25/01/2013

Κύπρος: 11.600 ευρώ στους Τουρκοκυπριους μαθητές - ΛΟΥΚΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥ: Όχι επιδόματα σε “τουρκοκύπριους”- φραγμός στο ξεπούλημα της πατρώας γης στους κατακτητές

Κι ενώ στην ελεύθερη Κύπρο πολλές οικογένειες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης και τα συσσίτια επιστρέφουν στα σχολεία, το κράτος παρέχει χορηγίες 11.600 ευρώ σε κάθε Τ/κ μαθητή για φοίτηση σε ιδιωτικά σχολεία. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Φ" οι χορηγίες ξεκινούν από 2000 ευρώ ετησίως και φτάνουν μέχρι και τις 11.600 ευρώ για κάθε Τ/κ μαθητή. Η μόνη προϋπόθεση είναι οι γονείς να διαμένουν στις ελεύθερες περιοχές, γεγονός το οποίο όπως είναι ευνόητο δεν μπορεί να ελεγχθεί, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις το σπίτι μόνιμης διαμονής στα κατεχόμενα είναι δηλωμένο ως εξοχικό...  Καθοριστικός παράγοντας για το ύψος του επιδόματος είναι το ιδιωτικό σχολείο που επιλέγουν οι Τ/κ γονείς για το παιδί τους αλλά και η τάξη στην οποία φοιτά- όσο μεγαλύτερη είναι τόσο αυξάνονται τα δίδακτρα. Υπάρχουν περιπτώσεις που η κρατική χορηγία είναι γύρω στα €6.800- €7900. Ωστόσο, παρατηρούνται και ακριβότερες επιλογές από πλευράς δικαιούχων με αποτέλεσμα να δίνονται μέχρι και €11.600 για ένα χρόνο.

Με βάση τον προϋπολογισμό του 2013 η δαπάνη για τα εν λόγω επιδόματα ανέρχεται στα €2,3 εκατομμύρια και καλύπτει

- τα επιδόματα για δίδακτρα Λατίνων και Μαρωνιτών από €205- €1196 ετησίως ανά μαθήτη
- έξοδα φοίτησης Τ/κ που διαμένουν στις ελεγχόμενες από το κράτος περιοχές και φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία όλων των βαθμίδων.
- Μέρος των διδάκτρων Τ/κ μαθητών που φοιτούν στην Αγγλική Σχολή
- Επιχορήγηση διαδάκτρων μαθητών μειονοτήτων Μέσης Εκπαίδευσης από €779- 2734 ανά παιδί.
- Ετήσια χορηγία προς την Αγγλική Σχολή ύψους €300.000
- Καταβολή χορηγίας σε όλα τα εγκεκριμένα ιδιωτικά σχολεία Μέσης Εκπάιδευσης προς 17 ευρώ ανά μαθητή.
Οι χορηγίες καθιερώθηκαν πολλά χρόνια πριν (1976) με αποφάσεις Υπουργικού Συμβουλίου αλλά αν μη τι άλλοτα ποσά που δαπανούνται από το κράτος σε δίδακτρα για Τ/κ σε τέτοιες δύσκολες μέρες είναι πρόκληση. 

http://www.onalert.gr/stories/11600-euro-se-kathe-tk-ma8hth-apo-kypriako-kratos

Καταγγέλλω το προδοτικό Ζυριχικό κατεστημένο που με την πολιτική που ασκεί προς τους “τουρκοκύπριους”, πολιτική παροχών επιδομάτων και λοιπών διευκολύνσεων, θα κουβαλήσει στο τέλος όλους τους “τουρκοκύπριους” στην ελεύθερη επικράτεια της κυπριακής δημοκρατίας για να ζουν πλουσιοπάροχα αρπάζοντας από το υστέρημα των Ελλήνων και ταυτόχρονα να έχουν τα σπίτια των προσφύγων μας στη κατεχόμενη γη μας ως εξοχικά καταλύματα.  Παράλληλα εξωθώντας τους πρόσφυγες να καταφεύγουν στα όργανα της κατοχής και να ξεπουλούν τη περιουσία τους , “λύνουν” στη πράξη το “εδαφικό”, δηλαδή μεταβιβάζουν την γη των πατέρων μας στους κατακτητές με νομιμοφανή τρόπο.
Τέρμα τα επιδόματα σε “τουρκοκύπριους” .
Τέρμα στο ξεπούλημα της σκλαβωμένης πατρίδας στους τούρκους.

Όποιος πουλά γη στους τούρκους πρέπει να θεωρείται προδότης και να οδηγείται σε δίκη όπου να προνοούνται αυστηρές ποινές, που εμείς οι εθνικοκοινωνιστές ορίζουμε πως πρέπει να περιλαμβάνουν, απώλεια δικαιώματος του πολίτη και υπαγωγή στη κατηγορία του ξένου, δήμευση περιουσίας, έγκλειστη κοινωνική εργασία, ισόβια εξορία. Όπως έχουν σήμερα τα πράγματα την κύρια ευθύνη φέρει η κυβέρνηση. Όφειλε να λάβει μέτρα διαφύλαξης της γης των πατέρων που δεν ανήκει μόνο στους πρόσφυγες. Αγοραπωλησία γης και περιουσίας μόνο σε συνθήκες ελευθερίας είναι επιτρεπτή ώστε να μην μειώνεται η εθνική κυριαρχία επί του εδάφους της πατρώας γης η οποία αποτελεί κληρονομία των αγώνων των παρελθουσών γενεών. Πρόσφυγες ασυνείδητοι και ελεεινοί, καμιά δικαιολογία δεν σας καλύπτει να πουλάτε τη γη μας στους τούρκους. Τα οικόπεδα σας προδότες, εξευτελισμένοι και τουρκοπροσκυνημένοι ραγιάδες, είναι η δική μας πατρίδα, η πατρίδα όλων των Ελλήνων.

Λουκάς Σταύρου
υποψήφιος πρόεδρος της κυπριακής “δημοκρατίας”


Δύο χιλιάδες εκατόν εβδομήντα επτά ευρώ και 80 σεντ κρατική βοήθεια, απολαμβάνει ο Τούρκος υπήκοος Μεχμέτ Σαλίχ. Ο εν λόγω κύριος παραλαμβάνει κάθε μήνα από το κυπριακό υπουργείο εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων επιταγή με το πιο πάνω ποσό, το οποίο αντιστοιχεί σε 1.177,80 λίρες Κύπρου. Αναλυτικά οι υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας, χορηγούν σε αυτόν 1530,80 ευρώ το μήνα για τις βασικές του ανάγκες, 470 ευρώ για ενοίκιο, την ίδια στιγμή που ο Κύπριος πρόσφυγας λαμβάνει ως ανώτατο ποσό, για τον ίδιο σκοπό, από την Κυπριακή Κυβέρνηση μόνο 133 ευρώ και επίδομα θέρμανσης το ποσό των 171 ευρώ. Σύνολο 2.177 ευρώ και 80 σεντ. Ποιες είναι οι βασικές του ανάγκες και γιατί φθάνουν τα 1500 και πλέον ευρώ το μήνα; Γιατί ο κύριος Σαλίχ λαμβάνει 470 ευρώ για την πληρωμή του ενοικίου του, ενώ ο Κύπριος πρόσφυγας φοιτητής μόλις 133; Δια του λόγου το ασφαλές, παραθέτουμε το απόκομμα των απολαβών του.

No comments :

Post a Comment