15/12/2016

ΠΑΡΑΝΟΙΑ...Οι New York Times (αλλά και κάμποσοι εδώ) λυπούνται τους καημένους τους τζιχαντιστές... - Ρώσοι στρατιώτες θα εγγυηθούν την αποχώρηση τζιχαντιστών από το Χαλέπι

Ο φόβος του θανάτου που μπορεί να ΄ρθει πολύ σύντομα, αποτυπωμένος στα πρόσωπα νέων ανθρώπων, που βρέθηκαν από τη μία πλευρά του πολέμου στη Συρία. Το Χαλέπι έπεσε και οι ηττημένοι κάτοικοι ανησυχούν για τη ζωή τους. Αισθάνονται ότι η επιβίωσή τους κρίνεται κάθε λεπτό. Οι διαβεβαιώσεις και οι εγγυήσεις δεν πείθουν κανένα στο χάος ενός πολέμου. Ειδικά στον πόλεμο της Συρίας… Οι New York Times συγκέντρωσαν μερικά από τα βίντεο αγωνίας νέων ανθρώπων. Οι περισσότεροι αναφέρουν ότι “αυτό μπορεί να είναι το τελευταίο μου βίντεο”.

http://www.militaire.gr/

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ "ΙΣΧΥΣ": ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΚΙ ΕΣΥ ΕΝΑΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗ. ΚΑΝΕ ΤΟΝ ΝΑ ΝΙΩΣΕΙ ΩΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΕΧΑΣΕ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ. ΓΙΝΕ ΕΣΥ ΤΟ ΟΥΡΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΤΟΥ.
(ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ).

ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΡΑΦΑΜΕ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΕΙΔΗΣΗ

Ρώσοι στρατιώτες ετοιμάζονται να συνοδεύσουν τους αντάρτες εκτός της πόλης του Χαλεπίου κατόπιν εντολών του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Αμύνης. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε προηγουμένως από την πλευρά του ότι φάλαγγα που μεταφέρει ασθενείς αναχωρεί από το ανατολικό Χαλέπι. Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι οι συριακές αρχές θα εγγυηθούν την ασφάλεια των ανταρτών και των οικογενειών τους που θα κατευθυνθούν προς το Ιντλιμπ της βορειοδυτικής Συρίας. Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει ιπτάμενες μη επανδρωμένες συσκευές (drones) για να ελέγξουν τη μεταφορά των ανταρτών και των οικογενειών τους με 20 λεωφορεία, τα οποία θα συνεδεύονται από 10 ασθενοφόρα και θα κινηθούν μέσω του ανθρωπιστικού διαδρόμου. Η ανταρτική συριακή οργάνωση Αχράρ αλ Σαμ ανακοίνωσε την επίτευξη σήμερα συμφωνίας για την απομάκρυνση των αμάχων και των ανταρτών από τον θύλακα του Χαλεπίου, αφού οι διαπραγματευτές ξεπέρασαν τις αντιρρήσεις του Ιράν και των σιιτικών πολιτοφυλακών που επεδίωκαν να εμποδίσουν την εφαρμογή της συμφωνίας. «Υπήρξαν ιρανικές προσπάθειες για την εκμετάλλευση της κατάστασης στο Χαλέπι και την παρεμπόδιση της απομάκρυνσης του λαού μας από τον πολιορκημένο Χαλέπι, αλλά τελικά επιτεύχθηκε σύμφωνία παρά την ιρανική αδιαλλαξία». Οι σύροι αντάρτες διευκρίνισαν ότι η Τουρκία διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην άσκηση πίεσης επί της Δαμασκού ώστε να εφαρμόσει τη συμφωνία. Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησαν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία να πιέσουν για την εφαρμογή της συμφωνίας εκκένωσης του Χαλεπίου.

