13/11/2020

"...η Αμερική ουδέποτε θα απογοητεύσει τον στρατηγικό της σύμμαχο, Τουρκία, απλά και μόνο για να ευχαριστήσει τους Έλληνες"

"Η αμερικανική απάντηση στην τουρκική επιθετικότητα εναντίον των Ελλήνων ήταν και είναι πάντοτε προβλέψιμη. Η Τουρκία προβάλλει κάποιο παράλογο αίτημα ενάντια στην κυριαρχία της Ελλάδος (και Κύπρου) και, στη συνέχεια, χρησιμοποιεί εκφοβισμό με την βεβαιότητα πως σε κάποια στιγμή θα παρέμβει η Αμερική για να ζητήσει από τις δύο πλευρές (τον επιτιθέμενο και το θύμα) να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση!"

"Μόλις πρόσφατα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε πως δεν μπορεί να δώσει πλήρη κατάλογο που να καταγράφει όλες τις επιβεβαιωμένες παραβιάσεις των Τούρκων από 1η Ιανουαρίου, 2017 γιατί η ΗΠΑ δεν έχει την ίδια άποψη με την Ελλάδα σε ότι αφορά το εύρος του εναέριου χώρου της Ελλάδας; Αυτό λέγει και η Τουρκία! Όλα εξηγούνται από το γεγονός πως – παρόλο που Ελλάδα και Τουρκία είναι και οι δύο μέλη του ΝΑΤΟ , η Τουρκία βρίσκεται στην πρώτη βαθμίδα αξίας και η Ελλάδα πολύ πιο κάτω. Η Ελλάδα είναι αναλώσιμη. Η Τουρκία όχι. "

"Υπήρχε πάντα μια σταθερά στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις: Ανεξάρτητα από το ποια αμερικανική διοίκηση βρίσκεται στην εξουσία, η αμερικανική πολιτική υποστηρίζει με συνέπεια τους Τούρκους έναντι των Ελλήνων. Ομοίως, ανεξάρτητα από το ποιά διοίκηση διαχειρίζεται τις ελληνικές υποθέσεις, η Ελλάδα παραμένει αμερικανικό εργαλείο. Η υποτιθέμενη «αντι-αμερικανική», «σοσιαλιστική / κομμουνιστική» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε φοβερά εξαρτημένη από την Αμερική. "

"Για τον ανεξάρτητο παρατηρητή, η Ελλάδα μοιάζει να ενδιαφέρεται περισσότερο για τα αμερικανικά στρατηγικά σχέδια εναντίον της Ρωσίας και της Κίνας (και της Γαλλίας πρόσφατα) στην Μεσόγειο και λιγότερο για την απόκρουση της τουρκικής επιθετικότητας. "

"Στην ουσία, (ΟΙ ΗΠΑ) ζητούν από τους Έλληνες να συμβιβαστούν με τα τουρκικά αιτήματα που βρίσκονται εκτός διεθνούς δικαίου και να σταματήσουν να δημιουργούν προβλήματα στο ΝΑΤΟ γιατί – αν υποχρεωθεί η Αμερική να πάρει ανοικτά θέση- χαμένοι θα είναι η Έλληνες. "

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ: https://infognomonpolitics.gr/

ΣΧΕΤΙΚΟ: https://isxys.blogspot.com/2020/11/blog-post_7.html

No comments :

Post a Comment