28/08/2016

Συνάντηση Κοτζιά με Τσαβούσογλου στην Κρήτη..."ο ΦΙΛΟΣ(;;;) λαός της Τουρκίας ανήκει στην Ευρώπη". ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΤΕΠΑ; ΠΕΡΙΕΡΓΟ...

Άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας στην Κρήτη,υπό πλήρη μυστικότητα και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας! Κοτζιάς και Τσαβούσογλου θα συναντηθούν λίγο μετά από τις 11 σε ξενοδοχείο της Κρήτης,στην περιοχή του Αγίου Νικολάου! Ο σκοπός της επίσκεψης Τσαβούσογλου και η ατζέντα των συζητήσεων που θα έχει με τον Έλληνα ΥΠΕΞ παραμένει μυστήριο! Είναι η πρώτη επίσκεψη Τούρκου υπουργού στην Ελλάδα μετά από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου,αλλά όχι και η πρώτη κίνηση που κάνει η Άγκυρα.Να υπενθυμίσουμε ότι πριν μερικές ημέρες ο πρώην πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου είχε στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με αγγελιοφόρο τοων Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα.

Τι συμβαίνει; Τι σημαίνουν όλα αυτά; Τι ζητάει η Τουρκία εκτός από την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών της που έχουν ζητήσει άσυλο; Τα θέματα που αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτά με την Τουρκία είναι το προσφυγικό και η Κύπρος. Η Τουρκία βρίσκεται σε μια κατάσταση αναταραχής και ρευστότητας στο εσωτερικό της και άνοιξε μέτωπο και στην Συρία. Ελπίζουμε ότι δεν θα σπεύσουμε για να δείξουμε “πόσο καλά παιδιά είμαστε” να σπεύσουμε να την διευκολύνουμε σε οτιδήποτε…

http://www.militaire.gr/

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΓΕΜΙΣΑΝ ΟΙ ΛΕΣΒΟΣ, ΛΗΜΝΟΣ, ΧΙΟΣ, ΣΑΜΟΣ. ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΠΩΣ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΓΑΥΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΑΥΔΟΠΟΥΛΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΟΡΜΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.  ΣΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΛΛΑΚΤΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΤΕΙ Η ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 3 ΕΤΗ.

Με μία συμβολική πρωτοβουλία για τις σχέσεις Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης, την επίσκεψή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο σπήλαιο όπου γεννήθηκε ο Δίας και οδήγησε εκεί την Ευρώπη μετά την απαγωγή της από τη Λιβύη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς συνέδεσε τη στήριξη της Ελλάδας προς τη γειτονική χώρα. «Θεώρησα ότι είναι σωστό μιας και η συνάντησή μας έγινε στην Κρήτη να έρθουμε στο μέρος όπου γεννήθηκε ο Δίας και που έκανε τη μεγάλη απαγωγή της Ευρώπης, δείχνοντας το πώς εμείς πιστεύουμε ότι ο φίλος λαός της Τουρκίας ανήκει στην Ευρώπη και μπορεί και πρέπει να έρθει στην ΕΕ εφόσον και όταν ικανοποιήσει όλα τα κριτήρια», ανέφερε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας. Ο κ. Κοτζιάς, απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με τα θέματα που συζήτησαν με τον κ. Τσαβούσογλου, τα οποία εκτός από τις διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, όπως είπε, ήταν οι εξελίξεις στην περιοχή, ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή και το προσφυγικό, καθώς και οι σχέσεις Ε.Ε-Τουρκίας όπως αυτές διαμορφώνονται μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, το οποίο πολλάκις η Ελλάδα έχει καταδικάσει.

Ερωτηθείς σχετικά με το ζήτημα της έκδοσης των Τούρκων στρατιωτικών, είπε ότι αυτό δεν συζητήθηκε καθώς, όπως τόνισε, το υπουργείο Εξωτερικών έχει εξ αρχής αποσαφηνίσει ότι αυτό το ζήτημα θα λυθεί στα ελληνικά δικαστήρια, με βάση το ελληνικό και το ευρωπαϊκό δίκαιο, λαμβάνοντας υπόψη και εφόσον διευκρινιστεί αν και σε ποιο βαθμό αυτοί συμμετείχαν στο πραξικόπημα.
Απαντώντας σχετικά με τις προσφυγικές ροές και τον κίνδυνο κατάρρευσης της σχετικής συμφωνίας Τουρκίας-Ε.Ε, ο κ. Κοτζιάς είπε ότι, όπως ο ίδιος έχει κατανοήσει, «η Τουρκία θέλει να κρατήσει αυτή τη συμφωνία. Αυτό που εκείνοι υπογραμμίζουν, είναι ότι και η Ε.Ε. από την πλευρά της πρέπει να κρατήσει το δικό της τμήμα της συμφωνίας. Εμείς φροντίζουμε, όσο είναι δυνατόν, όλες οι πλευρές να ανταποκριθούν σε όσα έχουμε συμφωνήσει».
Σχετικά με το Κυπριακό, ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι είναι γνωστή η θέση του που έχει καταθέσει σχετικά με το θέμα των εγγυήσεων και των κατοχικών στρατευμάτων. «Αναζητούμε μια λύση και θα επανέλθουμε σ’ αυτό το θέμα» είπε εκφράζοντας την ελπίδα να έχει μία θετική κατάληξη, καταλήγοντας ότι «η διεθνής πολιτική χρειάζεται πάντα συμβιβασμούς, αλλά καλούς και όχι σάπιους», είπε.

ΑΜΠΕ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΑΤΑΡΟΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑ-ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΥΤΥΧΙΑΣ:  https://isxys.blogspot.com/2011/05/blog-post_7231.html

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ: http://esxatianasxesi.blogspot.gr/2016/08/blog-post_707.html

3 comments :

  1. Anonymous28/8/16 20:55

    Είναι οι πρώτοι φορά που τα όσα λέγονται, δεν είναι διπλωματικές αβρότητες. Από τότε που ο Έρντο προσχώρησε στους νεοφιλελεύθερους, στους οποίους ανήκει και ο Τσίπρας, υπάρχει πραγματική συμμαχία σε επίπεδο ηγεσίας.

    ReplyDelete
  2. ΟΥΤΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΟΥΤΕ Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΥΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ.

    Ο ΕΝΑΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΑΡΑ ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ ΛΟΓΩ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟ-ΙΣΛΑΜΙΣΤΗΣ ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΛΟΓΩ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ.

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΑΒΡΟΤΗΤΕΣ, ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ. Ο ΕΝΑΣ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΔΟΙΑΣΜΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΟΤΙ ΘΕΩΡΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ Ο ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΙ ΤΟΝ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟ ΣΤΑ ΕΔΑΦΗ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ, ΕΞΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

    ΕΧΕΙΣ ΣΤΡΕΒΛΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ. ΤΟ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΟΓΜΑΤΑ (ΟΠΩΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ, ΝΕΟ-ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ , ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ, ΝΕΟ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΣΜΟΣ) ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΠΙΠΕΣ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ Ο ΚΑΘΕΙΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΤΑΧΘΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ.

    ReplyDelete
  3. Anonymous30/8/16 00:00

    Ας δούμε και αυτόν τον εμετό,αυτή την απεριόριστη σιχαμάρα κατά την οποία τέκνα της ''λεβεντογέννας'' χαριεντίζονται δουλοπρεπώς, για το γρόσι ρε γαμώτο,με τουρκαλάδες και μπολσεβίκους:

    http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2356288/i-kritiki-lichoudia-pou-trelane-ton-tourko-ipourgo-exoterikon

    ReplyDelete