12.1.17

Τοποθέτηση 679 επαγγελματιών υγείας για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ" ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΑΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ, ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ. ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ-ΠΑΙΓΜΕΝΟ * (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΚΤΕΝΕΣ ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ. ΤΟΤΕ ΕΙΧΑΜΕ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΚΛΑΡΙ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΑΜΕ. ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΑΝ ΤΟΤΕ, ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΤΩΡΑ Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΠΑΛΙ ΝΕΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ. ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΚΥΡΙΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΞΕΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΔΥΤΙΚΑ, ΜΟΛΙΣ ΤΟΝ ΠΙΑΣΟΥΝ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ. ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ-ΧΩΡΟ ΣΤΗΝ ΧΑΒΟΥΖΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

Οι οριστικοί πίνακες αποτελεσμάτων για την τοποθέτηση 679 επαγγελματιών υγείας, διοικητικού και λοιπού επιστημονικού προσωπικού, στο πλαίσιο του προγράμματος: «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Επείγουσας Υγειονομικής Διαχείρισης για την Προσφυγική Κρίση», αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμοδιότητας του Επιτρόπου, Δ. Αβραμόπουλου.Οι θέσεις εργασίας κατανέμονται στην ηπειρωτική Ελλάδα και αφορούν τοποθετήσεις στα δημόσια νοσοκομεία, στις δομές του πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας, στις Υγειονομικές και Διοικητικές περιφέρειες, στους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων και μεταναστών, στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του υπουργείου Υγείας, στο ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς και στο ΕΚΑΒ για την ενίσχυση του στόλου του.

Το αμέσως επόμενο διάστημα σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας θα τοποθετηθούν:
1) Για την ενίσχυση των δομών του Δημόσιου Συστήματος Υγείας: 64 ιατροί, 148 νοσηλευτές, 41 μαίες, 9 κοινωνικοί λειτουργοί, 5 ψυχολόγοι, 15 τεχνολόγοι ακτινολόγοι και 14 τεχνολόγοι ιατρικών εργαστηρίων, 15 διοικητικοί, 11 διαμεσολαβητές υγείας, 44 άτομα βοηθητικού προσωπικού και 40 διασώστες του ΕΚΑΒ.
2) Για την παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης στα Κέντρα Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών: 15 ιατροί, 49 νοσηλευτές, 29 μαίες, 35 ψυχολόγοι, 18 κοινωνικοί λειτουργοί, 12 διαπολιτισμικοί διαμεσολαβητές, 17 κοινωνιολόγοι, 3 επαγγελματίες υγείας και 6 συντονιστές πεδίου.
3) Για την ενίσχυση του Συστήματος Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Δημόσιας Υγείας, μέσω του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, σε συνεργασία με τις Υγειονομικές Περιφέρειες και τις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας των Διοικητικών Περιφερειών: 9 γιατροί, 8 επιδημιολόγοι, 23 επισκέπτες υγείας, 28 οδηγοί/ διασώστες.
4) Για την διαχείριση και παρακολούθηση του προγράμματος: 8 επαγγελματίες υγείας, 3 οικονομολόγοι, 6 διοικητικοί υπάλληλοι, 1 στατιστικός, 2 στελέχη υποστήριξης & λειτουργίας δικτύου, 1 νομικός.
Σημειώνεται ότι για όσες θέσεις εργασίας δεν τελεσφόρησαν οι διαδικασίες της προκήρυξης και κρίθηκαν άγονες, αυτές θα επαναπροκηρυχθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Η εξασφάλιση της εν λόγω χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση των αναγκών του προσφυγικού ζητήματος, δίνει την δυνατότητα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, όχι μόνο της συντονισμένης και ολοκληρωμένης παροχής υγειονομικής περίθαλψης στον πληθυσμό, αλλά ενισχύει και την δυναμική του Δημοσίου Συστήματος Υγείας -σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο- για την εξυπηρέτηση των αυξημένων αναγκών παροχής υγειονομικής φροντίδας.

