30/06/2016

Ρωσία - Τουρκία - Ισραήλ - Αιγύπτος: Όταν μιλάμε για περικύκλωση κάτι τέτοιο εννοούμε (ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΚΤΕΝΕΣ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ)

Στην ιστοσελίδα Debka που ως γνωστόν εκφράζει τη Μοσάντ, δημοσιεύεται μια ανάλυση για την πρόσφατη συμφωνία Τουρκίας-Ισραήλ. Συνοπτικά στο δημοσίευμα αναφέρονται τα εξής:

“Η συμφωνία Ισραήλ-Τουρκίας ομοιάζει με όλες τις άλλες συμμαχίες π.χ Σαουδικής Αραβίας-Αιγύπτου που έχουν στόχο να ανακόψουν τις επεκτατικές διαθέσεις του Ιράν στις ακτές του Ισραήλ και της Αιγύπτου. Αμέσως μετά τη συμφωνία αυτή αναμένεται η ανακοίνωση διμερούς συνεργασίας Αιγύπτου-Τουρκίας, η οποία θα τερματίσει τη διαμάχη μεταξύ Ερντογάν-Σίσσι. Η Τουρκία θα σταματήσει να στηρίζει τη Χαμάς που δρα σε βάρος του Ισραήλ, καθώς και τους Αδελφούς Μουσουλμάνους που είναι εχθροί του Σίσσι. Η Αίγυπτος και η Τουρκία θα συνεργάζονται στον τομέα ανταλλαγής πληροφοριών. Η ανταλλαγή πληροφοριών θα αφορά και τον τομέα των στρατιωτικών πληροφοριών. Στα πλαίσια αυτά θα υπάρξει συνεργασία στον στρατιωτικό τομέα. Στη νέα αυτή συμμαχία ενδέχεται να ενταχθεί και η Ιορδανία. Ο βασιλιάς Αμπντάλλα σχεδιάζει την διάλυση του ιστού των Αδελφών Μουσουλμάνων που υπάρχει στη χώρα του.

Ισραήλ και Τουρκία θα κατασκευάσουν αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου που θα μεταφέρει το ισραηλινό φυσικό αέριο στην Τουρκία και στην Ευρώπη. Η πρόσφατη συνάντηση Πούτιν Νετανιάχου που αφορούσε θέματα ασφαλείας στη Μέση Ανατολή και κυρίως στη Συρία άνοιξε ένα παράθυρο για τη συνεργασία και στον ενεργειακό τομέα¨ Όπως φαίνεται μετά την απομάκρυνση του “γιού του Δαυίδ” (Νταβούτογλου) άρχισε να πνέει άνεμος ειρήνης–συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας-Ισραήλ-Ρωσίας. Εάν υλοποιηθούν τα σχέδια η Τουρκία θα αγοράζει το ένα τρίτο από τα 30δις κυβικά μέτρα φυσικού αερίου του Ισραήλ και θα διοχετεύει το υπόλοιπο στην Ευρώπη. Αυτό βέβαια θα σημάνει μείωση της ποσότητας αγοράς φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Ήδη η Γκάζπρομ, αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας δήλωσε ότι είναι έτοιμη να συνεχίσει τις συνομιλίες με την Άγκυρα για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου που θα μεταφέρει το ρωσικό αέριο στην Ευρώπη. Βάσει της συμφωνίας με την Τουρκία η Άγκυρα θα αγοράζει τα 14 δις μέτρα κυβικά αερίου από τη Ρωσία και θα διοχετεύει τα 49δις κυβικά μέτρα στην Ευρώπη. Από την άλλη ο διευθύνων σύμβουλος της ισραηλινής Delek που είναι ένας από τους εταίρους του κοιτάσματος Λεβιάθαν δήλωσε στη Χουρριέτ ότι πιστεύει πως οι πρόσφατες εξελίξεις θα συμβάλουν στην συνεργασία στον τομέα της ενέργειας στην περιοχή. Το Ισραήλ επιθυμεί τη δημιουργία ενός κουρδικού διαδρόμου στη βόρεια Συρία για να εξασφαλίσει την ασφάλεια και την προστασία του αγωγού. Μεταξύ Ισραήλ και ΑΚΡ υπάρχει ένας στενός δεσμός από το 2002, ο οποίος παρά την εξάχρονη διακοπή των σχέσεων των δυο χωρών αύξησε τις εμπορικές συναλλαγές από τα 2 δις στα έξι δις.


