28/01/2017

ΤΟΥΡΚΙΑ-Η.Β: Συμφωνία για ανάπτυξη του νέου τουρκικού πολεμικού αεροσκάφους

Βρετανία και Τουρκία υπέγραψαν αμυντική συνεργασία που προβλέπει ότι η BAE Systems θα αναπτύξει μαζί με τουρκικές εταιρείες το “εθνικό μαχητικό αεροσκάφος” της Άγκυρας το TF-X. Στόχος είναι να αυξηθούν οι εμπορικές συναλλαγές Τουρκίας-Βρετανίας από τα 15.600.000.000$ σε $20 δισεκατομμύρια.

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΣΙΝΕΣ ΕΝΑΓΩΝΙΩΣ. ΕΑΝ ΤΟ Η.Β ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ (ΕΜΜΕΣΟΥΣ) ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ BAE, ΙΤΑΛΟΥΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΥΣ. ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΕΣ. Η ΜΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΣΚΟΠΟ, ΠΟΥ ΚΥΡΙΟΣ ΜΟΝΟΝ ΟΙΔΕ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΠΕΤΥΧΕ. ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΤΥΧΑΙΟΣ ΑΥΤΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΝΑ ΗΓΕΙΤΑΙ ΧΩΡΑΣ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι στην Άγκυρα, επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ της βρετανικής ‘BAE Systems’ και της τουρκικής κρατικής «Αεροδιαστημική Βιομηχανία» (ΤΑΙ), για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, σύμφωνα με δημοσίευμα της ‘Yeni Safak’. Σχολιάζοντας τη συμφωνία η Βρετανίδα πρωθυπουργός ανέφερε ότι «η Βρετανία είναι ένα μεγάλο, παγκόσμιο, εμπορικό έθνος και είμαστε έτοιμοι για δουλειά», προσθέτοντας ότι μετά το Brexit η χώρα αναζητά νέους συνεργάτες για το εμπόριο. «Η συμφωνία σηματοδοτεί την αρχή μια νέας βαθύτερης εμπορικής σχέσης με την Τουρκία και ενδεχομένως θα εξασφαλίσει στη Βρετανία και την Τουρκία θέσεις εργασίας και ευημερία για τις επόμενες δεκαετίες», τόνισε η Μέι. Η συμφωνία αποτέλεσε το «Heads of Agreement» που δεν είναι δεσμευτική, αλλά θα είναι υποχρεωτική όταν υπογραφούν οι σχετικές τυπικές συμβάσεις. Η συνολική αξία της συμφωνίας αναφέρεται από την Dawning Street στα 100 εκατομμύρια λίρες ή 117 εκατομμύρια ευρώ.

The Hellenic Information Team

No comments :

Post a Comment