08/06/2024

Κρήτη: Μοναδική για την νήσο, αρχαιολογική κατασκευή

Η ανακάλυψη έγινε κατά τις ανασκαφές πάνω σε λόφο στα έργα που γίνονται για την κατασκευή του αεροδρομίου Καστελλίου. Σύμφωνα με άκρως έμπειρους ειδικούς, δεν έχει βρεθεί κάτι ανάλογο στην Κρήτη, γεγονός που δίνει την ιδιαίτερη αξία στο εύρημα.

Στον ελλαδικό χώρο ανάλογό του μπορεί να θεωρηθεί το μοναδικό, έως σήμερα, στην κατηγορία του «Κυκλικό Κτήριο» στην Τίρυνθα.  Tο θεμέλιο του κτηρίου στην Τίρυνθα αποτελούν ένας κύκλος με διάμετρο 6 μέτρα διαμορφωμένος στο βράχο και ομόκεντροι κυκλικοί τοίχοι από ωμόπλινθους. Η κολοσσιαία αυτή κατασκευή, συνολικής διαμέτρου 27,9 μέτρων είναι μοναδική στο Αιγαίο.

Η διάμετρος της κατασκευής που βρέθηκε στο Καστέλλι στο στενό πάνω μέρος είναι 12 μέτρα, ενώ η συνολική διάμετρός του είναι  60 μέτρα. Φέρεται να ανήκει στην παλαιοανακτορική περίοδο 1900-1700 π.Χ., ενώ πρόκειται για όσους το είδαν από κοντά για εύρημα όχι μόνο πολύ εντυπωσιακό, αλλά και καλά σωζόμενο. Αυτή η ανακάλυψη στην Κρήτη, μπορεί ν΄αλλάξει τον χάρτη της ιστορίας της νήσου.

https://www.patris.gr/kriti/arxaiologoi-to-evrima-sto-kastelli-einai-monadiko-gia-tin-kriti/

21 comments :

  1. Anonymous9/6/24 05:28

    Κουρήτη, θα συμμετέχεις στις ευρωεκλογές;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous9/6/24 10:11

      Έχω προβληματιστεί αρκετά για το τι θα ψηφίσω στις ευρωεκλογές. Το σίγουρο είναι πως αποκλείεται να απέχω ή να ρίξω λευκό ή άκυρο ψηφοδέλτιο διότι, αν κάνει κανείς κάτι τέτοιο, παίζει απλώς το παιγνίδι της πολιτικής ολιγαρχίας του τόπου και βοηθάει να διαιωνιστεί η κυριαρχία της – και είναι ΠΟΛΥ ΒΑΣΙΚΟ το να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι κανόνες του πολιτικού παιγνιδιού και να παίζουμε με βάση αυτούς και όχι με βάση κανόνες που φανταζόμαστε ότι ισχύουν ενώ δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα (όπως, για παράδειγμα, η εξωφρενική ανοησία που σκόπιμα διακινείται επί χρόνια ότι τάχα αν το ποσοστό της αποχής γίνει πολύ μεγάλο τότε θα ακυρωθούν οι εκλογές και θα υποχρεωθεί σε αλλαγές το πολιτικό σύστημα). Το έχω ως αρχή να συμμετέχω πάντοτε στις εκλογές, και να ρίχνω έγκυρο ψηφοδέλτιο στην κάλπη. Από εμένα τουλάχιστον, το σάπιο πολιτικό σύστημα δεν πρόκειται να απαλλαγεί ποτέ και σε καμία περίπτωση.

