15/12/2016

Δέσμευσαν όλο το ΑΙΓΑΙΟ οι Τούρκοι. NAVTEX για όλο το 2017 !

Χθές εκδόθηκαν οι NAVTEX 821-822-823/16 με τις οποίες η Τουρκία επιχειρεί να δεσμεύσει 3 περιοχές του Αιγαίου (Βόρεια ΛΗΜΝΟΥ-ΒΑ ΣΚΥΡΟΥ και Νότια ΙΚΑΡΙΑΣ) για μεγάλα χρονικά διαστήματα (περίπου 11 μήνες συνολικά) για το έτος 2017.Οι τουρκικές αρχές ακολούθησαν την ίδια τακτική με το 2016, όταν με αντίστοιχες NAVTEX επιδίωξε να δεσμεύσει τις ίδιες περιοχές για όλο το έτος (1 Ιανουαρίου-31 Δεκεμβρίου).

ΧΑΡΤΗΣ ΕΔΩ: http://www.militaire.gr/

Ένταση επικράτησε σήμερα πρωί, Πέμπτη, στη θαλάσσια περιοχή γύρω από τα Ίμια με την ελληνική και τουρκική ακτοφυλακή να πλησιάζουν πολύ κοντά η μία την άλλη, μόλις σε απόσταση 50 εκατοστών, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Όπως μεταδίδει ο ΑΝΤ1, τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για 10 Έλληνες ψαράδες ξεκίνησαν από την Κάλυμνο και τη Λέρο και πλησίασαν τις βραχονησίδες Ίμια και μαζί κατέφτασε και η ελληνική ακτοφυλακή, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχάρακη. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, στις 11.30 ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο από τη Λερό, πέταξε για λίγο πάνω από τις βραχονησίδες και μετά απομακρύνθηκε. Στις 12.00 ξεκίνησαν από το λιμάνι Τουργκούτ-ρέις της Τουρκίας δύο σκάφη του τουρκικού λιμενικού και απομάκρυναν πρώτα τους Έλληνες ψαράδες και έπειτα τα σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής από τα ‘τουρκικά ύδατα’. Η ‘Χουριέτ’ προβάλλει το θέμα με τίτλο: «Έλληνες ψαράδες στα Καρντάκ (Ίμια)» Το ‘CNN Türk’ αντίστοιχα: «Επικίνδυνη προσέγγιση στα Καρντάκ (Ίμια)».

http://www.liberal.gr/

Για επεισόδιο στα Ίμια κάνουν ξανά λόγο τουρκικές πηγές. Σύμφωνα μ΄ όσα μεταδίδει το ΚΥΠΕ από την Κωνσταντινούπολη, οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι Έλληνες ψαράδες συνοδευόμενοι από σκάφη του Λιμενικού εισήλθαν σε τουρκικά χωρικά ύδατα. Στα Ίμια ως γνωστόν δεν υπάρχουν τουρκικά χωρικά ύδατα… Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, δέκα Έλληνες ψαράδες μαζί με την ελληνική ακτοφυλακή πλησίασαν στα 50 εκατοστά σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι δέκα ψαράδες έφτασαν στα Ίμια από την Κάλυμνο και τη Λέρο και μαζί με το σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής που έφτασε από την Κω πέρασαν αρκετές φορές τα Ίμια ενώ μερικοί από τους ψαράδες προσπάθησαν να ρίξουν σκοινί στα Ίμια δένοντάς το. Προχθές οι Τούρκοι πάλι έκαναν λόγο για επεισόδιο στα Ίμια.

