11/11/2018

Άνοιγμα και του SAS στις γυναίκες ή πως οι Βρετανοί στρατηγοί την “έφεραν” στους πολιτικούς

Με μία ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτυώσεως, ο υπουργός Αμύνης της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσε στις 25 Οκτωβρίου, ότι ακόμη και η πλέον επίλεκτη μονάδα Ειδικών Δυνάμεων, το 22ο Σύνταγμα SAS, “ανοίγει” για ένταξη γυναικών στις τάξεις του. Ο υπουργός Γκάβιν Ουίλλιαμσον, σε μια τυπική από πλευράς “πολιτικής ορθότητος” ανακοίνωση, δηλώνει «ευτυχής» περί αυτού που αποκάλεσε «πραγματικά καθοριστική στιγμή»… και ολοκλήρωσε με την πομπώδη φράση «Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας θα προσδιορίζονται τώρα μόνο από την ικανότητα και όχι το φύλο»! Πρόκειται για σαφώς πολιτική τοποθέτηση με σαφή λαϊκιστικό πρόσημο, που βεβαίως ελάχιστη επαφή έχει με την πραγματικότητα. Η στρατιωτική ηγεσία, μπορεί να συμμορφώνεται με την πολιτική της κυβερνήσεως, αποδεχόμενη την είσοδο γυναικών στις πλέον απαιτητικές μονάδες ωστόσο, είναι “καλυμμένη” σε μεγάλο βαθμό από τις προϋποθέσεις που έχει θεσπίσει όσον αφορά την αυστηρότητα της επιλογής στελεχών, όχι μόνο για υπηρεσίες όπου απαιτείται η εθελοντική δήλωση αλλά και για το κύριο Όπλο του Πεζικού.

Επειδή η τάση των πολιτικών κομμάτων να ενισχύουν με κάθε τρόπο την διείσδυση των γυναικών στις Ένοπλες Δυνάμεις, έδειχνε ότι ελάμβανε επικίνδυνες διαστάσεις για το πλήρως επαγγελματικό βρετανικό Στράτευμα, η στρατιωτική ηγεσία φρόντισε ώστε να θεσπίσει αυστηρότερα κριτήρια φυσικής καταστάσεως στην Βασική Εκπαίδευση, με το εύγλωττο επιχείρημα της ρεαλιστικότερης ανταποκρίσεως στις πραγματικές απαιτήσεις του πεδίου της μάχης, που σε τελική ανάλυση σώζει ζωές. Η πολιτική ηγεσία δεν ήταν δυνατόν να αρνηθεί, για λόγους εθνικής κουλτούρας και υπευθυνότητος που επιτάσσει η στοιχειώδης αξιοπρέπεια. Τοιουτοτρόπως, από το 2019 θα ισχύουν πολύ αυστηρότερα κριτήρια στην Βασική Εκπαίδευση του Πεζικού, που αντιπροσωπεύει τον κορμό των δυνάμεων κρούσεως και διεξαγωγής επιχειρήσεων. Η εκτίμηση είναι ότι με βάση το νέο σύστημα, θα υπάρξει μία μηδαμινή παρουσία γυναικών στο Πεζικό, οι οποίες διαπιστωμένα λειτουργούν παρασιτικώς, όπως έχει αποδειχθεί σε όλες τις πρόσφατες πολεμικές επιχειρήσεις (Αφγανιστάν, Ιράκ). Είναι κοινό μυστικό ότι παρά την όποια προσπάθεια προβολής του ρόλου των γυναικών στα μέτωπα των επιχειρήσεων, αυτές ήταν απλώς αποσπασμένες σε υποστηρικτικό ρόλο και δεν αναλάμβαναν πολεμικές αποστολές. Φωτογραφίες και βίντεο με γυναίκες σε περιπολίες, ήταν απλή προπαγάνδα, αφού λόγω κλίματος και μεγάλου φόρτου μάχης, αδυνατούν να ακολουθήσουν τους άνδρες συναδέλφους τους. Στην πραγματικότητα, σε κάθε μετακίνηση προσωπικού, γινόταν πρόνοια από πλευράς διοικήσεως για ξεχωριστή διάθεση μέσου μεταφοράς αποκλειστικώς για τις γυναίκες.

