06/12/2016

ΣΥΡΙΑ: Αμνηστία σε 700 τζιχαντιστές που παραδόθηκαν έδωσε ο Άσαντ

Τη Δευτέρα 700 ισλαμιστές στασιαστές από τις κωμοπόλεις Αλ Τιμπέχ, Αλ Κέσουα, Αλ Μεκλαϊμπέ της δυτικής Γούτα (στα προάστια της Δαμασκού) έλαβαν επισήμως αμνηστία από τη συριακή κυβέρνηση αφού πρώτα παραδόθηκαν. Οι πρώην τζιχαντιστές αφού παρέδωσαν τον οπλισμό και τα πυρομαχικά τους στην κυβέρνηση, υπέγραψαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα στα οποία υπόσχονται να μην ξανασηκώσουν όπλα κατά της κυβέρνησης ούτε να διαπράξουν άλλες παρόμοιες πράξεις. Σύμφωνα με την αμνηστία που έχει υποσχεθεί ο Πρόεδρος της Συρίας, όλα τα μέλη των ενόπλων συμμοριών που παραδίδονται εθελοντικά αποκτούν ξανά όλα τους τα πολιτικά δικαιώματα και μπορούν να επιστρέψουν στην κανονική ζωή τους. Τις τελευταίες ημέρες αρκετές χιλιάδες ένοπλοι ισλαμιστές στη δυτική Γούτα δέχθηκαν τους όρους της κυβέρνησης και την αμνηστία. Όσοι αρνήθηκαν να παραδοθούν μεταφέρθηκαν από τη Δαμασκό, σύμφωνα με συνθήκες, στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας που ελέγχεται από την Αλ Κάιντα και τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA).

Δείτε φωτογραφίες από την παράδοση του οπλισμού και την υπογραφή των δηλώσεων: http://www.tribune.gr/world/news/article/307409/amnistia-se-700-tzichantistes-pou-paradothikan-edose-o-asant-foto.html

ΣΧΕΤΙΚΟ:  Τρεις χιλιάδες αντάρτες παρέδωσαν τα όπλα τους

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ "ΠΡΩΗΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ"; ΕΠΑΨΑΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ή ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΔΗΛΩΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΙΣΤΟΙ ; ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΣΦΑΓΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ; ΠΟΣΕΣ "ΠΟΡΝΕΣ" ΕΧΕΙ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ; ΘΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ; ΜΗΠΩΣ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΑΞΙΣΙ; ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΟ ΕΝΑ ..."ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ". ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΣΑΝ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ. ΔΕΝ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΜΠΟΛΕΜΕΣ ΖΩΝΕΣ ΟΥΤΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ, ΑΛΛΑ Η ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ "ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ" ΗΤΑΝ ΤΟΣΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΡΗΖΕΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΠΙΟ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΕΚΦΡΑΖΟΤΑΝ Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΤΟΥΣ, ΠΩΣ ΙΣΩΣ Ο ΑΣΑΝΤ ΘΕΛΕΙ ΜΕΝ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ. ΩΣ ΕΙΚΑΖΟΜΕΝΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΝ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΩΡΙΝΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΟΥ, ΤΟΥΣ ΔΡΟΥΖΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ.

No comments :

Post a Comment