θα απορριφθεί καθυστερημένα. Κάθε περίπου 300 έτη καταρρέουν αυτοκρατορίες. Μετά από περίπου 150 έτη ανόδου, ακολούθησαν περίπου 70 έτη πτώσης (ήτοι ο πολιτικός κύκλος/περίοδος στο κοσμικό σπιράλ). Αυτή ηταν η πετρελαϊκή κρίση, και η πολιτική απάντηση στο πρόβλημα ήταν ο Θατσερισμός/Ρηγκανισμός. Η πτώση θα ολοκληρωθεί το 2044 με τον 3ο ΠΠ, ενώ θα ακολουθήσει και 4ος ΠΠ, μερικές δεκαετίες αργότερα. Το οικονομικό σύστημα θα καταρρεύσει και είναι αναπότρεπτο η οικονομική πρωτεύουσα του πλανήτη, να μεταφερθεί στην ανατολή. Όσο για την Ελληνική κρίση, αυτή ήταν ήδη γνωστή και προβλέψιμη, πριν ακόμα συμβεί. Εμείς επαρχία αυτοκρατορίας είμαστε και επαρχία αυτοκρατορίας θα παραμείνουμε.

   Αυτή η μαθηματική ανακάλυψη/μέτρηση/επινόηση του Martin Armstrong είναι, τηρουμένων των αναλογιών, σαν την ανακάλυψη/μέτρηση/επινόηση ενός μαθηματικού τρόπου, ώστε να προβλέπονται η πανσέληνος και η έκλειψη, για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, από τον πρωτόγονο άνθρωπο. Τέτοιας κεφαλαιώδους σημασίας είναι, αλλά ακόμα δεν έχει αναγνωριστεί/εκτιμηθεί. Υπάρχει μια φυσική τάξις πραγμάτων και εμείς οι άνθρωποι είμαστε εντελώς ασήμαντοι, και οι ζωές μας πολύ σύντομες. Είμαστε προσδεδεμένοι σε ένα κοσμικό γαϊτανάκι, εντός ενός δακτυλιοειδούς (torus). Τα δύο οπτακούσματα (βίντεο) στο τέλος, δίνουν μια συνοπτική «ματιά» της μεγάλης κοσμικής εικόνας, από την οποία δεν μπορούμε να δραπετεύσουμε. Εάν έχεις χρόνο και θέλεις, εντρύφησε, σε ότι προτιμάς.

   ReplyDelete
  2. Anonymous16/8/19 13:36

   www.imdb.com/title/tt4103404/
   www.armstrongeconomics.com/models/glossary/
   www.armstrongeconomics.com/library/books/
   www.armstrongeconomics.com/research/economic-thought/
   www.armstrongeconomics.com/armstrongeconomics101/understanding-cycles/why-do-cycles-work/
   www.armstrongeconomics.com/armstrongeconomics101/understanding-cycles/cycles-in-time-origin-of-the-theory/
   www.armstrongeconomics.com/armstrongeconomics101/understanding-cycles/there-are-no-coincidences-why-history-repeats/
   /www.armstrongeconomics.com/history/ancient-economies/solar-minimum-the-fastest-decline-in-almost-10000-years/
   www.armstrongeconomics.com/world-news/climate/earthquakes-caused-by-complex-cycles/
   www.armstrongeconomics.com/world-news/climate/part-ii-volcanoes-climate-change/
   www.armstrongeconomics.com/world-news/climate/why-global-warming-is-good/
   www.armstrongeconomics.com/international-news/nature/climate-change-history-the-fall-of-empires-come-when-warming-turns-of-cooling/
   www.armstrongeconomics.com/armstrongeconomics101/understanding-cycles/napoleon-war-sunspots-human-excitability/
   www.armstrongeconomics.com/world-news/corruption/goldman-sachs-going-down-on-the-pi-target/
   www.armstrongeconomics.com/international-news/europes-current-economy/all-eyes-on-greece/
   www.armstrongeconomics.com/markets-by-sector/bonds/debt-burden-v-equities/
   www.armstrongeconomics.com/markets-by-sector/agriculture/the-way-of-the-future-2/
   www.armstrongeconomics.com/qa/the-creature-from-jekyll-island
   www.armstrongeconomics.com/armstrongeconomics101/economics/the-unsound-theory-of-inflation/
   www.armstrongeconomics.com/armstrongeconomics101/economics/clinging-to-old-theories-of-inflation/
   www.armstrongeconomics.com/writings/2012-2/anatomy-of-a-debt-crisis/
   www.armstrongeconomics.com/world-news/war/greco-turkish-war-is-it-inevitable/
   www.armstrongeconomics.com/world-news/war/war-who-is-the-aggressor/
   www.armstrongeconomics.com/history/europes-economic-history/greece-2017-sovereign-debt-cycle/
   www.armstrongeconomics.com/international-news/politics/how-do-we-get-honest-government-is-it-possible/

