29/03/2022

Πολύ δυσάρεστα σενάρια...

Το σχέδιο περιλαμβάνει την ενοποίηση της αεράμυνας της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας, με αιχμή το ευρωπαϊκό αντιαεροπορικό και αντιβαλλιστικό σύστημα μακρού βεληνεκούς SAMP/T της γαλλοϊταλικής κοινοπραξίας Eurosam. Το σχέδιο συνάγεται από τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών. Είπε συγκεκριμένα ότι το ενδεχόμενο συμπαραγωγής των SAMP/T συζητήθηκε με τους ηγέτες Γαλλίας και Ιταλίας στις Βρυξέλλες. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φαντασία για να αντιληφθεί κανείς ότι πραγματικός στόχος της πρωτοβουλίας είναι η επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί από την προμήθεια του ρωσικού συστήματος αντιβληματικής προστασίας μακρού βεληνεκούς S-400 Triumf από την Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

Το Ισραήλ θα εμπλακεί σε έργο μεταφοράς φυσικού αερίου προς την Τουρκία εάν σ’ αυτό συμμετέχουν όλες οι χώρες της περιοχής και κυρίως δεν στρέφεται ενάντια στη στρατηγική συνεργασία του με την Ελλάδα, την Αίγυπτο και την Κύπρο. Αυτό υπογράμμισε Ισραηλινός ειδικός μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο Ανατολή (πηγή ΓΤΠ) ενώ τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε σενάρια για τη μεταφορά του φυσικού αερίου της περιοχής προς την ΕΕ μέσω Τουρκίας. Ο επικεφαλής του Ισραηλινού ινστιτούτου για την περιφερειακή εξωτερική πολιτική, Μιτβίμ (Mitvim) υποστήριξε ότι η περιφερειακή ενεργειακή συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο είναι πολύ σημαντική για την απεξάρτηση της Ευρώπης από το Ρωσικό φυσικό αέριο. Ο Νιμρότ Γκόρεν εξέφρασε την άποψη ότι οι χώρες της Ανατολικής Μεσογείου πρέπει να αποδεχτούν την πρόταση της ΕΕ και να παρακαθίσουν σε μια περιφερειακή διάσκεψη, υιοθετώντας μια θετική ατζέντα, στην οποία θα καθορίσουν τα αμοιβαία συμφέροντά τους, προκειμένου να εγκαθιδρύσουν ένα νέο μηχανισμό συνεργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΤΟ ΠΡΩΤΟ, ΑΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΣΑ ΣΤΟΝ "ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ". ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΗΝ ΚΑΘΙΣΤΑ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΚΤΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΑΖΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΤΗΝ "ΤΟΥΡΚΕΛΛΑΔΑ".
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΔΕΔΟΜΕΝΗ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ-ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΥ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ, ΔΗΜΟΣΙΩΣ  ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ..."ΕΙΡΗΝΗΣ" ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΤΕΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ (ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥΣ).

4 comments :

  1. Anonymous29/3/22 16:14

    Συμφωνω με την τοποθετηση του ιστοτοπου (Κουρητης), ως μια ευστοχη αναλυση.

    Εκει οδευουν τα πραγματα με τον ορυκτο πλουτο, στην συνδιαχειριση κι στην συνεκμεταλλευση.
    Μαλλιστα με το ψευτο διλημμα, απο το τιποτα καλυτερα να παρεις ενα ποσοστο ..... απο τα ΔΙΚΑ σου.


    Ιω. Μάζης για τις δηλώσεις Ακάρ περί συνεκμετάλλευσης (28/03/2022)
    https://www.youtube.com/watch?v=bJwmBVNWLTc&t=100s

    eksothen

    ReplyDelete
  2. Anonymous29/3/22 17:49

    https://www.tovima.gr/2022/03/29/opinions/o-tourko-israilinos-agogos-to-kypriako-kai-i-trimeris-elladas-kyprou-israil/

    ReplyDelete
  3. Ο αντικειμενικός στόχος του Μεταπολιτευτικού Δημοκρατικού Καθεστώτος είναι ένας! Να μήν πέσει, ούτε να διαρραγει το Σύστημα και τα συμφέροντα των. Από εκεί και πέρα έχουν τα ΜΜΕξαπατησης και όλα γι αυτούς είναι εύκολα.

    ReplyDelete
  4. Anonymous2/4/22 11:41

    https://www.cnn.gr/focus/apopseis/story/306840/polemos-stin-oykrania-kai-toyrkia-h-apli-trexoysa-diaxeirisi-den-einai-arketi

    ReplyDelete