29/05/2019

Αυτή είναι η οικονομική ατζέντα των ακροδεξιών στην ΕΕ

Τα κόμματα της ακροδεξιάς παρουσιάζουν αποκλίνουσες θέσεις αναφορικά με την οικονομική ατζέντα τους. Πάντως τα περισσότερα κόμματα έχουν ουσιαστικά έναν παραδοσιακό δεξιό προσανατολισμό ως προς την οικονομία.  Βρίσκονται περισσότερο ή λιγότερο κοντά στις δεξιές-νεοφιλελεύθερες οικονομικές αντιλήψεις.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν πρωταρχικά τα κόμματα FrP (Νορβηγία) και το SVP (Ελβετία). Και τα δύο ακολουθούν την κυρίαρχη νεοφιλελεύθερη λογική.

Παρόμοιο προσανατολισμό βρίσκουμε και στα αντίστοιχα κόμματα του Βελγίου (VB), της Γαλλίας (Λεπέν), της Βρετανίας (Φάρατζ), της Ιταλίας (Λέγκα του Σαλβίνι.

Το Finns Party (Φιλανδία) κινείται περισσότερο προς το κέντρο, ενσωματώνοντας στοιχεία από την αριστερή παράδοση, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι ούτε φιλελεύθερο ούτε σοσιαλδημοκρατικό.

Το κόμμα του Φάρατζ (Βρετανία) χαρακτηρίζεται παραδοσιακά για τη νεοφιλελεύθερη οικονομική λογική. Από τη δεκαετία του 1990 (ιδρύθηκε το 1993) το UKIP ζητά σημαντικές μειώσεις των δημοσίων δαπανών, των ελλειμμάτων και του χρέους, δραστική μείωση της κοινωνικής προστασίας και του κράτους πρόνοιας, ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας και πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας κτλ. Τα ελάχιστα μέτρα κοινωνικής προστασίας που προτείνει (μείωση των φορολογικών συντελεστών των χαμηλότερων εισοδημάτων, εφαρμογή του κατώτατου μισθού) μπορούν να ερμηνευθούν ως παραχωρήσεις σε κοινωνικές κατηγορίες, των οποίων ο πληθυσμός αυξάνεται στις σύγχρονες σκληρές οικονομικές συνθήκες και ως εκ τούτου αποτελούν και εκλογικούς στόχους του κόμματος. Η βασική του θέση, βέβαια, ήταν η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ.

Το γερμανικό AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία) ιδρύθηκε το 2013 έχοντας ως βασική του θέση την έξοδο της Γερμανίας από το ευρώ. Όλες του οι οικονομικές αντιλήψεις είναι νεοφιλελεύθερες: πολιτικές σταθερότητας του νομίσματος, σκληρή λιτότητα ως μέσο για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, μείωση της γραφειοκρατίας και μέτρα υπέρ της οικονομικής ανταγωνιστικότητας καθαρά νεοφιλελεύθερου χαρακτήρα. Στη συνέχεια η βασική του θέση για την έξοδο από την Ευρωζώνη και για τη διάλυσή της σχετικοποιήθηκε. Κύριος στόχος του ήταν η διατήρηση του γερμανικού ελέγχου επί των οικονομικών αποφάσεων, του ελέγχου των γερμανικών επιχειρήσεων και αποφυγή με κάθε τρόπο ο έλεγχος αυτός να περάσει στις πολυεθνικές επιχειρήσεις με έδρα ξένες χώρες. Ζητήματα κοινωνικού χαρακτήρα παραμένουν στο περιθώριο.

