05/12/2020

Νέα τουρκική NAVTEX εντός της περιοχής της Ελληνοαιγυπτιακής Συμφωνίας ΑΟΖ

Σύμφωνα με την NAVTEX 1509/20 που εκδόθηκε το μεσημέρι παράνομα από τον Σταθμό της Αττάλειας θα πραγματοποιηθούν στρατιωτικές ασκήσεις την Δευτέρα σε ακτίνα 20 ν.μ. από την συντεταγμένη που αναφέρεται στην Αναγγελία. Η περιοχή αυτή βρίσκεται εντός της υποτιθέμενης ζώνης του τουρκολυβικού Μνημονίου αλλά και εντός της περιοχής της Ελληνοαιγυπτιακής Συμφωνίας η οποία έχει επικαλύψει και ακυρώσει εμπράκτως την παράνομη συμφωνία Ερντογάν-Σαράτζ. Οι ασκήσεις βεβαίως γίνονται σε διεθνή ύδατα(;;;), σε περιοχή όμως όπου η αρμοδιότητα για έκδοση NAVTEX ανήκει στον Σταθμό του Ηρακλείου.
Αυτή η κίνηση αποσκοπεί ακριβώς να αμφισβητήσει την Ελληνοαιγυπτιακή Συμφωνία και να «προικίσει» με άσκηση αρμοδιοτήτων την αυθαίρετη και μονομερή «οριοθέτηση» της Τουρκικής ΑΟΖ που επικαλύπτει όλη την ελληνική και κυπριακή υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο και φθάνει μέχρι και νοτίως της Κρήτης.

https://www.liberal.gr/

ΚΟΥΡΗΤΗΣ: ΑΠΟ ΠΟΤΕ Η ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙΣΑ ΑΟΖ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΚΡΑΤΩΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ "ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ" ; ΟΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΑΟΖ ΤΡΙΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΑΟΖ ΑΛΛΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΛΟΥΣ ΚΑΙ Η ΔΙΕΛΕΥΣΗ. ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΕΧΕΙ ΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΦΗΓΗΜΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ... "ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ, ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;".
ΠΕΡΙΤΤΟ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ , ΟΣΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ, ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε, ΑΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΩΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΕΡΓΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΤΩΝ ΤΑΤΑΡΟΜΟΓΓΟΛΩΝ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΚΑΝ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΥΠΟΙΣ, ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΧΩΡΑ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΡΙΤΟΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΜΟ, ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ;

No comments :

Post a Comment