25/07/2019

Ελληνικοί Μαγικοί Πάπυροι (Papyri Graecae Magicae- P.G.M)

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ Η ΜΑΛΑΚΥΝΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΠΟΥ ΔΕΡΝΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΙΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ. ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ.

Η "ΜΑΓΕΙΑ" ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΝΟΩΝ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΝΟΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΜΑΓΕΙΕΣ, ΜΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ (ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΚΥΡΙΩΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΝΑΦΟΡΩΝ π.χ ΚΙΡΚΗ, ΜΗΔΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΜΑΓΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΥΡΙΩΣ ΘΕΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΧΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΜΙΘΕΟΥΣ). ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΛΑΜΒΑΝΕΙ ΩΣ ΜΑΓΕΙΑ ΕΝΑΣ ΠΡΩΤΟΓΟΝΟΣ ΝΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΟΛΟΝ. (ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: https://isxys.blogspot.com/2015/02/blog-post_11.html) ΕΙΧΑΝ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ.

ΜΑΓΕΙΕΣ, ΜΑΓΟΙ ΚΑΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΩΡΗΔΟΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΔΛΔ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΡΩΜΑΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟ 146 π.χ, KAI ΑΦΟΥ ΟΙ ΛΑΙΚΕΣ ΜΑΖΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟΥ ΧΥΛΟΥ ΤΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ, ΑΠΟΔΕΧΘΗΣΑΝ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΕΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΛΛΩΝ ΛΑΩΝ, ΜΗ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ 2 ΓΕΝΙΕΣ ΠΡΙΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΝ ΩΣ "ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ". ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΤΕΣ, ΚΕΛΤΕΣ, ΠΕΡΣΕΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΕΥΡΙΣΚΑΝ ΘΥΜΑΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΥΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΞΕΠΕΣΜΟ (ΕΠΙΚΛΗΣΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΥΦΩΝΑ) ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΠΕΣΕΙ ΠΟΛΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ  ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΕΡΑΣΕ. (ΕΠΕΒΛΗΘΗ ή ΥΙΟΘΕΤΗΘΗ, ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΜΟΥ).

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ "ΜΑΓΙΚΩΝ ΠΑΠΥΡΩΝ" ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΑΥΤΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΜΑΓΟΣ... ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ... ΤΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ... ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΠΩΣ Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ  ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΝΑ "...συνεχίζουμε να προωθούμε, να τελειοποιήσουμε και να αναζωογονήσουμε τη μαγική παράδοσή μας". ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ Ο ΠΟΛΛΑΠΛΩΣ ΔΙΑΤΑΡΑΓΜΕΝΟΣ (ΜΑΛΛΟΝ/ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ ΦΩΝΕΣ) ΗΜΙΠΑΡΑΦΡΩΝ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΩΝ  ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, "ΕΛΛΗΝ ΜΑΓΟΣ".

Γράφω αρκετά για το PGM, είναι σαφώς πολύ σημαντικό στοιχείο της μαγικής και πνευματικής μου πρακτικής. Ωστόσο, παρά την πολύ στενή συνεργασία με κάποιες Ελληνο-Αιγυπτιακές θεότητες, δεν ταυτίζομαι ούτε με την Ελληνική ούτε με την Αιγυπτιακή "θρησκεία". Γιατί λοιπόν δίδω τόσο υψηλή αξία στο PGM; Αυτή είναι μια ερώτηση που άρχισα πρόσφατα να αναζητώ για να προσπαθήσω να καταλάβω τον εαυτό μου. Αλλά πριν προχωρήσουμε σε αυτό, ξεκινάμε με τα βασικά. Το PGM είναι το λατινικό ακρωνύμιο για τους Ελληνικούς Μαγικούς Παπύρους (Papyri Graecae Magicae). Γνωρίζουμε ότι τα κείμενα αυτά είναι πολύ παλιά, περιέχουν πληροφορίες για τις «παγανιστικές» και τις αβρααματικές μαγικές πρακτικές, και ότι είναι τα προκαταρκτικοί κείμενα για την παράδοση των Σολομονικών και Κυπριανικών γκριμουάρ. Χάρη στα πρωτοποριακά έργα του Stephen Skinner και του Jake Stratton-Kent όπως και σε αρκετούς άλλους μελετητές της μαγείας, υπάρχει μια αυξανόμενη εκτίμηση για το PGM μεταξύ των σημερινών επαγγελματιών της μαγείας.

