30/03/2022

Rand: Πώς προκάλεσαν οι ΗΠΑ την Ρωσία στην Ουκρανία

Η Έκθεση Rand του 2019 με τίτλο «Υπερέκταση και ανισορροπία της Ρωσίας», τόνιζε ότι ο στόχος των ΗΠΑ είναι να υπονομεύσουν τη Ρωσία. Η έμφαση πρέπει να δίνεται στις προσπάθειες και τις ενέργειες για την υπονόμευση του καθορισμένου αντιπάλου Ρωσίας, είναι το νόημα της Έκθεσης. Η έκθεση απαριθμεί τα αντιρωσικά μέτρα χωρισμένα στους ακόλουθους τομείς: οικονομικός, γεωπολιτικός, ιδεολογικός/πληροφοριακός και στρατιωτικός. Αξιολογούνται σύμφωνα με τους αντιληπτούς κινδύνους, τα οφέλη και η «πιθανότητα επιτυχίας». Επίσης η έκθεση αναφέρει ότι η Ρωσία έχει «βαθιά εδραιωμένες» ανησυχίες για δυτικές παρεμβάσεις και πιθανή στρατιωτική επίθεση. Αυτά τα “άγχη”, όπως αναφέρει, «θεωρούνται ευάλωτα προς εκμετάλλευση».

Όπως επισημαίνεται η Ουκρανία είναι σημαντική για τη Ρωσία. Οι δύο χώρες μοιράζονται πολύ κοινή κληρονομιά και μακρά κοινά σύνορα. Ένας από τους σημαντικότερους ηγέτες της Σοβιετικής Ένωσης, ο Νικήτα Χρουστσόφ, ήταν Ουκρανός. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Ουκρανία ήταν μια από τις οδούς εισβολής του Χίτλερ και υπήρχε ένας μικρός αλλά ενεργός αριθμός Ουκρανών συνεργατών με τη Ναζιστική Γερμανία. Η απόσταση από την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, έως τη Μόσχα είναι λιγότερο από 500 μίλια. Για αυτούς τους ίδιους λόγους γεωγραφίας και ιστορίας, η Ουκρανία αποτελεί βασικό συστατικό μιας προσπάθειας των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ να υπονομεύσουν τη Ρωσία.

Η σημερινή υφυπουργός Πολιτικών Υποθέσεων, Βικτόρια Νούλαντ, είπε ότι για πάνω από 20 χρόνια οι ΗΠΑ επένδυσαν πέντε δισ. δολάρια στο έργο για να ανατρέψουν την Ουκρανία. Το αποκορύφωμα ήταν ένα βίαιο πραξικόπημα τον Φεβρουάριο του 2014. Από το 2015, οι ΗΠΑ εκπαιδεύουν υπερεθνικιστές και νεοναζιστικές πολιτοφυλακές. Αυτό έχει τεκμηριωθεί σε άρθρα όπως “Η Βουλή των ΗΠΑ παραδέχεται τον ρόλο των Ναζί στην Ουκρανία” (Robert Parry, 2015), “Οι ΗΠΑ εξοπλίζουν και βοηθούν τους νεοναζί στην Ουκρανία ενώ η Βουλή συζητά την απαγόρευση“. (Max Blumenthal, 2018), “Οι νεοναζί και η ακροδεξιά είναι στην πορεία στην Ουκρανία” (Lev Golinken το 2019) και “Η CIA μπορεί να εκτρέφει τον ναζιστικό τρόμο στην Ουκρανία” (Branko Marcetic Ιαν. 2022).

Η έκθεση Rand απαριθμεί πολλές τεχνικές και “μέτρα” για να προκαλέσει και να απειλήσει τη Ρωσία. Μερικά από τα βήματα περιλαμβάνουν:
  • Επανατοποθέτηση βομβαρδιστικών εντός εμβέλειας εύκολης προσβολής βασικών ρωσικών στρατηγικών στόχων
  • Ανάπτυξη πρόσθετων τακτικών πυρηνικών όπλων σε τοποθεσίες στην Ευρώπη και την Ασία
  • Αύξηση της στάσης και της παρουσίας της ναυτικής δύναμης των ΗΠΑ και των συμμάχων στις επιχειρησιακές περιοχές της Ρωσίας (Μαύρη Θάλασσα).
  • Διεξαγωγή πολεμικών ασκήσεων του ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας.
  • Αποχώρηση από τη Συνθήκη για τις Ενδιάμεσες Πυρηνικές Δυνάμεις (INF).
Αυτές και πολλές άλλες προκλήσεις που πρότεινε το Ραντ, στην πραγματικότητα, εφαρμόστηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: https://slpress.gr/anadimosieuseis/ekthesi-rand-pos-prokalesan-oi-ipa-tin-rosia-stin-oykrania/

4 comments :

  1. Anonymous31/3/22 00:44

    "OYKPANOI NEO NAZI ξεγυμνώνουν Ρωσοφωνη Ουκρανέζα και την χτυπούν, την βάφουν και την καίνε!!!"

    https://attikanea.info/%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%AF-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B6%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%BD%CF%83%CE%BA%CE%B9-%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1/

    ReplyDelete
  2. Anonymous31/3/22 03:22

    ΣΛΑΒΟΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΣΛΑΒΟΥΣ

    https://theflagreport.com/marioupoli-sokaroun-oi-eikones-me-to-vouno-apo-ptomata-stratioton/

    ReplyDelete
  3. Anonymous31/3/22 15:33

    "ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ!!! Οι Ρώσοι μαζί με τους BRICS πάνε για ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
    Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ δήλωσε ότι οι χώρες BRICS θα αποτελέσουν την καρδιά της (ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ) νέας παγκόσμιας τάξης. Οι BRICS είναι ένας διεθνής πολιτικός οργανισμός των κορυφαίων αναδυόμενων αγορών, που αποτελείται από πέντε χώρες: την Βραζιλία, την Ρωσία, την Ινδία, την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας και την Νότια Αφρική – ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΔΗΛΑΔΗ!!!

    https://www.el.gr/_featured_1/enallaktiki-taxi-pragmaton-oi-rosoi-m/

    ReplyDelete
  4. Anonymous1/4/22 02:28

    "Μαριούπολη: Κανένα έλεος για τους νεοναζί του Τάγματος Αζόφ – Πολύ σκληρό βίντεο"
    https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/enoples-sygkroyseis/marioupoli-kanena-eleos-gia-tous-neonazi-tou-tagmatos-azof-poly-skliro-vinteo/

    ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ISIS.
    ΕΙΝΑΙ Η "ΑΡΙΑ" ΦΥΛΗ!

    ReplyDelete