27/02/2020

Με το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης, η Ε.Ε μετατρέπει την Ελλάδα σε απέραντο hot spot

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΝ ΕΝΟΣ. ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η Ε.Ε. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΘΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΩΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΡΙΣΕ "ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ". ΕΤΣΙ, ΟΛΗ Η ΧΩΡΑ-ΧΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ, ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε, ΠΙΕΣΑΝ ΚΑΙ ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΔΗΘΕΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΑΛΛΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΙΕΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ.

Η ΜΟΝΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΠΟΥ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΙΕΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΤΡΥΝΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΛΟΓΩ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΜΜΟΝΩΝ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ  ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ. ΜΗΝ ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΔΕΞΙΑΣ Ν.Δ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥΣ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ https://isxys.blogspot.com/2015/09/blog-post_49.html ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΤΕΘΕΙ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ) ΠΑΛΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΤΡΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ: α)ΟΡΙΣΜΟΣ ΜΙΚΡΟΝΗΣΟΥ ΩΣ ΠΥΛΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ, β)ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ, γ) ΚΑΙ ΜΕΙΚΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΑΣΥΛΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΝΗΣΟΥ.

ΕΡΩΤΗΣΗ: ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΑΦΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ...
"Από σήμερα, λοιπόν, η χώρα μας επικαλείται τον Κανονισμό 2016/399 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ειδικά την παράγραφο 6, περί ελέγχου για την πρόληψη απειλής κατά της δημόσιας υγείας. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη: Ότι αναβαθμίζουμε στον ανώτερο βαθμό τον έλεγχο των συνόρων μας για τη μεγαλύτερη δυνατή ανάσχεση. Για το σκοπό αυτό έχω ήδη δώσει εντολές στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και στον αρχηγό του Λιμενικού να αυξήσουμε σημαντικά τον αριθμό των σκαφών και τον αριθμό των περιπολιών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Και, στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου πάντα, θα αυξήσουμε τους ελέγχους και στη θάλασσα και στην ξηρά. Για την απόφαση αυτή έχω ήδη ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που οφείλει να την αντιμετωπίσει ως ένα μέτρο προστασίας της Υγείας ολόκληρης της Ευρώπης. Το ίδιο θα γίνει και προς την Τουρκία. Ενώ ξεκινά και μια διεθνής καμπάνια, στις γλώσσες των εθνικών ομάδων που κατευθύνονται προς Ελλάδα, με την προειδοποίηση ότι η χώρα δεν μπορεί, πλέον, να δέχεται άλλες παράνομες εισόδους. Οι ανακοινώσεις αυτές θα γίνουν στο διαδίκτυο και στις χώρες αφετηρίας των ροών."
  • ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΑΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΟΙ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΜΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ; ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ; ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΥΘΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΦΗ; ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ; ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ; ΑΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΟΥ; ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΒΙΒΑΣΤΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ;
  • ΔΕΝ ΘΑ "ΔΙΑΣΩΖΟΥΝ" ΑΛΛΛΟΥΣ; ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ... "ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ";
ΚΑΛΕΣ ΟΙ  ΠΑΧΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ;

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ... Στη "διάσωση" και περισυλλογή 94 λαθρομεταναστών προχώρησε το τελευταίο 24ωρο το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή σε δύο περιστατικά έρευνας και διάσωσης που σημειώθηκαν σε Σάμο και Κω. Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, από το πρωί της Τετάρτης 26/02 έως σήμερα το πρωί της Πέμπτης 27/02 περισυνελέγησαν στη Σάμο 50 λαθρομετανάστες και άλλοι 44 στην Κω. Το ίδιο διάστημα 54 μαποβιβάστηκαν με λέμβους σε Αγαθονήσι και Μεγίστη. Συγκεκριμένα 47 λαθρομετανάστες αποβιβάστηκαν στο Αγαθονήσι και 7 στη Μεγίστη.

ΑΜΠΕ

Πηγές με γνώση του σχεδιασμού πολιτικής και των πρώτων αποφάσεων της Κομισιόν, υπό την πρόεδρο Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σημειώνουν πως, πέρα από τις διπλωματικές αβρότητες και τα εγκώμια για τη νέα ελληνική νομοθεσία, τα μηνύματα προς την Αθήνα είναι αρνητικά ως προς τα ουσιώδη θέματα. Πρώτα απ’ όλα, στο επίπεδο των υπηρεσιακών παραγόντων, ξεκαθαρίζεται πως δεν πρόκειται να υπάρξει υποχρεωτικός μηχανισμός μετεγκατάστασης στο νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, όπως δικαίως και διακαώς επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση. Προστίθεται ότι εκτός ενδεχόμενων μεταβατικών διατάξεων, είναι ανεδαφική η εμμονή στην προώθηση υποχρεωτικού μηχανισμού, επειδή θα παραβίαζε τον πυρήνα της πολιτικής ασφάλειας και δικαιοσύνης των εθνικών κυβερνήσεων, και άλλωστε θα αποτύγχανε στην πράξη. Προς το παρόν, η Κομισιόν δίνει έμφαση αφενός στην ενίσχυση των ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, αφετέρου στη στενότερη συνεργασία με τρίτες χώρες της Κεντρικής Ασίας και της Βόρειας Αφρικής, από τις οποίες προέρχεται η συντριπτική πλειονότητα των μεταναστών (και όχι προσφύγων).

