3.4.17

Ισημερινός: Νίκη Αριστεράς, καταγγελίες για νοθεία από τη Δεξιά

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΕΜΕΙΣ ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΠΟΥΛΗΘΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΑΝΕΤΑ (ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ) ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ. Η ΚΙΝΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΥΠΕΔΥΝΑΜΗΣ ΥΙΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ 70-80-90.
Ισημερινός: «Όμηρος» στα χέρια των πετρελαϊκών εταιρειών
Ισημερινός: «Φιλέτο» του Αμαζονίου σε κινεζικές πετρελαϊκές;
Κινεζικό «σωσίβιο» αναζητούν Αργεντινή, Βενεζουέλα, Ισημερινός
Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται ο Ισημερινός καθώς τα αποτελέσματα των exit polls έδειχναν νίκη της Δεξιάς, ενώ η κάλπη έδειξε Αριστερά, πυροδοτώντας πολιτικές αψιμαχίες υψηλών τόνων και καταγγελίες ακόμα και για εκλογική νοθεία από τον ηττημένο.

Τα πρώτα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών δείχνουν νίκη του αριστερού υποψηφίου προέδρου Λένιν Μορένο, ωστόσο νωρίτερα τα exit polls προέβλεπαν νίκη του κεντροδεξιού υποψήφιου Γκιγέρμο Λάσο. Ο Μορένο, υποψήφιος της αριστερής Συμμαχίας PAIS (Υπερήφανη και Κυρίαρχη Πατρίδα) φέρεται να λαμβάνει το 51,12% των ψήφων, ενώ απομένουν να καταμετρηθούν οι ψήφοι μόλις στο 4% των εκλογικών τμημάτων. Ο Λάσο, ωστόσο, υποψήφιος με την κεντροδεξιό πολιτικό κίνημα «Δημιουργώντας Ευκαιρίες» (CREO) είχε αρχίσει ήδη να πανηγυρίζει τη νίκη του μαζί με υποστηρικτές του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των exit polls. Ο ηττηθείς υποψήφιος της Δεξιάς  ζήτησε αμέσως επανακαταμέτρηση, ενώ κάλεσε τους οπαδούς του να βγουν στους δρόμους. Υπονόησε ότι ο αριστερός αντίπαλός του, χρησιμοποίησε μεθόδους νοθείας για να πετύχει τη νίκη. Ο κεντροδεξιός υποψήφιος πρόεδρος του Εκουαδόρ ζήτησε από τους πολίτες να υπερασπιστούν «ειρηνικά την ψήφο τους» και τόνισε ότι ο ίδιος θα υπερασπιστεί τη βούληση του λαού.

Εάν ο Μορένο αναδειχθεί νικητής, θα συνεχίσει μία δεκαετία αριστερής διακυβέρνησης η οποία άρχισε με τη νίκη του Ραφαέλ Κορέα στις προεδρικές εκλογές του 2007. Θα είναι επίσης ένας από τους λίγους αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων του πλανήτη ο οποίος θα είναι ΑΜΕΑ, καθώς είναι παραπληγικός λόγω σφαίρας που είχε δεχθεί κατά τη διάρκεια ληστείας το 1998. Ο ιδρυτής των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ χαιρέτισε μια ενδεχόμενη νίκη του κ. Μορένο, καθώς ο κ. Λάσο έχει δεσμευθεί να τον εκδιώξει από την πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, όπου έχει βρει καταφύγιο από το 2012.

http://crisismonitor.gr/2017/04/o-isimerinos-flegete-niki-aristeras-katangelies-gia-nothia-apo-ti-dexia/

No comments :