24/06/2021

ΕΕ: Πρόταση για 3 δις ευρώ σε Τουρκία, για τους ..."πρόσφυγες".

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ (10+ΔΙΣ) ΕΔΩ: https://isxys.blogspot.com/2021/06/142.html
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΝ ΩΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ Η ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΕ *ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΜΟΝΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ π.χ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.
ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΤΩΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ ΤΟΥΣ, "ΤΟΥΡΚΟΜΑΝΟΙ". ΕΠΙΣΗΣ ΟΛΟΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

  • "Τις τελευταίες μέρες η καγκελάριος και η πρόεδρος της Κομισιόν έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για τον Τούρκο πρόεδρο. Ο Άγγελα Μέρκελ υποδέχθηκε ακόμα και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Βερολίνο για να του αποσπάσει ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσό για την Τουρκία ενόψει της ανανέωσης της Προσφυγικής Συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Παράλληλα η καγκελάριος ήθελε να πείσει τον Γάλλο πρόεδρο να μην επιβαρύνει με πολλούς όρους και αγενείς διατυπώσεις το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου".

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕΤΑΞΥ ΟΛΩΝ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΕΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΤΥΠΟΙΣ ΦΕΡΟΜΕΝΟ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΕΜΠΑ), ΩΣ ΚΥΡΙΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΗΣ, ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΙΣΤΗΘΙΟ ΦΙΛΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΗΓΕΣΙΩΝ ΤΗΣ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να παρουσιάσει στην αυριανή Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών, την πρότασή της για μια νέα κοινοτική χρηματοδότηση, ύψους 5,7 δισ. ευρώ, για τη στήριξη των Σύρων προσφύγων που φιλοξενούνται στην Τουρκία, τον Λίβανο και την Ιορδανία, ως το 2024. Ειδικότερα, η Επιτροπή θα προτείνει χρηματοδότηση, ύψους 3 δισ. ευρώ για τους πρόσφυγες στην Τουρκία, ενώ επιπλέον 535 εκατ. ευρώ θα αποδεσμευτούν ως το τέλος του 2021 για ανθρωπιστικά προγράμματα. Τα υπόλοιπα 2,2 δισ. ευρώ θα χρηματοδοτήσουν τη στήριξη των προσφύγων στον Λίβανο και την Ιορδανία, αλλά και τη Συρία.

Τα κονδύλια θα προέλθουν από τον κοινοτικό προϋπολογισμό και υπάρχει η δυνατότητα τα κράτη-μέλη να συνεισφέρουν επιπλέον από τους εθνικούς προϋπολογισμούς τους αν το επιθυμούν. Θα χρηματοδοτηθούν κυρίως ανθρωπιστικά προγράμματα και προγράμματα για την εκπαίδευση και την υγεία των προσφύγων. Πηγές των Βρυξελλών σημείωναν, πάντως, ότι η Ε.Ε θέλει σταδιακά να περάσει από την ανθρωπιστική βοήθεια στην κοινωνικο-οικονομική υποστήριξη και ανάπτυξη των προσφύγων. Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι σε γενικές γραμμές τα κράτη-μέλη συμφωνούν με την πρόταση της Επιτροπής για τη νέα βοήθεια στους πρόσφυγες, ζητούν ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την προέλευση της χρηματοδότησης και τα προγράμματα.

Σημειώνεται ότι από το 2016, η ΕΕ έχει εγκρίνει κοινοτικά κονδύλια ύψους 6 δισ. ευρώ για τη στήριξη των 4 εκατομμυρίων προσφύγων που φιλοξενούνται στην Τουρκία. Από τα κονδύλια αυτά έχουν εκταμιευθεί τα 4 δισ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 2 δισ. ευρώ αναμένεται να αποδεσμευθούν τα επόμενα έτη.

ΑΜΠΕ

2 comments :

  1. Anonymous26/6/21 13:24

    Επειδή η Γερμανία έχει επενδύσει πολλά στη σχέση της με την Τουρκία, όπως ομολογεί ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, πο επόμενο διάστημα είναι πιθανόν να προσπαθήσει να επιβάλλει στην Ελλάδα «λύσεις» έναντι της Τουρκίας, μπροστά στις οποίες η προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών θα φαντάζει ως πταίσμα.

    https://infognomonpolitics.gr/2021/06/kati-sovaro-symvainei-me-ti-germania-kai-tin-tourkia-kai-i-ellada-prepei-epitelous-na-xypnisei/

    ReplyDelete
  2. Anonymous26/6/21 13:27

    Süddeutsche Zeitung:«Η συνέντευξη Τύπου του Γάλλου Προέδρου αποδεικνύει πώς άλλαξε η ατμόσφαιρα. Οι εντάσεις μειώνονται και ακόμη και αν υπόσχεται στους Έλληνες και τους Κύπριους να παραμείνει σε εγρήγορση το καλοκαίρι, ο Μακρόν λέει στην Άγκυρα: «Θα ξεκινήσουμε εκ νέου τη συνεργασία».

    ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ReplyDelete