28/04/2021

Γαλλία: 20 αποστράτοι στρατηγοί και 60 εν ενεργεία ζητούν την επιβολή στρατιωτικού νόμου για να αποκρουστεί η βία από τους ισλαμιστές

Πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει στη Γαλλία με αφορμή ένα άρθρο 20 στρατηγών εν αποστρατεία, που ζητούν την επιβολή στρατιωτικού νόμου για να αντιμετωπιστεί η έξαρση της βίας από ισλαμιστές στη χώρα. Στο άρθρο που δημοσιεύεται στο ακροδεξιό περιοδικό «Valeurs Actuelles» και το προσυπογράφουν και 60 εν ενεργεία αξιωματικοί, οι 20 απόστρατοι στρατηγοί καλούν τον πρόεδρο Μακρόν να υπερασπιστεί τον γαλλικό πατριωτισμό έναντι της έξαρσης βίας από ισλαμιστές, αλλά και «τη διάβρωση της κοινωνίας από τον ισλαμισμό».  Και, για να γίνει αυτό, όπως υποστηρίζουν στο άρθρο, θα πρέπει να επιβληθεί στρατιωτικός νόμος στη Γαλλία.

«Η Γαλλία είναι σε κίνδυνο. Πολλοί θανάσιμοι κίνδυνοι την απειλούν. Ακόμα και εν αποστρατεία, παραμένουμε στρατιώτες της Γαλλίας και δεν μπορούμε υπό τις σημερινές συνθήκες να μείνουμε αδρανείς μπροστά στη τύχη της όμορφης πατρίδας μας. Η Γαλλία αποσυντίθεται από τις ορδές των ισλαμιστών στα προάστια, που αποκολλούν μεγάλα τμήματα του έθνους μας και τα μετατρέπουν σε περιοχές που υπάγονται σε δόγμα αντίθετο από το Σύνταγμά μας», γράφουν οι στρατιωτικοί στο άρθρο τους.

Ο «εγκέφαλος» αυτής της πρωτοβουλίας, σύμφωνα με το γαλλικό Τύπο, είναι ο Ζαν Πιερ Φαμπρ-Μπερναντάκ, αξιωματικός εν αποστρατεία. Ο Ζαν Πιερ ήταν μέλος του κινήματος «Κίτρινα Γιλέκα» και συμμετείχε στις βίαιες διαδηλώσεις τους. Την ίδια ώρα, η Μαρίν Λεπέν δήλωσε στο ίδιο περιοδικό ότι ζητά από τους στρατιωτικούς που τάσσονται υπέρ της επιβολής στρατιωτικού νόμου να σταθούν στο πλευρό της, ότι προσυπογράφει την ανάλυσή τους κι ότι συμμερίζεται τη θλίψη τους.

Άμεση ήταν η αντίδραση της γαλλικής κυβέρνησης. «Τα λόγια της Λεπέν αντανακλούν μια σοβαρή παρεξήγηση εκ μέρους της για τον ρόλο των στρατιωτικών θεσμών, που προκαλεί μεγάλη ανησυχία», ανέφερε σε ανάρτησή της στα social media η υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί. Η ίδια καταδίκασε την πρόταση των 20 στρατηγών και άλλων στρατιωτικών ενώ τόνισε ότι προβλέπονται ποινές για τους στρατιωτικούς που δρουν εκτός των καθηκόντων τους. Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», η υπουργός Παρλί ζήτησε ήδη την παραδειγματική τιμωρία όσων εν ενεργεία στρατιωτικών έχουν προσυπογράψει το κείμενο υπέρ της επιβολής στρατιωτικού νόμου.

https://www.protothema.gr/world/article/1119276/gallia-proin-kai-nun-meli-ton-enoplon-dunameon-zitoun-stratiotiko-nomo/

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα καταγγελλόμενα από τους αξιωματικούς συμπτώματα «αποσύνθεσης» δεν ήταν μόνο τα συνεχή βάρβαρα κρούσματα βίας ισλαμιστών τρομοκρατών και κουκουλοφόρων βανδάλων, αλλά και ότι:
  • Υπό το προσωπείο του αντί-ρατσισμού, άτομα γεμάτα μίσος και φανατισμό «περιφρονούν, την χώρα μας, τις παραδόσεις της, την πολιτισμική της παράδοση και θέλουν να την διαλύσουν, ξεριζώνοντας το παρελθόν της και την ιστορία της. Επιτίθενται έτσι εναντίον παλαιών συμβόλων στρατιωτικής και πολιτικής δόξας, αναλύοντας φράσεις ηλικίας πολλών αιώνων»,
  • «Με τoν Ισλαμισμό και τις ορδές των συνοικιών αποσπούν πολυάριθμα μικρά τμήματα του έθνους μας για να τα μεταμορφώσουν σε περιοχές υποταγμένες σε δόγματα αντίθετα προς το Σύνταγμά μας»,
  • «Το μίσος παίρνει την θέση της αδελφότητας στις διαδηλώσεις, όπου η εξουσία χρησιμοποιεί τις δυνάμεις της τάξεως ως βοηθητικούς υπαλλήλους και αποδιοπομπαίους τράγους, απέναντι στους Γάλλους με κίτρινα γιλέκα που διαδηλώνουν την απελπισία τους. Και αυτό ενώ παρείσακτοι κουκουλοφόροι καταστρέφουν τα εμπορικά καταστήματα και απειλούν ακόμη και τις δυνάμεις της τάξεως, οι οποίες απλά εφαρμόζουν τις δικές σας, συχνά αντιφατικές, εντολές».

