30/05/2017

Ε.Ε: Συμφωνία για Δωρεάν Wi-fi σε κεντρικά σημεία σε όλες τους δήμους σε όλες τις χώρες - WIND: Οπτική ίνα ως τον τελικό χρήστη

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και η Επιτροπή κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με την πρωτοβουλία WiFi4EU, στην οποία θα υπάρχουν εγκατεστημένα δωρεάν Wi-Fi hotspots σε όλους τους ευρωπαϊκούς δημόσιους χώρους. Η πρωτοβουλία θα συμβάλει στο όραμα της κατοχής “κάθε ευρωπαϊκού χωριού και κάθε πόλης με δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Internet γύρω από τα κεντρικά κέντρα δημόσιας ζωής μέχρι το 2020″, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Jean-Claude Juncker. “Η στρατηγική ψηφιακής ενιαίας αγοράς στοχεύει στην οικοδόμηση μιας πλήρως συνδεδεμένης Ευρώπης, όπου όλοι θα έχουν πρόσβαση σε ψηφιακά δίκτυα υψηλής ποιότητας. Η πρωτοβουλία WiFi4EU θα βελτιώσει τη συνδεσιμότητα, ιδίως όταν η πρόσβαση στο Διαδίκτυο είναι περιορισμένη”, δήλωσε ο Andrus Ansip. “Το WiFi4EU είναι ένα ευπρόσδεκτο πρώτο βήμα, αλλά πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα για την επίτευξη υψηλής ταχύτητας διασύνδεσης σε ολόκληρη την επικράτεια της ΕΕ – όπως η βελτίωση του συντονισμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο του ραδιοφάσματος και η τόνωση των επενδύσεων στα δίκτυα υψηλής χωρητικότητας που χρειάζεται η Ευρώπη”.

Τα τρία θεσμικά όργανα έχουν δεσμευτεί να διαθέσουν 120 εκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότηση εξοπλισμού για δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες Wi-Fi σε 6.000 έως 8.000 δήμους σε όλα τα κράτη μέλη. Μόλις ολοκληρωθεί η γραφειοκρατία, οι τοπικές αρχές θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για χρηματοδότηση. Οι επιχορηγήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για την αγορά και την εγκατάσταση εξοπλισμού τελευταίας τεχνολογίας, δηλαδή των τοπικών ασύρματων σημείων πρόσβασης. Οι δημόσιες αρχές θα καλύπτουν το κόστος εκτέλεσης των έργων σε τοπικό επίπεδο. Το WiFI4EU προτάθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2016, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει να αλλάξει πλήρως τους κανόνες των τηλεπικοινωνιών.

Στις 15 Ιουνίου 2017 όλοι οι ταξιδιώτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα σταματήσουν να καταβάλλουν τέλη περιαγωγής. Στις αρχές του χρόνου, οι Ευρωπαίοι θα μπορούν επίσης να ταξιδεύουν με κινηματογραφικές ταινίες, μουσική, βιντεοπαιχνίδια και ηλεκτρονικά βιβλία που βρίσκονται στα κανάλια που έχουν εγγραφεί στο σπίτι, αφού θα κυκλοφορήσει η ζώνη των 700 MHz για την ανάπτυξη 5G και νέων ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Η σύνδεση στο Internet με υπέρ–υψηλές ταχύτητες που κατά περίπτωση αγγίζουν και το 1 Gbps είναι ήδη πραγματικότητα για τους τυχερούς χρήστες που δοκιμάζουν το πιλοτικό δίκτυο οπτικών ινών της WIND σε Νέα Σμύρνη και Καλαμάτα. Η κατασκευή των πιλοτικών δικτύων οπτικών ινών διήρκεσε περίπου ένα έτος και εδώ και 5 μήνες, 100 χρήστες δοκιμάζουν τις καινοτομικές δυνατότητες των νέων υποδομών. Στην κατασκευή των πιλοτικών δικτύων η Διεύθυνση Δικτύου της WIND δοκίμασε τρεις διαφορετικές τεχνολογίες οπτικών ινών:
  • Fiber to the Curb (FttC): τοποθέτηση ίνας μέχρι την καμπίνα (ΚΑΦΑΟ), όπου μετά η υπηρεσία δίνεται με το υπάρχον καλώδιο χαλκού ως τον τελικό χρήστη. Σε αυτήν την περίπτωση, όπου χρησιμοποιούνται οι τεχνολογίες VDSL vectoring / vplus & G.fast, τα αποτελέσματα της πιλοτικής λειτουργίας έδειξαν ότι επιτυγχάνονται ταχύτητες από 50 ως 200/300+ Mbps.
  • Fiber to the Building (FttΒ): τοποθέτηση οπτικής ίνας μέχρι το κτίριο, όπου μετά η υπηρεσία δίνεται με τον υπάρχοντα χαλκό από το ισόγειο ως το κάθε σπίτι. Πρόκειται για την τεχνολογία G.fast που εξασφαλίζει ταχύτητες άνω των 300 Mbps και έως 800 Mbps.
  • Fiber to the Home (FttH): τοποθέτηση οπτικής ίνας μέχρι το σπίτι και τον τελικό χρήστη που απογειώνει την εμπειρία σύνδεσης με το διαδίκτυο αγγίζοντας ταχύτητες ως και 1 Gbps.

Στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων του πιλοτικού δικτύου οπτικών ινών που έγινε στην Καλαμάτα παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της WIND, Νάσος Ζαρκαλής ο οποίος αναφέρθηκε στην ψηφιακή επανάσταση που φέρνουν οι οπτικές ίνες: «Καταλαβαίνουμε πόσο κρίσιμο είναι ιδιαίτερα για την Ελλάδα να συμμετέχει άμεσα στον ψηφιακό μετασχηματισμό της παγκόσμιας οικονομίας. Η ψηφιακή οικονομία τρέχει με 7 φόρες μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης διεθνώς και είναι μια ευκαιρία που δεν αντέχουμε να προσπεράσουμε. Τα θεμέλια για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας μας είναι τα ευρυζωνικά δίκτυα υπέρ υψηλών ταχυτήτων. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια βρισκόμαστε σε μια πολύ καλή συγκυρία. Έχουμε το νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο και έχουμε παρόχους ικανούς να επενδύσουν από σήμερα ήδη και με μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα στα δίκτυα νέας γενιάς. Απαιτείται όμως σοβαρότητα και δέσμευση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τις παραγωγικές δυνάμεις. Αν θέλουμε η κοινωνία του Gigabit να μην μείνει σύνθημα, πρέπει να διασφαλίζονται ίσοι όροι ανταγωνισμού για όλους, να διευκολυνθούν οι ιδιωτικές επενδύσεις, να βοηθήσουν οι αρχές και οι Δήμοι για να χτίζονται τα δίκτυα, να καταργηθεί η υπέρ-φορολόγηση των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών μεταξύ άλλων».

Συνέχισε αναφερόμενος στο ρόλο της WIND στη νέα εποχή: «Eχουμε πλήρως κατανοήσει την ευθύνη μας στο νέο ψηφιακό οικοσύστημα. Εδώ και τρία χρόνια υλοποιούμε τον στρατηγικό μετασχηματισμό μας σε πάροχο υποδομών. Έχοντας την οικονομική ευρωστία και την τεχνογνωσία, επενδύουμε εντατικά στα δίκτυα νέας γενιάς, τόσο στην κινητή όσο και σταθερή, για να πάμε την αγορά μας αλλά και τη χώρα μας μπροστά».

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, ο Γενικός Διευθυντής Σταθερής Τηλεφωνίας & B2B της WIND, Αντώνης Τζωρτζακάκης παρουσίασε αναλυτικά το πιλοτικό δίκτυο οπτικών ινών της εταιρείας στις δύο περιοχές, το οποίο κάλυψε συνολικά 3,5 χιλ. Γραμμές και 277 σπίτια. «Εκατό τελικοί χρήστες είναι ήδη συνδεδεμένοι στο πιλοτικό ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών, και δοκιμάζουν διαφορετικές τεχνολογίες, τις οποίες έχουμε συμπεριλάβει στο πλήρες 3ετές επενδυτικό πλάνο που καταθέσαμε στην ΕΕΤΤ. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και αποδεικνύουν τις μοναδικές δυνατότητες που έχουν οι συγκεκριμένες αρχιτεκτονικές οπτικών ινών (FTTC/B/H) σε συνδυασμό με τις καινοτόμες τεχνολογίες πρόσβασης (Vplus & G.fast): υπέρ – υψηλές ταχύτητες, σταθερότητα, τεράστια χωρητικότητα που υποστηρίζει όλα τα είδη video streaming όπως 4K TV & VR, μεταβάλλοντας πλήρως τις εμπειρίες και τις παραγωγικές δυνατότητες των πολιτών και των επιχειρήσεων», ανέφερε και τόνισε την ετοιμότητα της WIND να προχωρήσει άμεσα στις επενδύσεις που απαιτούνται για να δημιουργήσει ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών: «’Έχουμε ήδη φέρει το connectivity του μέλλοντος στο σήμερα και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την κατασκευή του ιδιόκτητου δικτύου μας στις γεωγραφικές περιοχές που έχουμε επιλέξει. Διαθέτουμε την τεχνογνωσία και την οικονομική ευρωστία ώστε να ξεκινήσουμε τις εργασίες μόλις πάρουμε το πράσινο φως από την ρυθμιστική αρχή. Καμία μέρα δεν θα πάει χαμένη».