Πριν ακόμη ο Στρατός συμμορφωθεί με την απόφαση εισόδου των γυναικών και στο Πεζικό, η Βασιλική Αεροπορία (RAF) προηγήθηκε, δίνοντας μια γεύση των όσων θα ακολουθήσουν. Δύο γυναίκες εκδήλωσαν ενδιαφέρον να ενταχθούν στο Σύνταγμα Βασιλικής Αεροπορίας (RAF Regiment) το οποίο αποτελεί το “πεζικό” της RAF και εκπαιδεύεται από όλες τις απόψεις σύμφωνα με τα δεδομένα του Πεζικού του Βρετανικού Στρατού. Επρόκειτο για μία πολίτη και μία γυναίκα ήδη υπηρετούσα σε άλλη μονάδα της RAF, οι οποίες εγκατέλειψαν, η πρώτη μάλιστα πριν καν την Βασική Εκπαίδευση 18 εβδομάδων, παρόλο που συστηματικώς οι εκπαιδευτές έκαναν τα “στραβά μάτια” λόγω διαταγών, όταν αδυνατούσαν να ανταποκριθούν. Μάλιστα η γυναίκα που συμμετείχε στην Βασική Εκπαίδευση, απαλλασσόταν από την συμμετοχή σε πορείες και όπου υστερούσε, απλώς δεν μετρούσε αυτό εις βάρος της… Ενώ οι άνδρες συνάδελφοι απερρίπτοντο αμέσως, η μοναδική γυναίκα “αφέθηκε” εκτός χρονικών ορίων και εκπληρώσεως αντικειμένων να προχωρά, μέχρι που η ίδια δήλωσε εγκατάλειψη τον περασμένο Μάιο, λόγω αδυναμίας να ανταπεξέλθει στην διαρκή πίεση (αϋπνία, μόνιμη κατάσταση μιζέριας) που ασκείται και από τους χαμηλόβαθμους εκπαιδευτές σε όλη την διάρκεια της εκπαιδεύσεως. Οι τελευταίοι, αφέθηκαν ανεπηρέαστοι στο έργο τους, παρόλο που οι ανώτεροί τους είχαν διαταχθεί να προσαρμοστούν στην όλη κατάσταση.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Βασική Εκπαίδευση δεν έχει σχέση με τις δοκιμασίες εισαγωγής στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες προηγούνται και είναι τυπικές. Επιπλέον, η εκπαίδευση διαφέρει μεταξύ των Όπλων, αφού σε αυτήν του Πεζικού, οι φόρτοι μάχης που καλούνται να κουβαλήσουν στις πορείες οι εκπαιδευόμενοι, είναι πολύ μεγαλύτεροι σε σχέση με αυτούς που καθορίζονται στο πρόγραμμα Βασικής Εκπαιδεύσεως του Πυροβολικού, των Τεθωρακισμένων κ.λπ. Η Βασική Εκπαίδευση κλιμακώνεται από πλευράς δυσκολίας σε βάθος χρόνου και κάθε υποψήφιος έχει τρεις ευκαιρίες να την περάσει. Εάν αποτύχει και στις τρεις, χαρακτηρίζεται “ανεπίδεκτος εκπαιδεύσεως” και επιστρέφει στην πολιτική ζωή. Όλα δείχνουν ότι παρά την πολιτική κίνηση για είσοδο των γυναικών σε κάθε μονάδα των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων, η αυστηρώς επαγγελματική προσέγγιση στα ζητήματα Επιλογής και Βασικής Εκπαιδεύσεως που εξασφάλισε η στρατιωτική ηγεσία, θα μηδενίσει την επιζήμια παρουσία τους στις μονάδες Πεζικού και τις Ειδικές Δυνάμεις αιχμής.

