10.8.19

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας μεταβίβασε στην Τουρκία 1 δισ. δολάρια τον Ιούνιο. (Περιέχει σχόλιο)

Όπως γράφει το Bloomberg “η εισροή των μετρητών ενίσχυσε τα συναλλαγματικά αποθέματα της Τουρκίας κατά τη διάρκεια των τοπικών εκλογών της Κωνσταντινούπολης, οι οποίες έκαναν τους διεθνείς επενδυτές να ανησυχούν για την πολιτική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα της χώρας.

Τα κινεζικά χρήματα δείχνουν ότι η Τουρκία σημειώνει πρόοδο στις προσπάθειές της να διαφοροποιήσει τις πηγές ξένων επενδύσεων εν μέσω πρωτοφανών εντάσεων με τη Δύση. Η Τουρκία και η Κίνα υπέγραψαν συμφωνία ανταλλαγής νομισμάτων πριν από επτά χρόνια και την ανανεώνουν κάθε τρία χρόνια. Η Τουρκία προσπαθεί να υπογράψει παρόμοιες συμφωνίες με άλλους εταίρους και υπέγραψε συμφωνία με το Κατάρ το προηγούμενο έτος. Η συμφωνία με το Κατάρ παρείχε εισροές ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το κράτος του Κόλπου.

Ο υπουργός Οικονομικών Berat Albayrak δήλωσε ότι η ασιατική οικονομία είναι ένας ελπιδοφόρος εταίρος από τον οποίο η Τουρκία πρέπει να προσελκύσει επενδύσεις.

“Αν και σηματοδοτεί μια επιτυχία στην προσπάθεια του Ερντογάν να επαναπροσδιορίσει τις διεθνείς σχέσεις της Τουρκίας δημιουργώντας νέες εταιρικές σχέσεις με τη Ρωσία και την Κίνα, δεν αποτελούν άμεση απειλή για τις παραδοσιακές συμμαχίες με τη Δύση. Τέτοιες βραχυπρόθεσμες πηγές χρηματοδότησης δεν μπορούν να αποτελέσουν λύση για τις πιο μακροπρόθεσμες ανάγκες της Τουρκίας. Δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση αντικατάσταση των μακροχρόνιων σχέσεων της Τουρκίας με τις ΗΠΑ και τη Δύση", δήλωσε ο Ozgur Unluhisarcikli, επικεφαλής γερμανικού fund στις ΗΠΑ.

"Η μεταφορά μετρητών αντιπροσωπεύει ένα βήμα προς τα εμπρός στις προσπάθειες της κεντρικής τράπεζας να ενισχύσει τα αποθέματα μέσω ανταλλαγών. Αν και η αύξηση των αποθεματικών είναι τελικά θετική, η αγορά θα προτιμούσε πιο διαφανείς μεθόδους δημιουργίας αποθεματικών” δήλωσε ο Inan Demir, οικονομολόγος της Nomura International Plc στο Λονδίνο. .

ΑΜΠΕ

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ Η ΔΥΣΗ ΕΝΤΟΠΙΖΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΙΝΕΣ. ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΗΛΙΘΙΕΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΩΝ (ΤΟΥΡΚΩΝ) ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΡΥΓΔΟΥΠΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.

No comments :

Post a Comment