07/08/2020

"...η Ελλάδα αντελήφθη ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να προβεί σε παραχωρήσεις προς την αιγυπτιακή πλευρά..."

Μια ματιά στον χάρτη δείχνει ότι η Αίγυπτος θα είχε να κερδίσει περισσότερα, εάν παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο συντασσόταν με την Τουρκία, όπως της είχε προτείνει η Άγκυρα. Εάν στην εξουσία είχαν παραμείνει οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, από τη “μήτρα” των οποίων προέρχεται ιδεολογικά και ο Ερντογάν, η Ελλάδα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα είχε να αντιμετωπίσει ένα σύμφωνο παρόμοιο του μνημονίου Άγκυρας-Τρίπολης, γεγονός που θα είχε καταστήσει την κατάσταση απείρως δυσκολότερη για την Ελλάδα. Μ’ αυτή τη λογική η Ελλάδα αντελήφθη ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να προβεί σε παραχωρήσεις προς την αιγυπτιακή πλευρά για να επιτύχει τη συμφωνία που διεμβολίζει το τουρκολιβυκό σύμφωνο και ουσιαστικά δεσμεύει την πολιτική της.

Η Αίγυπτος διακηρύσσει μέσω της συμφωνίας την ανάγκη σεβασμού των διεθνών κανόνων, προσθέτοντας απλά την άποψή της, ότι ο περίφημος “κανόνας της αναλογικότητας” που υφίσταται και συνυπολογίζεται στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, περιορίζει την επήρεια των νήσων. Αυτή την μειωμένη επήρεια των νησιών (και της Κρήτης!) αναγνωρίζει και η Αθήνα με τη συμφωνία, αποδεχόμενη ένα ποσοστό 56%-44% υπέρ της Αιγύπτου. Το δεδομένο αυτό οδήγησε στην έγερση ενστάσεων και στη διατύπωση κριτικής ότι δημιουργεί ένα αρνητικό προηγούμενο για την περιοχή του Καστελλορίζου, το οποίο, όπως και την ανατολική Ρόδο, η συμφωνία μερικής οριοθέτησης με την Αίγυπτο τα αφήνει εκτός.

Η μερική οριοθέτηση επελέγη αφενός για να παρακαμφθούν οι αιγυπτιακές ενστάσεις για το ποσοστό επήρειας του μικρού νησιωτικού συμπλέγματος που επηρεάζει την οριοθέτηση, αφετέρου το γεγονός ότι παρά τις κάκιστες διμερείς σχέσεις, η Αίγυπτος δεν επιθυμεί την εξαίρεση της Τουρκίας από τη διαδικασία οριοθέτησης. Η οριστική διευθέτηση του ζητήματος της ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά οι απαιτήσεις της Άγκυρας δεν αφήνουν περιθώριο κοινά αποδεκτής οριοθέτησης.

Υπό το φως όλων αυτών των εξελίξεων, αλλά και τον “μεταβατικό χαρακτήρα” της συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου, η Ελλάδα θεωρητικά θα μπορούσε να προχωρήσει στην υπογραφή ανάλογης συμφωνίας και με την Κύπρο! Μια συμφωνία η οποία ναι μεν θα επικυρωθεί και θα σταλεί στον ΟΗΕ, όμως θα τελεί και αυτή υπό την αίρεση μιας τελικής συμφωνημένης διευθέτησης του ζητήματος των θαλασσίων ζωνών μεταξύ όλων των χωρών της περιοχής.

Το σύμφωνο μερικής οριοθέτησης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο, εξυπηρετεί τους ακόλουθους στόχους:

Πρώτον, την έμμεση επισημοποίηση της διαφωνίας Ελλάδας και Αιγύπτου για τα όσα προβλέπονται στη συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης. Σε αντίθεση με αυτή τη συμφωνία, η συμφωνία Αθήνας-Καΐρου είναι απολύτως συμβατά με το διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Δεύτερον, διαμηνύει στην Τουρκία και κάθε άλλον ενδιαφερόμενο ότι η στρατηγική της επιβολής τετελεσμένων δεν παράγει έννομα-αποδεκτά αποτελέσματα, ενώ η προοπτική από κοινού αντιμετώπισης ενδεχόμενης απόπειρας εκ νέου αξιοποίησης του στρατιωτικού καταναγκασμού, δημιουργεί άλλα δεδομένα αναφορικά με τις πιθανότητες επικράτησης.