      Επιλέγω να ψηφίζω κάθε φορά
      - ενάντια στη μπαχαλοποίηση του κράτους
      - ενάντια στη δημογραφική συρρίκνωση του ελληνισμού
      - ενάντια στη διαιώνιση της αναξιοκρατίας και της οικογενειοκρατίας
      - ενάντια στην τεμπελιά και τον ωχαδερφισμό
      - ενάντια στον κομματισμό και το ρουσφέτι
      - ενάντια στη συνέχιση της ηθικής παρακμής που μας πνίγει
      - ενάντια στο κουρέλιασμα των θεσμών
      - ενάντια στην περιφρόνηση του Συντάγματος με γελοίες δικαιολογίες
      - ενάντια στην κατάργηση της διάκρισης των εξουσιών
      - ενάντια στην ατιμωρησία των πολιτικών
      - ενάντια στην αντίληψη ότι η ψήφος του λαού αποτελεί λευκή επιταγή για να κάνουν οι κυβερνώντες ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι χωρίς να ρωτούν κανέναν
      - ενάντια σε όσους αντιλαμβάνονται την πολιτική ως τον ιδανικό τρόπο για να πλουτίσουν άκοπα οι ίδιοι και οι παρατρεχάμενοί τους
      - ενάντια στους ανίκανους πολιτικούς που διατείνονται ότι μπορούν να νοικοκυρέψουν τα οικονομικά της Ελλάδας ενώ έχουν καταχρεωμένα τα δικά τους κόμματα
      - ενάντια σε όσους συνεχίζουν να φορτώνουν κρατικό χρέος δεκάδων δισεκατομμυρίων στις πλάτες των αγέννητων Ελλήνων και μας καθησυχάζουν ότι δεν τρέχει τίποτα
      - ενάντια στις απάτριδες και ανάλγητες ελίτ που έχουν επιβάλει στην πατρίδα μας ένα καθεστώς ολιγαρχίας ενδεδυμένο με τον μανδύα της ψευδεπίγραφης δημοκρατίας
      - ενάντια σε όσους θέλουν να κυβερνούν έναν ολόκληρο λαό χωρίς να έχουν φόβο Θεού μέσα τους
      - ενάντια σε όσους δεν μπορούν να αντιληφθούν τις ιστορικές ευθύνες που συνεπάγεται η διακυβέρνηση μιας χώρας με το παγκόσμιο ειδικό βάρος της Ελλάδας
      - ενάντια στην ασύστολη κοροϊδία από τα αργυρώνητα ΜΜΕ
      - ενάντια σε όσους υποτιμούν τη νοημοσύνη μου
      - ενάντια στην εθνική προδοσία που μεταμφιέζεται σε δήθεν «ρεαλισμό» ή «ψυχραιμία».

      Delete
    2. Anonymous9/6/24 10:13

      Επειδή η Νέα Δημοκρατία (που είναι η αποκλειστικά υπεύθυνη για τα μαύρα χάλια που ζούμε τα τελευταία πέντε χρόνια) έχει μετατοπιστεί συνειδητά –με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη– προς την Κεντροαριστερά, στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου θα ψηφίσω κάποιο κόμμα που βρίσκεται δεξιότερα από αυτή.
      Οι Σπαρτιάτες αποδείχτηκε πως είναι κυριολεκτικά για τα πανηγύρια - ακόμη κι αν δεν τους είχε απαγορευτεί η συμμετοχή στις ευρωεκλογές, για εμένα έχουν τελειώσει ως πολιτική επιλογή με τα καραγκιοζιλίκια που κάνουν.

      Ο Βελόπουλος είναι άνθρωπος με μεγάλες ανασφάλειες, που δεν μου εμπνέει καμία εμπιστοσύνη και δεν έχει ντομπροσύνη. Στις προηγούμενες ευρωεκλογές, στην προσπάθειά του να ξεγελάσει τους αφελείς δεξιούς ψηφοφόρους, είχε βάλει έναν υποψήφιο ευρωβουλευτή του από τη Χίο με το επώνυμο Φράγκος (που τώρα μαθαίνω ότι είναι γαμπρός της αντιπροέδρου του κόμματος κυρίας Κρητικού) να γράψει στο ψηφοδέλτιο το όνομά του ως «Φράγκος Εμμανουήλ (Φραγκούλης) του Ιωάννη», για να νομίσουν κάποιοι ανενημέρωτοι ότι επρόκειτο για τον πρώην Α/ΓΕΣ αντιστράτηγο ε.α. Φραγκούλη Φράγκο που είχε μεγάλη απήχηση στο δεξιό ακροατήριο εκείνη την εποχή, και να του βάλουν σταυρό – και το αισχρό αυτό κόλπο δυστυχώς πέτυχε και ο Εμμανουήλ Φράγκος εκλέχθηκε ευρωβουλευτής χωρίς να παρέμβει η Δικαιοσύνη για την καταφανή εξαπάτηση των ψηφοφόρων. Επίσης, πριν μερικά χρόνια, ο Βελόπουλος αξιοποίησε εν αγνοία μου ένα σχόλιό μου στο Capital και βάσισε πάνω σ’ αυτό μία ολόκληρη τηλεοπτική εκπομπή του αναπαράγοντας ένα προς ένα τα 10 επιχειρήματά μου για το μεταναστευτικό με την ίδια σειρά που τα είχα γράψει, αλλά όταν επικοινώνησα με το κόμμα του και ζήτησα να μιλήσω μαζί του για αυτό το θέμα, αντιμετώπισα απόλυτη περιφρόνηση. Δεν ξεχνάω, επίσης, το γεγονός ότι το κόμμα του Βελόπουλου ψήφισε τον απαράδεκτο νόμο 4682/2020 ο οποίος άνοιξε την πόρτα στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού (με όλες τις ολέθριες συνέπειες που είχε αυτή), καθώς και ότι ο ίδιος πρότεινε κάποια στιγμή δημοσίως σε τηλεοπτική εκπομπή να αγοράσουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις βαλλιστικούς πυραύλους από... την Τουρκία (!), γεγονός που προδίδει, αν μη τι άλλο, ασυγχώρητη επιπολαιότητα και ασχετοσύνη.

