29/05/2017

Η.Π.Α: Φαρμακευτικά σκευάσματα επαύξησης δυνατοτήτων - Νέος εξωσκελετός

Στην αναζήτηση συμπληρωμάτων διατροφής ή ακόμα και φαρμακευτικών σκευασμάτων με σκοπό την επέκταση των ανθρωπίνων δυνατοτήτων στο μέγιστο δυνατό βαθμό βρίσκεται η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ (US Special Operations Command: USSOCOM). Η κοινότητα ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ έχει ήδη ενσωματώσει στις μονάδες της ειδικούς διαιτολόγους, γυμναστές, φυσικοθεραπευτές και εξοπλισμό γυμναστικής αντίστοιχο των ομάδων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου των ΗΠΑ. Όμως αντικειμενικός σκοπός της Διοίκησης είναι να αυξήσει ακόμη περισσότερο την αντοχή στον σωματικό πόνο, την αποφυγή τραυματισμών, την ταχεία ανάρρωση και γενικά την σωματική απόδοση του προσωπικού της σε απαιτητικά επιχειρησιακά περιβάλλοντα. Γι’ αυτό τον σκοπό στρέφεται προς τη βιομηχανία και την ακαδημαϊκή κοινότητα ζητώντας τους να υποβάλλουν καινοτόμες ιδέες.  Ένα πρόβλημα στο οποίο επιζητείται λύση είναι πως ένας μαχητής που για ώρες κινείται θα βρίσκεται σε κορυφαία σωματική κατάσταση όταν φθάσει στον αντικειμενικό του σκοπό. Γι’ αυτόν τον λόγο εξετάζεται η χρήση συμπληρωμάτων διατροφής και φαρμακευτικών σκευασμάτων που θα επαυξάνουν τη σωματική απόδοση.

Με σκοπό να μειώσει την κόπωση και τους τραυματισμούς που προκαλούνται από την μεταφορά από τους μαχητές βαρέων φόρτων μάχης σε έντονου ανάγλυφου εδάφη, εντός κτιρίων ή σε υπόγειες σήραγγες και στοές, η Lockheed Martin παρουσίασε ένα νέο εξωσκελετό που φέρει την ονομασία FORTIS K-SRD (vid) (Knee Stress Release Device: συσκευή απελευθέρωσης πίεσης γόνατου). Χρησιμοποιώντας την κατοχυρωμένη με ευρεσιτεχνία τεχνολογία βιονικής επαύξησης Dermoskeleton, ο FORTIS K-SRD είναι ένας ελεγχόμενος από ηλεκτρονικό υπολογιστή εξωσκελετός ο οποίος αντισταθμίζει την υπερβολική πίεση στο κάτω μέρος της μέσης και τα πόδια του χρήστη με συνέπεια την αύξηση της κινητικότητας του και της δυνατότητας μεταφοράς φορτίου. Ιδιαίτερα ενισχύει τη απόδοση σε κινήσεις έντονης σωματικής κόπωσης (όπως επαναλαμβανόμενη ή συνεχόμενη κίνηση με τα γόνατα, βαθύ κάθισμα, ανύψωση, μεταφορά ή ρυμούλκηση φορτίων, ανάβαση με βαρύ φόρτο, κ.λπ.).

«Ο FORTIS K-SRD διαθέτει στρατιωτικών προδιαγραφών νέους συσσωρευτές που έχουν εγκριθεί για χρήση από το Πεζικό, βελτιωμένης εργονομίας κυτίο ελέγχου και ταχύτερους ενεργοποιητές που παράγουν περισσότερη ροπή», δήλωσε ο Keith Maxwell, διευθυντής του προγράμματος FORTIS στη Lockheed Martin Missiles and Fire Control. Αισθητήρες που υπολογίζουν την ταχύτητα, την διεύθυνση και την γωνία της κίνησης τροφοδοτούν σε συνεχή βάση την κεντρική υπολογιστική μονάδα η οποία κινεί τους ενεργοποιητές στα γόνατα του χρήστη. Με αυτό τον τρόπο ο εξωσκελετός παρέχει στον κατάλληλο χρόνο την κατάλληλη ροπή ώστε να υποβοηθηθεί η κάμψη και η έκταση της άρθρωσης. Εκδόσεις του εξωσκελετού διατίθενται επίσης για βιομηχανικούς εργάτες και προσωπικό ανταπόκρισης σε έκτακτες ανάγκες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, το κόστος ενός εξωσκελετού FORTIS για βιομηχανικό εργάτη αρχίζει από 23.320 δολάρια (21.000 ευρώ).

ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΗΔΗ:  https://www.youtube.com/watch?v=RKcqHaPhkkM

3 comments :

  1. ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΠΩΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ; ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΑΝΔΡΟΓΟΝΑ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ ΣΤΕΡΟΕΙΔΗ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΙΧΕ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ. ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΑ ΩΦΕΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΕΣΤΟΣΤΕΡΟΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΟΡΗΓΟΥΣΕ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΛΗΘΟΣ ΑΔΟΚΙΜΑΣΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ.
    Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΚΟΠΟ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟ 100%.

    ReplyDelete
  2. ΤΗΛΕΜΑΧΕ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΗΔΗ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΧΩΡΩΝ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ. Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΙΔΗΣΗ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΝΕΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΑΛΛΑ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ. ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ , ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΛΑ ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ, ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΧΗΜΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΣΤΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ , ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ.

    ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ ΧΟΡΗΓΗΣΑΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥΣ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ..."ΗΡΩΙΣΜΟΥ". ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΜΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΕΤΑΤΡΑΜΑΥΤΙΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ.

    ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ. ΕΓΩ ΕΣΤΙΑΖΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΚΕΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΩΣΚΕΛΕΤΟ. ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΞΕΛΙΧΘΟΥΝ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ , ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΘΟΔΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ. ΙΣΧΥΡΑ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΑ ΤΟΝΩΤΙΚΑ ΜΕ ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΙΑΙ ΗΜΙΜΟΝΙΜΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΑΚΟΜΗ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΥΤΕΡΩΝ ΕΞΩΣΚΕΛΕΤΩΝ (ΚΑΙ ΕΣΩΣΚΕΛΕΤΩΝ ΑΚΟΜΗ, ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΠΩΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΗΔΗ ΕΡΕΥΝΕΙΤΑΙ) ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.

    ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΤΙ ΔΟΚΙΜΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΒΑΡΕΙΩΝ, ΔΥΣΚΟΛΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΚΦΕΡΩ ΑΠΟΨΗ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ή ΔΙΑΦΩΝΩ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ.

    Υ.Γ: ΑΝΔΡΟΓΟΝΑ ΚΑΙ ΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΧΕΙ Η ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ , ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΦΑΓΩΘΗΚΑΝ ΝΑ ΕΝΤΑΞΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΚΑΚΩΣ ΕΝΝΟΟΥΜΕΝΗΣ ΙΣΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥΣ.

    ReplyDelete
  3. ΣΤΟ ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΠΡΟΣΕΓΜΕΝΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΙΑΤΡΟΥ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ, ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΤΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ. ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΡΡΩΣΗ. Η ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΘΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ.

    ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΜΑΧΗΤΗ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ/ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΚΛΠ (ΘΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΜΩΣ;;;). ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΞ'ΑΡΧΗΣ. ΤΩΡΑ ΤΟ ΟΤΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΕ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ Η "ΑΘΛΗΤΙΚΗ" ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΠΟΝΣΟΡΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.


    ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ. ΛΟΓΙΚΑ ΑΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΑΝΔΡΙΚΕΣ ΟΡΜΟΝΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΚΛΟΣ ΑΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ (ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ). ΔΕΝ ΠΑΥΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΚΟ, ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.

    ReplyDelete