7.9.15

ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΡΟΩΝ. Η "ΑΠΛΗ" ΛΥΣΙΣ

1. ΟΡΙΣΕΤΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ "ΠΥΛΗ" ΕΙΣΟΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. (ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΟΗΕ). ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΩΣ "ΠΥΛΗ" ΕΙΣΟΔΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΜΙΚΡΟΝΗΣΟ ΧΩΡΙΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΓΓΥΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΟΡΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ή ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΝΗΣΟΥΣ. ΠΛΗΡΗΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΜΕ ΠΛΗΡΕΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ Ε.Δ.

2. ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΝΗΣΟ-ΠΥΛΗ, ΜΙΑ ΜΕΙΚΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΑΣΥΛΟΥ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ. (ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε)

3. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΦΙΧΘΕΝΤΕΣ ΘΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΣΕ 3 ΚΛΕΙΣΤΑ (ΦΡΟΥΡΟΥΜΕΝΑ ΥΠ'ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ) ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΝΗΣΟΥ. Η ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ. ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΡΕΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΓΥΝΑΙΚΑ-ΠΑΙΔΙ(Α). ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΟΛΑ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΜΕ ΠΑΙΔΙ(Α). ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ, ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΘΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΣΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ.

4. ΠΛΗΡΗΣ ΥΓΙΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ, ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ. ΝΟΜΙΚΟΣ, ΑΥΣΤΗΡΟΣ, ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ (ΒΑΣΕΙ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΤΟΥ ΟΗΕ) ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

5. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ (ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ) ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΙΚΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΑΣΥΛΟΥ. ΕΑΝ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΑΡΝΗΘΕΙ, ΤΟΤΕ Ο ΕΙΣΒΟΛΕΑΣ ΘΑ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ, ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΕΝΤΡΟ, (ΠΑΛΙ ΥΠ'ΕΥΘΥΝΗ ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΥΠ'ΕΥΘΥΝΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε) ΟΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ, ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΕΑΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟΤΕ ΟΥΔΕΜΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ (ΕΝ ΣΥΝΟΛΩ) ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ.

6. ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ, Η ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΝΟΙΓΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥ, ΕΚΤΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ, ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΥΛΛΕΧΘΕΝΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ, "ΝΑΥΑΓΟΙ", ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑ ή ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ. ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΝΑ ΙΑΤΡΙΚΩΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΠΛΟΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ.

ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ... "ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ" ΟΛΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΑΚΡΥΒΡΕΧΤΩΝ ΔΗΘΕΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΩΝ ΕΝΘΕΝ ΚΙ ΕΚΕΙΘΕΝ. ΕΑΝ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ, ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΙΚΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΑΣΥΛΟΥ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΔΙΕΘΝΩΣ ΚΑΙ ΟΥΔΕΜΙΑ "ΠΥΛΗ" ΕΙΣΟΔΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ. ΚΑΝΕΝΑΝ "ΠΡΟΣΦΥΓΑ" ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΟΥΤΕ  ΘΑ ΠΕΡΙΣΥΛΛΕΞΟΥΜΕ. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΕΛΙΚΩΣ ΑΠΟΒΙΒΑΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΧΡΕΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ.

No comments :