03/04/2017

Ρωσία: Eπίθεση τρομοκρατών με ρουκέτες και κατά της πρεσβείας στη Δαμασκό - Δυο εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν για το χτύπημα στο μετρό

Γύρω στις 14:00 τοπική ώρα το μεσημέρι τρομοκράτες που ανήκουν στην οργάνωση Hayat Tahrir Al Sham άρχισαν να εκτοξεύουν ρουκέτες και όλμους κατά της ρωσικής πρεσβείας στην περιοχή Al Mazraa της Δαμασκού. Περί τις 20 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν χωρίς να βρουν το στόχο τους.Δεν υπάρχουν αναφορές για απώλειες ή υλικές ζημιές στην πρεσβεία. Σε απάντηση η ρωσική αεροπορία πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές κατά της Hayat Tahrir Al Sham σε θέσεις στο Jobar, στην Α Δαμασκό. Το πρακτορείο sana αναφέρει ότι 4 πολίτες τραυματίστηκαν από ρουκέτες κατά της περιοχής της πλατείας Umayyad επικαλούμενο αστυνομική πηγή. Νωρίτερα 2 άτομα τραυματίστηκαν από 3 ρουκέτες στη συνοικία al-Qeimariyeh της πρωτεύουσας στην παλιά πόλη όπου σημειώθηκαν και υλικές ζημιές.

To site Fontanka.ru μεταφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας της Αγ.Πετρούπολης σχετικά μ΄έναν ύποπτο που πιθανότατα εμπλέκεται στην έκρηξη σήμερα στο μετρό της Πετρούπολης που σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στοίχισε τη ζωή σε 12 άτομα ενώ αλλα 50 τραυματίστηκαν. Η ρωσική τηλεόραση REN TV αναφέρει ότι οι εικόνες του υπόπτου κινηματογραφήθηκαν από τις κάμερες επιτήρησης του métro. Η ταυτότητα του υπόπτου για την τρομοκρατική δεν επιβεβαιώθηκε ως τώρα.  Η ρωσική εφημερίδα Kommersant αναφέρει από την πλευρά της ότι ευθύνονται «εθνικιστές» και «εξτρεμιστές των γειτονικών χωρών», χωρίς να διευκρινίζει ποιοί.

Ένα νέο βίντεο δείχνει δείχνει τα πρώτα δευτερόλεπτα που ακολούθησαν την έκρηξη από τη βόμβα καθώς το βαγόνι φθάνει στην αποβάθρα. Σύμφωνα με το REN TV. μια άλλη βόμβα εξουδετερώθηκε στο σταθμό Plochtchad Vosstania και δείχνει μια ανάλογη φωτογραφία. Το Interfax μεταφέρει ότι οι κάμερες ασφαλείας τράβηξαν το άτομο που τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο σταθμό Sennaya Plochtchad στο βαγόνι. Η Γενική Εισαγγελία άνοιξε μια έρευνα για τρομοκρατική επίθεση σύμφωνα με την Kommersant. Στοχεύει να εξιχνιάσει πως κατασκευάστηκαν τα εκρηκτικά.rt Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε βαλίτσα.

Δυο εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν κατά ισάριθμων προσώπων που ενδέχεται να εμπλέκονται στην έκρηξη μεταφέρει το Interfax επικαλούμενο πηγή από τις υπηρεσίες της ασφάλειας.  Ο α΄ύποπτος τοποθέτησε έναν εκρηκτικό μηχανισμό σ΄ένα βαγόνι του métro όπου έγινε η έκρηξη καθώς ο σειρμός εκινείτο μεταξύ των σταθμών Sennaïa Plochtchad καιTekhnologichesky Institut . Η αξιοποίηση των εικόνων από τις κάμερες παρακολούθησης αποκάλυψαν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από μια βόμβα που ήταν μέσα σε βαλίτσα και ένας ύποπτος βιντεοσκοπήθηκε από τις κάμερες αναφέρει το ίδιο πρακτορείο. Ο άλλος ύποπτος μετέφερε και τοποθέτησε την βόμβα που ανακαλύφθηκε κι εξουδετερώθηκε από τους πυροτεχνουργούς σε άλλο σταθμό του métro της πόλης.

https://dimpenews.com/

No comments :

Post a Comment