   www.armstrongeconomics.com/wp-content/uploads/2016/02/ECM-1970-2084-600x409.jpg

   www.youtube.com/watch?v=b_TkFhj9mgk
   www.youtube.com/watch?v=uD4izuDMUQA

   ReplyDelete
  3. Anonymous17/8/19 18:54

   Το 99% των επιστημόνων συμφωνούν πως η κλιματική αλλαγή υπαρχει και πως ο άνθρωπος συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό σε αυτη την αλλαγή, αλλα οι καθε λογής καπιταλοδεξιοι αμφισβητούν αυτο το επιστημονικα τελεια διαπιστωμένο φαινόμενο. Υστερα αναρωτιέστε γιατι ο κοσμος στρέφεται στην αριστερα η οποία εχει πιασει εδω και δεκαετίες τα ηνια της επιστήμης... Συνεχίστε ετσι φλωροι καπιταλοδεξιοι

   ReplyDelete
  4. ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΑΛΛΑ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΥΤΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. ΤΟ ΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΗ. ΑΥΤΟ ΑΜΒΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ

   "ΦΛΩΡΟΣ": ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΣ, ΣΥΝΕΧΩΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΣ, ΓΚΡΙΝΙΑΡΗΣ, ΑΝΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΟς , ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΙΛΟΣ. ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΞΕΖΗΤΗΜΕΝΟ ΝΤΥΣΙΜΟ, ΚΑΙ ΘΗΛΥΠΡΕΠΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

   ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΙΖΟΝΤΩΝ, ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ , ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ, ΦΕΜΙΝΙΣΤΩΝ, ΦΥΤΟΦΑΓΩΝ , ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΠΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ "ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ" (ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ , ΟΜΟΙΩΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΙ ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥΣ) ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ;

   ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΣΤΕΝΑ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΕΙΚΤΗ ΕΥΦΥΙΑΣ ΤΟΥΣ. ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΟΠΟΥ Ο Μ.Δ.Ε ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΗΛΟΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

   ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ. ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΥΞΑΝΕΙ Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΤΟΣΟ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η "ΑΡΙΣΤΕΡΟΤΗΤΑ" ΤΟΥ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ.

   ΤΟ 99% ΤΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΛΥΚΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
   ΤΟ 99% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ Η ΕΒΡΑΙΑ ΜΑΡΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΜΜΩΜΟ ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΘΕΝΑ
   ΤΟ 99% ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΚΟΡΕΑΤΩΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ Ο ΚΙΜ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ Η ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ.
   ΤΟ 99% ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟ ΦΥΛΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΝΜΟΥ
   ΤΟ 99% ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΕΙ ΑΝ ΤΗΡΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΝΗΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ή ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ (ΤΗΣ ΕΚΛΑΣΤΟΤΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΤΟΥΣ)

   ΤΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΩΣ.

