15/02/2020

Προς ελεύθερη πτώση της τουρκικής λίρας

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: 
1) ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΠΩΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΙΚΩΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΝΕΙΡΜΟ ΤΑΥΤΙΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Η ΛΙΡΑ ΠΕΦΤΕΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΣΠΡΑΓΙΑ. ΤΩΡΑ ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΙΟΥ. ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ Η ΛΙΡΑ ΕΠΕΦΤΕ ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

2)  ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑ ΣΕ ΔΟΛΛΑΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ. ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΠΟΤΕ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΣΕ ΠΟΙΑ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ. ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΤΩΡΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ.

3) ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΔΙΑΠΡΕΠΟΝΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΕΣ Η ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΓΙΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΟ ΠΡΟΕΒΑΛΛΑΝ ΩΣ ΒΑΣΙΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΤΟΥΣ, ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ. ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ  ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΕΙ, ΚΑΚΩΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΛΑΘΟΣ. 

«Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα περίπου χρόνο που η τουρκική κεντρική τράπεζα βάζει φραγμούς στο ποσό με το οποίο οι εγχώριες τράπεζες διασφαλίζονται από συναλλαγματικούς κινδύνους. Με τον τρόπο αυτό η Τουρκία ευελπιστεί να περιορίσει τις κερδοσκοπικές κινήσεις που επενδύουν στην πτώση της λίρας. Στο μεταξύ ένα δολάριο κοστίζει 6,05 λίρες και ένα ευρώ 6,58», γράφει στις οικονομικές της σελίδες η Die Welt σε άρθρο με τίτλο «Με νέα κατάρρευση απειλείται η τουρκική λίρα». Η γερμανική εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του ειδικού σε ζητήματα συναλλάγματος στη γερμανική Commerzbank Ούλριχ Λόιχτμαν, ο οποίος επιρρίπτει στην τουρκική κεντρική τράπεζα λαϊκισμό και τονίζει ότι «για μια ακόμα φορά θα ακούσουμε το γνωστό παραμύθι για τους κερδοσκόπους και την παραδειγματική τους τιμωρία. Μόνο που οι αποκαλούμενοι κερδοσκόποι εκφράζουν απλά την γενικότερη εκτίμηση για τη πορεία της τουρκικής οικονομίας και πολιτικής».

Από την πλευρά του, ο ειδικός της Bayern LB Βόλφκανγκ Κίνερ αναμένει μεγάλες συναλλαγματικές διακυμάνσεις της λίρας το επόμενο διάστημα, και δηλώνει ότι «η τουρκική λίρα βάζει πλώρη για νέα ρεκόρ πτώσης», εκτιμώντας ότι αυτό ενδέχεται να οδηγήσει σε νέα οικονομική κρίση παρά το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα ότι η τουρκική οικονομία έδειξε να ανακάμπτει. Όπως τονίζει ο γερμανός ειδικός «το πρόβλημα των χρεών σε συνάλλαγμα, ιδίως σε δολάρια, διογκώνεται όσο υποτιμάται η λίρα». Πολλές τουρκικές επιχειρήσεις έχουν πάρει δάνεια σε δολάρια ή ευρώ. Όσο πέφτει η αξία της λίρας τόσο δυσκολότερα εξυπηρετούν τα χρέη τους και στη χειρότερη περίπτωση απειλούνται με λουκέτο. Μια κατάρρευση της λίρας όμως δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις μόνο στην ιδιωτική οικονομία, αλλά και για το τουρκικό δημόσιο παρά το ότι την περασμένη χρονιά το έλλειμμα του προϋπολογισμού περιορίστηκε στο μόλις στο 2,8%».

https://www.viadiplomacy.gr/pros-eleftheri-ptosi-tis-tourkikis-liras/

10 comments :

  1. Anonymous16/2/20 12:43

    Είστε παντελώς άσχετοι περί Τουρκικής οικονομίας.

