01/12/2017

Όλο και περισσότεροι Τούρκοι αγοράζουν ακίνητα στην Ελλάδα - Κύπρος: Σε πλήρη μουσουλμανοποίηση των κατεχομένων, προχωρεί το κατοχικό καθεστώς

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΙΣΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΓΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΩΝ ΚΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ.  ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣ ΑΦΗΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΓΗ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΘΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΙΑ ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΕΛΛΑΔΑΣ*. ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.

[* ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΑΥΤΟ, ΕΜΕΙΣ, ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΜΟΡΦΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ, ΓΙΑ ΑΡΧΗ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΟΠΙΠΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΟΥΣΑ ΑΝΙΚΑΝΗ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΤΗΣ. ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΣ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ (ή ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΗΣ) ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΜΑΣ ΣΕ "ΥΠΗΚΟΟΥΣ" (ΔΟΥΛΟΥΣ) ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ. ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΠΑΡΗΓΑΓΕ. ΟΥΤΩΣ ή ΑΛΛΩΣ ΑΡΚΕΤΟΙ "ΦΑΝΑΡΙΩΤΕΣ" ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΗΓΗΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΓΩΝΟΣ. ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΗ-ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ, ΤΗΝ "ΤΟΥΡΚΕΛΛΑΔΑ" ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΟΥΜΕ ΣΤΟ "ΠΟΝΗΜΑ" Η.Π.Α.Μ (ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ). Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ ΤΗΣ "ΤΟΥΡΚΕΛΛΑΔΑΣ"  ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΑ. ..."ΦΑΝΑΡΙΩΤΙΚΑ" ΠΑΛΙΑ ! ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΗΤΑΝ Η ..."ΕΞΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΘΗΡΙΟΥ". ΔΗΛΑΔΗ ΑΦΟΥ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ Η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΕΙΧΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΛΟΓΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΣ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΚΡΥΦΟΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ. ΙΣΩΣ ΓΙ ΆΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΑΦΟΡΙΣΜΟΙ ΕΠΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ. Η "ΤΟΥΡΚΕΛΛΑΔΑ" ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΠΑΝΤΩΣ, ΠΑΛΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΠΙΠΕΔΑ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ, ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ, ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΗΛΙΘΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ, ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ, ΕΠΑΝΑΓΡΑΦΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Κ.Λ.Π]

Όπως σημειώνει, ρεπορτάζ του γερμανικού ραδιοσταθμού DLF από τη Ρόδο δείχνει ότι για πολλούς Τούρκους η Ελλάδα αποτελεί πλέον ασφαλές επενδυτικό λιμάνι. Το ενδιαφέρον των Τούρκων για ελληνικά ακίνητα είναι μεγάλο. Οι λόγοι ποικίλλουν και οφείλονται είτε στην πολιτική αστάθεια στην Τουρκία, είτε στις ανησυχίες για τη σταθερότητα της τουρκικής λίρας, είτε απλά στο γεγονός ότι η Ελλάδα αρέσει πολύ στους Τούρκους. Η Σιμπέλ Αρσικαλίν, μεσίτρια στη Ρόδο, θεωρεί ότι Τούρκοι είναι καλοί πελάτες: «Όταν έρχονται σε μας, λένε ότι θέλουν να κάνουν μια καλή επένδυση. Δεν έχουν σχηματίσει σαφή εικόνα για το πόσο μεγάλο θέλουν να είναι το ακίνητο ή ποια περιοχή το προτιμούν. Προτεραιότητα γι’ αυτούς είναι η ίδια η επένδυση, γιατί εδώ τα χρήματά τους είναι ασφαλή. Το ζητούμενο γι’ αυτούς είναι τα κεφάλαιά τους να πιάσουν τόπο». Οι εύποροι Τούρκοι δεν επενδύουν μόνο στη Ρόδο, αλλά και στη Μύκονο ή την ανατολική Αττική. Σύμφωνα με μεσιτικά γραφεία στην Αθήνα, όπως επισημαίνει η DW, υπάρχουν πολλοί τούρκοι γιατροί, δικηγόροι και επιχειρηματίες που αγοράζουν ακίνητα σε προάστια της Αττικής, όπως η Γλυφάδα. Ας σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο κάθε ξένος που αγοράζει ακίνητο 250.000 ευρώ και πάνω αποκτά άδεια παραμονής.

