31/12/2011

Το άρθρο των Ελλήνων του Καναδά που η National Post δεν δημοσίευσε

Παραθέτουμε το άρθρο του Ελληνικού Κογκρέσου του Κεμπέκ, της Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά και άλλων Οργανώσεων του Ελληνισμού με έδρα τον Καναδά που η National Post αρνήθηκε να δημοσιεύσει. Αντί αυτού, δημοσιεύθηκε το κείμενο τους με τίτλο "Don't rewrite Balcan History".

Η μετάφραση του άρθρου που δεν δημοσιεύθηκε έγινε από το MacedoniaHellenicLand.Eu

Η Μακεδονία βρίσκεται στην Ελλάδα, όπου βρισκόταν πάντα και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο

Στις 28 και 29 Νοεμβρίου, 2011 η National Post επέτρεψε τη δημοσίευση δύο άρθρων(*) - πιστά αντίγραφα μεταξύ τους - από μια ειδική ομάδα ενδιαφέροντος, χωρίς να ελέγξει τα γεγονότα. Τα άρθρα γράφτηκαν από τα μέλη της UMD (Ενωμένης "Μακεδονικής" Διασποράς) και αποτελούν παραδείγματα εντυπωσιασμού και παραληρηματικής πλάνης. Επιπλέον, το περιεχόμενο τους ήταν εναντίον των Όρων και Προϋποθέσεων της εφημερίδας καθώς ο κατηγορητικός τόνος είναι ένα μέσο συκοφάντησης των Ελλήνων.

Ακολουθούν επαληθεύσιμες αντικρούσεις στους αμφίβολους ισχυρισμούς τους:
1) Η Μακεδονία και η Μακεδονική ταυτότητα ήταν αναπόσπαστα μέρη της ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού από τότε που τα πρώτα ελληνικά φύλα (γνωστά και ως Μακεδόνες) εγκαταστάθηκαν στο βόρειο ελληνικό χώρο περίπου 4.000 χρόνια πριν. Προς υπεράσπιση της επιστήμης τους, παγκοσμίου φήμης ιστορικοί διαφωνούν κατηγορηματικά με την προπαγάνδα που αναφέρεται από ομάδες όπως η UMD (βλ. στην ιστοσελίδα: www.macedonia-evidence.org/).

Εκτός από το αρχαίο ελληνικό βασίλειο της Μακεδονίας - του οποίου τα όρια ήταν σχεδόν αποκλειστικά σε αυτά της Ελλάδας σήμερα, δεν έχει υπάρξει ποτέ οποιοδήποτε άλλο "κράτος" της Μακεδονίας μέχρι που η κομμουνιστική Γιουγκοσλαβία μετονόμασε το νότιο τμήμα της σε "Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας" το 1944. Αυτή ήταν μια προσπάθεια να αποκτήσουν την ελληνική περιοχή μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Ελλάδα αντιτάχθηκε και το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ επεσήμανε αυτό το σχέδιο με ανησυχία (ΗΠΑ, Υπουργείο Εξωτερικών τηλεγράφημα 868.014/26 Δεκέμβριος 1944). Το θέμα προέκυψε πάλι το 1991, όταν η ίδια δημοκρατία αποσπάστηκε από τη Γιουγκοσλαβία και ανακήρυξε την ανεξαρτησία της με το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας". Και πάλι, η Ελλάδα αντέδρασε έντονα. Αυτό δεν είναι κάποιο πλαστό καπρίτσιο ενός Έλληνα πολιτικού: Παρουσιάστηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο συνέστησε διευθέτηση μέσω δύο ψηφίσματων [817 (1993) και 845 (1993)]. Το 1993, μετά από αυτές τις συστάσεις, ο βόρειος γείτονας της Ελλάδας έγινε δεκτός στον ΟΗΕ με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης με την προσωρινή ονομασία "ΠΓΔΜ" μέχρι να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση μέσω διαπραγματεύσεων με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών. Τα Σκόπια συμφώνησαν με αυτούς τους όρους αλλά τα δικαστήρια, οι ξένες κυβερνήσεις, και τα ΜΜΕ χρησμιμοποιούν όλες τις δυνάμεις τους (συμπεριλαμβανομένης και της UMD) για να προωθήσουν τη χώρα ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας", ενάντια στις επιθυμίες των Ηνωμένων Εθνών.