Αλλά, τι ακριβώς είναι το PGM (Papyri Graecae Magicae);

Έχω δει αυτήν την ερώτηση μερικές φορές, την οποία ακολουθεί γενικά ένας σύνδεσμος του Amazon με την αγγλική έκδοση Betz. Αυτό είναι στην πραγματικότητα σωστό καθώς αυτό το βιβλίο είναι μια μετάφραση του PGM και το καλύτερο διαθέσιμο στα αγγλικά. Αλλά το PGM δεν είναι ένα βιβλίο με τον συνήθη ορισμό της λέξης. Ακριβέστερα περιγράφεται ως μια συλλογή από ξόρκια και τελετουργίες. Αυτά γράφτηκαν και προσεκτικά τα επιμελήθηκαν από τους μάγους, τους γητευτές και τους θεραπευτές που έζησαν στην εξελληνισμένη Αίγυπτο μεταξύ του δεύτερου αιώνα π.Χ. και πέμπτου αιώνα μ.Χ. Πολλά από αυτά τα ξεχωριστά 'βιβλία μαγείας' είναι οι ίδιες συλλογές προηγούμενων συλλογών και συχνά ανήκουν στην ακραία αρχαιότητα από την προφορική μετάδοση και τη μυθική προέλευση. Πρέπει να αφιερώσουμε μια στιγμή για να το θέσουμε σε προοπτική. Η ιστορική αξία από μόνη της είναι απίστευτη.

Το PGM όπως το ξέρουμε σήμερα δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στα Ελληνικά και τα Γερμανικά από το Preisendanz το 1928. Στην έκδοση του Hans Dieter Betz είναι η αγγλική μετάφραση με μερικές προσθήκες συμπεριλαμβανομένων των ξόρκιων στην Ελληνική Δημοτική και στην Κοπτική και παραλείπονται από τον Karl Preisendanz. Η πλειοψηφία της συλλογής πιστεύεται ότι προέρχεται από μια ιδιωτική βιβλιοθήκη ή ίσως από τον τάφο ενός μάγου στη Θήβα. Φυσικά, ενώ η ιστορία είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, το περιεχόμενο του παπύρου είναι ο πραγματικός θησαυρός. Πάνω από επτακόσια χρόνια γραπτών πρακτικών και τελετουργιών, τεκμηριώνουν μια μαγική παράδοση που έχει επιμείνει και ευδοκιμήσει παράλληλα με τις ελληνικές, αιγυπτιακές, ρωμαϊκές και Σημιτικές κουλτούρες.

Ενώ πολλά ξόρκια του PGM αντλούν τα ονόματα γνωστών θεών και θεενών, υπάρχει κάτι πολύ ξένο και άγνωστο για το πώς απεικονίζονται αυτές οι αλλιώς γνωστές θεότητες. Στα λόγια του Hans Dieter Betz: Σε αυτό το παλαιότερο υλικό, οι Έλληνες θεοί είναι ζωντανοί και καλά. Όμως ο Δίας, ο Ερμής, ο Απόλλων, η Άρτεμις, η Αφροδίτη και άλλοι δεν απεικονίζονται ως Ελληνικοί και αριστοκρατικοί, όπως στη λογοτεχνία, αλλά ως ιδιότροποι, δαιμονικοί και ακόμη και επικίνδυνοι όπως στην χριστιανική ελληνική λαογραφία.( Hans Dieter Betz., Σελ. xlv.) Πράγματι, όπως εξηγεί ο Hans Dieter Betz, το PGM διαφυλάσσει τις κοινές λαϊκές παραδόσεις της αρχαίας Μεσογείου και είναι μια πολύ ακριβέστερη αναπαράσταση των τοπικών και οικιακών πεποιθήσεων, πρακτικών και λατρειών του λαού απ' ό, τι οποιαδήποτε κρατική μυθολογία.

Ενώ οι μεγάλοι κρατικοί θεοί αναγνωρίζονται ως μέρος του τεράστιου πνευματικού τοπίου, δεν είναι γενικά οι θεότητες στις οποίες απευθύνονται τα ξόρκια και οι αναφορές. Οι περισσότερο επικαλούμενοι - και ίσως ακόμη και πάτρωνες θεοί - του PGM έχουν σχετικά μικρούς και μάλιστα αντιφατικούς ρόλους στις κρατικές θρησκείες της ύστερης αρχαιότητας. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο Τυφών ο οποίος αναδύεται από το PGM ως πρωταρχική θεότητα ακατέργαστης μαγικής δύναμης και μοιράζεται επίθετα εξουσίας με τον Απόλλωνα. Ο ίδιος και ο Σεθ και ο ενσωματωμένος Τυφών-Σεθ είναι πολύ πιο σημαντικοί και προσβλέπουν στους παπύρους παρά στον Ολυμπιακό και Οσίρειο μύθο όπου απεικονίζονται ως δαιμονοποιημένοι επαναστάτες. Φυσικά, η παραδοσιακή θεά της μαγείας, η Εκάτη, βασιλεύει ως η υπέρτατη γυναικεία θεότητα των παπύρων – του χθόνιου, ουράνιου και χερσαίου, οδηγεί τα πνεύματα των ανήσυχων νεκρών και είναι η προγονική μητέρα όλων.