      Η Λατινοπούλου μπορεί να δείχνει ότι έχει τις καλύτερες προθέσεις αλλά αφ’ ενός δεν νομίζω ότι έχει το ειδικό βάρος που χρειάζεται για να ασκήσει θετική επιρροή στην πολιτική ζωή του τόπου, και αφ’ ετέρου με προβληματίζει πολύ η σχετικά πρόσφατη δήλωσή της (που δημοσιεύτηκε στις 8/2/2021) ότι είναι «στρατιώτης στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας» και ότι είναι «πάντα έτοιμη να προσφέρει» στο κόμμα αυτό.

      Το κόμμα Συμμετέχω αποτελεί πολύ αξιόλογη προσπάθεια στον δεξιό χώρο αλλά δεν έχει μία πραγματική προσωπικότητα πίσω από την οποία να στοιχίζονται τα πολύ καλά στελέχη που όντως διαθέτει. Το Εθνικό Μέτωπο δεν το γνωρίζω καθόλου ούτε έχω ακούσει κάτι από αυτό.

      Το ΛΑΟΣ το θεωρώ μια ξεδιάντροπη απάτη έπειτα από όσα έχουμε ζήσει με την προηγούμενη γενιά «φυντανιών» που έβγαλε η «σχολή Καρατζαφέρη».

      Η Δημιουργία είναι εντελώς άοσμη, άχρωμη και άγευστη χωρίς τον Τζήμερο.

      Στους Πατριώτες δεν έχω εμπιστοσύνη αφ' ενός επειδή ο Εμφιετζόγλου είναι υπερβολικά ηλικιωμένος για να μπορέσει να αλλάξει τα πράγματα στην Ελλάδα, και αφ' ετέρου επειδή σ' αυτούς στεγάζεται πολιτικά ο Μπογδάνος, του οποίου τις ανοησίες για τους «μαύρους εύζωνες» δεν μπορώ να ξεχάσω.

      Το Κίνημα 21 λέει μεν σωστά πράγματα αλλά δεν πείθει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά λόγω του τρόπου με τον οποίο πολιτεύεται ο αρχηγός του, Ζώης Μπέχλης.

      Οι Συντηρητικοί πιθανώς να έχουν θετικές προοπτικές, αλλά ο επικεφαλής τους δεν μιλάει σωστά ελληνικά και αυτό είναι κάτι που με ενοχλεί ιδιαίτερα.

      Delete
    3. Anonymous9/6/24 10:13

      Επομένως η μόνη επιλογή που έχω στην παρούσα συγκυρία για να δώσω την ψήφο μου είναι η Νίκη. Ο πρόεδρός της, Δημήτρης Νατσιός, είναι ο μόνος αρχηγός κόμματος με τον οποίο έχω ανταλλάξει χειραψία και μερικές κουβέντες – συνέβη τον περασμένο Δεκέμβριο στο μνημόσυνο για την 80ή επέτειο του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων από τους ναζί. Αναγνωρίζω βεβαίως ότι ο Νατσιός δεν έχει τον δυναμισμό που χρειάζεται για να επιφέρει δραματική αλλαγή στα πολιτικά πράγματα του τόπου εκεί που έχει φτάσει η ηθική παρακμή μας, και αναγνωρίζω επίσης ότι είναι ακόμη πολύ άπειρος στην πολιτική, αλλά σε σύγκριση με τους υπόλοιπους αρχηγούς της Δεξιάς νομίζω πως αυτή τη στιγμή είναι μακράν ο καλύτερος. Συμφωνώ με όλες σχεδόν τις θέσεις που παίρνει στα διάφορα μείζονα ζητήματα που απασχολούν σήμερα τους Έλληνες, και θέλω να πιστεύω ότι είναι αυτό που δείχνει και ότι δεν μας επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις για το μέλλον. Θεωρώ ότι θα μπορούσε να είναι πολύ καλός σε όποιο δημόσιο αξίωμα κι αν αναλάμβανε διότι έχει σοβαρότητα, στέρεο γνωστικό υπόβαθρο και (ελπίζω) δομημένο χαρακτήρα.