    Αληθεύει ότι υπάρχει συνάρτηση-υποστήριξη-συνεργασία με τους Σίνες, αλλά υπάρχουν και άλλα πολλά που δεν τα αναφέρεται με αποτέλεσμα να διαστρεβλώνεται την εικόνα.

    Περιεκτικά

    Η Τουρκία αποτελεί για Γερμανία/ΕΕ ότι το Μεξικό για τις ΗΠΑ. Εργοστάσια και γραμμές παραγωγής αυτοκινήτων, εργαλειομηχανών, οικιακών συσκευών κ.ο.κ. Την παρούσα περίοδο υπάρχει επιβράδυνση στην ΕΕ με αποτέλεσμα να χωλαίνουν και οι εξαγωγές της Τουρκίας.


    Επιπλέον, έχουν μειωθεί τα κεφάλαια (τόσο τα επίσημα όσο και τα μαύρα) της Σαουδικής Αραβίας και ΗΑΕ που επενδύονταν στη Τουρκία λόγω της οξύτατης διαμάχης Άγκυρας-Ριάντ.


    Αυτά είναι τα βασικά και όχι τα θέματα με τη Κίνα. Η Κίνα βασικά επενδύει ακόμα σε ΗΠΑ-ΕΕ τα μεγάλα κεφαλαιά της. όχι στη Τουρκία. Ευτυχώ για εμάς γιατί το Πεκίνο θα μπορούσε άνετα να "ρίξει" 50 δις Ευρώ στη Τουρκική οικονομία (άσπρα και μαύρα κεφαλαια) χωρίς να "κουνηθεί βλέφαρο" στο Πεκίνο. Και τότε ο Ερντογκάν θα ήταν αυτόνομοςαπό Γουάσινκγτον και Βρυξέλλες και αρκετα πιο επικίνδυνος.

    Έχεται εμμονή με τους Σίνες, βλέπεται Κινέζους παντού. Χαλαρώστε. Και δείτε τους αληθινούς ολετήρες του Ελληνισμού (Κοτζαμπάσηδες Έλληνες,με ραντιέρηδες "περιούσιους" + κομπλεξικούς τεύτονες). Ειδικότερα για τη Κρήτη όλοι οι παραπάνω έχουν "καλά σχέδια".

    ReplyDelete
  2. Anonymous16/2/20 17:56


    https://www.youtube.com/watch?v=0tECxqTfOyc&feature=emb_title
    (0:25)

    ReplyDelete
  3. 16/2/20 12:43

    ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Ε ΕΝ ΣΥΝΟΛΩ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΤΗΣ) , ΑΛΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΠΑ , ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΡΚΩΣ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΟ-ΑΝΑΛΥΜΕΝΕΣ.

    ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΙΑΒΑΣΕΣ.
    π.χ https://isxys.blogspot.com/2014/10/t.html

    Η ..."ασχετοσύνη" ΜΟΥ ΚΑΤ'ΕΣΕ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΔΩ, ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ : https://isxys.blogspot.com/2011/07/blog-post_3867.html

    ΑΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΜΙΣΕΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΕΡΙ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗΣ ΜΟΥ, ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΕΧΕΙ ΧΑΛΑΣΕΙ Ο ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΕΠΑΡΚΩΣ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ή ΠΕΙΡΑΧΤΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΜΟΥ, ΠΕΡΙ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗΣ. [ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΣΥΝΗΘΙΖΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ "ΙΣΧΥΣ", ΟΠΟΤΕ ΕΙΚΑΣΑ ΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ. ] ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ.

    ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΙΧΘΕΙ ΠΩΣ Η ΜΟΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΗ ΕΠΑΡΚΩΣ ΕΛΕΓΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΝΕΖΙΚΗ. ΟΛΟΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΛΗΘΗ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΔΕΙ Η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΟΥΝ ΕΜΜΕΣΩΣ. (Η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΓΗ ΚΟΡΕΑΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΟΥΤΕ ΩΣ ΜΕΓΕΘΟΣ ΟΥΤΕ ΩΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΚΑΙ ΟΥΤΩΣ ή ΑΛΛΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΚΙΝΑ. )

    ΑΝ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΑ ΣΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙΣ ΑΣΧΕΤΟ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ή/και ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΑ, ΤΟΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ: https://isxys.blogspot.com/2017/08/blog-post_45.html ΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΓΙΩΘΗ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΠΕΡΙ ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗΣ ΜΟΥ ΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙΣ.