Δεν υπάρχει ένα διατεταγμένο πάνθεο αριστοκρατικών θεών που να αντικατοπτρίζουν μια διαστρωμένη κοινωνία. Όχι, το πνευματικό τοπίο του PGM είναι μία από τις κινούμενες δυνάμεις, τα πτητικά και τα σπλαχνικά πνεύματα. Είναι ένα τοπίο μαγείας και γητείας, στο οποίο η ροή της εξουσίας και της πληροφορίας είναι πολλαπλών διακλαδώσεων και πολλαπλών κατευθύνσεων. Τα πνεύματα που ονομάζονται άγγελοι φέρνουν μηνύματα και οιωνούς από τους θεούς στην ανθρωπότητα, ενώ ενεργούν πνεύματα, δαίμονες, που δουλεύουν για λογαριασμό των μάγων και μεταφέρουν μηνύματα προς την αντίθετη κατεύθυνση - από την ανθρωπότητα στους θεούς και τους νεκρούς. Περιττό να πούμε ότι αυτοί οι όροι δεν είχαν καμία αίσθηση ηθικής, ένας δαίμονας ή ένας άγγελος δεν είναι ούτε καλός ούτε κακός, καθώς είναι μάλλον αμφίθυμοι και αδιάφοροι με τους ηθικούς μας κώδικες.

Εάν υπάρχει μια απομάκρυνση από το PGM, είναι ότι τα πνεύματα είναι παντού. Κινούνται χωρίς ανάπαυλα στον άνεμο, μας συναντούν στα όνειρά μας, τροφοδοτούν τα πάθη μας, προστατεύουν τα σπίτια μας και ζουν στις ερημιές. Ακόμα και τα πνεύματα των φυτών πρέπει να προσεγγίζονται κατάλληλα την σωστή ημέρα, κάτω από τη σωστή φάση της σελήνης και με την κατάλληλη τελετουργία, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μαγική δύναμη ενός βοτάνου. Το PGM διατηρεί μια παράδοση στην οποία τα πνεύματα και οι θεοί επικαλούνται, τιμούνται, εκλαμπαδεύονται, υποβάλλουν, αναγκάζονται, δωροδοκούν και μεταφέρονται σε συμβόλαια μέσω προσφορών και ισχυρών επικλήσεων. Κάποιοι ακόμη απαιτούν θυσίες αίματος και μυστηριώδεις τελετουργίες που εκτελούνται στις όχθες του ποταμού, σε σταυροδρόμια, στα νεκροταφεία και άλλα μέρη κάτω από το σκοτάδι της νύχτας.

Οι πρώτοι μελετητές έγραψαν για αυτές τις άγνωστες πτυχές της πνευματικότητας του PGM ως συγκρητισμό των θρησκειών της ύστερης αρχαιότητας με μη-ελληνικά και μη ρωμαϊκά μαγικά και λαϊκά στοιχεία (με άλλα λόγια, μη δυτικά). Για χρόνια αυτό ήταν η ασφαλής ακαδημαϊκή προσέγγιση της ερμηνείας των παπύρων. Για να το πράξει με οποιοδήποτε άλλο τρόπο θα καταστρέψει ανεπανάληπτα τον γυάλινο πύργο μιας ρομαντικοποιημένης κλασικής αρχαιότητας και της «πολιτισμένης» προέλευσης της δυτικής κουλτούρας. Περιττό να πούμε ότι αυτή η προοπτική δεν είναι μόνο ιστορικώς ανακριβής, αλλά αποπνέει το φόβο μιας κοινωνίας που εξακολουθεί να καταστέλλεται από τα ηθικά δόγματα της χριστιανικής εκκλησίας. Ο A. A. Barb, που αναφέρεται στην εισαγωγή του ο Hans Dieter Betz, γράφει:Αυτά που είμαστε συνηθισμένοι να βλέπουμε ταξινομούμενα ως καθυστερημένος «συγκρητισμός» είναι μάλλον η αρχαία και πρωτότυπη, βαθιά λαϊκή θρησκεία, που έρχεται στην επιφάνεια όταν την άρπαξαν οι «κλασικοί» συγγραφείς και καλλιτέχνες ...(Betz, pp. lii. note 46)

Πράγματι, όταν καθαρίζουμε αυτή την πρόσοψη του εξιδανικευμένου «κλασικισμού» και διεισδύουμε στο PGM, αποκαλύπτουμε τη λαϊκή προέλευση των μαγικών παραδόσεων ...όχι εκείνες των κρατικών θρησκειών που γιορτάζουν την κοινωνική τάξη και τη στρωματοποίηση μέσω των «λευκών» πανθέων τους, τις παραδόσεις του κοινού λαού. Αυτές οι μαγικές πρακτικές είναι βαθιά ριζωμένες στην γητεία, στους χθόνιους και τους liminal θεούς, στη νεκρομαντεία, και στην πραγματική κακή και βρώμικη πνευματική εργασία!

