05/08/2021

ΗΠΑ: Η Διοίκηση των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (SOCOM) σχεδιάζει να πραγματοποιήσει κλινικές δοκιμές ενός αντιγηραντικού φαρμάκου το επόμενο έτος

Η SOCOM έχει δαπανήσει 2,8 εκατομμύρια δολάρια σε μια κοινή προσπάθεια με το ιδιωτικό εργαστήριο βιοτεχνολογίας, Metro International Biotech, LLC (MetroBiotech), από το 2018 για την ανάπτυξη του χαπιού. Η Λίζα Σάντερς, διευθύντρια επιστήμης και τεχνολογίας για τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων, υπεύθυνη για προμήθειες, τεχνολογία και εφοδιαστική κάλυψη (SOF AT&L), δήλωσε ότι η SOCOM έχει ολοκληρώσει τις προκλινικές μελέτες ασφάλειας και “δοσολογίας, εν αναμονή των επόμενων δοκιμών απόδοσης” του φαρμάκου, το οποίο έχει τη δυνατότητα να «καθυστερήσει τη γήρανση» βοηθώντας και στους τραυματισμούς.

Ο πλοίαρχος Τιμ Χόκινς της SOCOM, δήλωσε ότι «Αυτές οι προσπάθειες δεν αφορούν τη δημιουργία φυσικών χαρακτηριστικών που δεν υπάρχουν ήδη φυσικά. Αφορούν την ενίσχυση της ετοιμότητας των δυνάμεών μας βελτιώνοντας τα χαρακτηριστικά απόδοσης που συνήθως μειώνονται με την ηλικία. Ουσιαστικά, συνεργαζόμαστε με κορυφαίους εταίρους της (φαρμακευτικής) βιομηχανίας και κλινικά ερευνητικά ιδρύματα για να αναπτύξουμε ένα φυσικό φάρμακο, με τη μορφή χαπιού που είναι κατάλληλο για ποικίλες χρήσεις τόσο από πολίτες όσο και από στρατιώτες, τα οφέλη των οποίων μπορεί να περιλαμβάνουν βελτιωμένες ανθρώπινες επιδόσεις, όπως αυξημένη αντοχή και ταχύτερη ανάρρωση από τραυματισμό ».

ΑΜΠΕ

No comments :

Post a Comment