Σε νέες δεσμεύσεις για ασκήσεις -σε περιοχές που έχουν επιλεγεί με τρόπο ώστε να αμφισβητούν κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου- προχώρησε η Τουρκία. H οποία και πάλι, για δεύτερη φορά μέσα σε δυο εβδομάδες, «σκεπάζει» όλο το Καστελόριζο με τον χάρτη που εξέδωσε για την πραγματοποίηση άσκησης. Με την NAVTEX 833/16 η Άγκυρα δέσμευσε μια μεγάλη περιοχή η οποία στην αποτύπωσή της στον χάρτη επικαλύπτει και το έδαφος όλου του συμπλέγματος του Καστελόριζου και της Στρογγυλής, ενώ επικαλύπτει και σημαντικό μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στα σημεία που αμφισβητεί εμπράκτως και με κάθε ευκαιρία η Άγκυρα. Η άσκηση επρόκειτο να ολοκληρωθεί  αργά την νύκτα της Δευτέρας και αφορούσε  υποβρύχια δραστηριότητα. Την ιδιά ώρα με την NAVTEX 832/16 η Τουρκία δέσμευσε μια μεγάλη περιοχή που εκτείνεται σχεδόν ολόκληρη εντός της Κυπριακής ΑΟΖ και σε περιοχή που η αρμοδιότητα για έκδοση NAVTEX ανήκει στην Κυπριακή Δημοκρατία, για την πραγματοποίηση ανθυποβρυχιακών ασκήσεων από τις 20 έως 22 Δεκεμβρίου. Και στην περιοχή αυτή η Τουρκία συστηματικά τις τελευταίες εβδομάδες έχει εκδώσει τουλάχιστον τρεις NAVTEX, καθώς επιχειρεί να στείλει μηνύματα τόσο προς την Λευκωσία, ενώ κορυφώνονται οι συνομιλίες για το Κυπριακό, όσο και προς τις ξένες πετρελαϊκές εταιρίες, καθώς αναμένεται μέχρι το τέλος του 2016 να ανακοινωθεί το αποτέλεσμα του διεθνούς διαγωνισμού που έχει προκηρύξει η Κυπριακή Δημοκρατία για την αδειοδότηση των Οικοπέδων 6, 8 και 10 της Κυπριακής ΑΟΖ, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή που θα πραγματοποιηθούν οι τουρκικές ασκήσεις.

http://www.liberal.gr/


3 comments :

  1. ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ,ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΟΧΑΖΑΡΩΝ....ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΣΕ ΝΗΣΙ ΤΟΥ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ...ΘΑ ΣΤΗΘΕΙ ΕΝΑ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΕΙΟ,ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟΥ 1996 ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Ο ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ...ΕΝΩ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ (ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ) ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΝ "ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ" ΜΑΣ ΩΣ ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ,ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΩΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗΣ.

    ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΣΕ ΕΝΑ ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΕΔΑΦΟΣ,ΙΣΩΣ ΓΕΝΕΥΗ (ΕΤΣΙ ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΑΙ)ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ Ο 25ος ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΣ,ΑΝ ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΤΡΑΒΗΞΤΕ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΕΧΡΙ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΑΙ...ΕΝΩ ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΧΡΥΣΩΣΟΥΝ ΤΟ ΧΑΠΙ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ Β.ΗΠΕΙΡΟ(ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ).

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΖΟΥΡΑΡΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΥΧΑΙΕΣ....ΑΛΛΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΝΑΛΥΣΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΑ....ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΚΛΙΜΑ...ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΛΕΜΟ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΤΟ ΖΗΤΑΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ....ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ,ΑΡΚΕΤΑ ΕΤΟΙΜΟΣ ΤΟΝ ΔΙΕΞΑΓΕΙΣ....ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ Ι.ΜΕΤΑΞΑ ΜΕ ΤΑ ΟΧΥΡΑ ΡΟΥΠΕΛ ΕΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ.

    ΧΧΧΧ.

    ReplyDelete
  2. Θα λάβουν την απάντηση που τους πρέπει από τον στρατηλάτη καμμένο και τις ορντινάντσες του!


    12G

    ReplyDelete
  3. ΑΓΑΠΗΤΕ 12G ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΜΠΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΗΝ ΔΩΣΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΤΑΛΜΕΝΗ ΑΠΟ ΕΞΩ....ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΥΣ ΤΟΥ.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΛΛΑΔΟΣ -ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ....ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ Δ.Ν.Υ (ΗΠΑ) % ΤΡΟΙΚΑ (ΓΕΡΜΑΝΙΑ)...ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΧΑΣΟΥΝ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΟΤΙ ΖΗΤΗΣΕΙ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΙΑΦΥΛΑΣΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΥΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

    ΙΣΩΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ (ΑΝ ΚΑΙ Ο "ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ" ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ κ.λ.π ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ) ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ (ΝΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΝ) ΜΑΖΕΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΣΟΥΝΙΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ....ΥΠΟΨΙΝ ΜΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΠΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟ ΜΕ ΑΠΕΙΛΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΧΘΡΟΥ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ κ.λ.π....ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΑΣ...ΑΛΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ...ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ "ΜΠΑΛΑ".

    ΧΧΧΧ.

    ReplyDelete