Οι παπύροι δεν παρουσιάζουν ένα ενοποιημένο σύστημα θρησκείας ή πεποιθήσεων, αντ ' αυτού συνθέτουν ένα από τα πιο περιεκτικά γραπτά αρχεία μαγικών πρακτικών που ξεπερνούν κάθε έννοια της χώρας, της θρησκείας, της φυλής ή της γλώσσας. Οι πρακτικές, όπως ομιλίες με δεμένα μάτια, προφερόμενες λέξεις εξουσίας, τιμητικές οδηγίες, μαγικά σύμβολα και υπογραφές πνευμάτων, σκούπισμα, πνευματικά ταξίδια, επώαση ονείρου, φετίχ, προσφορές σε πνεύματα και πληθώρα άλλων τεχνικών έχουν άμεσες ομολόγους σχεδόν σε κάθε υπάρχουσα μαγική παράδοση στη γη. Αυτές οι τεχνικές και οι πρακτικές είναι αληθινά καθολικές και τόσο βαθιά ενσωματωμένες στον πνευματικό πλέγμα τόσων πολιτισμών, που πρέπει να υποθέσουμε ότι προέρχονται από μια κοινή προγονική προέλευση στο απόμακρο προϊστορικό μας παρελθόν. Με άλλα λόγια, αυτό που μοιράζεται το PGM, η παραδοσιακή μαγεία, ο ιθαγενής σαμανισμός και οι ζώσες πνευματικές παραδόσεις σε όλο τον κόσμο που είναι η ίδια η μαγική παράδοση!

Εδώ η μαγεία είναι αδιαχώριστη από τον κόσμο του πνεύματος. Η επιτυχία εξαρτάται από την ικανότητα ενός ασκούμενου να είναι σε θέση να επικοινωνεί και να σχηματίζει συμμαχίες και συμφωνίες με συγκεκριμένους δαίμονες, θεούς και άλλα πνευματικά όντα. Τα πνεύματα τροφοδοτούν και ενδυναμώνουν τη μαγική περίοδο. Αυτό είναι το κοινό νήμα που υφαίνει τα ξόρκια του PGM σε ένα συνεκτικό και πρακτικό μαγικό σύστημα. και τι συνδέει τις σημερινές ζωντανές παραδόσεις με το προγονικό παρελθόν τους. Αυτή είναι η κληρονομιά του PGM.

Η σημασία της πνευματιστικής εργασίας και των προσωπικών πνευματικών σχέσεων έχει επιδράσει πολύ στις σύγχρονες δυτικές τελετουργικές ομάδες και τις ομάδες "High Magick". Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Aaron Leitch έγραψε ένα απίστευτα οδυνηρό και ενημερωτικό κομμάτι πάνω σε αυτό ακριβώς το θέμα με τίτλο: The Lost Secrets of Western Magick Revealed. Εάν δεν το έχετε διαβάσει, διαβάστε το, καθώς υπογραμμίζει έξοχα τις διαφορές μεταξύ του σύγχρονου δυτικού αποκρυφισμού και των παραδοσιακών μαγικών πρακτικών. Σε μια προσπάθεια να διεκδικήσουν αυτά τα «χαμένα μυστικά» οι αποκρυφιστές και οι σύγχρονοι δυτικοί μάγοι ενσωματώνουν στις πρακτικές τους διάφορες πτυχές του παραδοσιακού πνευματικού έργου, ιδίως στρέφοντας προς τις παραδόσεις του Νέου Κόσμου που γεννήθηκαν από την αφρικανική διασπορά. Ωστόσο, μια αυθεντική «δυτική» πνευματική πρακτική υπήρξε πάντα και διατηρείται για εμάς στους Ελληνικούς Μαγικούς Παπύρους. Το PGM δεν είναι μόνο μια άλλη συλλογή από ξόρκια και τελετουργίες ή άλλο "μαγικό παράδειγμα", είναι ο σύνδεσμός μας με τη ζωντανή μαγική παράδοση μέσα από οικεία πολιτιστικά σύμβολα. Με την εξάσκηση της μαγείας του παπύρου χτυπάμε αποτελεσματικά στην αρχέγονη παράδοση της μαγείας και της αλληλεπίδρασης με τον κόσμο του πνεύματος που είναι μέρος της ανθρώπινης ιστορίας μας από αμνημονεύτων χρόνων.