Ως προς τις Ειδικές Δυνάμεις, άπαντες γνωρίζουν ότι είναι αδύνατο σε οποιαδήποτε γυναίκα να ανταπεξέλθει στην πλέον φημισμένη για την σκληρότητά της διαδικασία Επιλογής (Selection). Οι δοκιμασίες φυσικής καταστάσεως του 22ου SAS, αποβλέπουν στην ανάδειξη ατόμων με επιδόσεις περίπου υπεραθλητών, κατά πολύ δηλαδή υψηλότερες από τον μέσο όρο που διακρίνει προπονημένους άνδρες. Στο επίπεδο αυτό, θεωρείται αδύνατο να ανταποκριθεί οποιαδήποτε γυναίκα. Διευκρινίζεται πάντως ότι η πύλη για την ένταξη γυναικών στις Ειδικές Δυνάμεις ήταν ανοικτή, για άλλες μονάδες όμως, όπως το Ειδικό Σύνταγμα Αναγνωρίσεως (Special Reconnaissance Regiment) ενώ το 22ο SAS παρέμενε “κλειστό”. Παρόλο που η φύση του SRR περιστρέφεται σε μεγάλο βαθμό γύρω από τον τομέα των Πληροφοριών και ειδικώς της Αναλύσεως αυτών, υφίσταται και σε αυτό καθιερωμένο στάδιο Επιλογής του προσωπικού, που ως “κόσκινο” ξεχωρίζει τους πραγματικά πρόθυμους και ενδιαφερόμενους, από τους απλούς “θαυμαστές”. Φυσικά τα στάνταρ στις δοκιμασίες φυσικής καταστάσεως των άλλων μονάδων Ειδικών Δυνάμεων, δεν προσεγγίζουν την αυστηρότητα του 22ου SAS.

Ωστόσο, οι γυναίκες που θα περάσουν την Επιλογή, είναι άτομα με ιδιαίτερες επιδόσεις στον αθλητισμό και δεν έχουν καμμία σχέση με τον μέσο όρο γυναικών που αποζητούν επαγγελματική εξασφάλιση στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αλλά και εδώ, το στάδιο Επιλογής έχει διαφορετικές φάσεις, οπότε αναλόγως του σημείου στο οποίο φτάνουν οι υποψήφιοι, ανατίθενται και οι ειδικότητες. Το πλέον απαιτητικό και τελευταίο στάδιο, αυτό των “Υψωμάτων” (“Hill Phase”) είναι αδύνατο σχεδόν να το διέλθουν γυναίκες, με αποτέλεσμα να περιορίζονται σε υποστηρικτικές ειδικότητες, που τις κρατούν μακράν του πεδίου και τις ειδικότητες μάχης (“combat role”). Τέλος, υπάρχει και η περίπτωση του “Stand Up Fail”, καθώς μπορεί ένας υποψήφιος να περάσει όλες τις δοκιμασίες αλλά για συγκεκριμένους λόγους, να τον απορρίψουν οι εκπαιδευτές.

https://doureios.com/anoigma-kai-tou-sas-stis-ginaikes-i-pos-oi-bretanoi-stratigoi-tin-eferan-stous-politikous/

8 comments :

  1. "η στρατιωτική ηγεσία φρόντισε ώστε να θεσπίσει αυστηρότερα κριτήρια φυσικής καταστάσεως στην Βασική Εκπαίδευση, με το εύγλωττο επιχείρημα της ρεαλιστικότερης ανταποκρίσεως στις πραγματικές απαιτήσεις του πεδίου της μάχης" : Πολύ σωστά, διότι η στρατιωτική ηγεσία πρέπει να σκέφτεται την ΜΑΧΗ και την επιβίωση των στρατιωτών.
    Και εδώ έρχεται η τραγική σύγκριση με τις ξεφτιλισμένες ηγεσίες των ελληνικών στρατευμάτων που έχουν κάνει τους στρατιώτες φιλιππινέζες των λαθραίων (συσσίτια, κτίσιμο hotspot, καθάρισμα τουαλέτες...), το λιμενικό και ΠΝ κατάντησαν θαλάσσια ταξί εισβολέων... και φυσικά δεν ανακοινώνουν τον αριθμό των αστυνομικών, στρατιωτών, λιμενικών κ.λ.π. που κόλλησαν κάποια από τις ασθένειες που κουβαλάνε όλοι αυτοί (ηπατίτιδα, φυματίωση κ.λ.π., ακόμα & Aids).
    Αν υπήρχε ηγεσία θα έπρεπε να φροντίσει να προφυλάξει το στράτευμα!
    Α.Α.

    ReplyDelete
  2. Α.Α
    ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ

    «Δεν είναι δυνατόν τη μία μέρα να έχουμε στρατιώτες να μοιράζουν κουβέρτες και την επόμενη οι ίδιοι αυτοί στρατιώτες να διεξάγουν πολεμικές επιχειρήσεις» (Στρατηγός (Ε.Α) Τζορτζ Τζούλουαν, προκάτοχος του Κλαρκ)

    https://isxys.blogspot.com/2018/10/9200.html

    ReplyDelete
  3. "Dutton and Lynn examine women’s sports as well. Since men are better at all kinds of athletic contests than women, the women who achieve at the highest levels tend to be less feminine than average."

