15/02/2020

Τουρκία: Οι μελλοντικοί εργαζόμενοι στα πυρηνικά εργοστάσια έλαβαν τα Διπλώματα τους

Κανονικά συνεχίζεται η φοίτηση των Τούρκων μαθητών που θα στελεχώσουν τα πυρηνικά εργοστάσια που χτίζει η Ρωσία.

Η υλοποίηση των πυρηνικών φιλοδοξιών της Αγκυρας ξεκινάει από το Ακούγιου, το οποίο βρίσκεται στην επαρχία της Μερσίνας, βόρεια της Κύπρου. Το πρώτο πυρηνικό εργοστάσιο της Τουρκίας θα είναι έτοιμο έως το 2023, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η Rosatom, μια εξέλιξη η οποία συνιστά τη λογική ακολουθία των συζητήσεων και –εν συνεχεία– συνεργασιών που έχει η Αγκυρα με τη συγκεκριμένη ρωσική εταιρεία ήδη από το 2010, όταν υπογράφηκε η σχετική διακρατική συμφωνία.

Οι φιλοδοξίες της Αγκυρας δεν περιορίζονται στο Ακούγιου, το οποίο βρίσκεται στη νότια μεσογειακή ακτή της χώρας, καθώς η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχεδιάζει την κατασκευή δύο ακόμα πυρηνικών εγκαταστάσεων, ένα στη Σινώπη, στη Μαύρη Θάλασσα (από ιαπωνικό κονσόρτσιουμ, η διακρατική συμφωνία υπογράφηκε το 2013), και ένα στην Ιγκνιάντα, στα σύνορα με τη Βουλγαρία, περίπου 250 χιλιόμετρα από την Ελλάδα. Το τελευταίο πρότζεκτ είναι ακόμη υπό συζήτηση, ωστόσο στην προσπάθεια της Τουρκίας να μειώσει την εξάρτησή της από την εισαγωγή ενέργειας, δεν είναι διόλου απίθανο να προωθηθεί και αυτό.

https://www.viadiplomacy.gr/i-mellontiki-ergazomeni-sta-tourkika-pirinika-ergostasia-elavan-ta-diplomata-tous/

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΓΑΛΗ, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ, ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ, ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ ΓΕΩΛΟΓΙΚΩΣ ΑΣΤΑΘΗ.
ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ "ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ" ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΕΚΛΕΓΧΟ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΓΙΑ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ ("ΚΑΥΣΙΜΟΥ").
ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΓΕΙΤΝΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε.

3 comments :

  1. Anonymous15/2/20 13:41

    Τα πυρηνικά εργοστάσια εντάσσονται στα πράσινα μέτρα, γιατί δεν χρησιμοποιούν υδρογονάνθρακες και δεν επηρεάζουν την κλιματική αλλαγή και έτσι όλη η αγορά, θα χρησιμοποιεί ηλεκτρικά αυτοκίνητα και συσκευές και όχι τα ρυπογόνα και επικίνδυνα πετερελαιοκίνητα

    http://newpost.gr/kosmos/5d4ff5b236422ab51f1560ee/panikos-sti-mosha-aytokinito-tesla-anatinahthike-sti-mesi-toy-dromoy-vinteo

    ReplyDelete
  2. 15/2/20 13:41

    ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΚΤΕΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΜΟΛΥΝΣΗ (ΠΟΛΛΩΝ ΕΙΔΩΝ) ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΘΕΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ-ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΑΠΟΘΕΣΗΣ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΣΥΜΦΟΡΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ.

    ΑΛΛΟ ΠΕΣ, ΠΩΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΣΤΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΗΔΗ ΚΑΤΕΧΕΙ; ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ.

    ReplyDelete
  3. Anonymous15/2/20 14:42

    ΟΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ, ΠΡΑΣΙΝΟΙ, ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ προφανώς το βλέπουν ως πράσινο μέτρο, γιατί θα έχουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο!
    Βλέπουν την πρασινάδα που έχει τώρα και όχι ότι κανείς δε μένει πια εκεί στην περιοχή

    https://www.gettyimages.com/photos/chernobyl?sort=mostpopular&mediatype=photography&phrase=chernobyl

    Όσο για την κλιματική αλλαγή, θερμοκήπιο και όλους τους διάφορους όρους που χρησιμοποιούν κατά καιρούς είναι πολλοί που χαίρονται που θ' ανέβει η στάθμη και θ΄αποχτήσουν παραθαλάσσιο, ή δε θα χρειάζονται να πηγαίνουν για πολυέξοδες διακοπές στο νότο.

    ReplyDelete