11/08/2016

Συμφωνία ΔΝΤ-Αιγύπτου: Χρηματοδότηση 12 δισ. από το Ταμείο για το Κάιρο. ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΜΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

Το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων (staff-level agreement) με την Αίγυπτο για τριετή χρηματοδοτική διευκόλυνση ύψους 12 δισεκ. δολαρίων προκειμένου να στηρίξει το κυβερνητικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που στόχο έχει τη μείωση του χρηματοδοτικού κενού και τη βελτίωση της αγοράς συναλλάγματος. Η συμφωνία υπόκειται στην έγκριση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, το οποίο αναμένεται να εξετάζει το αίτημα της Αιγύπτου τις επόμενες εβδομάδες, ανέφερε ανακοίνωση του ΔΝΤ. Σύμφωνα με το Ταμείο, το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Αιγύπτου έχει στόχο να βελτιώσει τις αγορές ξένου συναλλάγματος, να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα και να επιταχύνει την ανάπτυξη. Η κεντρική τράπεζα θα επικεντρωθεί στην ενίσχυση των συναλλαγματικών διαθεσίμων και τη μείωση του πληθωρισμού σε μονοψήφια επίπεδα. Το ΔΝΤ είπε ότι η στροφή της Αιγύπτου προς ένα ευέλικτο καθεστώς συναλλαγματικών ισοτιμιών θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της, θα αυξήσει τις εξαγωγές και θα προσελκύσει ξένες άμεσες επενδύσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΠΗΡΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ. ΤΟ ΔΝΤ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΚΟ-ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΚΙ ΟΧΙ ΓΕΝΙΚΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΟΠΩΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΩΣ ΔΙΑΚΙΝΕΙΤΑΙ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΞΗΓΟΥΝ ΤΟ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ "ΓΙΑΤΙ" ΚΑΙ "ΠΩΣ"
https://isxys.blogspot.com/2016/07/blog-post_352.html
https://isxys.blogspot.com/2016/07/blog-post_339.html

ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΓΡΑΦΑΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ. "ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ. ΕΑΝ ΔΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΗΠΑ ΚΑΙ Ε.Ε ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΕΤΗ ΠΟΥ ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ Η Ε.Ε ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΑΖΟΝΤΑΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΣΙΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ."

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΒΑΙΝΕΙ ΚΑΛΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΣ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ Η.Π.Α ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε, ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙ. ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ ΤΕΛΙΚΩΣ Η ΠΕΡΣΙΑ ΠΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ (ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΡΩΣΣΟΥΣ), ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ "ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ" ΤΟΥΣ,  ΠΕΙΣΤΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ. ΕΑΝ ΟΧΙ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ.

ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΜΑΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ (ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΩΣ) ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΕ-ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ. (ΗΔΗ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΟΣΟ ΚΑΛΟ ΚΑΝΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ Η ΡΩΣΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ. ΜΑΝΤΕΨΤΕ ΤΗΝ ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΤΟΥΣ). ΕΙΜΑΣΤΕ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ ΣΕ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΤΙΓΜΗ. (ΤΟΣΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΠΟΥ ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΟΝ ΘΕΟ-ΘΕΟΥΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΚΟ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΤΕ).

Υ.Γ: ΤΟ ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΕΔΩ, ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ: https://isxys.blogspot.com/2011/10/blog-post_3654.html

1 comment :

  1. Anonymous11/8/16 19:11

    -ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ Η.Π.Α ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε, ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙ
    -ΔΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ

    ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΣΑΣ. ΟΜΟΛΟΓΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΛΩΝΙΖΟΜΑΙ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΓΕΙΤΕ "ΨΕΥΤΕΣ".

    |||

    ReplyDelete