08/02/2017

Η.Π.Α: Τα δύο τρίτα των μαχητικών, τα μισά πτητικά μέσα, πλοία και υποβρύχια, καθηλωμένα - Τα A-10 Thunderbolt II θα επιχειρούν μέχρι το 2021

Το πολεμικό ναυτικό των Η.Π.Α USN έμεινε από χρήματα, με αποτέλεσμα τα δύο τρίτα του στόλου των μαχητικών και συνολικά τα μισά πτητικά μέσα, να είναι καθηλωμένα! Το πρόβλημα αυτό ασφαλώς επεκτείνεται και στα πλοία, αφού όταν δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια για να πραγματοποιηθούν όπως πρέπει οι εργασίες συντήρησης, αρχίζουν οι καθυστερήσεις, η μία προστίθεται στην άλλη και όσο περνά ο καιρός και το ζήτημα δεν επιλύεται, τα προβλήματα που ανακύπτουν στην εύρυθμη επιχειρησιακή λειτουργία είναι μεγάλα. Κάτι ξέρουν από αυτά οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Επί παραδείγματι, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, υπάρχουν υποβρύχια που βρίσκονται εκτός υπηρεσίας για χρονικό διάστημα που μπορεί να αγγίξει την τριετία, όπως το «Boise» το οποίο έχασε την πιστοποίηση κατάδυσης, εν αναμονή πραγματοποίησης προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στο ναυπηγείο που έχουν καθυστερήσει. Αν δεν δοθούν τα χρήματα που απαιτούνται, τότε στη θέση του θα βρεθούν συνολικά πέντε ακόμα υποβρύχια, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων του αμερικανικού Ναυτικού. Εν ολίγοις, καλές είναι οι διακηρύξεις περί Ναυτικού 350 πλοίων από τα 260-270 που επιχειρούν σήμερα και τον στόχο για 308 που υφίσταται σήμερα, καλύτερο όμως το να υπάρχουν τα κονδύλια που θα επιτρέψουν την ομαλή επιχειρησιακή λειτουργία των ήδη υπαρχόντων.

http://www.defence-point.gr/

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF) θα τα διατηρήσει μέχρι το 2021, τουλάχιστον. Η USAF είχε προγραμματίσει να ξεκινήσει την διακοπή λειτουργίας του Α-10 από το 2018. Ωστόσο, η υπηρεσία εξακολουθεί να συζητά το μέλλον της πλατφόρμας, καθώς και αν χρειάζεται ακόμη ένα νέο πρόγραμμα για να το αντικαταστήσει, τόνισε ο επικεφαλής της USAF, Στρατηγός David Lee Goldfein. Σε κάθε περίπτωση η USAF αναγνωρίζει ότι, μέχρι να βρεθεί η πλατφόρμα που θα συμπληρώσει για ένα διάστημα ή θα αντικαταστήσει οριστικά τα A-10 σε αποστολές CAS (Close Air Support), αυτά, θα παραμείνουν στο προσκήνιο υποστήριξης των επίγειων δυνάμεων, μαζί με τα μη επανδρωμένα αεροχήματα MQ-9 Reaper, τα F-16 και τα B-1 Lancer.

http://defencenews.gr/

No comments :

Post a Comment