Την επίτευξη νέας συμφωνίας για τη απομάκρυνση των τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα και των τουρκόφιλων μισθοφόρων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) από το Χαλέπι ανακοίνωσε αξιωματικός του συριακού στρατού. «Υπήρξε συμφωνία για την απομάκρυνση των εξτρεμιστών από το Χαλέπι. Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη», ανέφερε ο αξιωματικός. Από την πλευρά της η τζιχαντιστική οργάνωση Αχράρ αλ Σαμ (παρακλάδι της Αλ Κάιντα) επιβεβαίωσε την επίτευξη της συμφωνίας, λέγοντας ότι ματαιώθηκε ιρανική απόπειρα για να εμποδισθεί η αποχώρηση αμάχων και ενόπλων. Εκπρόσωπος των ανταρτών δήλωσε ότι μια νέα κατάπαυση του πυρός εφαρμόζεται στο Χαλέπι από τις 02:30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα), ενώ αυτόπτης μάρτυρας επιβεβαίωσε στο Reuters, ότι δεν ακούγονται πυροβολισμοί από τις πρώτες πρωινές ώρες και μετά. Το φιλοϊσλαμιστικό Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι η πρώτη φάλαγγα ασθενών αρχίζει να μετακινείται από το ανατολικό προς το δυτικό Χαλέπι. Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανακοίνωσε ότι ζητήθηκε η συνδρομή της ίδιας, αλλά και της Συριακής Ερυθρής Ημισελήνου, στην επιχείρηση εξόδου των τραυματιών από το Χαλέπι.

«Εμφύλια» διαμάχη ξέσπασε στην πολιορκημένη Μοσούλη μεταξύ Ιρακινών και ξένων τζιχαντιστών μελών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS). «Οι τοπικοί Ιρακινοί τζιχαντιστές διατάχθηκαν να πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή στη Μοσούλη, ενώ ορισμένοι ξένοι μέλη της οργάνωσης ανέλαβαν ηγετικές θέσεις και έτσι δεν χρειάζεται να εμπλέκονται στις μάχες με τις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ δυνάμεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει οργή μεταξύ των Ιρακινών μελών του ISIS», είπε ο δημοσιογράφος Ραφάτ Αλ Ζαράρι μιλώντας στο ARA News. Δύο Τυνήσιοι τζιχαντιστές οπλαρχηγοί λέγεται ότι εγκατέλειψαν το Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη αφού δέχθηκαν επίθεση από Ιρακινούς τζιχαντιστές.  Οι Αμπού Ντουρ Αλ Τούνσι και Μπιλάλ Αλ Σαγουάς, Τυνήσιοι τζιχαντιστές και οπλαρχηγοί, λιποτάκτησαν από την οργάνωση την Τρίτη.  «Ο Αλ Τούνσι και ο Αλ Σαγουάς διέφυγαν από τη Μοσούλη αφού τους επιτέθηκαν Ιρακινοί τζιχαντιστές», είπε τοπικός μιντιακός ακτιβιστής που μίλησε στο ARA News.  «Η «αστυνομία» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, η Αλ Χίσμπα, δεν κατάφερε να τους βρει αν και τους αναζήτησε επί δύο ημέρες», πρόσθεσε η ίδια πηγή.  Σύμφωνα με τον Αλ Ζαράρι η παρούσα εσωτερική σύγκρουση στις γραμμές του Ισλαμικού Κράτους θα μπορούσε να κλιμακωθεί και να έχει ως αποτέλεσμα περισσότερες λιποταξίες από την πλευρά των ξένων τρομοκρατών. Πολλές φορές έχει μεταδοθεί ότι τα τοπικά μέλη του ISIS έχουν διαφωνήσει με τις επιλογές της ηγεσίας τους να προωθεί σε ηγετικές θέσεις ξένους τζιχαντιστές. Η γκρίνια μεταξύ των τζιχαντιστών έχει επιδεινωθεί εξαιτίας και της μείωσης των μισθών, ως αποτέλεσμα της απώλειας πολλών πετρελαιοπηγών που αποτελούσαν τις κυρίως πηγές εσόδων της οργάνωσης.

ΑΜΠΕ

1 comment :

  1. το κοινωνικο μηνυμα τα λεει ολα. δυστυχως φαινεται πως παιζονται πολλα που δεν ξερουμε για τους ισλαμιστεσσς και το χαλιφατο που δικαιολογουν και το γιατι αφεθηκαν τοσο καιρο να δρουν ανεξελεγκτα. οι ρωσοι δεν καταλαβα γιατι δεχτηκαν να παιξουν με τους αλλους αλλα μαλλον εσεις εχετε δικιο και γι την δικη τους συμμετοχη.

    ReplyDelete