Σύμφωνα με το πλάνο για την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών που έχει καταθέσει η WIND Ελλάς στην ΕΕΤΤ, η συνολική επένδυση της εταιρείας θα καλύψει ως και 500.000 γραμμές στις επιλεγμένες γεωγραφικές περιοχές ανά την Ελλάδα, συμπεριλαμβάνοντας και περιοχές όπου η οπτική ίνα θα φτάνει ως το σπίτι του χρήστη. Οι περιοχές στις οποίες η WIND θα κατασκευάσει ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών, εφόσον λάβει σχετική έγκριση από τη ρυθμιστική αρχή, είναι:
  • Επιλεγμένες περιοχές Αττικής & Θεσσαλονίκης
  • Η Καλαμάτα
  • Η Λάρισα και το
  • Ηράκλειο Κρήτης
Οι υποδομές νέας γενιάς που θα δημιουργηθούν στις περιοχές αυτές θα αξιοποιήσουν όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες οπτικών ινών (vectoring, super vectoring, G.fast & FttH) και είναι μέρος του 5ετούς επενδυτικού πλάνου της WIND Ελλάς για NGA σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία, ύψους 500 εκατ. Ευρώ.

Η Καλαμάτα θα είναι η πρώτη πόλη στη χώρα μας που θα συνδεθεί στο διαδίκτυο με υπέρ – υψηλές ταχύτητες καθώς η WIND είναι έτοιμη να ολοκληρώσει άμεσα και μέχρι το τέλος Ιουλίου το ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών που κατασκευάζει στην πόλη, εφόσον πάρει την έγκριση από την ΕΕΤΤ. Το δίκτυο οπτικών ινών της WIND θα καλύπτει το 88% των γραμμών της πόλης και οι κάτοικοι της Καλαμάτας θα απολαμβάνουν ταχύτητες που κατά μέσο όρο θα ξεπερνούν τα 250 Mbps, βιώνοντας μια πολύ διαφορετική εμπειρία συνδεσιμότητας σε σύγκριση με σήμερα που οι ταχύτητες δεν αγγίζουν καν τα 24 Mbps (ADSL) ή φτάνουν ως τα 50 Mbps (VDSL). Έτσι η Καλαμάτα, θα γίνει η πρώτη πόλη στην χώρα μας όπου γίνεται πραγματικότητα η «κοινωνία του Gigabit» όπως την έχει οραματιστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για το 2020 καθώς πάνω από το 50% των νοικοκυριών της πόλης μέσα στο φετινό καλοκαίρι θα έχουν ταχύτητες άνω των 100 Mbps.[1]

[1] 3ος στόχος της Ευρωπαϊκής Ψηφιακής Ατζέντας για το 2020. Ο 1ος στόχος αφορά σε διαθεσιμότητα υπηρεσιών βασικής ευρυζωνικής πρόσβασης στο 100% του πληθυσμού σε όλη την Ευρώπη ως το 2013 και ο 2ος σε διαθεσιμότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο με ταχύτητα άνω των 30 μ. στο 100% του πληθυσμού ως το 2020.

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΗΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ 2020. ΓΙΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΕΦΙΚΤΟ. ΑΝΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ 50 - 100 ή 200 ΚΙ ΑΥΤΑ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ. 5G-6G ή ΟΤΙ ΑΛΛΟ G+++ ΑΠΛΑ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ. ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ WIND, ΑΛΛΑ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΝ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Η ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΡΑΓΙΚΗ. ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΠΩΣ ΗΠΑ, ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ, ΩΚΕΑΝΙΑ ΟΠΟΥ Η ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ 50αρα ΤΟΥ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ 10αρα ΚΙ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΑΓΕΙ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ "Multi thread Speed Tests", ΟΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΥΨΗΛΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ. ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΕΞΑΥΛΩΝΟΝΤΑΙ ΕΑΝ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΑΣ ΜΕ ΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΜΕΣΩ Single thread  ΟΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ Η ΓΥΜΝΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ. ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΚΡΙΝΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΟΥΤΕ ΤΟ Multi Threading ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΥΓΟΥΝ ΣΕ ΑΣΤΕΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ  ΠΩΣ ΔΗΘΕΝ Ο ΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ, ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΕ ΥΨΗΛΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ.

ΟΣΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΣ ΔΟΥΝ ΕΔΩ: http://testmy.net/download

1 comment :

  1. Anonymous31/5/17 19:25

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ;;;ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΧΑΛΚΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ.ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ...ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 2001 Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ ΚΑΤΕΒΑΖΕ ΜΕ 1Gbit.ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΜΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΟΠΤΙΚΗ ΙΝΑ ΩΣ ΤΟ ΚΑΦΑΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΕΣ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΕΣ 24ΑΡΕΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΛΥΘΕΙ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΙΚΡΑ ΤΟΠΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ (ΧΩΡΙΣ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ) ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ - ΠΟΛΗ - ΠΕΡΙΟΧΗ.ΩΣ ΕΚΕΙ ΟΠΤΙΚΗ ΙΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΧΑΛΚΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΟΙΚΙΑ.ΑΛΛΑ...ΜΙΖΑ ΕΔΩ ΜΙΖΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ SIEMENS.

    -ΔΗΜΗΤΡΑ-

    ReplyDelete