03/12/2021

36 πολεμικά αεροσκάφη του Κατάρ μετακινούνται στην Τουρκία

Με τη διμερή συμφωνία που έγινε δεκτή στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, 36 αεροσκάφη και 250 στρατιωτικοί που ανήκουν στο Κατάρ μπορούν να αναπτυχθούν στους χώρους που καθορίζονται από το Γενικό Επιτελείο. Τα αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας του Κατάρ θα μπορούν να πετούν στον τουρκικό εναέριο χώρο. Τα αεροδρόμια θα ανοίξουν και στα αεροπλάνα του Κατάρ. Θα εκχωρηθεί ξεχωριστός αριθμός πτήσης σε αυτά τα αεροσκάφη και θα διασφαλιστεί ότι μπορούν να διακριθούν από τα αεροσκάφη εσωτερικού. Σύμφωνα με τη συμφωνία, όλες οι δραστηριότητες των στρατιωτικών αεροσκαφών του Κατάρ θα υπόκεινται στην προέγκριση του Γενικού Επιτελείου. Αυτά τα αεροσκάφη και το στρατιωτικό προσωπικό του Κατάρ θα μπορούν να πραγματοποιούν εκπαιδευτικές πτήσεις εντός των συνόρων της Τουρκίας. Για το σκοπό αυτό, οι πτήσεις θα συντονίζονται με τον διοικητή της βάσης όπου θα πραγματοποιηθεί η εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Birgün, το Κατάρ θα επιτρέπει στην Τουρκία να χρησιμοποιεί τα αεροπλάνα της στο πλαίσιο της συμφωνίας. Η Τουρκία θα διαθέσει επίσης ένα γραφείο εργασίας για το στρατιωτικό προσωπικό του Κατάρ. Εγκαταστάσεις όπως χώροι γραφείων εργασίας, χώροι στάθμευσης αεροσκαφών, εγκαταστάσεις συντήρησης, εξοπλισμός, ηλεκτρικό ρεύμα και νερό θα παρέχονται δωρεάν στο στρατιωτικό προσωπικό του Κατάρ.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης είπαν ότι τα όρια της συμφωνίας δεν ήταν ξεκάθαρα. Ο Utku Çakırözer του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), προειδοποίησε ότι μια διμερής συμφωνία μπορεί να απαιτήσει ψήφισμα από τη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας. «Το πώς θα συμβάλλουν στις ασκήσεις οι πιλότοι του Κατάρ δεν είναι καλά κατανοητό. Το Κατάρ διαθέτει γαλλικά αεροσκάφη μάχης και ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά αεροσκάφη. Για το λόγο αυτό, δεν έχει γίνει ακόμα κατανοητό για τι είδους εκπαίδευση θα πρόκειται. Όπως γνωρίζετε, το Κατάρ είναι μια χώρα που εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια στην περιοχή λόγω των πολιτικών που ακολουθεί. Φυσικά, το γεγονός ότι οι σχέσεις μας είναι καλές δεν τους εμποδίζει να εγκυμονούν τέτοιους κινδύνους. Η είσοδος 36 αεροσκαφών και 250 στρατιωτών στην Τουρκία είναι ίσως ένα θέμα που απαιτεί επίλυση. Θα πρέπει να το συζητήσουμε και νομικά, ίσως στη Βουλή, γιατί κατά κάποιο τρόπο θα έρθουν οι ένοπλες δυνάμεις εδώ».

The Hellenic Information Team

ΣΧΕΤΙΚΟ: https://www.echedoros-a.gr/2021/12/blog-post_57.html

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΤΑΡΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΟΖ

3 comments :

  1. Η Τουρκία πριν ακόμα παραλάβει η Ελλάς τα RAFALE κατάφερε και εκπόνησε επιχειρησιακά σχέδια αντιμετώπισης των. Εκπαιδεύεται σέ όλα τα θετικά και αρνητικά πλεονεκτήματα που θα παρουσιάσουν τα RAFALE επιχειρησιακά στον εναέριο χώρο της, το ανάγλυφο του εδάφους της και τον θαλάσσιο χώρο της. Έτσι θα γίνουν επιχειρησιακές ασκήσεις σέ αντιπαράθεση με τα f16 της και τα αντιαεροπορικά της συστήματα.Θα προετοιμαστεί κατάλληλως με κάθε ενδελεχή έρευνα στο έπακρο και όταν παραλάβουμε τα RAFALE θα είναι πανέτοιμη για να τα αντιμετωπίσει. Άρα ο αιφνιδιασμός και ο φόβος που καλλιεργούν οι παροικουντες εν Αθηναισι περί πλεονεκτήματος θα αποβεί ασφαιρος, ανεπαρκής και αναποτελεσματικος. Γιατί θα είναι πανέτοιμοι! Πρέπει κάποτε να παραδεχτούμε ότι ο εχθρός υπερτερεί γιατί προνοεί και προετοιμάζεται σοβαρά και τέλος πάντων ας σοβαρευτούμε να μήν ήμαστε αιθεροβαμονες και να μην σχεδιάζουμε στο πόδι. Αλλά για να επιτευχθεί τούτο θα πρέπει να απαλλαχτούμε από το Δεινοκρατικο Μεταπολιτευτικο Καθεστώς.
    ΕΡΡΩΣΘΕ ΚΑΙ ΕΥΔΑΙΜΟΝΕΙΤΕ

    ReplyDelete
  2. Anonymous5/12/21 11:40

    ΕΜΕΙΣ ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ.
    ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ LOCKDOWN ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΤΗΡΟΥΜΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ Σ' ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΣΩΣΤΟΣ ... (ΠΙΚΡΟΧΟΛΟ ΑΛΛΑ ΕΥΦΥΕΣ ΣΧΟΛΙΟ)

      Delete