17/09/2021

Η.Π.Α: Οι πωλήσεις πλαστών καρτών εμβολιασμού αυξάνονται

Η διαδικτυακή αγορά για ψεύτικες κάρτες εμβολιασμού ανθεί. Χιλιάδες πωλητές στο διαδίκτυο ισχυρίζονται ότι προσφέρουν σχεδόν τέλεια αντίγραφα καρτών εμβολιασμού για τον COVID-19 σε τιμές που έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Αφού ο Πρόεδρος Joe Biden υπέγραψε δύο διατάγματα την περασμένη Πέμπτη σχετικά με τον αριθμό των Αμερικανών που πρέπει να εμβολιαστούν για να συνεχίσουν να εργάζονται, το κόστος των πλαστών καρτών εμβολιασμού COVID-19 διπλασιάστηκε από 100 $ σε 200 $. Οι πωλητές σχεδόν πάντα ζητούν πληρωμή σε bitcoin και συχνά ζητούν συγκεκριμένες προσωπικές πληροφορίες, οι οποίες είναι περισσότερες από αυτές που χρειάζονται για την έκδοση μιας κάρτας. Ωστόσο, οι άνθρωποι δεν σκέφτονται πού καταλήγουν οι οικονομικές και προσωπικές τους πληροφορίες.

Δεν είναι σαφές πόσες από αυτές τις ψεύτικες κάρτες φτάνουν με επιτυχία σε άτομα που προσπαθούν να τις αγοράσουν, ωστόσο, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ προσπαθεί να εμποδίσει τέτοιες προσπάθειες. Το FBI προχώρησε σε τουλάχιστον μία σύλληψη ενός φαρμακοποιού από το Σικάγο, ο οποίος φέρεται να τις πουλούσε στο eBay. Κυβερνητικός εκπρόσωπος των ΗΠΑ δήλωσε ότι και ο οργανισμός που είναι υπεύθυνος για την προστασία των συνόρων της χώρας, έχει σταματήσει χιλιάδες πακέτα πλαστών καρτών εμβολιασμού COVID-19 από την Κίνα. Σχεδόν όλα τα κατασχεθέντα πακέτα προέρχονταν από το Shenzhen της Κίνας, είπε ο εκπρόσωπος.

Όλα τα μεγάλα αμερικανικά social media και τα sites ηλεκτρονικού εμπορίου, συμπεριλαμβανομένων των Etsy, Facebook, Amazon και Twitter, έχουν απαγορεύσει την πώληση των πλαστών καρτών. Ωστόσο, οι χρήστες που προσφέρουν κάρτες προς πώληση είναι ανεξέλεγκτοι στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. Ενώ το Telegram εξακολουθεί να χρησιμοποιείται λιγότερο συχνά στις ΗΠΑ, φαίνεται να έγινε πιο δημοφιλές τον περασμένο χρόνο. Ερευνητές της εταιρείας ασφαλείας Check Point έχουν εντοπίσει περίπου 10.000 χρήστες Telegram που ισχυρίζονται ότι πωλούν πλαστές κάρτες εμβολιασμού.

https://www.secnews.gr/366342/ipa-covid-19-polises-plaston-karton-emboliasmou-auksanontai/

No comments :

Post a Comment