28/04/2021

Οι Βούλγαροι πράκτορες της Μόσχας στο ΝΑΤΟ πέρασαν από την Αθήνα

Ο αρχιπράκτορας των βουλγαρικών υπηρεσιών που συνελήφθη στη Βουλγαρία, ο διαβόητος «Resident», είχε υπηρετήσει για χρόνια στην Αθήνα και είχε αναπτύξει ένα δίκτυο που έπρεπε οπωσδήποτε να ελεγχθεί. Η υπόθεση «ελληνοποιούνταν» ακόμη περισσότερο όταν και ο Νο 2 των διπλών πρακτόρων, ο Λιουμπόμιρ Μεντάροφ, ήταν για πολλά χρόνια στρατιωτικός ακόλουθος της γειτονικής χώρας στην Ελλάδα. Με απλά λόγια, οι δύο επικεφαλής του βουλγαρικού δικτύου που διοχέτευε απόρρητα νατοϊκά και ευρωπαϊκά έγγραφα και πληροφορίες στη Μόσχα είχαν κοινό παρονομαστή: τη θητεία τους σε διαφορετικές περιόδους και για πολλά χρόνια στη χώρα μας. Η υπόθεση κρίθηκε ως ιδιαίτερα σοβαρή που έχρηζε άμεσης διερεύνησης, καθώς ο κίνδυνος να βρεθεί η Ελλάδα στη δίνη ενός παγκόσμιου παιχνιδιού κατασκοπείας με ψυχροπολεμικό χαρακτήρα και ακραία πόλωση ήταν ορατός.Ο στόχος ήταν πρώτον, να ελεγχθεί ο διαβόητος «Resident» και ο Μεντάροφ σε ό,τι έχει να κάνει με τις δραστηριότητές τους στην Αθήνα και, δεύτερον, να περάσουν από το μικροσκόπιο τα περίπου 100 άτομα της ρωσικής πρεσβείας και οι κινήσεις τους για να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο εμπλοκής της χώρας μας σε διεθνές δίκτυο κατασκοπείας. Η επιχείρηση των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών κράτησε αρκετές εβδομάδες και τα πρώτα στοιχεία έδειξαν ότι μέχρι στιγμής δεν κατάφεραν να διεισδύσουν στη χώρα μας, να στήσουν ένα δίκτυο παρόμοιο με αυτό της Βουλγαρίας πουλώντας ευαίσθητα μυστικά του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης στη Ρωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ: https://www.protothema.gr/greece/article/1118042/oi-praktores-tis-moshas-sto-nato-perasan-apo-tin-athina/

ΙΣΧΥΣ, 28/7/2017: "ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΩΣ ΜΗ ΧΩΡΑ, ΑΛΛΑ ΧΩΡΟ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΗΔΗ ΜΙΑ ΠΛΗΘΩΡΑ ΞΕΝΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ. ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ:
  • ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ Β.ΕΛΛΑΔΑ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΤΟΥ ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΓΡΑΦΙΚΟΙ. ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΔΙΚΤΥΩΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ" ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΥΔΟΚΙΜΗΣΕ."
ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: https://isxys.blogspot.com/2017/07/blog-post_51.html

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ Ε.Υ.Π ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΜΟΝΟΝ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΑΦΟΡΜΕΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ. ΕΜΕΝΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΟ ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΑ "απόρρητα ενημερωτικά σημειώματα της ΕΥΠ" ;


No comments :

Post a Comment