ΑΜΠΕ

*ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΓΡΑΦΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ 11/7/12:  ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΓΝΩΣΤΟ.  ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (ΑΝ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΕΔΩ: http://el.wikipedia.org/wiki/)

Καταδίκη Ελλάδος και Βελγίου για την συμφωνία επαναπροώθησης μεταναστών
"Συγχρόνως, η απόφαση ουσιαστικά καταργεί τον Κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ* μέχρι η Ελλάδα να διαμορφώσει σύστημα πολιτικού ασύλου. Κι αυτό διότι η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει ως δικαιοδοσία να επιβλέπει την εκτέλεση των αποφάσεων που εκδίδει το ΕΔΔΑ και σε περίπτωση μη συμμόρφωσης να επιβάλλει κυρώσεις. Κάθε χώρα, λοιπόν, εναντίον της οποίας θα γίνει προσφυγή από αιτούντα πολιτικό άσυλο (που σκόπευε να επαναπροωθήσει στην Ελλάδα) δεν θα μπορεί να επιστρέψει κανέναν άλλον εφόσον δικαιωθεί ο αιτών πολιτικό άσυλο (που είναι το πιθανότερο μετά τη σημερινή απόφαση)."
ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΕΤΡΕΞΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΣΥΛΟΥ. (3907/2011 «Ίδρυση Υπηρεσίας Ασύλου και Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας προς τις διατάξεις της Οδηγίας 2008/115/ΕΚ). ΔΙΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΥΛΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ. ΑΝΑΣΤΕΛΕΤΑΙ, ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3907/2011 ΟΜΩΣ, Η ΕΛΛΑΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΥΛΟΥ, ΑΡΑ ΟΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;;; ΑΝ Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΥΣΤΗΣΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΣΥΛΟΥ ΤΟΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ, ΤΗΣ Ε.Ε, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΦΕΥΓΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ!!! ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΒΙΑΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΜΕ. ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΑΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ ΖΕΣΗ ΚΙ ΑΣ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Ε.Ε-ΤΟΥΡΚΙΑΣ "ΑΔΕΙΑΖΟΝΤΑΣ" ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ "ΔΟΥΒΛΙΝΟ 1,2 ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ 3. ΦΤΑΙΕΙ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ή/και ΑΡΝΗΣΗ ΦΥΛΑΞΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΣ.
- ΚΑΝΕΝΑ "ΔΟΥΒΛΙΝΟ" ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΣ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΣΟΥ.
- ΚΑΝΕΝΑ "ΔΟΥΒΛΙΝΟ" ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙΣ ΣΕ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΕΛΙΚΩΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΣΟΥ
- ΚΑΝΕΝΑ "ΔΟΥΒΛΙΝΟ" ΔΕΝ ΣΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΛΘΑΝ, ΙΣΑ-ΙΣΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ.
- ΚΑΝΕΝΑ "ΔΟΥΒΛΙΝΟ" ΔΕΝ ΣΕ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ Μ.Κ.Ο ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΩΣ ΧΩΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ
- ΚΑΝΕΝΑ "ΔΟΥΒΛΙΝΟ" ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΜΩΡΕΙΣ ΟΣΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ (ΚΙ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΜΕ 5ΗΜΕΡΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ, ΠΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ)
- ΚΑΝΕΝΑ "ΔΟΥΒΛΙΝΟ" ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΥΦΥΛΕΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ. (ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ "ΜΕΛΕΤΗ" ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΠΟΥ ΕΒΓΑΖΕ ΩΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ)
- ΚΑΝΕΝΑ "ΔΟΥΒΛΙΝΟ" ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΑΣΗ (ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΟΥΣ) ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΡΜΟ ΤΟΠΟ. Ο ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΠΛΩΣ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΘΕΣΗ... ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ, ΩΣ Η ΜΟΝΗ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΕΔΩ : https://isxys.blogspot.com/2015/09/blog-post_49.html

No comments :