13/06/2011

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΠΛΙΤΙΚΩΝ ΑΓΗΜΑΤΩΝ

Επικοινωνία : pitago99@gmail.com
Αρχική σελίδα : http://pythas.t35.com/index.html

Εάν κάποιος (που δεν ξέρει τίποτα απο Ελληνικό πολιτισμό) πάει στα Προμήθεια τί συμπέρασμα θα βγάλει; Οτι οι Έλληνες είναι ένα έθνος που ασχολήθηκε μόνο με καλλιτεχνικά και θρησκευτικές τελετές.
- Δεν θα υποψιαστεί οτι βγάλαμε τους μεγαλύτερους φιλοσόφους που υπήρξαν ποτέ.
- Δεν θα υποψιαστεί οτι ήμασταν οι ΤΕΛΕΙΟΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ! 
- Δεν θα υποψιαστεί την επιθυμία μας να ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ αυτό που ήμασταν.
Είναι καιρός λοιπόν να δημιουργηθεί μια ετήσια συνάντηση Ελλήνων που να προβάλλει και αυτές τις πλευρές μας.
ΠΡΟΤΕΙΝΩ: Μια συνάντηση (άπαξ του έτους) οπλιτικών αγημάτων απο όλη την Ελλάδα και μεγαλειώδη παρέλασή τους.

Οι Ιταλοί έχουν 40.000 οπλίτες με πανοπλίες. Κάθε χρόνο κάνουν παρελάσεις όπου επιδεικνύουν στους επισκέπτες αρχαία όπλα και τακτικές μάχης. Γιατί όχι εμείς; Στα Προμήθεια έρχονται και φεύγουν οι Έλληνες ανώνυμοι. Στην ετήσια συνάντηση όμως κάθε άγημα θα δηλώνει τον τόπο καταγωγής του και τα στοιχεία του επικεφαλής του. Θα μαζευτούν διευθύνσεις Ελλήνων απο όλη την χώρα. Θα δημιουργηθεί ένα πανελλήνιο δίκτυο Φίλων της Πατρώας Θρησκείας. Όσες περιοχές δεν έχουν οπλιτικό άγημα θα θελήσουν να δημιουργήσουν γιατί θα ντραπούν να είναι απούσες απο τέτοια εκδήλωση. Στο τέλος της πορείας θα δίδονται τμητικοί έπαινοι στο καλύτερο άγημα και στον οπλίτη με την καλύτερη πανοπλία. Μετά την πορεία μπορεί να γίνεται και η "Συνάντηση Φιλοσόφων". Μια συνάντηση πνευματικών δημιουργών όπου θα παρουσιάζει ο καθένας το δημιούργημά του. Είναι πλέον καιρός να βγούμε απο την απομόνωση. Καιρός να βγούμε απο τα σκιερά άλση του Ολύμπου και να ξεχυθούμε στις πεδιάδες και στους πολυσύχναστους δρόμους. Καιρός για να ακουστεί η κλαγγή των όπλων μας σε πόλεις και χωριά. Καιρός να μάθουν όλοι οτι υπάρχουμε!

Υ.Γ.1 Δεν προτείνω να καταργήσουμε τα Προμήθεια. Προτείνω να δημιουργήσουμε κάτι άλλο για όσες ψυχές δεν "ξεδιψούν" στα Προμήθεια. Στα Προμήθεια δεν θα μπορούσε να γίνει αυτή η συνάντηση και παρέλαση οπλιτικών αγημάτων διότι ο χώρος δεν είναι κατάλληλος.

Υ.Γ.2  Τα οπλιτικά αγήματα δεν θα μένουν σε χειμερία νάρκη τον υπόλοιπο χρόνο. Θα διοργανώνουν παρελάσεις και άλλες εκδηλώσεις στον τόπο τους. Η Πανελλήνια Συνάντηση θα είναι το επιστέγασμα και το κορυφαίο γεγονός. Οχι το μοναδικό.

Υ.Γ.3 Πώς θα αποκτήσουν όλοι μια πανοπλία σε λογική τιμή; Ιδέες στην http://pythas.t35.com/panoply.html

Υ.Γ.4  Υπάρχουν δύο εκδοχές για την πορεία. Πολλαπλώς συμφέρει στην Κρήτη να φιλοξενεί την ετήσια πορεία οπλιτικών αγημάτων (βλέπε http://pythas.t35.com/poreia.html)
α. Τα αγήματα αποβιβάζονται σε διαφορετικά σημεία (πχ άλλα στο Ρέθυμνο και άλλα στο Ηράκλειο), ακολουθούν διαφορετικές διαδρομές (περνούν απο διαφορετικά χωριά το καθένα, μιλούν με τους κατοίκους, αφήνουν τα παιδιά να περιεργαστούν τις πανοπλίες) και καταλήγουν στο Τυμπάκι όπου γίνεται η μεγάλη παρέλαση.
β. Τα αγήματα φθάνουν στο Τυμπάκι όπου γίνεται η παρέλαση. Νομίζω οτι η πρώτη εκδοχή είναι η καλύτερη.

(πρώτη γραφή 12-6-2011 )

No comments :

Post a Comment