   ReplyDelete
   Replies
   1. Anonymous25/8/23 15:18

    Εσυ Κουρήτη χριστιανός δεν είσαι, στα χαρτιά είσαι ή τα έχεις αλλάξει και αυτά;

    Delete
   2. ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ. ΠΟΙΑ ; ΤΙ; ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ; Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΕΔΙΟ. ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΜΕ ΔΗΛΩΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΝΗΠΙΟΒΑΠΤΙΣΑΝ ΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ. ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ (ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ), ΑΘΡΗΣΚΟΣ ΑΛΛΑ ΕΝΘΕΟΣ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΛΟΓΙΚΑ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ (ΘΕΩΝ*) ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΠΟΙΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΤΥΠΙΚΟ, ΟΥΤΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ (ΙΕΡΕΙΣ, ΠΡΟΦΗΤΕΣ, ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥΣ, ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ, ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ, ΧΡΙΣΜΕΝΟΥΣ Κ.Λ.Π) ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΘΕΟΥ. ΟΠΟΥ ΜΟΥ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΔΗΛΩΝΩ ΑΘΡΗΣΚΟΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΙΝΩ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΟΡΚΟ ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΚΟΥΣΕ Ο ΛΟΓΟΣ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΛΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.

    *[ΑΠΟΡΡΙΠΤΩ ΤΗΝ ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ, ΒΟΥΔΙΣΤΩΝ, ΙΝΔΟΥΙΣΤΩΝ, ΜΑΣΩΝΩΝ, ΣΑΤΑΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΓΝΩΣΤΙΚΙΣΤΙΚΩΝ, ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΤΙΚΩΝ, ΘΕΟΣΟΦΙΚΩΝ, ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΩΝ, ΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗΣ ΝΕΑΣ ή ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ, ΩΣ ΚΟΙΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ (ΚΑΠΟΙΑ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΥΣ, ΤΖΙΝΙΑ, ΞΩΤΙΚΑ) ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ.]

    Delete
   3. Anonymous25/8/23 19:03

    Και σε περίπτωση που δεν σου άρεσε το όνομα που σου έδωσαν με την βία τί θα έκανες; Θα το άλλαζες;

    Delete
   4. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΚΑΙ ΤΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ. ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΤΟΥ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΕΧΘΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΥΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΦΟΒΕΡΗ ΑΠΕΧΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΣΤΩ ΤΟΥΣ ΚΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΛΗ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑ ΕΝΑ ΥΠΟΚΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ, (ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΛΟΓΙΚΑ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΤΕΤΟΙΟ) ΣΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΜΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΛΛΓΕΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ.

    ΒΡΗΚΑ ΑΥΤΟ...(Η αλλαγή του κύριου ονόματος γίνεται με αίτηση του ενδιαφερόμενου στο Ειρηνοδικείο ενώ του επωνύμου στον Δήμο που ανήκει ο καθένας. Και στις δύο περιπτώσεις εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από την διακρτιτική ευχέρεια του δικαστή ή του δημάρχου για το αν θα γίνει δεκτή ή όχι.)

    Delete
   5. ΑΝΕΚΔΟΤΟ...
    ΠΑΕΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ. Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ , ΤΑ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΕΙ. ..."ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΤΕ. ΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ;"
    ΚΑΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ. "ΑΠΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΙΚΡΟΤΣΟΥΤΣΟΥΝΑΚΗΣ , ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΚΡΟΤΣΟΥΤΣΟΥΝΑΚΗΣ.

    Delete
   6. Anonymous26/8/23 15:08

    Χαχαχαχαχα, καλό!

    Delete
  5. Anonymous18/8/19 18:02

   ΜΗΝ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΦΛΩΡΟΥΣ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ ΧΑΧΑΧΑ

   https://www.sansimera.gr/biographies/925

   ReplyDelete
  6. Anonymous19/8/19 10:28

   "Το 99% των επιστημόνων συμφωνούν"

   ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ. ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟ ΕΒΓΑΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ. ΑΠΟΔΕΙΞΕ ΤΟ.

   "πως η κλιματική αλλαγή υπαρχει"

   ΜΑ ΔΕ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΔΙΑΡΚΩΣ.

   "και πως ο άνθρωπος συμβάλλει"

   ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΛΛΑΖΕ ΚΑΙ ΠΡΙΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ. ΦΕΡ'ΕΙΠΕΙΝ, ΜΙΑ ΕΚΡΗΞΗ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΟΣΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΡΥΠΩΝ.

