30/03/2021

Η Γερμανία θα καταβάλει ακόμη 1,7 δισεκ. ευρώ για.. "βοήθεια προς την Συρία" (βλ.Τουρκία) - Δάνειο 400 εκατ. δολ. από την Κίνα στην κρατική τουρκική τράπεζα Ziraat

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΤΕ. Η ΣΥΡΙΑ-ΣΥΡΙΑ (ΑΣΣΑΝΤ) ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΟΥΤΕ 1 ευρώ. (ΘΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ).
"ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ" ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ, (βλ. ισλαμιστές μισθοφόρους της Τουρκίας), ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ* ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΔΕΧΤΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ "ΣΥΡΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ" (βλ. τουρκομάνους ομοεθνείς των τουρκομογγόλων που κατοικούσαν στην Συρία από την εποχή που αυτή ήταν τμήμα της οθωμανικής αυτοκρατορίας).
ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΝΙΣΧΥΘΟΥΝ (ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΗΕ) ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ Μ.Κ.Ο ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΜΕ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥΣ ΑΛΛΟΦΥΛΟΥΣ.
ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΕ ΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΙΟΡΔΑΝΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ... "ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ" ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ.
* [Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΣΕ ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΙΓΜΗ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΖΟΡΙΖΕΤΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΩΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ].
* [ΠΙΚΡΟΣ ΓΕΛΩΣ, ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΕΜΜΕΣΩΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ Ε.Ε , Η ΟΠΟΙΑ ΑΥΤΟΝΟΜΑ, (ΚΑΙ... ΓΑΛΑΝΤΟΜΑ) ΑΝΕΛΑΒΕ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΥΨΟΥΣ 7.7 δισ]

Αυτή η πέμπτη διοργάνωση της "Διάσκεψης των Βρυξελλών για τη Συρία" στοχεύει επίσης να βοηθήσει τις γειτονικές χώρες (τον Λίβανο, την Ιορδανία, την Τουρκία, συγκεκριμένα), οι οποίες έχουν δεχτεί εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες. Ο ΟΗΕ απηύθυνε έκκληση για δωρεές τουλάχιστον 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων (8,5 δισεκατομμύρια ευρώ). Το ποσό των συνολικών δεσμεύσεων που θα αναληφθούν αναμένεται να γίνει γνωστό αργότερα σήμερα. Μεταξύ των χωρών της ΕΕ, η Γερμανία ήταν ήδη ο πιο γενναιόδωρος χορηγός κατά την προηγούμενη διοργάνωση τον Ιούνιο του 2020, με 1,6 δισεκατομμύριο ευρώ. Στην προηγούμενη διοργάνωση των δωρητών αναλήφθηκαν δεσμεύσεις για χορήγηση ποσού ύψους 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2020, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

Η Γερμανία δεσμεύτηκε σήμερα να καταβάλει περισσότερα από 1,7 δισεκατομμύριο ευρώ για βοήθεια προς την κατεστραμμένη από δέκα χρόνια πολέμου Συρία, κατά τη διάρκεια διεθνούς διάσκεψης δωρητών υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και της ΕΕ. Το ποσό του 1,738 δισεκατομμυρίου ανακοίνωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, ο οποίος το παρουσίασε ως "τη σημαντικότερη δέσμευση" της χώρας του κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ο Χάικο Μάας υπενθύμισε ότι από την έναρξη του πολέμου τον Μάρτιο του 2011, ο μισός πληθυσμός της Συρίας αναγκάστηκε να φύγει και ότι σήμερα ακόμη "το 90% των Σύρων ζει μέσα στη φτώχεια". Στη βορειοδυτική Συρία, σχεδόν τρία εκατομμύρια άνθρωποι εξαρτώνται από την ανθρωπιστική βοήθεια για να επιβιώσουν, είπε ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε αναφέρει "δεσμεύσεις" συνολικού ύψους 7,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από τα οποία σχεδόν το 30% αντιστοιχούσε σε δεσμεύσεις για το 2021. Η Ε.Ε και τα 27 κράτη μέλη δηλώνουν ότι συνεισέφεραν ήδη τα δύο τρίτα του συνολικού αυτού ποσού.

Θα χορηγηθεί δάνειο στην κρατική τουρκική τράπεζα Ziraat δάνειο 400 εκατ. δολαρίων μέσω της κινεζικής Export Import Bank of China, με στόχο να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες όσων εταιρειών δραστηριοποιούνται κυρίως στις εμπορικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες. Το δάνειο θα χορηγηθεί σε δύο δόσεις, 320 εκατ. και 500 εκατ. γουάν.

ΑΜΠΕ

No comments :

Post a Comment