03/09/2016

Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

Το παρόν άρθρο έχει γραφτει βάσει των ιταλικών δεδομένων και του ιταλικού δείκτη νοημοσύνης (Δ.Ν. ή IQ), ο οποίος είναι, σύμφωνα με τις περισσότερες μετρήσεις, ο υψηλότερος στην Ευρώπη. Αντίστοιχες όμως συνέπειες με αυτές που αναλύονται στο άρθρο υπάρχουν για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Ειδικότερα δε για αυτές με χαμηλό -για δεδομένα λευκού πληθυσμού- Δ.Ν. όπως η Ελλάδα. (Σημ. Διαχ. παρακαλούνται όσοι ενοχληθούν από αυτό το στοιχείο να μην αρχίσουν να διαμαρτύρονται ανοήτως. Πέρα από τις έρευνες υπάρχει και η εμπειρική δυνατότητα διαπίστωσης του: οι πολιτικές επιλογές των νεοελλήνων και η πλήρης κυριαρχία της αριστεράς στην Ελλάδα).

Η Ιταλία υπήρξε ανέκαθεν μία επικράτεια χωρίς πόρους στο υπέδαφος: δεν έχουμε πετρέλαιο, δεν έχουμε σημαντικές ποσότητες ορυκτών. Όλος ο πλούτος αυτής της χερσονήσου, από πάντα, εξαρτάται αποκλειστικά από τις ικανότητες των κατοίκων της.  Και η ικανότητα είναι η άμεση έκφραση της ευφυΐας. Αυτό σημαίνει ότι εάν για έναν οποιοδήποτε λόγο, η συλλογική ευφυΐα όσων βρίσκονται στην Ιταλία -ο μέσος όρος μεταξύ των κατοίκων της- κατεβεί, ή ακόμη χειρότερα καταρρεύσει, θα διαπιστώσουμε μία κάμψη του μοναδικού πόρου που διαθέτουμε: της ευφυΐας. Και κατά συνέπεια του επιπέδου ευημερίας που έχουμε επιτύχει.  Υπάρχουν δύο τρόποι για να πραγματοποιηθεί αυτή η κάμψη. Εξαιτίας μίας ενδογενούς ενέλιξης: η σημερινή κοινωνία τείνει πράγματι σε ένα μέλλον τύπου Idiocracy και οι λόγοι είναι πολυάριθμοι. Ο πρώτος είναι ότι η εξελικτική πίεση δεν επιβραβεύει τα ευφυή άτομα, αλλά μία μειοψηφία ''πολύ ευφυών'' και μετά μία μάζα ηλιθίων. Αλλά αυτή η διαδικασία, όπως όλες οι εξελικτικές διαδικασίες, θα είναι αργή, πολύ αργή. Μετά υπάρχει μία πιο γρήγορη μέθοδος για να χαμηλώσει ο Δείκτης Νοημοσύνης (Δ.Ν.) μας. Να εισαγάγουμε άτομα με Δ.Ν πιο χαμηλό από τον δικό μας. Και είναι αυτό που κάνουμε.

Τι επίπτωση έχει, πάνω στον Δ.Ν και κατά συνέπεια πάνω στην μελλοντική ευημερία μας, η αποβίβαση των λεγόμενων προσφύγων; Πόσο επιβαρύνει, κάθε αποβίβαση τον Δ.Ν. μας; Να ξεκινήσουμε από ένα πρώτο δεδομένο. Ο Δ.Ν. των Iταλών είναι ένας από τους πιο υψηλούς στον κόσμο. Ο πιο υψηλός στην Ευρώπη μαζί με εκείνο τον γερμανικό και τον ολλανδικό. Υπάρχουν διαφοροποιήσεις μεταξύ των περιφερειών, αλλά είναι εντός του ‘Flynn Effect’, δηλαδή, εμπίπτουν στις μικρές διαφορές που οφείλονται σε κοινωνικοοικονομικούς παράγοντες, όπως, για παράδειγμα, καλύτερα σχολεία που μπορεί να δημιουργήσουν διαφορές λίγο μονάδων. Όμως οι ουσιαστικές διαφορές στον Δ.Ν. οφείλονται σε κληρονομικούς παράγοντες. Γενετικούς. Οπότε δεν εξαλείφονται από το περιβάλλον. Το παιδί του Aφρικανού που έρχεται στην Ιταλία, ακόμη και εάν φοιτήσει στα καλύτερα σχολεία, δεν θα αυξήσει ποτέ τον Δ.Ν. του μέχρι το ιταλικό επίπεδο. Και εδώ φθάνουμε στο πρόβλημα. Ο μέσος Δ.Ν των λεγόμενων προσφύγων που ο πρωθυπουργός μας φέρνει από την Λιβύη, σήμερα είναι 69.