2) Η Ελλάδα δεν εισέβαλε σε καμία χώρα που ονομάζεται Μακεδονία, όπως υποστηρίζεται στο προπαγανδιστικό άρθρο. Το 1912, η Ελλάδα απελευθέρωσε την περιοχή από τους Τούρκους, όπου ζούσαν οι Έλληνες από την αρχαιότητα, η οποία αντιστοιχεί στην ελληνική επαρχία της Μακεδονίας. Η αγαλλίαση στους δρόμους καταγράφηκε καθώς ο ελληνικός στρατός αντικαθιστούσε τον ηττημένο τουρκικό στρατό.

3) Η λέξη "Μακεδονία" δεν ήταν "ταμπού στην Ελλάδα μέχρι τη δεκαετία του 1980". Αυτή η "θεωρία ταμπού" είναι εντελώς αβάσιμη, και παντελώς παράλογη. Η Ελλάδα ήταν πάντα περήφανη για τη Μακεδονική κληρονομιά της. Πράγματι, η Ελλάδα ήταν το πρώτο σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος που αναβίωσε επίσημα το όνομα «Μακεδονία» το 1914 μετά την απελευθέρωση της περιοχής έπειτα από αιώνες οθωμανικής κυριαρχίας, και δεκαετίες βουλγαρικού επεκτατισμού.

4) Η Ελλάδα ποτέ δεν διενήργησε "συστηματικές δολοφονίες Μακεδόνων [sic] στη Βόρεια Ελλάδα". Δεν υπάρχει αντικειμενική απόδειξη για κάτι τέτοιο πέραν της γελοίας ιστοριογραφίας των Σκοπίων, η οποία βασίστηκε στις ολοκληρωτικές κομμουνιστικές ιδέες που αποτελούν πλέον την υπερεθνικιστή ρητορική των Σκοπίων. Υπάρχουν 2,5 εκατομμύρια Έλληνες στην ελληνική επαρχία της Μακεδονίας, καθώς και ένα εκατομμύριο Μακεδόνες Έλληνες της διασποράς που αποκαλούσαν τους εαυτούς τους Μακεδόνες πάντα.

5) Η Ελλάδα δεν είναι "παρανοϊκή ως προς την απώλεια του βόρειου εδάφους της" - χωρίς νόμιμη αιτία ανησυχίας. Σε αντίθεση με τις εποικοδομητικές προσπάθειες της Ελλάδας, τα Σκόπια συνεχίζουν με αλυτρωτικές στρατηγικές όπως η τακτική της «αρχαιοποίησης»,ο σφετερισμός και η στρέβλωση της ελληνικής ιστορίας, η ανέγερση γιγαντιαίων αγαλμάτων, η μετονομασία ορόσημων και οδών, η εκτύπωση σχολικών βιβλίων και χαρτών που απεικονίζουν την λεγόμενη "Μεγάλη (ή Ενωμένη) Μακεδονία» - μια φανταστική οντότητα που περιέχει μεγάλες μερίδες της Ελλάδας και της Βουλγαρίας. Κατά τη διάρκεια του επίσημου εορτασμού της 20ης επετείου της "Ημέρας Ανεξαρτησίας» (08.09.2011), η κεντρική πλατεία των Σκοπίων ήταν διακοσμημένη με μια γιγαντιαία σημαία της «Ενωμένης Μακεδονίας». Το 2009, η κρατική τηλεόραση MTB των Σκοπίων) έπαιξε ένα 10 λεπτό βίντεο όπου ο Θεός τους είπε ότι ήταν οι "Μακεδονοειδείς – πρόγονοι της Λευκής Φυλής", ενώ όλοι οι άλλοι ήταν "Νεγροειδείς, Μογκολοειδείς, και Μπάσταρδοι".

Ένας τέτοιος αλυτρωτισμός δεν είναι χαρακτηριστικός μιας χώρας του 21ου αιώνα που επιθυμεί σχέσεις καλής γειτονίας όπως και να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πρόεδρος της UMD θα πρέπει να ασχολείται λιγότερο με τη συγγραφή φανταστικών ιστοριών για εφημερίδες, και περισσότερο με τους σκελετούς της UMD που συμπεριλαμβάνουν:

1. Την απουσία επίσημης αποστασιοποίησης από ρατσιστικές και αναπόδεικτες πεποιθήσεις ότι οι Έλληνες κατάγονται από τις υποσαχάριες φυλές - ένα άλλο θέμα προπαγάνδας πολλών από τους συμπατριώτες του.