Οι ισορροπίες στην Μέση Ανατολή αλλάζουν σταδιακά. Η Ελλάδα πρέπει να ετοιμάσει τον δικό της οδικό χάρτη και να καθορίσει το ρόλο της στη νέα σκακιέρα που στήνεται στην περιοχή αν θέλει να ανήκει στους πρωταγωνιστές και όχι στους κομπάρσους”.

Δεν συμφωνούν όλοι στο Ισραήλ για τη συμφωνία με τη Τουρκία. Η ιστοσελίδα της οικονομικής εφημερίδας Globes εκφράζει σοβαρές αμφιβολίες για τα κέρδη που έχει να περιμένει το Τελ Αβίβ. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες ότι ένας αγωγός φυσικού αερίου μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας θα είναι αποδοτικός από εμπορικής άποψης, και ότι σε περίπτωση που [ένας τέτοιος αγωγός] επεκταθεί στην Ευρώπη θα «ανταγωνίζεται» παρόμοιο έργο μεταξύ του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ελλάδας, χώρες με τις οποίες το Ισραήλ επιδιώκει να βελτιώσει τις σχέσεις του. Επιπλέον, ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι ο Ερντογάν μόλις ζήτησε συγγνώμη από τη Ρωσία και προσφέρθηκε να καταβάλει αποζημίωση για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία. Επομένως, οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας αναμένεται να βελτιωθούν σημαντικά και η Τουρκία θα είναι σε θέση να εξαρτάται και πάλι από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Ο αρθρογράφος αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι σύμφωνα με πηγή από τη βιομηχανία του τουρισμού στο Ισραήλ «αναμένεται αύξηση του αριθμού των ισραηλινών επισκεπτών στην Τουρκία, αλλά με αργούς ρυθμούς. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το τουρκικό προϊόν (εννοεί τις τουριστκές παροχές) προσαρμόζεται άψογα στις απαιτήσεις για διακοπές με παιδιά και για πακέτα all-inclusive είναι πολύ καλύτερο από το ελληνικό και το βουλγαρικό προϊόν, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα αυξήσω τα πακέτα διακοπών που προσφέρω για την Τουρκία». Επιπλέον, αναφέρεται ότι σύμφωνα με τον Yoni Waksman, αντιπρόεδρο της Ophir Tours [ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα ταξιδιωτικά πρακτορεία του Ισραήλ], «οι Ισραηλινοί θέλουν να επιστρέψουν στην Ανατολία, γιατί έχει ένα εξαιρετικό προϊόν που προσφέρει καλύτερη αναλογία τιμής-παροχών σε σχέση με το ελληνικό προϊόν. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες στην Τουρκία θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν τον ισραηλινό τουρίστα με ειδικές προσφορές. Δεν νομίζω ότι θα υπάρχουν εξαιρετικά χαμηλές τιμές, αλλά όσον αφορά την αναλογία τιμής-παροχών, οι Ισραηλινοί θα επιστρέψουν σταδιακά στα κλαμπ διακοπών. Δεν βρίσκει κανείς διακοπές για μία βδομάδα με 500 δολάρια, και παράλληλα θα εξακολουθήσει να υπάρχει κόσμος που επιλέγει την Ελλάδα για τις διακοπές του».

Στην εφημερίδα HAARETZ δημοσιεύεται άρθρο γνώμης του Arie Mekel με τίτλο «Η συμφωνία συμφιλίωσης με την Τουρκία αφήνει την Ελλάδα και την Κύπρο σε αγωνία» Ο αρθρογράφος αναφέρει ότι η συμφωνία συμφιλίωσης Ισραήλ-Τουρκίας δημιουργεί έντονη ανησυχία σε Αθήνα και Λευκωσία σχετικά με το μέλλον των σχέσεων τους με το Ισραήλ και επισημαίνει ότι δεν είναι τυχαίο που ο πρωθυπουργός Νετανιάχου, στη συνέντευξη Τύπου της Ρώμης, ανέφερε ότι συζήτησε το θέμα της συμφωνίας με την Ελλάδα και την Κύπρο. Συνεχίζοντας, ο Mekel κάνει μια σύντομη αναδρομή στο ιστορικό της σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, σημειώνοντας ότι οι δύο χώρες ήρθαν πιο κοντά δύο μήνες μετά το περιστατικό του Mavi Marmara το 2010. Tον Ιούλιο του ίδιου έτους, αναφέρει ο Mekel, ο τότε σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, εξηγώντας στον έκπληκτο ελληνικό λαό ότι εφόσον δεν υφίστανται πλέον στενές σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας, η Ελλάδα μπορεί να καλύψει αυτό το κενό.