Μια τελευταία σκέψη. Είμαστε τόσο απίστευτα προνομιούχοι να έχουμε πρόσβαση στο PGM. Είναι μια πολυτέλεια που δεν είχε ούτε ένας από τους ιδρυτές του σύγχρονου δυτικού αποκρυφισμού. Ίσως αυτό να πρέπει πάντα να έχουμε κατά νου, καθώς συνεχίζουμε να προωθούμε, να τελειοποιήσουμε και να αναζωογονήσουμε τη μαγική παράδοσή μας.

https://ermionh.blogspot.com/2019/07/papyri-graecae-magicae-pgm.html
https://ermionh.blogspot.com/2019/07/papyri-graecae-magicae.html

13 comments :

  1. Anonymous25/7/19 13:43

    "ο αστρολόγος-μέντιουμ, παρότι φέρεται να έχει χρέη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στο δημόσιο, έχει συλληφθεί στην Κύπρο και είχε περιπέτειες με το ΣΔΟΕ ακόμη και για κάποιο πανάκριβο αυτοκίνητο που είχε στην κατοχή του, εντούτοις φέρεται να έχει σε εξωχώριες εταιρείες ένα ξενοδοχείο στη Σκόπελο κι ένα στη Μύκονο. Επίσης, διατείνεται και φαίνεται ακόμη και από τα όσα κάνει στο μοναστήρι, ότι έχει και μεγάλη άνεση…ρευστού."

    http://www.makeleio.gr/%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%BF/%CE%A4%CE%97%CE%9D-%CE%95%CE%A5%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91-%CE%A3%CE%91%CE%A3-%CE%A0%CE%91%CE%A4%CE%95%CE%A1-%CE%94%CE%95%CE%9D-%CE%9C%CE%9F%CE%A5-%CE%9A%CE%91%CE%9D%CE%95%CE%99-%CE%9A%CE%9F/

    ReplyDelete
  2. Anonymous25/7/19 14:10

    Να σου πω την αλήθεια από την "Ερμιόνη" δεν περίμενα τέτοια ανάρτηση!
    Διάβαζα και ξαναδιάβαζα, έλεγα κάποιο λάθος έγινε... κοίταγα μήπως είμαι σε λάθος σελίδα...
    Δεν μπορώ να φανταστώ ότι τα αποδέχεται! Από την άλλη αν διαφωνούσε θα έκανε κάποιο σχόλιο...Δεν ξέρω...
    Α.Α.

    ReplyDelete
  3. τα ευκόλως εννοούμενα...25/7/19 14:17

    @ Α.Α

    /sarcasm

    ReplyDelete
  4. Α.Α

    ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΚΑΙ ΕΓΩ. ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Η "ΕΡΜΙΟΝΗ" ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ , ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ , ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ ΔΛΔ.
    ΕΜΕΝΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΑΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΛΕΓΕ, ΤΙ ΕΙΧΕ ΓΡΑΜΜΕΝΟ, ΤΙ ΠΕΡΙΕΓΡΑΦΕ.
    ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΤΩΝ, ΕΧΩ ΑΛΛΙΕΥΣΕΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ, ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΣΚΕΨΗΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΕΝΕΟΙ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ.
    ΟΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ "ΤΟΛΜΟΥΣΑ" ΝΑ ΚΡΙΝΩ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΔΕΧΟΜΟΥΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟΝΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΜΗΔΑΜΙΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕΝΟ ΓΙΓΑΝΤΑ ΠΡΟΓΟΝΟ. ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΙΣΘΑΝΟΜΟΥΝ ΑΣΧΗΜΑ, ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΤΩΝ ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΜΙΛΩ ΑΝΕΤΑ ΚΑΙ ΕΚΦΕΡΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΩ ΚΑΙ ΒΗΜΑ, ΕΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΩ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ. ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΕΙ ή ΕΙΠΩΘΕΙ. ΤΕΛΟΣ.

    ReplyDelete
  5. Anonymous25/7/19 19:55

    ε και;;; γιατι ειστε τοσο αυστηροι;;; εγω δεν ηξερα για αυτα, πρωτη φορα το μαθαινω. μπορει να απευθυνεται σε ανθρωπους που δεν τα εχουν ξανακουσει. απλως πηροφοριακα. αυτο δε σημαινει οτι θα ασχοληθω με μαργιολικια

    μπαη δε γουεη, απο οτι ειδα "ερμιονη" ειναι το ονομα της περιοχης που ο ιδιοκτητης του μπλογκ εχει ξεναδοχιακες υπηρεσιες, δλδ εχει μια πανεμορφη μεγαλη μονοκατοικια και την νοικιαζει σε τουριστες. το ονομα στην αρχη μαλλον ηταν για διαφημιση, αλλα τωρα πια η μαρκιζα του μπλογκ εχει το ονομα της θεας Αφαιας. τεσπα

    ReplyDelete
  6. 25/7/19 19:55

    ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΕ Η "ΕΡΜΙΟΝΗ" ΤΟ ΑΡΘΡΟ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ Η "ΕΡΜΙΟΝΗ" ΣΥΜΜΕΡΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΨΗ... "ΑΠΛΩΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ". ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ..."ΑΠΛΩΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ" ... ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΟΠΤΙΚΗ ΑΦΗΝΕΙ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟΨΗ ΠΩΣ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΟ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΨΕΥΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΗΣ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΕΩΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ.

    ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΑΓΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΩΣ ΔΛΔ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΑΝΑΓΕΤΑΙ 2 ΑΙΩΝΕΣ ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ.
    ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑ ΔΙΟΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΠΑΠΥΡΟΙ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΣΟΛΟΜΟΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΒΡΑΑΜΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ , ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ 2 ΑΙΩΝΕΣ ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ.

    ΕΠΙΣΗΣ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΕΩΝ ΩΣ ΔΑΙΜΟΝΙΚΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΠΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΟΥΤΕ Η ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΔΕΙΔΙΔΑΙΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ 2 ΑΙΩΝΕΣ ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ.
    ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΜΕΤΑΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΕΒΡΑΙΟΙ, ΕΙΤΕ ΑΣΥΡΟΧΑΛΔΑΙΟΙ ΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ "ΑΡΠΑΓΜΕΝΟΙ".

    ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ή ΕΣΤΩ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ.

    ReplyDelete
  7. Anonymous25/7/19 20:43

    Συνήθως, τα ιστολόγια (weblogs) που δεν αποτελούν ημερολόγια καταγραφής προσωπικών σκέψεων ενός, αλλά μονοθεματικές ή πολυθεματικές σελίδες αναμετάδοσης των σκέψεων άλλων με προπαδανδιστικό σκοπό, συνήθως, προσθέτουν στο τέλος μια προειδοποίηση ότι «το περιεχόμενο δεν εκφράζει, απαρατήτως, τις απόψεις του ιδιοκτήτη», για νομικούς λόγους. Ο σκοπός της «Ερμιόνης» είναι η αναβίωση της Εθνικής Θρησκείας, και κατά πως φαίνεται ο ιδιοκτήτης διέπεται και από αντιχριστιανικό μένος. Συνεπώς, οτιδήποτε προς αυτήν την κατεύθυνση αποτελεί υλικό προπαγάνδας, και μάλιστα σε δύο γλώσσες, που σημαίνει ότι απευθύνεται και σε αγγλόφωνο κοινό. Εάν πρόκειται για δική του ατομική προσπάθεια ή εάν είναι μέλος των μυστικών υπηρεσιών, αυτό δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε εμείς. Η κριτική σκέψη είναι εκ των ων ουκ άνευ.

    ReplyDelete
  8. Anonymous25/7/19 21:47

    ΙΔΟΥ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.

    https://omadaorfeas.blogspot.com/2017/05/ellhnikoi-magikoi-papyroi.html

    ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΚΟΥΡΗΤΗ, ΚΑΝΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ "ΕΡΜΙΟΝΗ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΠΙ ΤΩΝ PGM. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΣΤΕΛΝΕΣ ΕΝΑ ΜΕΗΛ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΑΘΟΡΥΒΑ;

    ReplyDelete
  9. 25/7/19 21:47

    Αυτές οι έννοιες που βρέθηκαν στους PGM εμφανίστηκαν να παρέχουν μια πιθανή σύνδεση μεταξύ της Αρχαίας Αιγυπτιακής και Ελληνικής μαγείας.

    ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΜΑΓΟΙ ΟΥΤΕ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΑΔΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
    ΥΠΗΡΞΑΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΡΩΜΑΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΑΣΚΟΥΝΤΕΣ ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ.

    ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΕΡΜΙΟΝΗ". ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΑΝΑΠΑΡΑΞΕΙ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ. ΔΕΝ ΜΙΛΩ ΙΔΙΩΤΙΚΩΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ, ΟΥΤΕ ΕΠΙΔΙΩΚΩ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΑΦΕΣ. ΤΑ ΕΧΩ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΩΣ "ΜΑΓΟΥ" , ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΠΩΣ ΥΠΗΡΧΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΓΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ.

    ΑΠΟ ΟΤΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΤΩΡΑ , ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕΣ , ΤΟ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ. ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΠΩΣ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ , ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΟΣΩΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΔΩΣΕΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΛΥΠΕΙ.

    ReplyDelete
  10. 25/7/19 20:43

    ΑΔΥΝΑΤΩ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΩ ΤΟΝ ΣΥΝΕΙΡΜΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΡΑ ΣΑΦΩΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΕΤΩΝ ΑΠΕΥΘΥΝΑΝ ΑΔΙΑΚΡΙΚΩΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΒΔΗΝ ΚΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΗΡΝΟΥΝΤΟ ΝΑ ΑΣΠΑΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.
    ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΩΡΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ , ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΕΝΤΟΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΠΥΡΩΝ.
    ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΠΥΡΟΥΣ. ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΧΑΡΗ ΚΑΝΕΙ Η "ΕΡΜΙΟΝΗ" ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ. ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΗ ΔΙΝΕΙ ΟΠΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΕΒΛΗΘΗ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ.

