28/09/2021

Ρωσία: Λαβρόφ και Σοϊγκού συνεχίζουν ως υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας αντίστοιχα

Οι επικεφαλής της εκλογικής λίστας του κυβερνώντος κόμματος της «Ενιαίας Ρωσίας» στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές (17-19 Σεπτεμβρίου), θα ηγηθούν εξειδικευμένων επιτροπών του κόμματος, δήλωσε ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους πέντε πρώτους της εκλογικής λίστας του κόμματος. Ο Πούτιν σημείωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα ηγηθεί Επιτροπής για τη διεθνή συνεργασία και την υποστήριξη συμπατριωτών, ενώ ο υπουργός ‘Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού θα τεθεί επικεφαλής της κομματικής Επιτροπής για την ανάπτυξη της Ανατολικής Σιβηρίας.

Όπως επανειλημμένως είχε προεκλογικά αναφερθεί, προσωπικά ο Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε ζητήσει από τους δύο δημοφιλέστερους πολιτικούς στη χώρα και στην κυβέρνηση να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια της «Ενιαίας Ρωσίας» με την υποψηφιότητά τους, ενώ μετά την εκλογή τους είχε δηλώσει ότι είναι ζήτημα επιλογής των ιδίων ποια θέση θα επιλέξουν να διατηρήσουν. Αργότερα και ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως αναφέρει το πρακτορείο «ΡΙΑ-Νόβοστι», δήλωσε ότι οι Σεργκέι Λαβρόφ και Σεργκέι Σόιγκου παραμένουν και θα συνεχίσουν να εργάζονται στις κυβερνητικές θέσεις τους και δεν θα μεταπηδήσουν στην Κρατική Δούμα.

Σύμφωνα με τον Ρώσο Πρόεδρο, οι άλλοι τρεις της λίστας, η Γιλένα Σμελιόβα θα ηγηθεί της Επιτροπής για την εκπαίδευση και την επιστήμη, ο Ντένις Προτσένκο, της Επιτροπής για την υγειονομική περίθαλψη, η ‘Αννα Κουζνέτσοβα της Επιτροπής για την προστασία της μητρότητας, της παιδικής ηλικίας και της υποστήριξης της οικογένειας.

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: Ο ΣΟΙΓΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΙΝΟΜΟΓΟΛΟΥΣ. ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΣΙΒΗΡΙΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ.
Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΜΜΟΝΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟΝ ΣΟΙΓΚΟΥ ΑΠΟΚΤΑ ...ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ. ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΕΦΕΡΕ (ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ) Ο ΣΟΙΓΚΟΥ ΣΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΣΟΥΣ, ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ.

ΑΜΠΕ

No comments :

Post a Comment