Οι σχέσεις Ισραήλ -Ελλάδας βρίσκονται σήμερα στο ζενίθ, ειδικά όσον αφορά στον τομέα ασφαλείας. Ωστόσο, μετά την σύσφιξη των εν λόγω σχέσεων, οι Έλληνες κάθε πολιτικής βαθμίδας, καθώς και άτομα του ακαδημαϊκού χώρου και των ΜΜΕ, ρωτούσαν ποιο θα είναι το μέλλον των αναβαθμισμένων αυτών σχέσεων εάν το Ισραήλ συμφιλιωθεί με την Τουρκία. Το ερώτημα αυτό τέθηκε σε όλες τις συναντήσεις μεταξύ των ηγετών των δύο κρατών κατά τα τελευταία χρόνια, καθώς και στην τριμερή συνάντηση κορυφής των ηγετών Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου στην Λευκωσία, φέτος τον Ιανουάριο. Η ξεκάθαρη απάντηση που έδινε το Ισραήλ όλα αυτά τα χρόνια ήταν ότι οι σχέσεις μεταξύ Ισραήλ, Ελλάδας και Κύπρου στηρίζονται σήμερα στις δικές τους γερές βάσεις και ότι δεν πρόκειται να επηρεαστούν από πιθανή συμφιλίωση του Ισραήλ με την Τουρκία. Εντούτοις, το Ισραήλ δεν αρνήθηκε ότι θεωρεί στρατηγικής σημασίας τις σχέσεις του με την υπερδύναμη της περιοχής (την Τουρκία) και ότι επιθυμεί να συμφιλιωθεί μαζί της όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Όπως αναφέρει ο Mekel, η συμφωνία με την Τουρκία κινδυνεύει να επηρεάσει τις σχέσεις με την Ελλάδα, και σε χαμηλότερη κλίμακα, με την Κύπρο. Οι στενές σχέσεις μεταξύ τους βασίζονται σήμερα κυρίως σε συνεργασία στον τομέα ασφάλειας, πραγματοποιώντας κοινές στρατιωτικές αεροπορικές ασκήσεις, μερικές φορές με τη συμμετοχή και άλλων χωρών, καθώς και με τη συνεργασία του ΠΝ των δύο χωρών. Κατά τα τελευταία δύο χρόνια έχει τοποθετηθεί στην Αθήνα Στρατιωτικός Ακόλουθος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, ο οποίος είναι επίσης υπεύθυνος και για τη Λευκωσία, το Βουκουρέστι και τη Σόφια. Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, σε περίπτωση που αναβιώσει η στενή σχέση μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας σε θέματα ασφάλειας και πληροφοριών, ακόμη και αν μεσολαβήσει κάποιο σημαντικό χρονικό διάστημα για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης, κινδυνεύουν να χαλαρώσουν οι σχέσεις με τις γειτονικές χώρες όσον αφορά τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον αρθρογράφο, η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας και του φυσικού αερίου μπορεί να είναι ιδιαίτερα απογοητευτική για την Ελλάδα και την Κύπρο, δεδομένου ότι, τα τελευταία χρόνια, το Ισραήλ τους υποσχέθηκε επανειλημμένα ότι όταν θα έχει τη δυνατότητα εξαγωγής φυσικού αερίου θα το πραγματοποιήσει σε συνεργασία με αυτές τις χώρες και οι προσδοκίες στην Αθήνα και τη Λευκωσία είναι υψηλές για το συγκεκριμένο θέμα. Κατά την τριμερή συνάντηση κορυφής τον Ιανουάριο στη Λευκωσία μεταξύ του Νετανιάχου, του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, και του Προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη το θέμα της ενεργειακής συνεργασίας τονίσθηκε ιδιαίτερα και συζητήθηκε ευρέως. Στην κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρθηκε ότι «οι τρεις χώρες θεωρούν τον τομέα της ενέργειας, και ιδιαίτερα τον τομέα του φυσικού αερίου και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ως δυνατή βάση συνεργασίας στη Λεκάνη της Μεσογείου». Αποφασίστηκε τότε η σύσταση κοινής επιτροπής για την εξέταση των τρόπων εξαγωγής ισραηλινού και κυπριακού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, περιλαμβανομένης της εγκατάστασης αγωγού για την μεταφορά του φυσικού αερίου. «Δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι σημειώθηκε έντονη δραστηριοποίηση αυτής της επιτροπής τους τελευταίους μήνες, ενώ, από την άλλη, ο Νετανιάχου, κατά τη συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη, επέλεξε να υπενθυμίσει τη μελλοντική συνεργασία με την Τουρκία στον τομέα αυτό και τα λεγόμενά του σίγουρα δεν ήταν ευχάριστα [νέα] για τους Κύπριους και τους Έλληνες», σημειώνει ο Mekel.