      Υ.Γ. Έχω την αίσθηση ότι στις 9 Ιουνίου η πολιτική ζωή στη χώρα μας θα γυρίσει σελίδα, και ότι τη Δευτέρα το πολιτικό τοπίο θα είναι πολύ διαφορετικό από το σημερινό. Εκτιμώ πως αυτοί που θα πάνε να πουν τα κάλαντα στο Μέγαρο Μαξίμου τα Χριστούγεννα του 2025 δεν θα δουν τον Μητσοτάκη να τους υποδέχεται.

      https://www.capital.gr/forum/thread/8064471/?page=1&messageId=8064475

      Delete
    4. ΑΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟ ΟΙ ΚΡΑΤΙΣΤΕΣ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΕΠΙΛΟΓΗ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΚΑΤΙ, ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ ..."ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ".
      ΕΧΩ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ, (ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ή/και ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΡΙΤΟΙ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ). ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΜΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟΥ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ.
      ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ; ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ "ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ ΒΕΛΤΙΣΤΟ" ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΙ ΠΛΕΟΝ. ΕΝΩ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ , ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΠΙΔΕΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ.

      Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε, ΣΥΝΟΛΙΚΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ (ΑΜΥΝΑ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ-ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΑ ΗΘΩΝ, ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΣΚΕΨΗΣ, ΧΑΛΑΡΟΤΗΤΑ ΠΟΙΝΩΝ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗ) ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ, ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ, ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΗ, ΠΑΓΙΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΕΣΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ.

      Η ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΛΟΝΙ , ΟΥΔΟΛΩΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ , ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΩΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε
      Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥ Η.Β ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε , ΟΥΔΟΛΩΣ ΑΛΛΑΞΕ ΘΕΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΣ.

      ΤΟ ΑΝ Η ΝΙΚΗ ή ΟΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙΔΙΟ ΣΤΕΙΛΕΙ 1-2 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΕΣΤΕΛΝΕ 21.
      ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΥΣ , ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΟ (ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΙΓΝΙΟ) , ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ "ΠΕΦΤΟΥΝ"ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΠΟ ΤΑ "ΣΥΝΝΕΦΑ".

      ΤΩΡΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ ΛΕΠΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ, ΕΧΟΥΝ ΕΛΠΙΔΕΣ , ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ . ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΠΟΤΕ (ΑΝ) ΘΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΑΤΟΠΟ-ΑΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ.

      Delete
    5. "ενάντια σε όσους υποτιμούν τη νοημοσύνη μου"

      ΕΓΩ ΥΠΟΤΙΜΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ, ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΥΤΩΝ , ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΩΝ.
      ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΛΛΕΠΑΛΗΛΑ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗΣ "ΔΥΣΗΣ", ΒΑΙΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΙΟΥΜΕΝΗ.
      ΤΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΑΝΟΗΤΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ (ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΗΘΕΛΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ) ΕΙΝΑΙ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΤΟΠΟ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟ.
      ΤΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΠΩΣ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΕΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΩΣ ΓΕΛΟΙΟ.

      ΑΡΑ ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΣΕΤΕ, ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ.

      Delete
    6. ΑΡΑΓΕ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ Η ΕΚΛΟΓΗ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, (ΣΤΙΣ ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ), ΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ; ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΣΙΠΡΑ ή ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ; (ΡΗΤΟΡΙΚΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΟΛΛΗΣΕΤΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΟΜΟΙΟΥ ΦΥΡΑΜΑΤΟΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ)

      Delete
  2. Anonymous9/6/24 20:20

    Μασονικές κωλοτρυπίδες είναι όλες τους. Υπάρχει διαφορά ως προς στο αν μας χέζει δεξιά ή αριστερή, κομμουνιστική ή φιλελεύθερη, πράσινη ή μπλέ ή όποιας άλλης υφής κωλοτρυπίδα ;