Το Εθνικό Μέτωπο (Γαλλία) τη δεκαετία του 1970 συμφωνούσε απόλυτα με τη θεωρία της ελεύθερης αγοράς και τις πολιτικές που απέρρεαν από αυτή: μείωση του ύψους της δημόσιας δαπάνης, ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων και του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Με βάση αυτές τις απόψεις ήταν σύμφωνο με το σχεδιασμό της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και τη δημιουργία της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς. Τη δεκαετία του 1980 οι απόψεις του ήταν νεοφιλελεύθερες. Αυτές άρχισαν να αλλάζουν στις αρχές της δεκαετίας του 1990 όταν άρχισε να ζητά την επαναφορά των ελέγχων και των δασμών στα εισαγόμενα προϊόντα. Παράλληλα, ζητούσε την αύξηση των κατώτατων και χαμηλών μισθών. Η αλλαγή αυτή θα μπορούσε να εξηγηθεί από τη θέση του κόμματος ότι η Γαλλία άρχισε να χάνει θέσεις στον παγκόσμιο καταμερισμό οικονομικής ισχύος. Δεν μπορούν να αποκλειστούν –κάθε άλλο– και λόγοι αύξησης της εκλογικής απήχησης του κόμματος μεταξύ των εργαζομένων και των φτωχών ψηφοφόρων. Επίσης, καθόρισε ως πρώτη επιλογή την ‘εθνική προτίμηση’, η οποία ουσιαστικά στηρίζεται στην αντίληψη της υπερίσχυσης της πολιτικής επί της οικονομίας. Στο σημείο αυτό το κόμμα βρέθηκε σε μια μεταβατική περίοδο: ούτε η προηγούμενη νεοφιλελεύθερη ατζέντα, ούτε ο προστατευτισμός αποτελούσαν μια ξεκάθαρη και καλά θεμελιωμένη αντίληψη. Υπό την ηγεσία της Μαρίν Λεπέν (διαδέχθηκε τον πατέρα της) οι απαιτήσεις για κοινωνική προστασία, ειδικά σε αντίθεση με τις ευρωπαϊκές προτάσεις, διευρύνθηκαν περαιτέρω: έξοδος από το ευρώ, περισσότερες ενεργητικές παρεμβάσεις από το κράτος στην οικονομία, επανεθνικοποίηση της αγροτικής πολιτικής κτλ. Πάντως, η εκλογική της εκστρατεία ήταν επικεντρωμένη στα γνωστά σημεία: εθνική ταυτότητα, μετανάστευση, νόμος και τάξη. Παράλληλα έγινε και η μετατόπιση στην κατεύθυνση της οικονομικής πολιτικής, αναπτύσσοντας μια αριστερόστροφη ατζέντα με αντικαπιταλιστική ρητορική και υπέρ της αύξησης της κοινωνικής προστασίας.

Η Λέγκα του Βορρά στην Ιταλία ήταν στην οικονομική λογική κόμμα νεοφιλελεύθερο, συνδεδεμένο με τον επιχειρηματικό κόσμο της Βόρεια Ιταλίας, κυρίως με την μικρή επιχειρηματικότητα. Άλλωστε, ήταν ένα από τα λίγα κόμματα που τοποθετούνται στο χώρο της Ακροδεξιάς που έχει δώσει δείγματα γραφής, όταν συμμετείχε σε τρεις κυβερνήσεις υπό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι (1994-1995, 2001-2006, 2008-2011). Η οικονομική πολιτική της Λέγκα εξακολουθεί και σήμερα να κινείται στην ίδια λογική (flat tax, υποστήριξη της επιχειρηματικότητας κτλ), παρότι εξαναγκάζεται να συμβιβάζεται σε μια σειρά κοινωνικού χαρακτήρα μέτρα λόγω της κυβερνητικής συμμαχίας με το Κίνημα των 5 Αστέρων.

Το Κόμμα Ελευθερίας (FPO) στην Αυστρία με ηγέτη τον μέχρι πριν λίγο αντικαγκελάριο Στράσε είχε σχηματίσει κυβέρνηση με το δεξιό Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Κούρτς. Όπως είναι γνωστό, η συνεργασία έσπασε μετά την αποκάλυψη των όσων έλεγε ο Στράσε. Τα δύο αυτά κόμματα είχαν συνεργαστεί και την περίοδο 2000-2005, όταν ηγέτης της Ακροδεξιάς ήταν ο Χάιντερ. Το εκλογικό ποσοστό της το 2017 ήταν 30%. Στα οικονομικά ζητήματα υιοθέτησε ένα πρόγραμμα, στο οποίο συνδέονταν εθνικά ερωτήματα με νεοφιλελεύθερες απαντήσεις. Υπήρξε σφοδρός υποστηρικτής της ενσωμάτωσης της Αυστρίας στην ΕΕ. Το οικονομικό του πρόγραμμα στην πρώτη συμμετοχή του στην κυβέρνηση εμπεριείχε τις κλασσικές οικονομικές αντιλήψεις της εποχής (ιδιωτικοποιήσεις, μείωση κρατικών δαπανών, κτλ). Σήμερα ο στόχος είναι η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, εισάγοντας αλλαγές αντίστοιχες με τις γερμανικές της χάρτας Hartz IV.

https://slpress.gr/oikonomia/ayti-einai-i-oikonomiki-atzenta-ton-akrodexion-stin-ee/

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ "ΜΠΛΕΞΕΙ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΜΑΣ" ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΟΥ Η ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΣ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΩΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΑ. ΔΥΟ ΤΙΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ. ΕΙΤΕ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΤΡΥΦΗΣΕΙ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΕΙΤΕ ΕΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΕΣΕΙ ΘΥΜΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΙΔΕΟΛΗΨΙΩΝ ΤΟΥ.