Τρίτον, διαμηνύει προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι η προσπάθεια εξεύρεσης τελικής λύσης δεν μπορεί να έχει άλλο πλαίσιο από το διεθνές δίκαιο. Εν συνεχεία, ή οι δυο πλευρές συμφωνούν διμερώς με αμοιβαίες υποχωρήσεις τα όποια ζητήματα επήρειας ανακύπτουν, ή αποφασίζουν να παραπέμψουν τη διαφωνία τους στο διεθνές δικαστήριο, με την παράλληλη δέσμευση να αποδεχθούν την κρίση του.

Τέταρτον, η εμμονή της Τουρκίας στη θέση ότι τα νησιά δεν δικαιούνται ΑΟΖ βραχυκυκλώνει, εάν δεν τορπιλίζει, κάθε προοπτική ειρηνικής επίλυσης, σε συνδυασμό με την άρνηση υπαγωγής της διαφωνίας στη δικαστική κρίση.

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ:  https://www.defence-point.gr/news/symfonia-elladas-kai-aigyptoy-to-pragmatiko-minyma-poy-arneitai-na-paralavei-i-toyrkia

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΙΣ ΔΙΑΤΥΘΩΘΕΙΣΑ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ:  https://isxys.blogspot.com/2020/08/blog-post_13.html

Ενοχλημένη εμφανίστηκε η Κομισιόν από τις δηλώσεις Τσαβούσογλου που μιλώντας σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετά τη συνάντησή του με τον Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε ότι η ΕΕ είναι δυσαρεστημένη για τη συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα με την Αίγυπτο.«Δε γνωρίζω η Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει εξουσιοδοτήσει κανένα υπουργό Εξωτερικών τρίτης χώρας ώστε να μπορεί να μιλάει εκ μέρους της ΕΕ», είπε ο εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής Πίτερ Στάνο. «Εκπροσωπώντας την ΕΕ έχω να πω ότι η συμφωνία που υπέγραψαν Ελλάδα και Αίγυπτος για την ΑΟΖ είναι ένα θέμα μεταξύ των δύο αυτών κρατών, διμερής μεταξύ κράτους μέλους της ΕΕ και ενός επιλεγμένου τρίτου κράτους. Και για αυτό η Κομισιόν δεν θα σχολιάσει, δεν είναι ο ρόλος της να σχολιάσει», τόνισε.

Ο εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι Μπορέλ και Τσαβουσογλου μίλησαν για την ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «η ένταση προκλήθηκε με πράξεις σε βάρος δύο κρατών μελών της ΕΕ, όπως άλλωστε συζήτησαν οι υπουργοί Εξωτερικών τον Ιούλιο και ενόψει της άτυπης συνάντησης των ΥΠΕΞ στο Βερολίνο τον Αύγουστο». Ο Πίτερ Στάνο υπογράμμισε ότι αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των δύο ήταν τρόποι για να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί από τις δράσεις της Τουρκίας. «Ήταν ένας ανοιχτός και ειλικρινής διάλογος», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

ΑΜΠΕ

5 comments :

  1. Anonymous7/8/20 17:55

    http://ellinikiantistasi.gr/%ce%ac%ce%bd%ce%bf%ce%b9%ce%be%ce%b5-%ce%bf-%ce%b1%cf%83%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%b9%cf%8c%ce%bb%ce%bf%cf%85/

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΗΘΕΛΕ ή ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΟΖ; Η ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΙΣ ΠΩΣ Οι επόμενες μέρες θα είναι πολύ κρίσιμες για την Ελλάδα και την Κύπρο ΜΟΥ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΤΗ ΙΔΕΑ ΠΩΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ ΑΟΖ. ΔΕΝ ΛΕΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΟΝΤΩΣ ΘΕΛΕΙ. ΛΕΩ ΠΩΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ή ΔΙΑΦΩΝΕΙ.

      ΟΡΜΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ. http://ellinikiantistasi.gr/wp-content/uploads/2019/10/%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%97%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%97-%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%99%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%A3%CE%97-1.pdf

      ΕΠΙ ΑΥΤΗΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ
      1) Η ουσιαστική χρεοκοπία, το 2010, μέσα στην Ευρωζώνη οδήγησε στα Μνημόνια τα οποία προκάλεσαν την καταστροφή της παραγωγικής βάσηςτης χώρας
      Η ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΡΙΝ , ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΠΟΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ.
      2) Η εκχώρηση της νομισματικής ανεξαρτησίας στη Φρανκφούρτη (ΕΚΤ), με την αντικατάσταση της δραχμής από το ευρώ το 2002, είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός δυσθεώρητου συναλλαγματικού χρέου
      ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΩΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟ ΕΥΡΩ. ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΔΑΝΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΗΠΑ, ΕΛΒΕΤΙΑ, ΙΑΠΩΝΙΑ , ΔΝΤ, ΓΕΝΙΚΑ ΕΚΤΟΣ Ε.Ε) ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΑΙΣΘΗΤΑ. ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ Ε.Ε ΠΑΓΙΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΘΗΚΕ Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΩΝ ΧΡΕΩΝ , ΑΣΧΕΤΩΣ ΠΟΥ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΝΟΜΙΖΕ ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ , (ΑΣΥΣΤΟΛΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ) ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ. ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΑΡΓΑ.
      3) Οι Έλληνες θα είναι ανίσχυροι καιμ όνοι τους
      ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΘΥΜΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΔΙΟΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ. ΝΑΤΟ Ε.Ε Κ.Λ.Π
      4) Η ΕΛ.ΑΝΤ.επιδιώκει πρωταρχικά την ενότητα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών,των οποίων τα σημαντικότερα προβλήματα είναι κοινά.
      ΜΠΟΡΕΙ , ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΑΛΛΑ ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΘΩ. ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΟΙΝΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΩΝ. ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ Δ.Υ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ. ΑΝ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΑΙ Η ΕΙΡΗΝΗ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΛΥΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ.
      5) Η χρηματοδότηση όλων αυτών των επενδύσεων θα γίνει με αύξηση της νομισματικής κυκλοφορίας
      ΤΗΝ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΑΤΕ 1-1 ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ. ΑΝ ΑΠΛΑ ΚΟΨΕΤΕ ΧΡΗΜΑ ΤΟΤΕ ΑΥΤΗ Η ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΘΑ ΔΙΑΤΑΡΑΧΤΕΙ. ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΓΕΤΕ ΚΡΙΣΙΜΑ ΑΓΑΘΑ (ΚΑΥΣΙΜΑ-ΦΑΡΜΑΚΑ-ΟΠΛΑ ΜΗΧΑΝΕΣ -ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ) ΘΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΑΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ή ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΚΑ. Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΕΦΑΡΜΟΖΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΑ, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΑΛΛΟ ΜΟΝΤΕΛΟ. ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ.

      Delete
  2. Anonymous8/8/20 11:21

    Κλείνουν τα σύνορα στον Έβρο οι Τούρκοι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υπογραφή της ΑΟΖ με την Αίγυπτο!

    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/903737_kleinoyn-ta-synora-ston-evro-oi-toyrkoi-se-endeixi-diamartyria

    Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΙΣΧΥ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΠΟΔΑ ΓΕΛΑΔΙΑ ΜΕ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ. Η ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΙΧΩΣ ΧΑΡΤΙΑ (ΛΑΘΡΟ) ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!
    ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΟΣΙΡΙΑΛΣ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΘΕ Σ.Κ ΨΩΝΙΖΑΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ ΘΡΑΚΗ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΩΡΑ; ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ ΧΤΥΠΗΜΑ... ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΤΟΥΡΚΟΛΑΓΝΟΙ ... ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΘΟΛΟΥ Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ

      Delete
  3. Anonymous8/8/20 12:08

    https://slpress.gr/oikonomia/i-chameni-eykairia-toy-aygoystoy-2019-ta-koitasmata-kato-apo-tin-epimachi-aoz/

    ReplyDelete