    ΑΝ ΠΑΓΙΩΘΕΙ ΜΗΝ ΞΑΝΑ-ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΑΝΑΧΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ ΜΕ ΜΕΝΑ, ΑΝ ΟΧΙ ΤΟΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΣΟΥ.

    ΤΑ ΜΟΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΕΚΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ (ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΑΓΓΛΟΙ, ΤΟΥΡΚΟΙ, ΚΟΤΖΑΜΑΠΑΣΗΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ), ΟΤΙ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥ ΣΗΜΑΣΙΑΣ.
    ΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΗΚΑΝ ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΙΚΗ ΑΟΖ (ΚΡΗΤΗ, ΚΥΘΗΡΑ, ΚΑΣΟΣ) ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΑ ΑΠΟΣΠΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΥΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΥΠΟ ΕΒΡΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.

    ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΣΑΦΕΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ . ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΛΙΒΥΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ , (ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ), ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΙΕΣΤΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΛΛΟΥ (ΜΕΓΙΣΤΗ, ΛΑΔΟΞΕΡΑ) ΩΣΤΕ ΝΑ "ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ" ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.

    ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΝΕΙΣ ΟΣΟ ΘΕΣ. ΕΓΩ ΘΑ ΧΑΛΑΡΩΣΩ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΩ

    Υ.Γ: ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ , ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ, ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ, ΜΕ ... "Είστε παντελώς άσχετοι" ή ΜΕ ΑΛΛΗ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΑΤΗ ΦΡΑΣΗ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΑΝ ΑΠΛΑ ΕΛΕΓΕΣ... "ΔΙΑΦΩΝΩ"

    ReplyDelete
  4. Anonymous16/2/20 20:01

    Χρησιμοποιώ επιθετική γλώσσα, προκειμένου να αποσπάσω τη μέγιστη απόκριση.

    Πάμε στο προκείμενο.

    Μακεδονία-Κρήτη. Οι δύο στόχοι εδώ και χρόνια. Οι Κινέζοι που κολλάνε σε αυτό ?

    Δλδ Κινέζοι με Εβραίους συνωμοτούν εις βάρος της Ελλάδος? Οι Εβραίοι δεν μπορούν να το πραξουν και μόνοι τους-γιατί να βάλουν συνεταιρους?

    Τα μεγάλα "Ελληνικά καρτέλ-τράστ" ελέγχονται από Κινέζους ή από τις χρηματαγορές της Νέας Υόρκης και της Φρανκφούρτης?

    Εν πάση περιπτωση, προτού αφελληνιστεί παντελώς η Μακεδονία και εν συνεχεία η Κρήτη, τι πρακτικές προτάσεις έχετε?

    ReplyDelete
  5. ΤΡΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ (ΗΠΑ-ΡΩΣΣΙΑ-ΚΙΝΑ) ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΓΝΙΟ , ΕΠΑΘΛΟ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ.

    ΣΗΜΕΙΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΟ ΔΙΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΙΚΤΗ . ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΗΝ ΩΚΕΑΝΙΑ , ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ-ΣΚΟΤΙΑΣ, ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ-ΣΟΥΕΖ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΟΔΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ , ΤΟ ΣΤΕΝΟ ΤΟΥ ΠΕΡΣΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ (ΑΦΟΥ ΞΕΠΑΓΩΝΕΙ). ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΑ.