    ReplyDelete
  11. Anonymous26/7/19 00:33

    "ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΜΑΓΟΙ ΟΥΤΕ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΑΔΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
    ΥΠΗΡΞΑΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΡΩΜΑΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΑΣΚΟΥΝΤΕΣ ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ."

    Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 2.500 ΒΙΒΛΙΑ (ΤΟ 2% ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΠΟΥ ΑΝΕΥΡΕΘΕΙ). ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ, ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΜΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ Ή ΔΙΚΗ ΣΟΥ; ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΚΕΙΜΕΝΑ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΘΕΩΡΗΣΗ, ΚΑΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΟΝΗ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ. ΓΙΑΤΙ, ΕΥΚΟΛΑ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΟΥΝ, ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ; ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΩΣ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΕΚΑΨΕ 6-7 ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΑΘΑΝΑΤΟ; ΕΞΟΥ ΚΑΙ ΛΕΓΟΤΑΝ ΑΧΙΛΛΕΥΣ (ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΧΕΙΛΗ), ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΛΙΓΙΡΩΝΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ, Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΕΠΙΔΙΔΟΤΑΝ ΣΕ ΟΡΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΓΙΚΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΜΕ ΦΙΔΙΑ, ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ, ΕΛΕΓΑΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΟΤΙ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΤΥΦΛΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΤΟΥ ΜΑΤΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΕΙΔΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΕΙΔΑΡΟΤΡΥΠΑ ΝΑ ΠΡΑΤΤΕΙ ΤΑ ΟΣΑ ΕΠΡΑΤΤΕ ΜΕ ΤΟ ΦΙΔΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΔΕΙΑ. ΤΑ ΦΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΠΑΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΡΑΥΣΜΑΤΑ). ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ. ΤΑ ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΜΕ ΣΤΟΜΑΤΑ, ΩΣ ΑΙΔΙΑ, ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΝΗΣΙΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΣΕ ΟΡΓΙΩΔΕΙΣ ΤΕΛΕΤΕΣ. ΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΟ, ΣΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΔΗ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ, ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ, ΑΛΛΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΕΙΣ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ, ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ.

    ΓΕΝΙΚΩΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΠΑΝΑΡΧΑΙΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ. ΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, ΑΝΑΔΕΙΧΤΗΚΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΓΟΝΙΠΕΤΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΟΥΝ, ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ. ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΦΡΟΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ. ΔΗΛΑΔΗ, ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΙ ΡΑΒΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΤΟΥΣ). ΕΝΩ ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΙ ΡΑΒΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ, ΤΑ ΘΕΟΠΟΙΗΜΕΝΑ. ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΜΑΓΕΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΥΡΩ ΜΟΥ. ΕΝΩ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΘΕΟΙ, ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΟΥΝ ΜΕ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΝΔΕΣ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ Η ΜΑΓΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, ΑΡΚΕΤΟΙ ΗΤΑΝ, ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΜΕΣΟΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ: "ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑ ΚΙΝΕΙ".

    ΒΕΒΑΙΩΣ, ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΟΤΙ Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ, ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ, ΑΛΛΑ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΣΟΥ, ΕΠΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΤΩΝ, ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΨΥΧΙΚΕΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ, Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΕΞ'ΟΣΩΝ ΛΙΓΩΝ ΓΝΩΡΙΖΩ, ΟΤΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΠΙΔΙΔΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΤΕΛΕΤΕΣ ΜΑΓΕΙΑΣ, ΑΛΛΑ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΕΝΑΡΓΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΑ ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΑΝ.

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ; ΙΣΩΣ. ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ; ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΘΑ ΕΔΙΝΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΜΑΓΟΥ; ΟΧΙ. ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΤΙ ΑΝΑΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ; ΣΙΓΟΥΡΑ. ΠΑΝΤΩΣ, ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΕΔΕΙΞΕΣ.

    ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΩ. ΕΞΑΛΛΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ, ΑΠΛΩΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΩ.

    ΥΓ. Ο 25/7/19 20:43 ΜΑΛΛΟΝ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΕΝΙΚΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΙΔΙΚΑ. ΤΟ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΕΝΟΣ ΤΗΣ "ΕΡΜΙΟΝΗΣ" ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ.

    ReplyDelete
  12. 26/7/19 00:33

    "ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΜΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ Ή ΔΙΚΗ ΣΟΥ;"
    ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ , ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ, ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΠΟΚΟΜΙΣΕΙ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΜΗΜΑ (ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΟ ΑΥΞΗΣΩ) ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ.

