08/02/2017

Βλήμα Spike 64 cm για καταστροφή drone και άλλων απειλών.

Οι ειδικοί της Διοίκησης Αεροπορικών Συστημάτων Ναυτικού (NAWCWD) δοκίμασαν πρόσφατα την ικανότητα κατευθυνόμενων βλημάτων στην καταστροφή μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAVs). To βλήμα ονομάζεται Spike, κόστισε 5.000 $, έχει μήκος 64 cm, συνολικό βάρος 2.4 κιλά, βάρος πολεμικής κεφαλής 400 γραμμάρια και μέγιστο βεληνεκές τα 3 χιλιόμετρα. Για τον εγκλωβισμό και παρακολούθηση του στόχου χρησιμοποιεί ηλεκτροοπτική κάμερα ή αισθητήρα με κατεύθυνση ημι-ενεργού λέιζερ. Η ανάπτυξή του, ξεκίνησε για την γρήγορη και με χαμηλό κόστος αντιμετώπιση "ασύμμετρων" απειλών, όπως οι αντάρτες σε αστικές περιοχές, τα μικρού μεγέθους ταχύπλοα σκάφη επίθεσης καθώς και η ανάγκη του περιορισμού της πιθανότητας πρόκλησης παράπλευρων απωλειών σε φίλιο προσωπικό και αμάχους. Σε δοκιμές που έγιναν τον Δεκέμβριο του 2016, στο πεδίο δοκιμών της China Lake, δύο βλήματα Spike επέτυχαν την κατάρριψη UAVs: Στην πρώτη δοκιμή, το βλήμα κατέστρεψε ένα UAV Outlaw με άμεσο χτύπημα και στην δεύτερη, ενεργοποιήθηκε ο πυροσωλήνας προσέγγισης του Spike στην σωστή απόσταση για την καταστροφή του δεύτερου Outlaw.

ΦΩΤΟ ΕΔΩ: http://defencenews.gr/diafora/138-diethnis-amyntiki-viomixania/5212-vlima-spike-64-cm-gia-katastrofi-drone-kai-asymmetron-apeilon

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΗ "ΛΥΣΗ", ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΙΚΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΠΑΡΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΟ ΠΡΟΤΟΤΥΠΟ ΚΕΙΜΕΝΟ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΒΑΡΥ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ή ΑΛΛΙΩΣ, ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΟΥΜΕ ΑΝ ΜΑΘΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΝ.

No comments :

Post a Comment