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΗ (ΟΧΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΗΤΗ ΜΟΝΟΝ) ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΟΤΙ ΛΟΓΩ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟΥ ΚΛΕΙΔΙΟΥ. ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΚ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΛΕΙΔΙΟΥ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ , ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΡΕΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

    ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΣΥΝΟΜΟΤΟΥΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΟΝΟΝ. ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΣΙΝΩΝ.
    ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΦΡΑΞΙΑ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΕΤΗ ( Η ΟΜΑΔΑ "ΙΣΧΥΣ" ΕΝΤΟΠΙΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΤΟ 2010) ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ. ΕΚΡΙΝΕ ΑΥΤΗ Η ΦΡΑΞΙΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΠΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΟΠΛΟ (ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ), ΟΧΙ ΠΑΙΚΤΕΣ. ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΟΠΛΟ.

    Η ΑΛΛΗ ΦΡΑΞΙΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ή ΜΕΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΟΣ ΠΡΟΣΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΗ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΡΑΞΙΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ. Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΡΙΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΗΣ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΟΠΟΥ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΝΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΜΕΡΑΣ. ΤΟΙΔΙΟ ΣΥΜΦΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ (ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΟΠΘΕΤΗΣΗ ΣΟΙΓΚΟΥ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ (ΔΝΤ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ -ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Κ.Λ.Π).

    ΟΙ ΧΡΗΜΑΤΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΩΣ ΟΠΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗΣ. ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΘΕΜΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ "ΠΑΡΑΔΩΝ". ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΗΤΑΝ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ. ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΜΕΣΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ. Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΑΠΟ ΧΩΡΑ ΣΕ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΩΣ ΧΩΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΗ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ. ΕΚΕΙ ΜΠΗΚΕ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

    ReplyDelete
  6. ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ή ΚΑΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ. ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΤΟΝ ΑΞΙΟ. ΑΦΟΥ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ , ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΣΕΙΟ ΒΑΣΗΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΕΚΕΙ ΒΡΗΚΕ ΠΡΟΘΥΜΟ ΒΟΗΘΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΟΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΜΙΚΡΟΜΩΡΟΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΗΣ ΜΗ ΑΝΤΙΛΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΟ ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ.

    ΟΙ ΗΠΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ , ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ. ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ , ΟΠΟΤΕ ΟΙ ΗΠΑ ΕΤΡΕΞΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ . ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΠΑΙΚΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ. ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΜΟΝΟΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΥΧΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ .

    ΕΠΙΣΗΣ Η ΣΥΝΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΑΝ Η ΙΔΙΑ ΔΕΝ ΔΕΙΞΕΙ ΠΥΓΜΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΗΣ , ΟΠΩΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΧΑΝΕΤΑΙ.
    Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΙ;
    Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΛΕΕΙ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΤΗ ΕΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΙ;
    Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΖΟΥΝ ΑΛΛΟΕΘΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΙ ΠΛΗΘΥΣΜΟΙ . ΓΑΤΙ;

    Η "ΙΣΧΥΣ" ΩΣ ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΟ-ΔΙΑΛΥΘΗΚΕ ΔΙΟΤΙ ΚΡΗΤΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ. ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΩΣ ΟΜΑΔΑ.
    https://isxys.blogspot.com/2017/12/

    ΕΚΤΟΤΕ ΕΓΩ ΜΟΝΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΛΕΙΤΥΡΓΩ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΩΣ "Β ΠΕΡΘΙΟΔΟΣ".