2. Η υποστήριξη της οργάνωσής του για την διάλυση της βόρειας Ελλάδας. Στο «Παγκόσμιο Συνέδριο της UMD» στο Τορόντο (2010) ο πρόεδρος της οργάνωσης πήρε συνέντευξη από ένα γνωστό μέλος της UMD (που είναι και κύριος οικονομικός υποστηρικτής), ο οποίος δήλωσε σε ένα πλήθος που ζητωκραύγαζε ότι ευχόταν για μια «Ενωμένη Μακεδονία», η οποία συμπεριλάμβανε εδάφη της Ελλάδας και τη Βουλγαρίας.

Επιπλέον, η εδρεύουσα στην Ουάσινγκτον UMD, η οποία χρηματοδοτείται γενναιόδωρα από τον Τουρκικό Συνασπισμό της Αμερικής - δεν έχει καμία δουλειά να γράφει προπαγανδιστικά άρθρα για καναδικές εφημερίδες. Η National Post είναι υπεύθυνη για τη δημοσίευση ανοησιών που δυσφημούν μια χώρα και το λαό της, συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων που ζουν στον Καναδά. Αυτό είναι ιδιαίτερα απαράδεκτο, δεδομένου ότι άδραξε την ευκαιρία να τυπώσει ρητορική μίσους κατά τη διάρκεια της χειρότερης οικονομικής περιόδου και πεσμένου ηθικού της Ελλάδας. Αυτό που έκαναν οι συγγραφείς είναι να χρησιμοποιήσουν την εφημερίδα ως βήμα για να συκοφαντήσουν τους Έλληνες στα μάτια του καναδικού-αναγνωστικού κοινού και αυτό είναι πολύ λυπηρό. . Θα θέλαμε μια συγγνώμη. Γιατί θα έπρεπε να ενδιαφέρει αυτό το θέμα τους Καναδούς; Λοιπόν, παρόμοια πράγματα συνέβαιναν τη δεκαετία του 1930 σε μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Πανελλήνιο Συνέδριο του Κεμπέκ
Παμμακεδονική Ένωση Καναδά
Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ
Ελληνική Κοινότητα του Τορόντο
Ελληνική Κοινότητα Οττάβας
Ελληνική Κοινότητα Βανκούβερ
Μακεδονική Ένωση "Φίλιππος-Αλέξανδρος"
Μακεδονικός Σύλλογος "Μέγας Αλέξανδρος"
Αδελφότητα Βογατσιωτών Καστοριάς «Ίων Δραγούμης»
Κοινωνία Καστοριαννών "Ομόνοια"
Σύλλογος Ποντίων του Μόντρεαλ "Εύξεινος Πόντος"

Οι φωτογραφίες που η National Post αρνήθηκε να δημοσιεύσει



Η γιγαντιαία σημαία της «Ενωμένης Μακεδονίας» στην επίσημη 20η επέτειο της «Ημέρας Ανεξαρτησίας,
στα Σκόπια στις 8 Σεπτεμβρίου 2011. Στιγμιότυπο οθόνης από την κρατική τηλεόραση
http://www.youtube.com/watch?v=XfTVO4Gg0Jg&feature=player_embedded



Ελληνική σημαία στο εξώφυλλο της εφημερίδας "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" 26 Οκτωβρίου 1912, αριθμός 382.
Τίτλος: "Ζήτω η Ελευθερία!" - που περιγράφει την ελευθερία της Μακεδονίας από τους Τούρκους.



Αρχαίο Μακεδονικό νόμισμα με χαραγμένες τις λέξεις «του Αλεξάνδρου» στην ελληνική γλώσσα.
Πηγή: Macedonia-evidence.org






Χάρτες και συνθήματα της «Ενωμένης Μακεδονίας» από την διασπορά των Σκοπίων στη Μελβούρνη,
και κατά τη διάρκεια ενός αγώνα ποδοσφαίρου στην Μπίτολα, ΠΓΔΜ.

http://www.macedoniahellenicland.eu/content/view/2618/39/lang,el/

No comments :

Post a Comment