Και οι δύο άξονες πολιτικής φαινομενικά είναι θετικοί για τα ελληνικά συμφέροντα, καθώς ελπίζεται ότι θα υπάρξουν ταυτόχρονη μείωση των εισόδων και αύξηση των επιστροφών παράνομων μεταναστών. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν επιτρέπεται μεγάλη αισιοδοξία. Η ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων θα συνοδεύεται από περισσότερες δεσμεύσεις των χωρών πρώτης υποδοχής, όπως η Ελλάδα. Επίσης, οι επιστροφές, αν και έχουν κάπως αυξηθεί, θα απαιτήσουν μεγάλο χρόνο και δεν θα εξισορροπήσουν τις συνέπειες των μεγάλων εισροών. Χαρακτηριστικό της στάσης των υπηρεσιακών παραγόντων στις Βρυξέλλες είναι το γεγονός ότι απορρίπτουν τις ελληνικές προτάσεις ακόμα και για τη λεγόμενη "ημερήσια βίζα" στα νησιά, προς διευκόλυνση του θερινού τουριστικού ρεύματος από τα τουρκικά παράλια. Υποστηρίζουν ότι, στην καθημερινή πρακτική, μπορεί να υπάρξει σύγχυση μεταξύ μεταναστών και τουριστών (κατά κανόνα Τούρκων, Αμερικανών και Βρετανών πολιτών), απορρίπτοντας μάλιστα την προεργασία που είχε κάνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, πριν από τη λήξη της θητείας του.

Παράλληλα, οι πρώτες κινήσεις της Κομισιόν για την επεξεργασία και υιοθέτηση του νέου Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου δείχνουν ότι οι προτάσεις της θα ομοιάζουν, σε απελπιστικό βαθμό, με όσα έχουν διαρρεύσει για τις προθέσεις της Γερμανίας. Ναι μεν θα διευκολυνθούν η Ελλάδα και οι άλλες χώρες πρώτης υποδοχής ως προς το 5% ή το 10% των αιτούντων που θα λάβουν τελικά άσυλο, αφού με την απόφαση χορήγησής του σε κεντρικό επίπεδο σταδιακά θα μεταφερθεί μικρός αριθμός σε χώρες-μέλη που θα συναινέσουν. Από την άλλη πλευρά, όμως, για το υπόλοιπο 90-95% (που δεν θα τους χορηγηθεί άσυλο) δεν θα υπάρχει καμιά ευρωπαϊκή δέσμευση. Χωρίς να ομολογείται, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα, με τις γνωστές συνέπειες για τους ίδιους, για τη σταθερότητα, την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια και την κοινωνική γαλήνη της χώρας.

Η ταύτιση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με τις απόψεις του Βερολίνου δεν εξηγείται απλοϊκά μόνον με τη γερμανική υπηκοότητά της. Οφείλεται και στην έξυπνη πολιτική της Καγκελαρίας, που έσπευσε να εξασφαλίσει την καταρχήν συμφωνία των περισσότερων χωρών-μελών της ΕΕ στο σχέδιό της. Αναφορικά με τις προτάσεις του Βερολίνου, αρνητικός είναι και ο παράγοντας του μεγάλου χρόνου που θα μεσολαβήσει μέχρι την επίσημη κατάθεσή τους (μετά την ανάληψη καθηκόντων της γερμανικής προεδρίας την 1η Ιουλίου) και μέχρι τη συζήτηση και πιθανότατη υιοθέτησή τους, ίσως κατά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου. Ως τότε, η ελληνική πλευρά δεν θα μπορεί να ελπίζει ούτε σε ελάχιστη διευκόλυνσή της. Διαψεύδονται έτσι οι προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί στην ελληνική κυβέρνηση για στήριξή της μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ τον περασμένο Αύγουστο και μετά τις συνομιλίες με τον Γερμανό υπουργό Εσωτερικών Χορστ Ζέεχοφερ στην Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο.

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται εκ μέρους της Κομισιόν και της Γερμανίας οι διαμαρτυρίες για τις χαρακτηριζόμενες ως "δευτερογενείς ροές" μεταναστών από το ελληνικό έδαφος προς τις γειτονικές βαλκανικές χώρες, απ’ όπου υφίσταται κίνδυνος διάχυσής τους στην κεντρική Ευρώπη. Η πραγματικότητα, πάντως, είναι ότι οι ροές αυτές είναι πολύ μικρές και πως οι ελληνικές Αρχές είναι απόλυτα συνεργάσιμες με τις αρμόδιες ευρωπαϊκές.

https://slpress.gr/politiki/me-to-neo-symfono-metanastefsis-i-ee-metatrepei-tin-ellada-se-aperanto-hot-spot/

ΣΧΕΤΙΚΟ:  Η Ελλάδα τελικός προορισμός "μεταναστών"

No comments :

Post a Comment