«Οι Τούρκοι μπορούν να επενδύσουν χωρίς κανένα πρόβλημα. Και νομίζω ότι το κάνουν με ευχαρίστηση», εκτιμά ο συμβολαιογράφος Δημήτριος Γιώρτσος, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα της Deutsche Welle. Κατά την άποψη της νεαρής μεσίτριας από τη Ρόδο, οι Τούρκοι επενδύουν σε ελληνικά ακίνητα επειδή δεν αισθάνονται πια ασφαλείς στην χώρα τους. Για τον συμβολαιογράφο Δημήτριο Γιώρτσο, επίτιμο πρόξενο της Γερμανίας στη Ρόδο, το ενδιαφέρον των Τούρκων έχει και οικονομικά κίνητρα: «Οι ενδιαφερόμενοι από τα μικρασιατικά παράλια επενδύουν εδώ γιατί φοβούνται να συνεχίσουν τις επενδύσεις στην Τουρκία. Συχνά αναζητούν μικρά ξενοδοχεία και μικρές επιχειρήσεις. Έχουμε αναλάβει τη διαδικασία τέτοιων αγοραπωλησιών». Η Ρόδος έχει ωστόσο και άλλα πλεονεκτήματα για τους Τούρκους επενδυτές εκτός από τη γεωγραφική εγγύτητα στην πατρίδα τους. Όπως και τα υπόλοιπα Δωδεκάνησα διαθέτει κτηματολόγιο. Κατά την άποψη του έλληνα συμβολαιογράφου, ακόμα και η έγκριση του ελληνικού υπουργείου Άμυνας που απαιτείται για ορισμένες αγοραπωλησίες δεν αποτελεί πρόβλημα. «Επειδή η Ρόδος βρίσκεται κοντά στα τουρκικά παράλια χρειάζεται ειδική άδεια από το υπουργείο Άμυνας, για την οποία υπολογίζουμε περίπου δύο μήνες. Η διαδικασία ωστόσο είναι τυπική. Μέχρι σήμερα δεν είχαμε αρνητική απάντηση. Που σημαίνει ότι οι Τούρκοι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επενδύσουν χωρίς κανένα πρόβλημα. Και νομίζω ότι το κάνουν με ευχαρίστηση», επισημαίνει.

Οι πανύψηλοι μιναρέδες και τα μισοφέγγαρα ξεπροβάλλουν από παντού και τα συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς. Το ΣΙΓΜΑ κατέγραψε εικόνες από τα ανεγειρόμενα Τζαμιά στις κατεχόμενες περιοχές μας.

Η έρευνα του σταθμού μας καταδεικνύει ότι τα τελευταία 17 χρόνια στα κατεχόμενα κτίστηκαν 46 νέα τζαμιά ενώ από το 1974 ανεγέρθηκαν 15 νέα σχολεία. Όσες εκκλησίες δεν μετατράπηκαν σε στάβλους, σε νυχτερινά κέντρα και αποθήκες, έγιναν μουσουλμανικοί χώροι λατρείας και 82 εκκλησίες λειτουργούν ως τεμένη. Οι περισσότερες βρίσκονται στην επαρχία Αμμοχώστου. Περισσότερες από 500 Ελληνορθόδοξες εκκλησίες και ξωκλήσια καθώς και 17 μοναστήρια έχουν λεηλατηθεί και σε ορισμένες περιπτώσεις κατεδαφιστεί. Συγκεκριμένα:
  • 133 εκκλησίες, ξωκλήσια και μοναστήρια έχουν βεβηλωθεί
  • 77 εκκλησίες έχουν μετατράπηκαν σε τζαμιά
  • 28 χρησιμοποιούνται από τον τουρκικό στρατό ως αποθήκες, κοιτώνες ή νοσοκομεία
  • 13 χρησιμοποιούνται ως αχυρώνες.
Παραμένει άγνωστο πού βρίσκονται τα εκκλησιαστικά κειμήλια των ναών, περιλαμβανομένων άνω των 15,000 φορητών εικόνων. Περισσότερα από 60,000 αρχαία αντικείμενα έχουν παράνομα μεταφερθεί σε ξένες χώρες σε όλο τον κόσμο από το 1974.

Το ΣΙΓΜΑ κατέγραψε εικόνες από τις πυρετώδεις εργασίες στο Τζαμί που δεσπόζει κοντά στη Περιοχή Μιας Μηλιάς, το οποίο είναι σχεδόν έτοιμο να υποδεχθεί τους πρώτους πιστούς Μωαμεθανούς. Πρόκειται για γιγαντιαίο τέμενος που αρχιτεκτονικά αποτελεί ένα συνδυασμό μεταξύ της Αγίας Σοφίας και του Μπλέ Τζαμιού της Κωνσταντινούπολης και η ανέγερσή του στη βόρεια πλευρά του παλιού δρόμου Λευκωσίας – Αμμοχώστου, χρηματοδοτήθηκε από διάφορες μουσουλμανικές χώρες. Ήδη στα κατεχόμενα λειτουργεί σχολή Θεολογίας που φιλοδοξεί να προσελκύσει χιλιάδες σπουδαστές από τη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με πληροφορίες, πολύ σύντομα αναμένεται και η παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου για την τέλεση των εγκαινίων του μεγαλεπήβολου Τεμένους.

No comments :

Post a Comment