    ΑΣ ΤΟ ΘΕΣΩ ΑΛΛΙΩΣ ...
    - ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΥ ΟΛΩΝ;
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ κ.λ.π. ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ ΜΑΓΕΙΑ.
    - ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ Η ΜΑΓΕΙΑ ΗΤΑΝ ΚΟΙΝΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΕΙ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΕΝΓΕΝΩΣ ΕΝΣΜΑΤΩΜΕΝΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ;
    ΟΧΙ , ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ . ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΜΑΓΙΣΣΕΣ, ΕΓΩ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΕ ΜΑΓΟ , ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΜΑΓΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΑΓΙΣΣΩΝ (ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ ΚΟΙΝΕΣ ΘΝΗΤΕΣ). ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΟΥ ΟΥΔΕΝ.
    - ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΗΤΑΝ Η ΜΑΓΕΙΑ ΠΟΤΕ ΠΛΗΡΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΗ ;
    ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ , ΣΤΗΝ ΧΑΛΔΑΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΤΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΑΓΟΙ, ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΝΗΣΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΡΑΙΒΙΚΗΣ . ΟΙ ΚΕΛΤΕΣ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΗ ΜΑΓΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΛΑΒΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΤΕΝΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΣΚΥΘΕΣ ΣΑΜΑΝΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΗΠΕΙΡΟ, ΕΙΧΑΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ; ΔΕΝ ΗΤΑΝ. ΑΡΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ , ΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ; ΝΟΜΙΖΩ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΕΤΥΧΕ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ Η "ΕΡΜΙΟΝΗ" ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΡΑΞΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ.

    ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΟΛΟΝ, ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ. ΕΧΩ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΑΝ ΑΥΤΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ, ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ, ΜΑΛΑΚΙΕΣ. ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΟΛΥ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΚΟ ΕΑΝ ΒΡΕΘΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ ΤΕΤΟΙΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ Ο ΜΑΓΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΓΩ ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΕΞΑΛΛΟ ΑΡΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΙΛΩ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ, ΒΙΑΙΩΣ, ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ.

    ReplyDelete
  13. Anonymous27/7/19 11:03

    κοιτα συμπτωσαρα!!! με αφορμη αυτα που λετε παραπανω για τα μαργιολικια των αιγυπτιων, πηρε το ματι μου σημερα και εκεινο το σχολιο της ΥΣΕΕ για τον Ρασσια, και ειπα να δω κανα βιντεακι μπας και μαθω τιποτα καινουργιο... και στο 28:02 ακου τι λεει για τους αιγυφτιους, δλδ λεει πως λογω απαιδεψιας ερμηνευουν τους μυθους περι θεων μονο απο την υλιστικη πλευρα των πραγματων, εντελως ρηχα, μπερδευουν τα αντικειμενα με τους θεους!!! το οποιο ταιριαζει γαντι ως εξηγηση για τα μαργιολικια τους!!! ερε τι βρισκω...

    https://youtu.be/NMobparhsmw?t=1682 (βαλτο κανα 2 λεπτα πιο πριν για να εχεις τα συμφραζομενα)

    ωραιος ο ρασσιας!!! κριμα εφυγε νωρις. θα επρεπε να διδασκεται υποχρεωτικα στο σχολειο.. παρακατω βαζω μερικα πραματα που εμαθα απτα βιντεακια του


    ===============

    οντολογικη ερμηνεια του ειναι

    κοσμικη

    οι θεοι της ελληνικης εθνικης θρησκειας υπερπροσωπικοι, ειναι πληθυνσεις του, οντως, οντος, δηλαδη του ενος

    για τους αρχαιους ελληνες η λεξη θεος ηταν επιθετο, οχι ουσιαστικο

    η θεολογια δεν ειναι στατικη, αλλα δυναμικη
    οχι δημιουργια εκ του μηδενος
    οχι εξωτερικο αιτιο, ο κοσμος ειναι αιωνιος
    αιωνιως αναδυεται, αφ'εαυτου

    ποσοι θεοι υπαρχουν; οσες οι οντικες λειτουργιες (Προκλος) πχ τρισεκατομμυρια

    οι θεοι ειναι υπερουσιοι και δεν εχουν φυλο

    ουσια = η βαρια υλη του εκδηλωμενου κοσμου, γιαυτο και οι θεοι ειναι υπερουσιοι, ειναι εντος της ουσιας, αλλα εξω απο την εκδηλωση

    η ψυχη μας δεν ειναι ομοουσια με τη θεικη
    οι ευτακτες ψυχες θα "ξαναχρησιμοποιηθουν", ωστε να συνεχισει το ειναι να ειναι

    ο σκοπος ειναι η ομοιωσις θεω, καθως δεν ειμαστε ιδια ουσια ωστε να εξισωθουμε

    οταν καγχαζεις εναν μυθο, ο μυθος καταρρεει

    ReplyDelete