03/12/2021

Οι Βρυξέλλες αποδεσμεύουν (πάλι) κονδύλια στην Τουρκία

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΚΙ ΕΛΕΓΑ ΚΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η Ε.Ε - ΤΟ ΔΝΤ - Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΔΥΣΗ" ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΛΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΖΟΡΙΖΕΤΑΙ. ΑΝΗΣΥΧΟΥΣΑ ΠΩΣ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΣΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΜΟΥ ΕΚΤΙΜΗΣΗ. ΟΜΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΗΤΑΝ. ΚΑΘΕ ΜΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΦΟΡΜΗ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΧΕΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΙ ΤΙΣ ΤΟΥΣ.  ΠΑΛΙ ΤΩΡΑ Η ΑΦΟΡΜΗ ΕΙΝΑΙ ...ΟΙ "ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ".

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε σήμερα από την Άγκυρα την αποδέσμευση 325 εκατομμυρίων ευρώ για την παράταση ενός προγράμματος αρωγής προς τους πρόσφυγες στην Τουρκία, από το συνολικό ποσό των 3 δισεκ. ευρώ που είχε ανακοινωθεί τον Ιούνιο. Ένα «πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης», το οποίο χρηματοδοτείται εδώ και πέντε χρόνια από την ΕΕ, επιτρέπει σε περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες, που ζουν στην Τουρκία, να επωφελούνται από μια μηνιαία βοήθεια για τις ουσιώδεις ανάγκες τους. Το ποσό της βοήθειας είναι 155 τουρκικές λίρες (10 ευρώ) το μήνα ανά άτομο, το οποίο συμπληρώνεται, ανάλογα με το μέγεθος της ωφελούμενης οικογένειας, με τριμηνιαία μπόνους. Η αποδέσμευση αυτών των κεφαλαίων επιτρέπει την παράταση του προγράμματος αρωγής μέχρι το 2023. Το ποσό αυτό αποτελεί μέρος του συνολικού ποσού των 3 δισεκ. ευρώ υπέρ των προσφύγων στην Τουρκία που ανακοινώθηκε στο τέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον περασμένο Ιούνιο.

Στη διάρκεια του 2021 είχαν ήδη αποδεσμευθεί 535 εκατομμύρια ευρώ για να συνεχιστούν οι δράσεις της ΕΕ στην Τουρκία. Το πρόγραμμα αρωγής εφαρμόζεται σε συνεργασία με τη Διεθνή Ομοσπονδία των Ενώσεων του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC) και την τουρκική Ερυθρά Ημισέληνο.

ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ:

1 comment :

  1. Anonymous4/12/21 15:08

    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ, ΑΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ Η΄ΒΟΗΘΕΙA ΓΙΑ ΜΑΣΚΕΣ, ΕΜΒΟΛΙΑ, LOCKDOWN, Η' ΚΑΝΑ "ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ" ΣΟΟΥ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ.

    ReplyDelete