    Βλάχος

    ReplyDelete
  3. Anonymous10/6/24 11:38

    Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το Φεγγάρι απομακρύνεται από τη Γη κατά 3,82 cm τον χρόνο
    Η Σελήνη, έχει ηλικία 4,5 δισεκατομμυρίων ετών και βρίσκεται 385.000 χλμ μακριά από τον πλανήτη μας
    https://www.pronews.gr/epistimes/diastima/epistimones-anakalypsan-oti-to-feggari-apomakrynetai-apo-ti-gi-kata-382-cm-ton-xrono/

    ΤΡΑΓΙΚΟ
    Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΦΤΑΙΕΙ.
    ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous12/6/24 08:29

      γενικως η Νεα Ταξη φερνει Μουσλιμια
      https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/tourkos-proksenos-stin-thessaloniki-almatodi-ayksisi-oi-episkepseis-tourkon-touriston-sta-ellinika-nisia/

      Delete
    2. Anonymous12/6/24 08:53

      υπαρχει διαφορά
      οι κλιματικοι μεταναστες μετακινούνται πιο γρήγορα απο την Σεληνη

      Delete
  4. Anonymous10/6/24 12:40

    Α.Γεωργιάδης: «Ο νόμος για το γάμο των ομοφυλόφιλων ενόχλησε ένα μεγάλο μέρος της εκλογικής μας βάσης»
    «Είναι μια Πύρρειος νίκη - Έχει μέσα και λίγο ήττα…»
    https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/provocateur/a-georgiadis-o-nomos-gia-to-gamo-ton-omofylofilon-enoxlise-ena-megalo-meros-tis-eklogikis-mas-vasis/

    ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΠΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΜΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ (ΟΠΩΣ ΔΗΛΩΣΑΝ).
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ ΟΤΙ ΜΕ ΜΙΣΘΟ ΠΕΡΙ ΤΑ 25 χιλ. ΤΟΝ ΜΗΝΑ, ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΟΥΝ ΕΠΑΞΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ...
    "Ελληνοτουρκικά: Έλληνες Ευρωβουλευτές δεν πιστεύουν ότι οι Γκρίζοι Λύκοι είναι εγκληματίες!
    Ελληνοτουρκικά: Το ψήφισμα επίσης είχε σκοπό την διακοπή της χρηματοδότησης και τη διενέργεια σκληρών ελέγχων σε ιμάμηδες και τζαμιά, καθώς και την υιοθέτηση της πολιτικής «No way"
    https://www.sportime.gr/ellinotourkika/ellinotourkika-ellines-evrovouleftes-den-pistevoun-oti-i-gkrizi-liki-ine-egklimaties/

    ReplyDelete
  5. Anonymous12/6/24 01:39

    Χανιά: Νεκρός μετά από ξυλοδαρμό από αλλοδαπούς 20χρονος από την Αθήνα
    Υπέστη ανακοπή και μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Χανίων, όπου και κατέληξε
    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/kriti-nekros-meta-apo-agrio-ksylodarmo-apo-allodapous-20xronos-apo-tin-athina/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous13/6/24 08:35

      Κρήτη: «Ο ναυαγοσώστης επιτέθηκε πρώτος» λέει ο δικηγόρος των δύο αλλοδαπών που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του
      «Η όλη εικόνα είναι ότι ο θανών, και δεν τον λέω τυχαία θανόντα και όχι θύμα, επιτέθηκε βιαιότατα στους κατηγορούμενους με χτυπήματα πολύ επικίνδυνα. Θεωρώ ότι ένα από αυτά τα χτυπήματα που έδωσε στον έναν κατηγορούμενο με το κεφάλι του, θα το πω απλά, κουτουλιά, ίσως είναι αιτία του αυτοτραυματισμού του και στη συνέχεια του επελθόντος θανάτου του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

      ΕΙΠΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ
      ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ;
      Ο ΘΑΝΩΝ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΒΙΑΙΟΣ.
      ΗΤΑΝ ΝΑΤΙΒΙΣΤΗΣ, ΛΕΥΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΣΕ Ν' ΑΜΥΝΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ

      Delete
    2. Anonymous13/6/24 16:59

      ναι
      με τετοιους μυς και φαινότυπο το θύμα φταίει
      Ένας μαθητής γυμνασίου τα έβαλε βίαια με 5, γιατί ήθελε ν' αυτοκτονήσει!
      https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/thanatos-20xronou-nayagososti-sta-xania-martyras-to-paidi-zalistike-ki-epese-kato-fonaze-oti-ton-edeiran/

