08/09/2021

Έλεγχοι σε 10 εμβολιαστικά κέντρα για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Στο μικροσκόπιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας έχουν μπει 10 εμβολιαστικά κέντρα για τυχόν έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, αποκάλυψε ο διοικητής της ανεξάρτητης αρχής, Άγγελος Μπίνης, σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1. Όπως ανέφερε, πέραν των τριών συγκεκριμένων περιπτώσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας (Κέντρο Υγείας Παλαμά, «Γ. Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης κ.α.), σε εξέλιξη βρίσκονται και έλεγχοι σε 10 κέντρα εμβολιασμού, όπου χωρίς να υπάρχει βεβαιότητα παράβασης, υπάρχουν «αρχικές ενδείξεις που υποκρύπτουν ένα σχήμα απάτης». Η ΕΑΔ επεμβαίνει προληπτικά προκειμένου να αποτραπούν παρόμοια φαινόμενα, προχωρώντας σε διασταυρώσεις στοιχείων, όπως π.χ. σε ποια εμβολιαστικά κέντρα υπάρχουν καταχωρήσεις πολύ αργά το βράδυ ή εμφανίζουν μεγάλη αυξομείωση στον αριθμό των εμβολιασμών, σημείωσε ο κ. Μπίνης.

Για την περίπτωση του Κέντρου Υγείας Παλαμά, είπε ότι είναι σε εξέλιξη η έρευνα για το ποια είναι τα 33 άτομα που έλαβαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και προειδοποίησε τους δημόσιους λειτουργούς αλλά και τους ιδιώτες που εμπλέκονται σε τέτοια σχήματα «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί οι κυρώσεις είναι πολύ βαριές και η ηθική απαξία της πράξης είναι τέτοια που θα υπάρξουν οριστικές παύσεις και οικονομικές κυρώσεις».

ΑΜΠΕ

Η ελληνική αστυνομία ξεκίνησε έρευνα μεγάλης κλίμακας για εκδόσεις πλαστών πιστοποιητικών Covid-19, μέρος της οποίας είναι υπόθεση πιστοποιητικών εμβολιασμού που εκδόθηκαν από τη Βουλγαρία, γράφει βουλγαρικό δημοσίευμα. Υπάρχουν εικασίες ότι υπάρχουν πλαστά πιστοποιητικά μεταξύ αυτών, όπως ανέφερε η BNR. Από μια μεμονωμένη περίπτωση εκδόσεων πλαστών πιστοποιητικών στην πόλη της Κοζάνης, η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα που έχει ήδη καλύψει ολόκληρη τη χώρα.

Τα έγγραφα υγείας των ιατρικών υπαλλήλων στα κρατικά νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, τη Σαντορίνη, τη Δράμα και αρκετές άλλες περιφέρειες είναι υπό αμφισβήτηση. Για να παραμείνουν στη δουλειά, ορισμένοι από αυτούς έχουν υποβάλει πιστοποιητικά εμβολιασμού από τη Βουλγαρία. Άλλοι παρουσίασαν ένα έγγραφο για την παρουσία αντισωμάτων μετά τη μόλυνση από τον κορωνοϊό χωρίς να κάνουν εξετάσεις.

Χθες, το κοινοβούλιο στην Αθήνα ενέκρινε αλλαγή νόμου, καθώς η κατοχή πλαστού πιστοποιητικού τιμωρείται με πρόστιμο 5 χιλιάδες ευρώ και ποινική ευθύνη.

The Hellenic Information Team

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΜΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΝΟΜΙΖΩ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ. ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΑ , ΑΛΛΑ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ , ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΔΛΔ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ή ΟΙ ΝΟΣΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ. ΠΛΑΣΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ή ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ή Η ΕΚΔΙΔΟΥΣΑ ΝΟΜΙΜΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΤΟ ΕΞΕΔΩΣΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΦΕΡΕΙ.
ΤΟΝ ΟΙΣΤΡΟ ΠΟΥ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΣΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΩΝ ΛΗΠΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΑ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΤΕ. ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΦΕΡΟΥΝ ΓΝΗΣΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ , ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΥΝΗΓΗΘΟΥΝ ΑΝΗΛΕΩΣ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΑΡΟΤΙ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΑΣΦΑΛΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΘΟΥΝ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ. ΑΣΥΓΚΡΙΤΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΞΙΑΚΟ ΚΩΔΙΚΑ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΛΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΟΓΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ.

1 comment :

  1. Anonymous8/9/21 23:47

    "ΑΛΛΑ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ , ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ,..."

    Όπως λέμε παράτυποι μετανάστες όχι παράνομοι ή λαθραίοι.
    Για λόγους αμοιβαιότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης εγώ θα πρότεινα να εκδώσουν για τους ανεμβολίαστους/αρνητές ότι χαρτιά θέλουν με ότι όνομα, προσωπικά και υγειονομικά δεδομένα θέλουν να δηλώσουν, όπως κάνουν και οι λαθρό που μας κουβαλιούνται καθημερινά!

    ReplyDelete