Καταλήγοντας, ο αρθρογράφος αναφέρει: «Επισήμως, όπως ήταν επόμενο, οι ανακοινώσεις που βγήκαν από την Αθήνα ήταν χλιαρές. Η Ελλάδα προτιμά να ισχυρίζεται ότι οι σχέσεις της με την Τουρκία είναι καλές, παρά την ιστορική εχθρότητα και τις παρούσες δυσκολίες όσον αφορά το θέμα των συρίων προσφύγων που φτάνουν από την Τουρκία στην Ελλάδα. Όσον αφορά την Κύπρο, αυτόν τον καιρό πραγματοποιούνται εκ νέου εντατικές [διμερείς] συνομιλίες για τη συμφιλίωση των Ελλήνων και των Τούρκων στα εδάφη της και οι πλέον αισιόδοξοι βλέπουν στην συμφωνία Ισραήλ-Τουρκίας μια ακτίνα φωτός από αυτή ακριβώς την οπτική γωνία: Εύχονται αυτό να αποτελέσει, ενδεχομένως, το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση των σχέσεων και εντός της Κύπρου».

http://www.militaire.gr/

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα συζήτησε με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τη διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Αυτό ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου μετά από τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ των επικεφαλής των δύο χωρών, όπως δημοσιεύει το Itar Tass. “Ο Αμερικανός πρόεδρος ε ν έ κ ρ ι ν ε τις ενέργειες του Ερντογάν και της κυβέρνησής του, καθώς αυτήν την εβδομάδα αποφάσισαν να καταλήξουν σε συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ και να λάβει μέτρα για να μειώσει τις εντάσεις με τη Ρωσία», σημειώνει η αμερικανική ανακοίνωση.

The Hellenic Information Team

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΠΩΣ Η DEBKA ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΡΓΑΝΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ.

1) Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΝΕΤΑΙ-ΘΑ ΓΙΝΕΙ (ΑΝ ΓΙΝΕΙ), ΔΙΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ. Η ΛΥΣΗ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΟΥΤΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΗ. Η ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ (ΚΡΗΤΗ-ΠΕΛ/ΝΗΣΟΣ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΘΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ.
2) Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΝΕΤΑΙ- ΘΑ ΓΙΝΕΙ (ΑΝ ΓΙΝΕΙ) ΜΕ ΔΙΑΜΕΣΟ ΤΗΝ Σ.ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ Η ΠΕΡΣΙΑ. Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΙ. Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΘΑ ΕΞΑΡΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΤΗΣ ΠΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΡΩΣΙΑ και/οι ΗΠΑ
3) Η ΡΩΣΙΑ ΟΝΤΩΣ ΕΙΧΕ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ, ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΔΙΑΡΡΕΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ. Η ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΑ ΚΙ ΕΝΘΕΡΜΩΣ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΑΓΕΙ ΣΕ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΑ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ.
4) Η ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΥΣΑΝΑΣΧΕΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΟΣΟΤΗΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΠΟΥ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΣΕ ΝΑ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗ, ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΖΕΡΙΚΟ ΑΓΩΓΟ.
5) Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΝ (ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΗΔΗ) ΠΩΣ ΠΑΛΙ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ...ΑΠΕΞΩ ΚΙ ΟΧΙ ΚΡΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ. ΕΔΩ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΘΑ ..."ΠΩΛΗΣΟΥΝ" ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ.
6) ΑΠΟ ΟΛΟΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟ DEBKA ΜΕΝΟΥΝ ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ. ΕΝΤΑΞΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΛΟΜΠΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΨΙΛΑ. ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ Η Σ.ΑΡΑΒΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΠΑΛΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΑ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ Η ΡΩΣΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΘΑ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙ ΣΦΟΔΡΑ ΤΙΣ ΗΠΑ (ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΒΑΘΜΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ* ΔΕΙΤΕ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ) ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΝΑΤΟΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
  • Η ΠΕΡΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ (ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΡΓΑ) Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΛΟΓΩ ΣΙΙΤΙΚΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΣ-ΑΕΙ "ΕΧΘΡΟΣ" ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.
  • Η ΕΛΛΑΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΟΠΑΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΜΕΓΕΝΘΥΝΕΙ.
  • Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ.
  • Η ΕΛΛΑΣ ΤΕΛΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΡΑΤΑ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΕΠΤΥΣΕ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΠΩΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ. ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΧΙ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΔΙΑΡΡΗΞΗ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ -ΤΟΥΡΚΩΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΘ΄ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ "ΤΣΑΚΩΜΟΥ" ΤΟΥΣ, ΑΠΛΑ ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΒΛΕΠΑΝ.

Υ/Γ-1: Η ΠΕΡΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΚΛΕΙΔΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΣΙΝΙΚΗΣ ΕΠΕΛΑΣΗΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΤΙΣ Η.Π.Α
Υ/Γ-2: ΔΕΝ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ΚΑΝ ΤΑ ...ΕΜΕΤΙΚΑ ΠΩΣ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ.
Υ/Γ-3: ΟΙ ΣΥΝΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΒΡΑΙΩΝ-ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ, ΠΕΡΙΟΧΩΝ, Κ.Α (ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ)  ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΧΘΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;;; ΑΝ ΝΑΙ ΠΡΑΞΤΕ.(ΔΕΝ ΟΜΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ S300 και τα SORANDS. ΔΕΙΤΕ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ, ΤΟΥ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ: https://isxys.blogspot.com/2012/10/blog-post_6846.html)

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ (ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΓΚΟ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΙ) ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ (ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ  ΟΛΟΙ) ΑΠΟ ΤΟ 2012-2013, ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΑΜΕ ΤΙΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ/ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ Η ΕΛΛΗΝΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΔΗΘΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ. ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΡΩΣΙΑ ΗΤΑΝ/ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΓΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΛΟΓΟΥΣ.

2012
https://isxys.blogspot.com/2012/05/blog-post_6999.html
https://isxys.blogspot.com/2012/06/blog-post_6452.html
https://isxys.blogspot.com/2012/07/blog-post_3741.html
https://isxys.blogspot.com/2012/07/blog-post_5367.html
https://isxys.blogspot.com/2012/07/blog-post_7073.html
https://isxys.blogspot.com/2012/10/blog-post_9002.html
https://isxys.blogspot.com/2012/11/blog-post_1718.html

2013
https://isxys.blogspot.com/2013/01/blog-post_3627.html
https://isxys.blogspot.com/2013/01/isr.html
https://isxys.blogspot.com/2013/02/blog-post_2568.html
https://isxys.blogspot.com/2013/02/blog-post_2898.html
https://isxys.blogspot.com/2013/03/blog-post_122.html
https://isxys.blogspot.com/2013/03/blog-post_5257.html
https://isxys.blogspot.com/2013/03/blog-post_9366.html
https://isxys.blogspot.com/2013/04/mchael-lotem.html
https://isxys.blogspot.com/2013/04/blog-post_944.html

ΕΑΝ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ:   Η Μεσογειακή Ένωση και η παγκόσμια γεωπολιτική μάχη για τη Μεσόγειο ΚΑΙ ΜΠΟΝΟΥΣ ΜΕ "ΙΣΤΟΡΙΚΗ" ΑΞΙΑ ... ΜΙΑ "ΗΛΙΘΙΑ" ΠΡΟΤΑΣΗ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΙΑΣ ΗΛΙΘΙΑΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ. 

Υ.Γ: ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΙΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΥΡΙΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ "ΚΕΡΔΙΖΕΙ", ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΤΑΝ Η ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Β.ΑΦΡΙΚΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΙΡΑΝ. (ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΔΩ: https://isxys.blogspot.com/2016/03/cia.html). ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΑ ΦΡΑΞΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ. ΤΩΡΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΦΡΑΞΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΜΜΑΧΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΠΟΛΙΤΙΜΗ. ΗΤΑΝ ΠΑΓΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΦΡΑΞΙΑΣ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΟΣΟ ΗΛΕΓΧΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΙΣ ΗΠΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ. ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ ΟΙ ΗΠΑ ΝΑ ΧΑΡΗΚΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΓΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΟΣΕΓΓΙΣΗ. ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ. ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ "ΠΟΛΕΜΟΥ" ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΕΔΩ: https://isxys.blogspot.com/2012/11/blog-post_939.html

No comments :

Post a Comment