    Race and Sport:
    Evolution and Racial Differences in Sporting Ability
    Edward Dutton and Richard Lynn
    London: Ulster Institute for Social Research, 2015

    https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwju8cjw9czeAhVI2KQKHWEQBlkQFjABegQIBBAC&url=http%3A%2F%2Fwww.toqonline.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2016%2F04%2FDutton-Lynn_review-by-Devlin_TOQspring2016.pdf&usg=AOvVaw39V7wSLw9ayGKjOR7i0-lb

    Η αδικαιολόγητη σεξιστική διάκριση/διαχωρισμός όλων των ομαδικών, ατομικών, ολυμπιακών και μη αθλημάτων σε κατηγορίες ΑΝΔΡΩΝ και ΓΥΝΑΙΚΩΝ είναι απόδειξη της παραπάνω έρευνας.

    Παρόμοια σεξιστική διάκριση υπάρχει και στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών εργασιών, όπου το ενδιαφέρον και η παρουσία των εργαζόμενων γυναικών είναι σχεδόν ανύπαρκτη!

    INFOteller

    ReplyDelete
  4. INFoteller

    ΕΧΟΥΝ ΜΠΛΕΞΕΙ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ. "ΑΘΛΗΤΡΙΑ" ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ , ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΛΛΑ ΑΦΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΤΑΝ ΩΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ.

    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟ ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΠΟΠ, ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΕΜΙΣΤΡΙΕΣ ΠΥΡΟΒΟΛΩΝ ΑΡΜΑΤΩΝ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΛΑΒΑΝ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΟΛΟΙ ΗΞΕΡΑΝ ΠΩΣ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ...ΕΥΔΟΚΙΜΗΣΕΙ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ. ΟΙ 5 (ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ) ΤΟΤΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΕΥΡΕΘΗΣΑΝ 1 ΜΟΝΟΝ ΧΡΟΝΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ "ΚΑΙΡΙΕΣ" ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ.

    ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ "ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΘΟΤΗΤΟΣ" ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕΝΗΣ ΙΣΟΤΗΤΟΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ.
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΑΧΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΑΥΤΟ, ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ.
    ΟΜΟΙΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ/ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΩ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΡΑΚΗ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΕΙΤΕ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΤΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ.
    ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΣΤΙΣ Ε.Δ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΑΠΑΡΕΓΚΛΗΤΑ.

    ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΤΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΑ "ΟΠΛΑ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ "ΣΩΜΑΤΑ", ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΘΕΛΩ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ 90% ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΟΙ Ε.Δ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ.

    ReplyDelete
  5. "ΕΧΟΥΝ ΜΠΛΕΞΕΙ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ. "

    <>
    Όχι, δεν ειναι ανέκδοτο αλλά πραγματικότητα:

    https://www.telegraph.co.uk/news/2018/09/06/transgender-person-accused-rape-remanded-female-prison-sexually/

    "ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΛΟΓΟΙ "ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΘΟΤΗΤΟΣ" ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕΝΗΣ ΙΣΟΤΗΤΟΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ. "

    Υπάρχει γυναίκα που να μπορεί να οπλίσει το G3 και εάν ναι πόσες; Γιατί δεν το αντικαθιστούνε μ' ένα πιο κατάλληλο που να πληρεί τις απαιτήσεις (ισότητα, ίσες ευκαιρίες, κοκ) του δόγματος της Πολιτικής Ορθότητας;

    Η χειραφέτηση της γυναίκας και η ενθάρυνση της να καταλάβει ανδροκρατούμενα πόστα προς επαγγελματική καταξίωση και καριέρα, έχει πολλαπλούς σκοπούς:

