03/10/2012

Το ισραηλινό ενδιαφέρον για τις αεροπορικές βάσεις του Αζερμπαϊτζάν

Το Αζερμπαϊτζάν διερευνά την προοπτική συνεργασίας με το Ισραήλ σε μια πιθανή επίθεση κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και με βάση πηγές των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών αλλά και δηλώσεις απόστρατων Αζέρων αξιωματικών. Παρά τις επίσημες διαψεύσεις, πηγή προσκείμενη στο υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν υποστηρίζει ότι αυτή τη περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός για την συνδρομή σε μία ενδεχόμενη ισραηλινή επίθεση. Το ενδιαφέρον του Ισραήλ επικεντρώνεται στις αεροπορικές βάσεις του Αζερμπαϊτζάν, οι οποίες πιθανότατα θα χρησιμοποιηθούν για τον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας μετά την ολοκλήρωση των αποστολών βομβαρδισμού και ως βάσεις ελικοπτέρων Έρευνας & Διάσωσης Μάχης (CSAR). Ο Rasim Musabayov, μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων, υποστηρίζει με δηλώσεις του στο Reuters ότι οι αεροπορικές βάσεις του Αζερμπαϊτζάν συγκαταλέγονται στα ισραηλινά σχέδια σε κάποιο βαθμό καθώς είναι “πλήρως εξοπλισμένες με σύγχρονα συστήματα ραδιοναυτιλίας και αεράμυνας, με προσωπικό εκπαιδευμένο από τις ΗΠΑ και μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς καμία προπαρασκευή”.

Σχετικό δημοσίευμα: Αζερμπαϊτζάν: H ισραηλινή εμπροσθοφυλακή στον Καύκασο

http://strategyreports.wordpress.com/2012/10/03/

ΣΧΟΛΙΟ "ΙΣΧΥΣ": ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΑΤΑΡΟΜΟΓΓΟΛΟΥΣ ΔΕΝ ΔΙΕΡΡΑΓΗΣΑΝ ΠΟΤΕ. ΙΣΑ-ΙΣΑ ΑΝΕΠΤΥΧΘΗΣΑΝ ΑΣΧΕΤΩΣ ΤΩΝ ΛΕΚΤΙΚΩΝ ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΩΝ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΟΥΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΑΤΑΡΟΜΟΓΓΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ

http://isxys.blogspot.com/2012/05/money-makes-world-go-round.html

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥΣ (ΠΟΛΛΟΙ ΕΒΡΑΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ) ΔΕΙΤΕ: Τα τουρκοδολάρια και οι εξαγορασμένοι φίλοι της Τουρκίας στις ΗΠΑ 

No comments :

Post a Comment