      Δικηγόρε,
      Συριζαίος νεοαριστερός λαθρολάγνος είσαι;

      Delete
    3. Anonymous14/6/24 02:00

      Δικηγορισκε για να γραφεις τετοιες παπαριες σημαινει οτι δεν φοβασαι κανεναν απο το σόι και το περιβάλλον του θύματος
      Όταν όμως μπλέκεστε με πραγματικά βίαιους θύτες και θύματα, τότε χέζεστε και την κάνετε μ' ελαφρά πηδηματακια

      ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ! ΟΙ Γ#ΦΤΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΩΜΑΛΙΑΡΗ ΤΗΣ Κ@ΛΟΦΑΡΑΣ ΤΟΥΣ – 22 ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ
      https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%a4%ce%a1%ce%9f%ce%9c%ce%9f%ce%a3-%ce%a3%ce%a4%ce%97%ce%9d-%ce%97%ce%9b%ce%95%ce%99%ce%91-%ce%9f%ce%99-%ce%93%ce%a6%ce%a4%ce%9f%ce%99-%ce%95%ce%a4%ce%9f%ce%99%ce%9c%ce%91%ce%96%ce%9f%ce%9d%ce%a4/

      Delete
  6. Anonymous12/6/24 08:49

    O Σ.Κασσελάκης ετοιμάζει Ίδρυμα κατά της Δεξιάς σε Ελλάδα και Νέα Υόρκη
    Μεθαύριο Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει στις 5:30 το απόγευμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ
    https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/syriza/o-s-kasselakis-etoimazei-idryma-kata-tis-deksias-se-ellada-kai-nea-yorki/

    Κασσέλα, δηλαδη εσύ είσαι κομμουνιστής και θέλεις να κλείσεις τα σύνορα, να πυροβολείς όποιον τα παραβιάζει, ν' ανοίξεις γκοιύλακ και στρατοπεδα πολιτικοιδεολογικης κατήχησης και να φτωχοποιησεις όλο τον κόσμο χωρίς περιουσιακά στοιχεία;
    Που σου τα έμαθαν αυτά, στην Wall Street;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anonymous13/6/24 09:01

      " Ίδρυμα κατά της Δεξιάς σε Ελλάδα και Νέα Υόρκη"

      Δηλαδή Ίδρυμα κατα των Νατιβιστών.
      Ποιος σε χρηματοδoτει;

      ΥΓ Το ίδρυμα σας θα είναι και κατά των Γκριζων Λυκων, ή θα τους θεωρείτε αριστερή ΜΚΟ με σεβασμό στην διαφορετικότητα;

      Delete
  7. Anonymous13/6/24 00:40

    Στην περίπτωση της “Ελληνικής Λύσης”, του Προέδρου της Κυριάκου Βελόπουλου και κυρίως του βουλευτή Έβρου του κόμματος Πάρη Παπαδάκη αναφερόμαστε, με αφορμή όσα αστεία, ακατανόητα και γελοία συμβαίνουν στην περίπτωση εκλογής της δεύτερης Ευρωβουλευτού του κόμματος τους. Της 76χρονης συνταξιούχου κτηνοτρόφου, αποφοίτου Δημοτικού από το Κουφόβουνο Διδυμοτείχου και κατοίκου Αλεξανδρούπολης όπου έχει κρεοπωλείο με τον γιο της, Γαλάτως Αλεξανδράκη. Της “αόρατης” υποψήφιας του κόμματος Βελόπουλου, που πήρε πανελλαδικά 51.208 ψήφους και είναι δεύτερη μετά το νυν Ευρωβουλευτή Εμμανουήλ Φράγκο και με πάνω από 15.000 ψήφους περισσότερους από τον τρίτο συνυποψήφιο της.
    https://www.evros-news.gr/2024/06/10/koroideyei-oylouw-o-pp-aapapadakiw-kamia-anafora/

    ReplyDelete
  8. Anonymous13/6/24 18:49

    Αποχωρεί ο επικοινωνιολόγος Σταν Γκρίνμπεργκ από το επιτελείο της ΝΔ
    Λήγει η σύμβασή του μετά από τα χαμηλά αποτελέσματα στις Ευρωεκλογές
    https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/k-mitsotakis-apoxorei-o-epikoinoniologos-stan-gkrinmpergk-apo-to-epiteleio-tis-nd/

    ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ.
    ΤΙ ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ;

    ReplyDelete