    ΟΙ ΑΡΧΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΔΩ: https://isxys.blogspot.com/p/blog-page_01.html

    Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ ΤΟ 2015 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΕΔΩ:
    https://isxys.blogspot.com/2015/09/blog-post_49.html

    [ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΠΩΣ ΠΡΟ ΟΛΙΓΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΔΩ:
    https://isxys.blogspot.com/2020/02/blog-post_21.html

    ΔΙΚΑΙΩΝΕ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΥΠΟΒΟΛΕΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΗΤΑΝ ΠΩΣ ΥΠΗΡΧΕ ΠΥΛΗ ΕΙΔΟΔΟΥ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ. ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΖΗΤΟΥΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΠΚΡΑΤΙΑ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ ΜΙΑ ΠΥΛΗ ΕΙΣΟΔΟΥ]

    Υ.Γ: ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΟΤΙ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΟΣΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΘΕΛΕΙΣ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ ΕΠ ΟΥΔΕΝΙ. ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΦΑΙΝΕΣΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ , ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ..."Είστε παντελώς άσχετοι". ΕΙΤΕ ΕΙΜΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΟΠΟΤΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΧΑΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟΥ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ, Η ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΕΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ.

    ReplyDelete
  7. Anonymous17/2/20 15:10

    Οι κινέζοι είναι παντού!
    Στα ρούχα, στα παιχνίδια, στα ηλεκτρονικά, στις ηλεκτρικές συσκευές, στα όπλα, στο διάστημα, σε κυβερνήσεις, έως και στα φυστίκια (δίπλα στα πιο ακριβά ελληνικά) ακόμα και στα λαθραία που πουλάνε παράνομα οι λαθρόμετανάστες (υπο προστασία) έξω από τα μαγαζιά των χρεοκοπημένων Ελλήνων μικροαστών φορολογούμενων.

    Κίνα, Διεθνείς Οργανισμοί, ΕΕ ανήκουν στη ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ Παγκοσμιοποιητική παράταξη (φατρία) και η παρούσα Γερμανική κυβέρνηση έχει ρόλο γενικού τοπικού συντονιστή/διαχειριστή στην Ένωση.

    Εάν η Κίνα βρίσκεται παντού και η Τουρκία έχει ΕΝΤΟΝΗ "συνάρτηση-υποστήριξη-συνεργασία" με την Γερμανική κυβέρνηση, τότε είχε/έχει και με την Κίνα!

    Θαύματα δε γίνονται. Υπάρχουν όμως παρασκηνιακές διεργασίες οικονομικές και εμπορικές, όπου οι Παγκοσμιοποιητές με τα υπό έλεγχο διεθνιστικά κέντρα τους έχουν την δύναμη και την εμπειρία (Master Plan) μέσα από την αποδημία κεφαλαίων, τεχνογνωσίας, εγκεφάλων (brain drain), πληθυσμών, φορολογίας, κοκ να καθορίζουν τους μελλοντικούς "παίχτες" στην παγκόσμια σκηνή.

    Το άνοιγμα προς την Κίνα ν' αναλάβει διεθνιστικό ρόλο έγινε πριν 38 χρόνια η οποία ήταν στην παρακάτω κατάσταση, με την Τουρκία σε ακόμα χειρότερη:

    The China Concerts (Full Video) - Jean Michel Jarre
    https://www.youtube.com/watch?v=uTyAtn177zo
    (Peking: October 21st and 22nd, 1981 & Shangai: October 26th, 27th and 28th, 1981)

    "ΤΑ ΛΙΓΑ ΛΕΦΤΑ ΒΑΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΚΟΛΠΟ" ...και η Τουρκία και ακόμα καλύτερα η Κίνα ξέρουν πολλά κόλπα και καλύτερα από τους Διαχειριστές του Ελληνικού χώρου και μερικά από αυτά είναι παλαιομοδίτικα παλαιοταξικά:
    - Δημογραφικό
    - Εθνικισμός
    - ΙΣΧΥΣ
    - Διεθνείς σχέσεις και θέση

    ReplyDelete
  8. Anonymous19/2/20 12:04

    Αποστομωτική απάντηση! Μουγκάθηκε ο αρχικός σχολιαστής.

    Ενόσω κάποιοι κοιτάνε το δέντρο, κάποιοι άλλοι κυττάνε το δάσος.