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΤΟΠΙΟ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΑ ΩΣ ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
https://el.wikipedia.org/wiki/
https://www.economistas.gr/express-analysi/12860_neofileleytherismos-o-polemos-toy-syriza-me-ena-fantasma
https://www.tovima.gr/2017/10/07/opinions/fileleytherismos-kai-neofileleytherismos/

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΟ ΑΥΤΟ, ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΟΣ ΕΠΑΡΚΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ" ΣΕ ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΟΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΣΚΕΤΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΧΕ ΠΟΣΗ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΔΥΝΑΜΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΕΚΑΣΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ.
Ο ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΣΜΟ, ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ή ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΡΥΘΜΙΖΕΙ, ΝΑ ΟΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΝΙΖΕΙ. ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ. (ΠΑΛΙ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΕΜΒΛΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ).
Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΗΧΗΣΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΖΟΥΣΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ "ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ". ΥΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΟΛΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕΒΑΣΤΟ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ. ΑΥΤΟΣ Ο ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΚΡΑΤΙΚΑ. ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ "ΕΛΕΥΘΕΡΟ" ή "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ" ; Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΧΑΡΙΣΤΙΚΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΡΑΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΚΑΙΝΟΦΑΝΩΝ ΙΔΕΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΚΡΙΤΙΚΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΑ "ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ"-ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ-ΕΘΝΙΚΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΣΑΛΒΙΝΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΥΡΤΣ.  ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΕΩΣ ΠΟΛΥ "ΚΡΑΤΙΣΜΟ" ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΣΚΟΥΣΑ ΑΝΤΙΛΛΗΨΗ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΣΕ "ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ", ΑΡΑ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΑΡΑ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΛΛΟΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ  ΚΚΕ ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ Χ.Α ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΟΙ ΕΝΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ, ΑΦΟΡΟΥΝ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΔΛΔ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ-ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ή ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ-ΕΘΝΙΚΟ.  ΟΧΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΟΜΟΝΟΟΥΝ.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ "ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ" ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΝΝΟΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΡΗΓΚΑΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΑΤΣΕΡ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΚΔΟΧΗ, ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ-ΛΑΙΚΗ"  ΥΠΟΝΟΩΝΤΑΣ ΠΩΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ. ΕΧΕΙ ΟΜΟΙΩΣ ΚΡΑΤΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ή ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ) ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ. ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟ, ΟΠΩΣ Ο ΣΑΛΒΙΝΙ ΚΑΙ Ο ΟΡΜΠΑΝ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΟΛΟΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟΜΑΡΞΙΣΜΟΣ. ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ.

Η ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΓΕΘΗ, ΠΩΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΑΙ Η ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΘΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗ ΔΕΞΙΑ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΩΝ ΤΗΣ) ΕΠΙΔΙΩΞΑΝ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ ΤΩΝ ΥΠΗΚΟΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΟΝΟΜΑΣΘΕΝΤΩΝ ΤΥΠΟΙΣ, ΠΟΛΙΤΩΝ. Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΓΕΝΝΟΥΣΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΝ ΜΕ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΔΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΧΑΘΗΚΕ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Η "ΣΥΝΤΑΓΗ" ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΙΝΕΙ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ.

Υ.Γ: ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΣ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΕΞΙΩΝ ("ΘΑΤΣΕΡΙΚΩΝ" - "ΡΗΓΚΑΝΙΚΩΝ") ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.  ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (ΣΚΩΠΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΝ "ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ) ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΒΑΣΙΚΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟ. ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΥΠΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΚΛΗΡΟ ΝΟΜΙΣΜΑ  ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΧΑΜΗΛΟΤΑΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ.

1 comment :

  1. Anonymous30/5/19 10:57

    Πρέπει να καταλάβει ο νικόλαος ότι δεν πάμε μπροστά με την πάρτι του, ένεκα και του συνδρόμου στο οποίο αναφέρεσαι. Αν τον ενδιαφέρει η άνοδος του κινήματος θα πρέπει να δώσει την θέση του σε κάποιον νεότερο. Άμα θέλει να τον θυμόμαστε κάπως καλά δηλαδή κι όχι σαν τον υπαίτιο του εκμηδενισμού της ακροδεξιάς εδώ πέρα.


    12G

    ReplyDelete