  • Το απροσδόκητο αποτέλεσμα του καταιγισμού των κυβερνητικών επιθέσεων και της επιχείρησης διασυρμού των αξιωματικών από τα ΜΜΕ περιγράφει το κατωτέρω σημερινό άρθρο του στρατηγού ε.α. πρώην επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας και ηλεκτρονικού πολέμου στο Γαλλικό Γεν. Επιτελείο, ο oποίoς σε νυκτερινό σημείωμά του αναφέρει:«Ο αριθμός των υπογραφών εξερράγη. Ξεπέρασε στο 24ωρο τις 10.093, μέχρι τις 6,ο5 μ.μ. και αυτό παρά τις απειλές που εκτοξεύτηκαν σε βάρος όσων υπογράφουν την προειδοποίηση και τους μόνιμους σαρκασμούς της πλειονότητας των δημοσιογράφων…».
  • Δήλωση της δημάρχου του Παρισιού Μουσουλμανικού θρησκεύματος και πρώην υπουργού δημοσίας Τάξεως, Rachida Dati, η οποία δήλωσε σήμερα ότι όσα καταγγέλλει η επιστολή είναι η πραγματικότητα.

Μια έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων Harris Interactive που διεξήχθη για την το εθνικό κανάλι LCI, μόλις δημοσιεύθηκε σχετικά με την περίπτωση της ανοικτής επιστολής των «1.500 πρώην στρατιωτικών προς την κυβέρνηση σχετικά με την αποσύνθεση της Γαλλίας και την παρότρυνση για δράση πριν να είναι πολύ αργά. Προτού δοθούν τα αποτελέσματα της θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο αριθμός των σαλπιστών του συναγερμού αυξήθηκε από 1.500 σε 10.093 και ο αριθμός των συνταξιούχων στρατηγών από 20 σε 40, παρά τις απειλές που εκτοξεύθηκαν από τους παραλήπτες της επιστολής.Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων, το οποίο παραγγέλθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία υποστηρίζουν και διατυμπανίζουν τις απόψεις της εκτελεστικής εξουσίας, δεν μπορεί να είναι ύποπτο για εύνοια προς τους αποστράτους αξιωματικούς, το αντίθετο μάλιστα. Εάν υπήρχε προκατάληψη, ασφαλώς δεν θα ήταν υπέρ των πρώην αξιωματικών.
  • Το 58% του γαλλικού λαού υποστηρίζει τους συντάκτες αυτής της ανοιχτής επιστολής.
  • Το 49% πιστεύει ότι ο στρατός πρέπει να παρέμβει χωρίς να διαταχθεί (κάτι που δεν υπάρχει καθόλου στο κείμενο της επιστολής, δεδομένου ότι αυτή εντάσσεται αυστηρά στο πλαίσιο της δημοκρατικής νομιμότητας. Δηλαδή η επέμβαση του Στρατού μπορεί να αποφασιστεί μόνο, στο πλαίσιο της Κατάστασης Πολιορκίας, κηρυγμένης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε περίπτωση που η κατάσταση καταστεί ανεξέλεγκτη.
  • Το 86% των Γάλλων πιστεύουν ότι σε ορισμένες πόλεις ή γειτονιές οι νόμοι της δημοκρατίας δεν ισχύουν πλέον.
  • Το 73% πιστεύει ότι η γαλλική κοινωνία καταρρέει. Το 45% πιστεύει μάλιστα ότι η Γαλλία σύντομα θα βιώσει έναν εμφύλιο πόλεμο.
  • Όσον αφορά τις κυρώσεις κατά των 18 αξιωματικών εν ενεργεία που υπέγραψαν την ανοιχτή επιστολή, το 64% του γαλλικού λαού ττς αποδοκιμάζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: https://infognomonpolitics.gr/2021/05/aprosdokita-epakoloutha-tis-diakiryxis-ton-stratigon-stin-gallia-dievrynomeno-laiko-revma-sybarastasis/

1 comment :

  1. Anonymous30/4/21 13:05

    "Κρίση στην Γαλλία: Ο Ε.Μακρόν μιλά για «αποτροπή πραξικοπήματος» και αποστρατεύει αξιωματικούς"

    https://www.makeleio.gr/%CE%9D%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%91%CE%BD%CF%84%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7%CF%82/%CE%91%CE%A0%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%95%CE%A5%CE%A4%CE%97-%CE%9F%CE%9C%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91-%CE%97%CE%A4%CE%A4%CE%91%CE%A3-%CE%9C%CE%97%CE%A4%CE%A3%CE%9F%CE%A4%CE%91%CE%9A%CE%97/

    ΤΟ ΥΠΟΠΤΕΥΟΜΑΣΤΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΤΣΙ, ΑΛΛΑ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΦΕΡΟΥΜΕ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ....

    ReplyDelete