19/08/2018

Ρωσσία: Προσφέρει στην Κίνα 2,5 εκατ. στρέμματα καλλιεργήσιμης γης

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΣΕ ΑΝΥΠΟΠΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΑΣΙΑΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΟΥΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ ΑΡΓΗΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ, ΑΦΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΑΙΩΝ ΤΟΥΣ ΣΕ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΙΝΟΜΟΓΓΟΛΟΥΣ.
ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΧΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΩΣ Η ΜΟΝΗ ΕΛΠΙΔΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΡΩΣΣΩΝ (ΩΣ ΛΕΥΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ) ΣΤΟΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΙΝΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ ΩΣ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ (ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΗ, ΤΗΝ ΗΓΕΤΙΔΑ) ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ Ε.Ε, Η ΟΠΟΙΑ ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΛΕΥΚΕΣ ΧΩΡΕΣ/ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ (ΗΠΑ, ΚΑΝΑΔΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, Ν.ΖΗΛΑΝΔΙΑ) ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΚΙΤΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΜΙΑΙΜΟΥΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ. (ΑΡΑΒΕΣ).

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΥΠΗΡΞΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ-ΤΡΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΩΣ ΘΙΓΟΥΝ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ, ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΤΟΥ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ Γ.Π.Π.  ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΗ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΤΟΡΘΩΣΟΥΝ ΟΙ ΛΕΥΚΟΙ ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΟΥΝ ΩΣ ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΗΔΗ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟΥΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΤΗ ΣΚΟΤΩΜΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΙΟΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΥΠΟΦΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΙΓΑΔΕΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ.

Υ.Γ-1: ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΟΙ ΣΙΝΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥΣ  ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕΝΕΣ ΓΑΙΕΣ ΑΣΥΖΗΤΗΤΙ ΠΙΣΩ, ΤΟΤΕ ΑΥΤΟ ΑΦΟΡΑ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΕΩΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ/ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΩΣ Ο ΣΙΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΡΩΣΣΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΓΙΩΘΕΙ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΛΔ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ.
ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ. ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΤΕΜΑ ΣΟΓΙΑΣ ΤΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΛΟΙΠΗ ΕΝΔΗΜΙΚΗ ΒΛΑΣΤΗΣΗ;  ΣΤΑ ΣΙΤΗΡΑ; (ΔΕΝ ΞΕΡΩ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΩ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΑ ΕΝΔΗΜΙΚΑ ΦΥΤΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΛΛΟΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΦΥΤΩΝ).  
Υ.Γ-2: ΜΕ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑ, ΜΕ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΣΕ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΕΣ, ΗΔΗ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ, ΤΑΚΤΙΚΕΣ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΕΠΙΤΥΧΩΣ Η ΚΑΘΑΡΑ ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ. ΜΕ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΕΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ (ΜΕ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΠΟΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ), ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΕΞΑΓΟΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΜΕΓΙΣΤΟΥ ΜΕΡΙΔΙΟΥ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΑΛΛΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΝΙΚΟΣ. ΘΑ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΜΜΙΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΣ ΑΝΑΣΧΕΣΗΣ.

Η Μόσχα προσέφερε 2,5 εκατομμύρια στρέμματα καλλιεργήσιμης γης διαθέσιμη στους Κινέζους αγρότες προκειμένου να καλύψει τη μεγάλη ζήτηση για σόγια - και φυσικά, να αποτρέψει μια τεράστια έλλειψη του εν λόγω προϊόντος που θα οδηγούσε σε πολιτικές / κοινωνικές αναταραχές σε ολόκληρη τη χώρα. Όπως αναφέρει η South China Morning Post, πολλές κινεζικές επιχειρήσεις επενδύσεων έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον για την εδραίωση μιας συμφωνίας με τη Μόσχα.

Ο Valery Dubrovskiy, διευθυντής επενδύσεων στον Οργανισμό επενδύσεων και εξαγωγών της Άπω Ανατολής, δήλωσε την Τρίτη (14/8) ότι οι Κινέζοι, οι Ρώσοι και οι χώρες έχουν ήδη εκφράσει τεράστιο ενδιαφέρον για τα αγροτεμάχια. «Περιμένουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος της επένδυσης θα προέλθει από την Κίνα», ανέφερε.  «Αναμένουμε 50% από την Κίνα, 25% από τη Ρωσία και 25% από άλλες χώρες, όπως η Ιαπωνία και η Κορέα», σημείωσε. Ο Dubrovskiy ανέφερε ότι τα 3 εκατομμύρια εκτάρια αγροτεμαχίων στην επαρχία της Ρωσικής Άπω Ανατολής είναι τώρα διαθέσιμα στους αγρότες, προσθέτοντας πως η περιοχή θα μπορούσε να αποτελέσει κομβικό σημείο για την καλλιέργεια γαλακτοκομικών προϊόντων, σόγιας, σιταριού και άλλων αγαθών.  Η South China Morning Post σημειώνει ότι οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ήδη αποκτήσει αγροτικές εκτάσεις υψηλής ποιότητας, έτσι ώστε οι Κινέζοι αγρότες θα πρέπει να εγκατασταθούν σε υποβαθμισμένες και χαμηλής παραγωγικότητας περιοχές σε απομακρυσμένες περιοχές.

Ο Dmitri Rylko, γενικός διευθυντής του ρωσικού Ινστιτούτου Συμβουλευτικών Υπηρεσιών για Μελέτες Αγροτικών Αγορών, εξήγησε ότι η πλειοψηφία της εύφορης γης στην περιοχή της Άπω Ανατολής έχει ήδη αποκτηθεί, παρόλο που οι κινεζικές επιχειρήσεις έσπευσαν να υπογράψουν μισθώσεις και άλλες προσωρινές συμφωνίες. «Τα καλύτερα εδάφη καταλαμβάνουν και έχουν εκμεταλλευτεί σε μεγάλο βαθμό οι εγχώριοι αγρότες, οπότε αν θέλουν περισσότερα, θα είναι κατά κύριο λόγο σε απομακρυσμένες και χαμηλής παραγωγικότητας περιοχές», ανέφερε.

http://bankingnews.gr/index.php?id=379885

2 comments :

  1. ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ : https://www.defence-point.gr/news/eyrasianismo-ochi-paneyropi-nai-mia-metexelixi-tis-rosias-symvati-me-to-elliniko-ethniko-symferon

    ReplyDelete
  2. Anonymous7/2/22 10:41

    https://www.rt.com/business/548408-russia-expands-china-grain-supplies/

    ReplyDelete