    ReplyDelete
  9. Anonymous2/3/20 20:45

    Μιλατε για κινεζικα λεφτα. Όμως το ξερετε οτι η Τουρκια πλουτισε με 1,3 τρισεκατομυρια δολαρια ΛΑΦΥΡΑ απο τις ληστειες τραπεζων, αποθηκες χρυσου και πετρελαια? Αυτα τα λαφυρα σημερα ερχονται στην Πατριδα μου σαν ξενες εταιριες και αγοραζουν ολη την Ελλαδα, χρηματοδοτουν τις τρομοκρατικες δυναμεις και εξαγοραζουν τα ξενα δανεια και τους προστυχους και προδοτες Ελληνες πολιτικους. Απο την αλλη πλευρα, νομιζαν οτι αγοραζοντας πυραυλους απο τους Ρωσους, καθοτι οι αμερικανοι δεν τους πειραζε, οι Ρωσοι θα επετρεπαν στην Τουρκια να διατηρησει τα κατεχομενα Συριακα, απο Συριανους προδοτες, και ετσι θα επεκτειναν την Οθωμανια τους και να στρεψουν τα βελη προς την Ελλαδα. Αλλα οι Ρωσοι δεν προδωσαν τους Συριανους

    Η σημερινη οικονομικη κατασταση της Τουρκιας οφειλετε στο γεγονος οτι τα λαφυρα τελειωσαν, δεν μπορουν να εκμεταλευτουν τις Συριακες η Ιρακινες πετρελαιοπηγες και εχουν στεγνωσει την οικονομια τους. Τωρα ψαχνουν για νεες διαρρηξεις και κατακτησεις στην Ελλαδα, την Λυβια και οπωσδηποτε να εκβιαζουν τους Αμερικανους και τους Γερμανους και το ΝΑΤΟ.

    Οσο υπαρχει ΗΠΑ δεν θα αφησουν την Τουρκια εξω του ελεγχου τους.

    ReplyDelete
  10. Η σημερινη οικονομικη κατασταση της Τουρκιας οφειλετε στο γεγονος οτι τα λαφυρα τελειωσαν

    ΙΣΩΣ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΣ ή ΔΕΝ ΕΓΙΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΞΙΟΛΟΓΩ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΩΣ ΚΑΚΗ . ΙΣΑ-ΙΣΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΣΤΟ ΚΑΤΩ -ΚΑΤΩ Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΜΕ ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΧΤΙΣΕ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΒΕΛΤΙΩΣΕ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ , ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩΛΗΘΟΥΝ ΠΑΛΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΔΛΔ ΕΝΑ ΠΑΓΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΘΕΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ.

    ΟΣΟΙ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗΣ (ΑΔΟΚΙΜΩΣ) ΠΑΡΑΓΩΓΩΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ. ΑΡΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΙ ΠΩΣ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΣΟ ΔΙΑΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΙ. ΛΕΩ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΩΣ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΤΡΙΜΩΓΜΑΤΟΣ ΤΩΡΑ. ΑΥΤΟ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

    ΕΠΙΣΗΣ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΧΩ ΚΑΤΑΔΕΙΞΕΙ ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΥΤΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΠΟΥ Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΟΡΘΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΕ ΟΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ή ΟΠΩΣ ΠΑΓΙΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΟΝΤΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΗΠΑ. ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥΣ.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΛΕΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ . ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΗ ή ΟΣΟΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ, ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΙΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΩ , ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΜΙΛΩ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥΣ.

    ΤΑ ΛΑΦΥΡΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ 3,3 ΠΕΡΙΠΟΥ ΦΟΡΕΣ ΤΟΣΑ, ΩΣ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΑ. ΑΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗΣ ΜΟΣΟΥΛΗΣ (ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΟΣΚΕΛΙΖΑΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ) Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ... Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟ ΣΠΟΡ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝ0ΜΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ, ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΛΙΓΟ .

    ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΛΑΦΥΡΑ ΑΛΛΑ , Η ΚΙΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ... ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΑΤΕΙ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΣΠΑΓΚΟΡΑΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΣΕΖΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΕΚΔΟΤΩΝ...

    ReplyDelete