17/09/2021

Ανεπιθύμητα στη Νέα Ζηλανδία τα νέα υποβρύχια της Αυστραλίας

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Jacinda Ardern, είπε την Πέμπτη ότι τα μελλοντικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια του Βασιλικού Αυστραλιανού Ναυτικού δεν θα επιτρέπεται να επισκέπτονται λιμάνια ή τα χωρικά ύδατα της πατρίδας της, λόγω της μακρόχρονης εκστρατείας της Νέας Ζηλανδίας κατά των πυρηνικών. Σύμφωνα με το «Reuters», η Ardern συζήτησε το ζήτημα των νέων αυστραλιανών υποβρυχίων με τον Αυστραλό ομόλογό της, Scott Morrison, χθες, την ίδια ημέρα που οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσαν τη δημιουργία ενός νέου σχήματος ασφαλείας, που λέγεται AUKUS. Πρώτη πρωτοβουλία του τελευταίου είναι να βοηθήσει το Βασιλικό Αυστραλιανό Ναυτικό να αποκτήσει πυρηνοκίνητα υποβρύχια.

Η Νέα Ζηλανδία δεν επιτρέπει από το 1984 σε πυρηνοκίνητα πλοία ή υποβρύχια να ελλιμενίζονται σε λιμάνια της και να εισέρχονται στα χωρικά ύδατα. Το ίδιο ισχύει για πλοία ή υποβρύχια που φέρουν πυρηνικά όπλα.

ΑΜΠΕ

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΣΗΜΕΙΩΝΩ ΕΚ ΝΕΟΥ ΠΩΣ ΣΤΗΝ Ν.ΖΗΛΑΝΔΙΑ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΛΛΑ ΗΡΝΗΘΗ. Η ΑΠΟΨΙΣ ΤΗΣ ΤΩΡΙΝΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ Ν.ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ , ΕΙΤΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΕΙΤΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.

2 comments :

  1. Anonymous17/9/21 17:21

    ΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ Η ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΗ, "ΟΤΑΝ ΠΕΣΕΙ Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ/ΑΝΔΡΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ"... ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΘΗΛΥΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.

    ΣΤΕΝΤΩΡ

    ReplyDelete
  2. Anonymous17/9/21 23:50

    ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ ΔΕΝ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Η ΘΗΛΥΚΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΕΙΥΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ.

    Η ΔΕ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΦΑΛΟΚΡΑΤΙΚΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΔΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ ΑΡΧΙΔΙΑ ΝΑ ΦΟΡΕΣΕΙ.

    ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΣΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ...

    ReplyDelete