   "σε μεγάλο βαθμό σε αυτη την αλλαγή"

   ΟΧΙ.

   "αλλα οι καθε λογής καπιταλοδεξιοι αμφισβητούν"

   ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΚΥΤΤΑΖΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ. ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 'Η ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ, ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΛΕΞΕΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ.

   "αυτο το επιστημονικα τελεια διαπιστωμένο φαινόμενο"

   ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝΙΖΟΥΝ ΔΙΑΡΚΩΣ ΟΤΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ. ΠΑΡΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

   "Υστερα αναρωτιέστε γιατι ο κοσμος στρέφεται στην αριστερα"

   ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ. Η ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΠΛΩΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΗ) ΚΑΤΑΡΡΕΙ ΔΙΕΘΝΩΣ. ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΝΝΟΥΣΕ ΤΑ ΟΣΑ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ.

   "η οποία εχει πιασει εδω και δεκαετίες τα ηνια της επιστήμης"

   ΑΠΟΔΕΙΞΕ ΤΟ ΑΥΤΟ. ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ.

   "Συνεχίστε ετσι φλωροι καπιταλοδεξιοι"

   ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΖΕΣΑΙ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΧΑΜΗΛΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟΘΕΤΗΜΕΝΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ. ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝΕ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, ΔΕΝ ΣΚΕΦΕΤΕΣΑΙ ΛΟΓΙΚΑ. ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΩΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΑΜΠΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ (ΟΠΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ) ΕΙΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. ΛΙΓΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΝ. ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ, ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠΛΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΘΕΙΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ (ΕΑΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ) 'Η ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ.

   ReplyDelete
  7. Anonymous19/8/19 18:56

   ειναι ο ιδιος φλωρος και το προβαλλει στους αλλους....

   ReplyDelete
  8. Anonymous17/9/23 15:16

   Κουρήτη θα μπορούσες:
   1. να ζήσεις στην επαρχία αλλα σε κοντινή απόσταση από την πόλη (40-50 χιμ μέγιστο)
   2. να ζήσεις σε Θεσ/νίκη ή Αθήνα με τα χάλια που επικρατούν σήμερα;

   *Εννοείται ότι θα λάβεις και ως παράμετρο, το πόσο κοντά είναι ο τόπος εργασιάς σου απο τον τόπο διαμονής σου.

   ReplyDelete
   Replies
   1. ΕΧΩ ΝΟΜΙΖΩ ΞΑΝΑ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΩΣ ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ Η ΕΓΓΥΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΕΩΣ ΛΙΓΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥΣ (40-50 ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ, ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ 1 ΩΡΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ) ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΟΥ.
    ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΑΡΧΙΑΚΕΣ = ΟΛΕΣ, ΠΛΗΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ΛΑΡΙΣΑΣ, ΒΟΛΟΥ, ΠΑΤΡΩΝ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.
    ΕΚ ΤΗΣ ΠΑΡΟΔΟΥ ΤΩΝ ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚ ΤΗΣ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΚΤΗΘΕΙΣΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΜΟΥ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΚΑ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΕ ΟΡΕΙΝΗ (ή ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΕ ΗΜΙΠΕΔΙΝΗ) ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΠΟΛΗ , ΟΧΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ.

    Delete
   2. Anonymous17/9/23 16:55

    Πες μου και 2-3 λόγους για τους οποίους απορρίπτεις τα μεγάλα αστικά κέντρα έναντι των μικρών ( για να δω αν συμφωνούμε).

    Delete
   3. ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΚΟΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ
    ΥΠΕΡΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ
    ΑΠΟΥΣΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΟΣ
    ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΜΟΝΗ ΣΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
    ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
    ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΨΗ ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΦΙΛΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
    ΠΟΛΛΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΦΥΛΟΙ , ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΜΟΥ.

    Delete
   4. Anonymous18/9/23 20:21

    Συμφωνώ απόλυτα!

    Delete