Μεταξύ του ιταλικού Δ.Ν. (104) και εκείνου του υποσαχάριου υπάρχει μία διαφορά 35 μονάδων. Μία άβυσσος. Ο μέσος Δ.Ν. ενός ατόμου με Σύνδρομο Down είναι 50.Σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα μπορούν να προσδιοριστούν 4 διαφορετικοί βαθμοί διανοητικής καθυστέρησης:
- ελαφριά (85% των περιπτώσεων), Δ.Ν από 50-55 έως 70
- μεσαία (10%), Δ.Ν από 35-40 έως 50-55
- βαριά (3-4%), Δ.Ν από 20-25 έως 35-40
- πολύ βαριά (1-2%), Δ.Ν κάτω από 20-25.
Σημαίνει ότι, κατά μέσον όρο, όλοι εκείνοι που αποβιβάζονται στις ακτές μας εμπίπτουν στην κατηγορία της ''ελαφριάς νοητικής καθυστέρησης''.

Με δεδομένη την άμεση συσχέτιση μεταξύ Δ.Ν. και παραγόμενου πλούτου, αυτό θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις τόσο πάνω στην οικονομία όσο και στον πολιτισμό μας, διότι εισαγάγουμε ''ελαφρά καθυστερημένους''. Τα τελευταία 2 χρόνια, ο Ματέο Ρέντσι μετέφερε στην Ιταλία περίπου 300.000 υποσαχάριους αφρικανούς που φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία ή γυρίζουν από εδώ και από εκεί. Αυτό σημαίνει ότι:
57.000.000 ιταλοί x 104 = Δ.Ν/ΣΥΝΟΛΟ 5.928.000.000
300.000 υποσαχάριοι x 69 = Δ.Ν/ΣΥΝΟΛΟ 20.700.000
Αθροίζοντας τους δύο συνολικούς Δ.Ν και διαιρώντας για τον αριθμό των ιταλών συν αυτόν των νέων εισερχομένων, παίρνουμε τον νέο μέσο Δ.Ν: 103,8.

Στην ουσία, έφθασαν μόλις 2 χρόνια για να χαμηλώσει ο συλλογικός Δ.Ν των κατοίκων της χώρας 0,2 μονάδες. Και αυτό μόνον με τις αποβιβάσεις. Είναι ένα καταστροφικό δεδομένο, εάν προστεθεί σε όποιους από αυτούς ζούσαν από πριν εδώ, και σε όποιους φθάνουν με άλλους τρόπους και θα συνεχίσουν να φθάνουν, και εάν δούμε την προοπτική: τα παιδιά τους. Εξαφανίζουμε τον μοναδικό ιταλικό πλούτο: Την ευφυΐα. Και δεν ανακτάται.

http://identità.com/

Μετάφραση, Σχόλιο Ιωάννης Αυξεντίου: Άντε και στα δικά μας… (Αν κάποιος διαθέτει στατιστικά στοιχεία για τους ξένους πληθυσμούς στην Ελλάδα, μπορεί να εφαρμόσει την ίδια μέθοδο και να βρει πόσο έχει μειωθεί ο Δ.Ν της χώρας.) Πάντως, η μόνη που δεν θα καταλάβει την διαφορά, θα είναι η πολιτική μας τάξη. Ο δείκτης νοημοσύνης της είναι ίδιος με αυτόν της Υποσαχάριας Αφρικής, οπότε γιατί να ανησυχήσει;

Δείτε στο βίντεο 35 οικογένειες ιταλών ανέργων χωρίς σπίτι μένουν σε σκηνές, ενώ δίπλα τους καινούργια κτήρια δίνονται δωρεάν σε πρόσφυγες.

http://theodotus.blogspot.gr/2016/09/blog-post.html

ΣΧΕΤΙΚΟ:  ''Φυλετική προκατάληψη'' και Δείκτης Νοημοσύνης: "Όσο πιό ηλίθιος γίνεται κάποιος τόσο περισσότερο αγνοεί τις διαφορές μεταξύ των φυλών των ανθρώπων."

No comments :

Post a Comment