08/02/2017

Κατέπλευσε στο λιμάνι της Λάρνακας το πλοίο ανοικτής θαλάσσης Al Mabrukah που δώρισε το Σουλτανάτο του Ομάν στην Κυπριακή Δημοκρατία

Το πλοίο αποφασίστηκε να δέσει στο λιμάνι Λάρνακας (φωτο), καθώς, λόγω βυθίσματος, δεν υπήρχε η δυνατότητα να καταπλεύσει στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί. To πλοίο ανοικτής θαλάσσης Al Mabrukah κατασκευάστηκε το 1970 στα ναυπηγεία BROOKE MARINE YACHTS - LOWESTOFT στην Μεγάλη Βρετανία και είναι εκτοπίσματος 990 τόννων. Στην αρχή υπηρέτησε σαν προσωπική θαλαμηγός του σουλτάνου και ύστερα εξοπλίστηκε με πυροβόλα και τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό για να αναλάβει αποστολές θαλάσσιας περιπολίας και επιτήρησης. Τα τελευταία χρόνια υπηρετούσε στην Υδρογραφική Υπηρεσία του Βασιλικού Ναυτικού του Ομάν, εξοπλισμένο με εξελιγμένο υδρογραφικό εξοπλισμό. Πριν το πλοίο παραδοθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία, εκτελέστηκαν απαραίτητες εργασίες συντήρησης, το κόστος των οποίων καλύφθηκε εξ' ολοκλήρου από το Σουλτανάτο του Ομάν.


Αναμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, πληροφορίες για τον οπλισμό που θα τοποθετήσει η Κυπριακή Δημοκρατία στο σκάφος, την πιθανή προσθήκη ηλεκτροοπτικών αισθητήρων και το πώς θα αντιμετωπιστούν οι αυξημένες προκλήσεις συντήρησης, που εκ προοιμίου θέτει, η μεγάλη ηλικία του σκάφους.

http://defencenews.gr/

4 comments :

  1. Anonymous8/2/17 20:27

    Έχει καταλάβει κανείς που έχει δέση το αεροπλανοφόρο στη σούδα? Πήγα μαράθι και δεν ήταν, στη σούδα δεν είναι, που στο διάολο είναι?


    12G

    ReplyDelete
  2. ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ. ΝΑ ΧΑΘΗΚΕ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ. ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ή ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ. ΤΙ ΩΡΑ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΕΣ;

    ReplyDelete
  3. Anonymous8/2/17 20:39

    Σήμερα το μεσημέρι κατά τις 2.

    12G

    ReplyDelete
  4. ΑΦΗΣΕ ΠΛΗΡΩΜΑ (ΕΞΟΔΟΥΧΟΥΣ) ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ. ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

    ReplyDelete