    - μείωση των γεννήσεων (κοινός παρανομαστής όλων των επιχειρημάτων της Πολιτικής Ορθότητας)
    - διάσπαση της οικογένειας (βλ. οικονομική ανεξαρτησία γυναίκας, διαζύγια, απομάκρυνση της μητέρας από το σπίτι, απώλεια ελέγχου των παιδιών, κοκ)
    - πρώιμη διακοπή της γαλουχίας και κατά συνέπεια λήψης των μητρικών αντισωμάτων από το βρέφος κοκ
    - ενίσχυση της κρατικού ρόλου στη διαπαιδαγώγηση και έλεγχο των τέκνων (βλ. παιδικοί σταθμοί οι οποίοι λόγω κοινοβιακής συμβίωσης αυξάνουν και τις πιθανότητες σε βρέφη με σχεδόν ανύπαρκτο ανοσοποιητικό σύστημα να γίνουν φορείς μεταδιδόμενων ασθενειών και να υποστούν εξαντλητικούς εμβολιασμούς σε πολύ μικρή ηλικία)
    - θηλυκοποίση των ανδροκρατούμενων πόστων και κατά συνέπεια αποδυνάμωση της "ομάδας" η οποία στα πλαίσια της ισποεδωτικής ισότητας προς τα κάτω (egalitarian) εργάζεται υπό χαμηλούς ρυθμούς, ανάλογες συνθήκες, απαιτήσεις και κανονισμούς που δε προσβάλουν ή αδικούν το γυναικείο φύλο (βλ. ρήση "Παχιές Κότες")!

    "ΕΧΟΥΝ ΜΠΛΕΞΕΙ ΤΑ ΜΠΟΥΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ. "

    Δυστυχώς αυτά εφαρμόζονται μόνο στη Δύση συμπεριλαμβανομένου και της Ελλάδας....
    "A team is only as strong as it's weakest link.'
    https://www.solwaycomms.com/wp-content/uploads/2016/09/Weak-link-e1475225760708.jpg

    INFOteller

    ReplyDelete
  6. https://isxys.blogspot.com/2013/04/blog-post_1544.html

    https://isxys.blogspot.com/2017/07/2017.html

    ReplyDelete
  7. ''ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΟΡΙΑ ΓΙΑ ΑΝΤΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΑ "ΟΠΛΑ" ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ "ΣΩΜΑΤΑ", ''

    ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ:

    - ΣΤΟΙΒΟΣ ΜΑΧΗΣ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΒΑΘΜΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
    - ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΦΟΡΤΙΟ ΚΑΙ ΟΠΛΙΣΜΟ
    - 8 ΚΑΜΨΕΙΣ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ)
    - 8 ΕΛΞΕΙΣ
    - 8 ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΦΟΡΤΙΟ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ή ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ
    - 8 ΑΡΣΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΦΟΡΤΙΟ
    - 8 ΠΙΕΣΕΙΣ ΠΑΓΚΟΥ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΦΟΡΤΙΟ
    - 8 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΩΜΟΥΣ,ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΦΟΡΤΙΟ

    Η ΛΙΣΤΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ.

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete
  8. το ΓΕΝ και το ΑΣ έχουν ξετρελλαθεί με τις γυναίκες, ασχολούμενα με την προβολή γυναικών στο «Αρετη και Τόλμη» και δεν βγάζουν κιχ, ώστε να μπει ένα όριο στις εισαγωγές γυναικών στις παραγωγικές σχολές και στις προσλήψεις ΕΠΟΠ. Οι γυναίκες έχουν φέρει τον Στόλο κοντά στην κατάρρευση. Δεν είναι θέμα ικανότητος. Δυστυχώς στην περίπτωση της Ελλάδας, πρέπει να παραδεχθούμε ότι υπάρχει πρόβλημα νοοτροπίας. Μόλις γίνουν μητέρες, καμμία δεν θέλει να υπηρετήσει ξανά σε μάχιμη μονάδα και φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για πλοία. Λυτοί και δεμένοι χρησιμοποιούνται για να τοποθετηθούν και να παραμείνουν οι γυναίκες σε επιτελεία, γραφεία και μεγάλα αστικά κέντρα, αφού το κυρίαρχο στην σκέψη είναι τα παιδιά. Γυναίκα άνω των 30 ετών, σπανιότατα μπορεί να βρεθεί σε μάχιμη θέση. Το ΓΕΝ και τα γραφεία είναι γεμάτα με γυναίκες που έχουν καθαρά ειδικότητες πλοίων (μηχανικοί, πυροβολητές) πράγμα περίπου αδιανόητο για τους άνδρες. Σε περίπτωση διαζυγίου, οι γυναίκες δεν εκτελούν υπηρεσίες, εφόσον έχουν τέκνα! Το ίδιο το ΠΝ, καλλιεργεί στις γυναίκες νοοτροπία δημοσίου υπαλλήλου, επειδή ακριβώς τις αντιμετωπίζει ως άτομα με ειδικές ανάγκες, εις βάρος βεβαίως των πλοίων, τα οποία καταρρέουν.

    https://doureios.com/einai-ta-ploia-pliromata-ilithie/

    ReplyDelete